Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Οι του ΣΥΡΙΖΑ(και της Ηλείας) … μόνο στ’ απόσκια περπατούν, τ' απόζερβα αγναντεύουν Η καταστροφή (και των Ηλείων) πολιτών θα αγριέψει πολύ τα πράγματα και τις καταστάσεις

Οι του ΣΥΡΙΖΑ(και της Ηλείας) … μόνο στ’ απόσκια περπατούν, τ' απόζερβα αγναντεύουν












Η καταστροφή (και των Ηλείων) πολιτών θα αγριέψει πολύ τα πράγματα και τις καταστάσεις 


Η αποδοκιμασία γενική, η οργή μεγάλη, οι φωνές κραυγές !
Η καταστροφή πλήττει τους πάντες, οι ανοχές τελείωσαν και η αγανάκτηση έγινε θυμός και ο θυμός γίνεται οργή...

Οι …συνθήκες δεν επιτρέπουν τις δημόσιες και προγραμματισμένες εμφανίσεις των μελών της κυβέρνησης , των στελεχών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Κρυφά πάνε και έρχονται οι βουλευτές Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Γεωργοπούλου, Δημήτρης Μπαξεβανάκης και Μάκης Μπαλαούρας, μην τους δει ανθρώπου μάτι, δεν πλησιάζουν τους αγρότες, ούτε τους συνταξιούχους μηδέ τους ελεύθερους επαγγελματίες.
… μόνο στ’ απόσκια περπατούν, από τ' απόζερβα(δεξιά) αγναντεύουν.

Τα τοπικά στελέχη και αυτά εξαφανισμένα, η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη  Ηλείας  του ΣΥΡΙΖΑ (που συγκλήθηκε την περασμένη Κυριακή) σε …άλλο κόσμο, αποφαίνεται απίθανα πράγματα  και ωραιοποιεί τις πομπές τους.

 Απεφάνθη ο άνευ ρόλου και αντικειμένου υφυπουργός Δ. Μπαξεβανάκης (δεν του έχει δοθεί η δυνατότητα ούτε μια απόφαση να υπογράψει ) και οποίος έχει στην υπηρεσία του έντεκα άτομα ( πέντε αστυνομικούς, δύο αποσπασθέντες εκπαιδευτικούς, δυο ειδικούς συμβούλους και δύο μετακλητούς υπάλληλους) εκτός των υπάλληλων του υπουργείου που τον υποστηρίζουν, απεφάνθη λοιπόν ότι  «οι σκεπτόμενοι συμπολίτες μας αντιλαμβάνονται ότι αυτή η κυβέρνηση κάνει μια μεγάλη προσπάθεια κόντρα σε ισχυρούς αντιπάλους» και ότι «Οι συμπολίτες μας, έστω και σιωπηλά, στηρίζουν την κυβέρνηση».

Τι να πρωτοπεί κανείς ;
  • Να πει ότι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το 91% των Ελλήνων είναι  απογοητευμένοι από την κυβέρνηση, το 28% δηλώνει οργή και αγανάκτηση, το 25% απογοήτευση και το 19% ντροπή και το 88%  πιστεύουν πως η Ελλάδα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση, ενώ μόλις το 8% πιστεύει ότι πηγαίνει σε σωστή( μάλλον αυτοί είναι οι σκεπτόμενοι, το 8%).
  •  Να πει ότι ας πάνε -οι του ΣΥΡΙΖΑ της Ηλείας-  στα χωριά και στις γειτονίες, στα καφενεία, για να δουν τι αντιλαμβάνονται οι Ηλείοι.
  • Να πάνε στους αγρότες, στις ουρές στις τράπεζες (που πληρώνουν όσοι ακόμα μπορούν τα χαράτσια ), στα 22.500 νοικοκυριά και επιχειρήσεις  της Ηλείας που αδυνατούν να πληρώσουν την ΔΕΗ για να αντιληφθούν πόσο τους στηρίζουν.


Αμ η άλλη,  η βουλευτής Έφη Σαλτάρη που είπε «Είμαστε εδώ για να παλέψουμε υπέρ των ασθενέστερων, όπως φάνηκε και με τη 13η σύνταξη» και ότι «η εικόνα στην Ηλεία δεν είναι άσχημη αλλά αισιόδοξη για το κόμμα» αλλά και «Προσπαθούμε να κρατήσουμε τις αξίες μας και τις κρατάμε και να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των περισσοτέρων».

  • Να επισκεφθεί τους πληγέντες από τις κακοκαιρίες αγρότες και επιχειρήσεις (και που ακόμα περιμένουν την υλοποίηση των υπεσχημένων) , τους αγρότες  στα μπλόκα, του μισούς πολίτες της Ηλείας που έχουν τεράστια προβλήματα με τους δασικούς Χάρτες για να δει την αισιοδοξία τους
  • Να  πάει στους πάνω 50.000 από Ηλείους φορολογούμενους (φυσικά και νομικά πρόσωπα), που έχουν οφειλές προς τη φορολογική , στους πάνω από 10.000 Ηλείους  που τους έχουν ήδη επιβληθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης (κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών κλπ)  και στους πάνω  από 21.000 Ηλείους φορολογούμενους  στους οποίους θα ληφθούν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης(κατασχέσεις)  και στους 22.000  Ηλείους επαγγελματίες, εργοδότες, μπλοκάκια και αγρότες που λαμβάνουν τα πρώτα ειδοποιητήρια/μπιουγιουρντιά  του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) για την καταβολή του ασφαλιστικού χαρατσιού από 20,9% έως  37,9 % .
  • Να πάει λοιπόν  η κυρία βουλευτής, σε αυτούς που είναι αρκετοί και που αν προσθέσει και τους άνεργους, τους κακοπληρωμένους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους (που δεν τους εδόθη η 13η  σύνταξη αλλά ένα εφάπαξ βοήθημα)  αποτελούν το 95% των Ηλείων για να τους πει πως ανταποκρίνεται «στις ανάγκες των περισσοτέρων»


Πρέπει να κατανοήσουν ( αν μπορούν και να θέλουν ) οι του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας πως τα πράγματα πηγαίνουν πού άσχημα (δραματικά μπορώ να πω) και από αυτό δεν μπορούν να  ξεφύγουν όσα  και ψέματα να πουν, όσες πιο ευφάνταστες ωραιοποιήσεις παρουσιάσουν/κατασκευάσουν
Η κυβέρνηση πλέον έφτασε στον κάβο,  και η Ελλάδα στα βράχια !
Είναι το αποτέλεσμα των καταστροφικών επιλογών της , του δρόμου που ακολουθήσε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, αυτόν που νόμιζε ότι θα τον αποφύγει, στην λογική: «Ότι όσο πιο υπάκουος στους δανειστές, τόσο πιο επιεικείς θα είναι μαζί του»
Λάθος τους και αποδείχθηκε ..

Και τα πράγματα έχουν φθάσει σε καταστροφικό σημείο
Οι δανειστές ζητούν όλο και πιο πολλά και οι αγρότες, οι εργαζόμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι συνταξιούχοι, ζητούν τα ελάχιστα που τους υποσχέθηκε, οι Ηλείοι  κάτι τέλος πάντων, αλλά όχι τίποτα !

Η κατακραυγή ( δηλαδή το κράξιμο)  κατά της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και  των εν Ηλεία υποστηρικτών της, η προπαγάνδα, οι ταλαίπωροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να κρύβονται άλλοι από ντροπή(όση τους έχει απομείνει)  άλλοι για να διαφυλάξουν την σωματική ακεραιότητα τους, η αποφυγή  συχνωτισμού με τον λαό , ξυπνούν άλλες δυσάρεστες μνήμες.

Τότε που τα σημερινά «θύματα» ήταν οι θύτες.

Όταν ακύρωναν την παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, κυνηγούσαν υπουργούς, παρέλυαν την κυκλοφορία στους δρόμους.

Όταν στον Πύργο παρέλαυναν στις επετείους με μπροστάρηδες νυν βουλευτές πετώντας μπουκάλια νερό στους «επισήμους» βρίζοντας τους για την μνημονιακή υποταγή, απέκλειαν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ σε καφετέρια στον Πύργο (καλά του έκαναν) , γιατί ψήφιζε μνημόνια και στην πλατεία Ιατρίδη έδιναν όρκους αντιμνημονιακής καθαρότητας και απαρασάλευτων αρχών και αριστερής εντιμότητας.

Όταν κολλούσαν αφίσες με το «Καταζητούνται» οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ως «εντολοδόχους της τρόικας» και επειδή ψήφισαν τα μνημόνια.

Τότε που ήταν σαν και εμάς (ήταν ;) αριστεροί, έντιμοι και αγωνιστές.

Τότε που η διάλυση έφερνε την παραίτηση μιας άλλης κυβέρνησης…

Έτσι δεν είναι κυρία και κύριοι βουλευτές (Έφη Γεωργοπούλου, Δημήτρη Μπαξεβανάκη και Μάκης Μπαλαούρα ) και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ?
…αλλά, καιρός φέρνει τα λάχανα........καιρός τα παραπούλια
Με την επιλογή σας να γίνεται υποταχτικοί του Μνημονίου και να το ψηφίσετε, έρχεται η σειρά σας..

Και αφήστε τις ψευτοδικαιολογίες , ότι το κάνετε με βαριά καρδιά, για να μας σώσετε !
Από τι ?
Από την καταστροφή, από την λιτότητα, από τις μειώσεις συντάξεων και μισθών, από την ανεργία, από την φτώχεια, από το ξενιτεμό των παιδιών μας, από την αύξηση της φορολογίας, από τη καταπάτηση της Εθνικής Αξιοπρέπειας, Κυριαρχίας και Ανεξαρτησίας, από την διάλυση του κράτους πρόνοιας, του συστήματος υγείας και της παιδείας ,από τους πλειστηριασμούς, από το κλείσιμο των επιχειρήσεων, από.. από…

Και αυτό που ζούμε τι είναι ?
Όνειρο, εφιάλτης που θα περάσει όταν ξυπνήσουμε ?
Ξυπνήστε !
Έρχεται η σειρά σας..

Αυτό δεν είναι απειλή, είναι η διαπίστωση της πραγματικότητας !
Σήμερα η διάλυση και η κατάρρευση έχουν πάρει πολύ πιο άγριο ρυθμό…
Οι πιο ψύχραιμοι στην κυβέρνηση αντιλαμβάνονται ότι η βόμβα έχει πια απασφαλισθεί και ο χρόνος μετράει αντίστροφα.

Το ΔΝΤ, οι Θεσμοι ο Γιούρογκρουπ φέρνουν νέα μέτρα, κόφτες, δημοσιονομικό, μείωση αφορολόγητου, με μια τρύπα που όλο και μεγαλώνει.
Και μετά ακολουθούν κι άλλα.
…και τα πράγματα θα αγριέψουν, πολύ μα πάρα πολύ

Δεν έχουμε δει (δηλαδή δεν έχουν δει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κυβερνητικά και μη ) ακόμη τίποτα, μπροστά σε αυτό που έρχεται…
Διότι η σημερινή αντίθεση προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαφέρει από την ανάλογη που είχε εκδηλωθεί προς τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΛΑΟΣ/ΔΗΜΑΡ και διαφέρει ότι σήμερα υπάρχει η προδοσία της ελπίδας και της αριστεράς..
..και προδομένος τιμωρεί σκληρά και άσχημα…
…και τότε θα έχουν τι να πουν και που να κρυφτούν κυβέρνηση και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν χαίρομαι για αυτά που τους συμβαίνουν, κάθε άλλο στεναχωριέμαι πολύ !
Πάρα πολλά στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ είναι φίλοι, από τότε που είμαστε στη Αριστερά.
Τώρα είναι στην «αριστερά» του μνημονίου .
Όμως ο καθένας υπόκειται τις συνέπειες και το αποτέλεσμα των επιλογών και των πράξεων του…

Κάποιοι μπορούν έστω και τώρα να αλλάξουν, να ξαναθυμηθούν γιατί αγωνίζονταν χρόνια.
Να θυμηθούν την Αριστερά, τις αξίες και τις αρχές της.

Δεν ομιλώ για τα κυβερνητικά στελέχη, τους βουλευτές και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτοί είναι τελειωμένοι.
Πούλησαν την ψυχή τους (είχαν άραγε; μπα..) στο μνημόνιο για την εξουσία και τα οφέλη που προσπορίζονται από αυτήν (οικονομικά, παραγοντιλίκι κ.α…)

Μιλώ για τα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, που τους αφιερώνω μια φράση του Εντουάρντο Γκαλεάνο: «Είμαστε όλα όσα κάνουμε, και ιδίως αυτά που κάνουμε για να αλλάξουμε αυτό που είμαστε: Η ταυτότητά μας βρίσκεται στις δράσεις μας και στον αγώνα μας».

Να βρεθούν στους δρόμους του αγώνα, ενάντια στα μνημόνια και στα μνημονιακά κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΣΥΡΙΖΑ), κόντρα στο φασισμό των νεοναζί της ΧΑ για μια νέα αντιμνημονιακή προοδευτική συμπαράταξη .


Να ξεφύγουν όσο είναι καιρός και να πετάξουν το στίγμα της υποστήριξης (ή ανοχής)του 3oυ Μνημονίου και να ξαναβγούν στο κλαρί..

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Ίμια: Να θυμόμαστε, να τιμούμε, να αντιστεκόμαστε, να μην υποκύπτουμε

Ίμια: Να θυμόμαστε, να τιμούμε, να αντιστεκόμαστε, να μην υποκύπτουμε



Επέτειο η σημερινή μέρα και κατ’ εμέ  υπάρχουν τρία αλληλοσυνδεόμενα θέματα:  
1. Η υπενθύμιση της εθνικής ταπείνωσης για την εξαγωγή συμπερασμάτων
2.Να μην  χαρίσουμε  στους φασίστες (τους τρείς αδικοχαμένους Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού)
3. Τα Ίμια και η Τουρκία στο σήμερα και οι  κίνδυνοι για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας

1. Η υπενθύμιση της εθνικής ταπείνωσης για την εξαγωγή συμπερασμάτων

Μια τέτοια μέρα- πριν 21 χρόνια- ξημερώνοντας 31 Ιανουαρίου του 1996  από την κρίση των Ιμίων, εθνική ταπείνωση υπέστη ο ελληνικός λαός από την Τουρκία εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης του Κώστα Σημίτη. Του… πρωθυπουργού της χώρας που συμφώνησε στο σχέδιο των Αμερικανών να υποστείλει τη σημαία από εθνικό έδαφος και μετά, από το βήμα της Βουλής, να ευχαριστήσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Η ελληνική κυβέρνηση τότε κατέθεσε εχέγγυα (αποδέχθηκε τις τουρκικές αμφισβητήσεις για την ύπαρξη νησιών, νησίδων και βραχονησίδων με αδιευκρίνιστη κυριαρχία) στην Τουρκία με τριτεγγυητή την Ουάσιγκτον προκειμένου να «αγοράσει» ευρωπαϊκό εκσυγχρονισμό, ευρώ και... ειρήνη.

Ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου του 1996 και αφού υπάρχει η πληροφορία περί κατάληψης της δυτικής βραχονησίδας των Ιμίων από Τούρκους κομάντος η κυβέρνηση του Κ. Σημίτη και του Θ. Πάγκαλου αποφάσισαν να κάνουν αποδεκτή τη «φόρμουλα απεμπλοκής» που τους είχαν υποδείξει οι ΗΠΑ.

Η κατάληψη στα δυτικά Ίμια δεν επιβεβαιώθηκε από ελληνικής πλευράς. Ανακοινώθηκε από τους Τούρκους και από τους Αμερικανούς. Ο κ. Σημίτης βρίσκονταν στη Βουλή αντί στο κέντρο επιχειρήσεων του Πενταγώνου και ο αρμόδιος υπουργός των Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος έκανε βόλτες στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Η μόνη του συμβολή ήταν να προτείνει να εμφανιστεί πώς την ελληνική σημαία, το πανί όπως αποκάλεσε το εθνικό σύμβολο, δεν την υποστείλαμε, αλλά την πήρε ο… αέρας.

Η Ελλάδα  λίγο μετά της 4:00 τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου αποδέχεται το σχέδιο no ships-no flags-no troops. Να αποχωρήσουν δηλαδή όλες οι δυνάμεις από τα Ίμια και μαζί τους να πάρουν και τις σημαίες με εγγυητή το State Department (Κρίστοφερ και Χόλμπρουκ).

Δεχθήκαμε δηλαδή να κατεβάσουμε την ελληνική σημαία από ελληνικό έδαφος. Δεχθήκαμε τις «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο που η Τουρκία ήθελε για να αμφισβητήσει την κυριαρχία μας.

Είχε το θράσος η κυβέρνηση Σημίτη να ισχυριστεί ότι αποσύρει τη σημαία για να «την προστατέψει από τη βεβήλωση». Τη διέψευσε την ίδια στιγμή ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ λέγοντας πως η υποστολή της σημαίας αποτελεί μέρος της συμφωνίας απεμπλοκής.

Οποία εθνική ταπείνωση και προδοσία. Το πρωί της 31ης Ιανουαρίου όλοι οι Έλληνες βρέθηκαν με σκυμμένα κεφάλια.
Το κλίμα είχε βαρύνει ακόμη περισσότερο από την τραγωδία στα Ίμια. Την πτώση του ελικοπτέρου της φρεγάτας «Ναβαρίνο» (PN21) με νεκρούς τους τα μέλη του πληρώματος. Τον κυβερνήτη υποπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση, το συγκυβερνήτη υποπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο και του χειριστή ραντάρ αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψό.

Πέραν δηλαδή των «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο, η τότε κυβέρνηση μαγείρεψε τα στοιχεία για να μπούμε στην ΟΝΕ, μεταφέροντας το χρέος στις επόμενες γενιές και υπέγραψε απίστευτα σκάνδαλα στους χώρους της άμυνας, της υγείας, των δημοσίων έργων και όπου αλλού μπορεί να φανταστεί κανείς.

2. Δεν τους χαρίζω στους φασίστες (για τους τρείς αδικοχαμένους Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού)
........
Ναι ρε αδέλφια σέβομαι και τιμώ την μνήμη των αξιωματικών
που έπεσαν στα Ίμια........
Ντράπηκα πολύ τότε για την στάση της ελληνικής κυβέρνησης......
Ντράπηκα για το ευχαριστώ του Σημίτη στους Αμερικανούς...
Ντράπηκα για το σίχαμα τον Πάγκαλο που έλεγε να πουν ότι την σημαία την πηρέ ο αέρας.....
(όπως ντράπηκα την μαύρη μέρα που παρέδωσαν στους Τούρκους φασίστες τον Άτσαλων)
Τα παλληκάρια που χάθηκαν δεν ήταν φασίστες.....
Τα θυσίασαν για να εξυπηρετήσουν τα σχέδια τους...
Όχι δεν τα χαρίζω στους Φασίστες.....
Τιμή και δόξα τους αξίζει..!
Όπως αγωνιζόμαστε για την σημαία της Παλαιστίνης,
των αδερφώνω Κούρδων .,
των απανταχού αδικημένων ,
έτσι πρέπει να τιμούμε και να σεβόμαστε τους δικούς μας νεκρούς.........
Έχει χυθεί πολύ αίμα για να είναι λεύτερη τούτη η πατρίδα.....
...........................
(Η ενοχική συμπεριφορά των κυβερνήσεων Σημίτη
αλλά και η εντελώς λανθασμένη συμπεριφορά των κυβερνήσεων που ακολούθησαν
έδωσαν την ευκαιρία σε εγκληματικές συμμορίες, όπως η Χρυσή Αυγή,
να καπηλευτούν την μνήμη των τριών αξιωματικών
που έχασαν τη ζωή τους στα Ίμια και να στήνουν γιορτές μίσους,
λες και οι τρεις αξιωματικοί ήταν φασίστες.
«Αντιλαμβάνομαι πως υπάρχει μια τεράστια σύγχυση
που δεν επιτρέπει σε κάποιους να αντιληφθούν
τη διαφορά του εθνικιστή από τον πατριώτη.
Είναι σαν να μην μπορείς να ξεχωρίσεις
τον Γεώργιο Παπαδόπουλο από τον Γεώργιο Καραϊσκάκη.
Όσο υπάρχει αυτή η σύγχυση,
οι Έλληνες θα είναι μονίμως μέσα στη διχόνοια…...
Αν σε ενοχλεί η σημαία στα χέρια του φασίστα,
μην την σκίζεις.
Να πας να του την πάρεις.
Και να την κρατήσεις εσύ.
Γιατί η δική σου πατρίδα δεν μισεί τις πατρίδες των άλλων.
Μην του τη χαρίζεις.»
Της φίλης Διονυσίας Μητροπούλου.

Και ένα τμήμα από τον πιτσιρίκο :
Υπάρχει κάτι που δεν κατάλαβα ποτέ με τους Έλληνες αξιωματικούς που σκοτώθηκαν από την πτώση του ελικοπτέρου στα Ίμια.
Αυτό που δεν κατάλαβα ποτέ είναι πώς και γιατί τους «χαρίσαμε» στους ακροδεξιούς.
Είναι πραγματικά ακατανόητη η στάση μεγάλου μέρους του κόσμου της Αριστεράς απέναντι στους νεκρούς των Ιμίων. Λες και οι τρεις Έλληνες αξιωματικοί ήταν φασίστες. Δεν ήταν. Ήταν τρεις Έλληνες στρατιωτικοί που σκοτώθηκαν ενώ τηρούσαν τον όρκο τους. Όχι σε ξένο έδαφος. Δεν βρίσκονταν σε κάποια επιθετική αποστολή σε ξένη χώρα. Ήταν εντός της ελληνικής επικράτειας. Εκτελούσαν διαταγές και υπερασπίζονταν τη χώρα τους.
Μπορώ να καταλάβω την απέχθεια για τους αστυνομικούς• στην πλειοψηφία τους είναι σκυλιά του συστήματος, στρέφονται εναντίον των πολιτών και καθημερινά πληροφορούμαστε πως υπάρχουν βασανιστές και επίορκοι αστυνομικοί.
Αλλά για τους στρατιωτικούς γιατί; Ακόμα κι αν πιστεύεις στην παγκόσμια ειρήνη και διαφωνείς με την ύπαρξη στρατών, αν έχεις έστω και ελάχιστη γνώση της πρόσφατης ιστορίας, ξέρεις πως, ρεαλιστικά, δεν μπορεί σήμερα μια χώρα σαν την Ελλάδα να μην έχει στρατό.
Άλλωστε, οι τρεις Έλληνες που σκοτώθηκαν στα Ίμια, ήταν αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού. Δεν ήταν καν καραβανάδες. Το Πολεμικό Ναυτικό είναι παραδοσιακά δημοκρατικό.
Το επιχείρημα πως οι ακροδεξιοί έκαναν σημαία τους τα Ίμια δεν μπορεί να σε κάνει να αδιαφορήσεις ή να απαρνηθείς τους νεκρούς αξιωματικούς.
Οι τρεις αξιωματικοί δεν είχαν καμία σχέση με τα πολιτικά παιχνίδια της ελληνικής κυβέρνησης εκείνη την εποχή.
Σε επίπεδο προσώπων, πολλοί ακροδεξιοί –μέσα στη θολούρα τους- θαυμάζουν και τον Τσε Γκεβάρα. Είναι αυτός λόγος για να τον απαρνηθούμε;
Αν αύριο οι ακροδεξιοί ανακαλύψουν πως ο Άρης Βελουχιώτης ήταν πατριώτης –γιατί ήταν- και τον κάνουν λάβαρο, θα πρέπει οι αριστεροί να τον αποκηρύξουν;
Αντιλαμβάνομαι πως υπάρχει μια τεράστια σύγχυση που δεν επιτρέπει σε κάποιους να αντιληφθούν τη διαφορά του εθνικιστή από τον πατριώτη. Είναι σαν να μην μπορείς να ξεχωρίσεις τον Γεώργιο Παπαδόπουλο από τον Γεώργιο Καραϊσκάκη.
Όσο υπάρχει αυτή η σύγχυση, οι Έλληνες θα είναι μονίμως μέσα στη διχόνοια.
Οι άνθρωποι αγαπούν την πατρίδα τους. Πάντα θα την αγαπούν. Σε όλο τον κόσμο. Άλλο πατρίδα, άλλο έθνος. Άλλο πατρίδα, άλλο έθνος-κράτος.
Αν σε ενοχλεί η σημαία στα χέρια του φασίστα, μην την σκίζεις. Να πας να του την πάρεις. Και να την κρατήσεις εσύ. Γιατί η δική σου πατρίδα δεν μισεί τις πατρίδες των άλλων. Μην του τη χαρίζεις.
Δεν έχω καμία διάθεση να κάνω αναλύσεις για πατρίδες και έθνη.
Θα θυμίσω μόνο πως οι αντάρτες του ΕΛΑΣ τραγουδούσαν «θέλουμε λεύτερη εμείς πατρίδα και πανανθρώπινη τη λευτεριά».
Και σκοτώνονταν γι’ αυτό. Μόνο γι’ αυτό. Ούτε για μισθό, ούτε για διορισμό στο δημόσιο, ούτε επειδή περίμεναν κάποια άλλη υλική ανταμοιβή.
Όποιος δεν αναγνωρίζει την αξία αυτών που χάνονται την ώρα του καθήκοντος στην πατρίδα, ας σεβαστεί τουλάχιστον το γεγονός πως οι ζωές των δικών τους ανθρώπων –σε αντίθεση με τις δικές μας- θα έχουν πάντα μια μεγάλη ανοιχτή πληγή.
Νομίζω πως αυτό μπορούμε όλοι να το καταλάβουμε.
Χριστόδουλος Καραθανάσης, Παναγιώτης Βλαχάκος, Έκτορας Γιαλοψός. Άξιοι.


3.Τα Ίμια και η Τουρκία στο σήμερα και οι  κίνδυνοι για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας

Από τα Ίμια ξεκινώντας  έχουμε τις κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις:

 Την παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων από τουρκικά πολεμικά σκάφη και πάλι στην περιοχή των Ιμίων
Οι – διπλωματικής και στρατιωτικής υφής – εντάσεις γύρω από το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι.
Η δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών ότι τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος.
Οι σχεδιασμοί ασκήσεων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που κόβουν το Αιγαίο στη μέση.
Οι ασκήσεις των τουρκικών δυνάμεων που εξαφανίζουν το Καστελόριζο από τον χάρτη.
Οι δηλώσεις του Ερντογάν που αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης.
Η παρουσίαση από την τουρκική αντιπολίτευση καταλόγου με 18 ελληνικά νησιά που δήθεν είναι... τουρκικά.
απειλές που εκτοξεύτηκαν πρόσφατα από την Άγκυρα,  μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν οι  8 Τούρκοι αξιωματικοί,  που ζήτησαν προστασία – άσυλο στη χώρα μας

Και όπως σωστά αναφέρει ο  Δημήτρης Μηλάκας: «Σήμερα και όσο γίνεται πια ξεκάθαρο ότι η χώρα είναι γυμνή από δυνατότητες και έρμαιο στα χέρια εταίρων συμμάχων αλλά κατά κύριο λόγο πιστωτών, τα γραμμάτια του παρελθόντος- όπως αυτό τη κρίσης των Ιμίων- εμφανίζονται προς εξόφληση.
Σήμερα, 21 χρόνια μετά, το ελληνικό πολιτικό σύστημα αδυνατεί ακόμα να κατανοήσει ότι όλα αυτά τα χρόνια η σιωπή του δεν εξαφάνισε το μείζον ελληνοτουρκικό πρόβλημα αλλά, αντίθετα το βοήθησε να γίνει τεράστιο. Σήμερα η κοινή γνώμη στην Τουρκία είναι πεισμένη ότι η Ελλάδα παράνομα κατέχει μια σειρά από «τουρκικά» νησιά ανάμεσα στα οποία είναι οι Αρκοί, η Ψέριμος, η Φούρνοι, οι Οινούσες, το Φαρμακονήσι, το Αγαθονήσι, το Γυαλί…

Την ίδια στιγμή η ελληνική κοινή γνώμη, βυθισμένη στο άλυτο πρόβλημα της οικονομικής επιβίωσης παρακολουθεί με απάθεια τις κλιμακούμενες τουρκικές απειλές ενώ οι πολιτικές δυνάμεις ακόμα και σήμερα αδυνατούν να αντιληφθούν το αυτονόητο: κανείς, καμία συμμαχία και κανένας εταίρος δεν πρόκειται να υπερασπιστεί αυτό που η ίδια η χώρα δεν έχει τις δυνάμεις να κάνει.»
Και…
«Ωστόσο, πέρα από τα μεγάλα παιχνίδια που κατά κανόνα εξελίσσονται ερήμην μικρών χωρών όπως η Ελλάδα, οι ελληνικές κυβερνήσεις πόνταραν την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Τουρκίας και την αποτροπή των επεκτατικών διαθέσεων της γείτονος στην προστασία που υποτίθεται παρέχει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και η ευρωζώνη, της οποίας η Ελλάδα είναι μέλος.
Σήμερα, αν και έχει απομυθοποιηθεί η «προστασία» που οι εταίροι μπορούν να προσφέρουν στην Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να τρέφει ελπίδες ότι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί μπορούν να διασώσουν τη χώρα από τυχόν τουρκική στρατιωτική κίνηση.»


Και κατά την γνώμη μου οι εξελίξεις επιβάλλουν ετοιμότητα για ην υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας…..

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Ο Μινώταυρος, ο Λαβύρινθος και ο Μίτος (αναζητείται ο Θησέας)

Ο Μινώταυρος,  ο Λαβύρινθος και ο Μίτος (αναζητείται ο Θησέας)



Γνωστός ο μύθος του Θησέα, ήρωα και βασιλιά της Αθήνας, της ταπεινωτικής συνθηκολόγησης των Αθηναίων στην υπέρτερη δύναμη του Μίνωα, της θυσίας  κάθε εννέα χρόνια επτά κοριτσιών  κι επτά αγοριών  τους για να τα φάει ο τρομερός Μινώταυρος στο λαβύρινθό του και που ο Θησέας τον σκότωσε με τη βοήθεια του μίτου της Αριάδνης και απάλλαξε την Αθήνα από τον φρικτό φόρο υποτέλειας.
Προφανώς είναι αντιληπτό το υπονοούμενο…

Οκτώ χρόνια μνημόνια, ατελείωτη φρίκη  και πόνος στους Έλληνες, θυσίες στις  υπέρτερες δυνάμεις της Γερμανίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  στο ΔΝΤ,  και ο Μινώταυρος δεν χόρτασε ακόμα…
Δεν φτάνει η  μέχρι τώρα κατάντια  και αθλιότητα μας:Ανεργία, μεροκάματα πείνας, οι αγρότες  και υπό εξόντωση, οι επαγγελματίες υπό διάλυση, οι νέοι, μετανάστες, αλλεπάλληλοι φόροι  κλπ
 Οι δανειστές μάς επιβάλλουν μια πολιτική που εξουθενώνει την πλειονότητα των πολιτών, αποδιοργανώνει την παραγωγική βάση της χώρας και θέτει σε κίνδυνο τα κυριαρχικά δικαιώματά μας. Επίσης υπονομεύει τη Δημοκρατία και τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Παρ’ όλα αυτά ο χρηματοπιστωτικός, ο τραπεζικός  Μινώταυρος θέλει να συνεχίσει  να τρέφεται με τις σάρκες και το αίμα της νεολαίας, των μισθωτών, των ανέργων, αλλά και να ξεσχίσει τα θύματά του με τα νέα μέτρα που ζητά.
Στο  τραπέζι  της «ανθρωποφαγίας» νέα  μείωση του αφορολόγητου, και των συντάξεων, το εργασιακό, η ενέργεια( ιδιωτικοποίηση  των πάντων), νέο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, τα "κόκκινα" δάνεια κλπ
Ο μακάβριος φόρος υποτέλειας στους Μινώταυρους θα είναι συνεχής, δεν χορταίνουν μέχρι εξαφανίσεως των Ελλήνων και της Ελλάδας.

Τα οκτώ χρόνια θυσιών που δεν τους χόρτασαν, τουλάχιστον θα έπρεπε να μας έχουν πείσει ότι η κατασπάραξη μας  δεν τους εξευμενίζει, αντιθέτως τους ανοίγει την όρεξη…
Δεν δίνουν ούτε  μια ανάσα στους ηττημένους Έλληνες και  καταβροχθίζει τους πάντες σε ένα παρατεταμένο  οικονομικό και οικουμενικό δράμα.

…και ο Θησέας και ο Μίτος ;

Ο λαός  επέλεξε το  Θησέα του αλλά του βγήκε τζούφιος.
Ο  σύγχρονος Θησέας δεν πήγε στο βασίλειο του Μίνωα στην Κρήτη αλλά στο Λαβύρινθο των Βρυξελλών, του ΔΝΤ, της Γερμανίας  και εκεί αντιμετώπισε το σαρκοβόρο κτήνος, αποφεύγοντας την ρήξη, καταλήγοντας σε μια συμφωνία μαζί του (όπως και οι προηγούμενοι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) κα τα αποτελέσματα γνωστά…
Ακόμη στο Λαβύρινθο είμαστε και θυσία γινόμαστε.

Ο Θησέας απαρνήθηκε το μοναδικό όπλο που θα του επέτρεπε να πολεμήσει τον Μινώταυρο και έκοψε τον Μίτο: τη λαϊκή θέληση να τερματιστεί ο φόρος ιδρώτα, πόνου και αίματος που χρόνια τώρα πληρώνουν οι νέοι και σχεδόν όλος ο λαός.

Τα νέα μαντάτα, οι νέες απαιτήσεις ξαναθέτουν τα ερωτήματα   σε όλους, όπως αυτά, του αδιέξοδου των μνημονίων, της παραμονής μας  στην Ευρωπαϊκή  Ένωση  και το Ευρώ,  υπογραμμίζουν ότι η συνέχιση αυτής της οικονομικής πολιτικής λιτότητας θα οδηγήσει σε ανεπανόρθωτη κατάσταση τη χώρα.
Με το πιο απίθανο Τσίπρας  και παρέα του να πει όχι  στα μέτρα και να  στήσει κάλπες (που  θα είναι για να κάνει ηρωική έξοδο), το πιθανότερο  είναι  να έχουμε ακόμη ένα συμβιβασμό  και μια νέα συμφωνία αφού οι δανειστές δείξουν  ψήγματα "ευελιξίας"( μείωση της αξίας των μέτρων που θα ζητηθούν (μέσα από τον επαναϋπολογισμό της επίπτωσης της υπεραπόδοσης του στόχου του 2016) και στα έτη επιβολής του 3,5% του ΑΕΠ και ίσως στα εργασιακά) αλλά και με ένα νέο μνημόνιο το  4ο

Και η Ελλάδα και οι Έλληνες  στα ίδια και πολύ χειρότερα !

…. και ίσως με πιθανή πτώχευση της χώρας και τη βίαιη αποπομπή της Ελλάδα εκτός ευρωζώνης που θα την διαχειριστεί με αντιλαϊκότητα κάποια οικουμενική κυβέρνηση του κατεστημένου.


Στον Λαβύρινθο, τα Μνημόνια όπου εδώ και οκτώ  χρόνια δεν μπορούμε να βγούμε, πρέπει να εξευρεθεί ο Θησέας της εποχής μας, που θα δώσει ένα λυτρωτικό τέλος στη μιζέρια και τη ντροπή  με μια ανατροπή που θα την απάλλασσε συντονισμένα, σχεδιασμένα και στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος από τα μνημόνια, το ευρώ, την υποτέλεια, τη λιτότητα και το φοροπνίξιμο της οικονομίας και του λαού.

Ο Θησέας της εποχής μας είμαστε όλοι εμείς, αν το θελήσουμε κι αν το πιστέψουμε,  εμείς  ο λαός που πλημμύρισε της πλατείες των Αγανακτισμένων κι έριξε τρεις Μνημονιακές κυβερνήσεις που ψήφισε το συντριπτικό ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου.

 Ο Μίτος  είναι η θέλησή μας  και ο αγώνας μας !

Υ.Γ. :
Τα ερωτήματα  και τα συμπεράσματα  αυτά τίθενται σε εποχή που τα πάντα αλλάζουν με καταιγιστικό ρυθμό και σε συνθήκες κατολισθήσεων, μεγάλων σεισμών, αλλαγών και αβεβαιότητας.
Οι αλλαγές στις ΗΠΑ που θα επηρεάσουν όλο τον κόσμο, η διαφαινόμενη διάλυση  συρρίκνωση της Ευρωπαϊκής  Ένωσης, οι επερχόμενες γεωπολιτικές και γεωοικονομικές ανακατατάξεις (Μέση Ανατολή, νέος δρόμος μεταξιού της Κίνας, ασταθότητα της Τουρκίας, νέος ρόλος Ρωσίας, νέες παγκόσμιες συμμαχίες, νέοι αγωγοί ενέργειας κλπ)οι ανακατατάξεις λόγω εκλογών στην Ευρώπη  κάνουν κάτι πιο πολύ από αναγκαίο  έναν νέο πολιτικό προσανατολισμό της Ελλάδας( μακριά από εθνικισμούς  ) σε σύγκρουση  με την ολοκληρωτική  παγκοσμιοποίηση, χωρίς τραμπισμούς και λεπενισμούς.

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Η Πανελλαδική και Ηλειακή κατηφόρα, εξουσιολαγνεία και ανοχή

Η Πανελλαδική και Ηλειακή κατηφόρα, εξουσιολαγνεία  και ανοχή



Επιστρέψαμε στο παρελθόν  και ακόμα πιο πίσω…

Η οικονομική κατάσταση των Ελλήνων  και η οικονομία της Ελλάδας επανήλθε στα  προ του 1980, αν και τότε υπήρχε στον ορίζοντα ελπίδα, ενώ τώρα η ελπίς εξέλειπε  και μόνο μνημόνια και η απελπισία είναι ορατά για το μέλλον (έτσι που το κατάντησαν)
Η κατάσταση της Ηλείας επανήλθε και αυτή στα  προ του 1980 και βάλε…
 Τα 1980 είχαμε την νέα Εθνική Οδό Πύργου –Πατρών,   είχαμε Σιδηρόδρομο, είχαμε Αεροδρόμιο στην Ανδραβίδα, ξεκινούσε  η κατασκευή της Εθνικής Οδού  74 (ΕΟ74) Πύργος -Αρχαία Ολυμπία – Τρίπολη με την διαπλάτυνση του τμήματος Πύργου -Αρχαίας Ολυμπίας, λειτουργούσαν πλήρως τα ιαματικά λουτρά στον Καϊάφα, η αγροτική παραγωγή σε πλήρη ανάπτυξη, ανεργία σχεδόν μηδενική, εργοστάσια υπήρχαν αρκετά και παρήγαγαν, οι αγορές των πόλεων έσφυζαν από κίνηση.

Και τώρα η απλή σύγκριση σε κάνει να μελαγχολείς και να οργίζεσαι ταυτόχρονα.
 Και από την άλλη πλευρά έχει του πολιτικούς  που διαχειριστήκαν τα της Ελλάδας και της Ηλείας  και τις πολιτικές που εφάρμοσαν αυτοί..

Εντυπωσιάζει η εμμονή (ξοφλημένων ) πολιτικών προσωπικοτήτων να παραμένουν στα φώτα της δημοσιότητας, με έκδηλη τάχα αγωνία για το μέλλον του τόπου, με σχέδια για εθνική ανάταξη  ή τοπική (Ηλειακή) ανάπτυξη (δεν ντρέπονται), με ριζοσπαστικές δήθεν προτάσεις για την προοπτική της νέας γενιάς, της Ηλείας. της Ελλάδας  και... τρεις λαλούν και δυο χορεύουν.

Είναι γλυκό το ποτό της εξουσίας... μεθάει, χτυπάει, ως φαίνεται, όχι κατακούτελα αλλά στη συνείδηση(δείτε τον ΣΥΡΙΖΑ).

Τους γνωρίζουμε  ήδη,  θα γελάσουμε αλλά και θα κλάψουμε πολύ, με όλον αυτόν τον εσμό των γυρολόγων εξουσιομανών, των τυχάρπαστων της πολιτικής ζωής του ευκλεούς/δοξασμένου  αλλά και δύστυχου τόπο(και της Ελλάδας και της Ηλείας  ).

Η αγωνία τους εμφανής,
κάτι η πιθανότητα βουλευτικών εκλογών,
κάτι οι πιθανές υπουργοποιήσεις,
κάτι η συμπολίτευση να παραμείνει συμπολίτευση και η αντιπολίτευση  να επιθυμεί διακαώς να καταστεί συμπολίτευση,
κάτι τα μικρότερα κάποια  κόμματα να συγκυβερνήσουν
κάτι η αλλαγή Αντιπεριφερειαρχών και Αντιδημάρχων,
κάτι που κλείσαμε δυόμιση  χρόνια από τις Αυτοδιοικητικές εκλογές και οι φιλοδοξίες ξεβλαστώνουν (αν και λίγο πρόωρα) και
όλοι επί σκηνής … 

Εφευρίσκουν  διάφορες κενότητες για να κρύψουν την ένδεια τους και την γύμνια τους σε  έργα, υποδομές, δράσεις, δραστηριότητες, να κρύψουν τα σκουπίδια, τη καταστροφή της Ελλάδας την οπισθοδρόμηση της Ηλείας και..

  •         άλλοι τάζουν έργα που ποτέ δεν πραγματοποιούνται,
  •         άλλοι επιδόματα αλληλεγγύης, επιδοτούμενες περιορισμένου χρόνου θέσεις εργασίας,
  •         άλλοι κρατούν ένα προϊόν της (τομάτα, πατάτα, πιπεριά, πεπόνι, για αγγούρι δεν έτυχε κανένα να δω να κρατά-θα ήταν και λίγο..),
  •         όλοι φωτογραφίζονται σε κάθε περίπτωση (δίπλα σε γελάδια, με βοσκούς, σε χειμάρρους που τάχαμου καθαρίζουν, σε απονομές πτυχίων, σε δρόμους που επισκευάζουν –λένε τώρα-,με χαλάζια, με χιόνια…), θέλουν την φωτογραφία με πόζα τους και με ρετούς στις εφημερίδες, επιδεικνύουν φωτογραφίες με τα παιδιά τους, την οικογένεια τους( κατάντια και αμερικανιές), …βλαγκουλίζουν …,
  •         άλλοι (όλοι δηλαδή) τρέχουν από κοπή πίτας σε  κοπή πίτας(οι λεγόμενες πιτοδρομίες ) αναζητώντας δημοσιότητα  κάποια επαφή με τον κόσμο,
  •         άλλοι βλέπουν οράματα, όπως ο Περιφερειάρχης για την ανάπτυξη της Ηλείας, την απογείωση της Αρχαίας Ολυμπίας, την κατασκευή της «Ολυμπίας οδού» μέχρι τον Πύργο και την Μεσσηνία, τα οποία παραμένουν όνειρα για τους Ηλείους ή καλύτερο νανουρίσματα για να συνεχίσουν τον ύπνο τους( οι Ηλείοι) …
  •         αερολογούν,
  •         μαυρογιαλούρίζουν ,
  •         δημιουργούν τεχνητές αντιπαλότητες (δείτε  τη αντίθεση Περιφέρειας/Κατσιφάρα- Υπουργού Υποδομών  Σπίρτζη)- για να κρύψουν την ανυπαρξία τους και οι δύο και  τα ματαβρίσκουν πάλι,
  •         κατασκευάζουν συρράξεις  ή οποίες έχουν αίσιο τέλος (όπως του τοπικού εκδότη με πρώην βουλευτή και υποψήφιο δήμαρχο, που ξαναγαπηθήκαν, με άγνωστο το δούναι και λαβείν του συμβιβασμού, που θα φανεί όμως)


Κεντροδεξιοί ή κεντροαριστεροί, βαρύγδουποι, φλύαροι, αρχιερείς της ηθικής (βρε τους μπαγάσηδες), συν..ομαδώνονται (γιατί ως μονάδες είναι κενοί) και εκστομίζουν διάφορα για τους νέους, είτε φοιτητές είναι αυτοί, είτε άνεργοι, είτε επιχειρηματίες που έπεσαν έξω, είτε αγρότες, για τα μεγάλα έργα στην Ηλεία για το λαμπρό μέλλον μας(τρομάρα τους ).

Τους ακούς και δεν πιστεύεις στ’ αυτιά σου.

Χρόνια τώρα στο κουρμπέτι της πολιτικής άλλο δεν έπραξαν παρά να:
×          Καταστρέψουν την Ελλάδα και τους Έλληνες,
×          Να οδηγήσουν τον τόπο μας (την Ηλεία ) στον πάτο της ανάπτυξης, χωρίς υποδομές, χωρίς κάποιο σχέδιο ανόρθωσης (μήπως θυμάστε που έχουν πάει τα σχέδια ανασυγκρότησης που υποσχέθηκαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και υποστήριζε και ΣΥΡΙΖΑ μετά τις πυρκαγιές του 2007).
×          Να διορίζουν, να διορίζουν, να διορίζουν….
×          Να φτιάξουν την περιουσία τους(ορισμένοι), δική τους και των εγγονών τους.

Μηδενικά που κινούνται (προσομοιάζει  με τροχό το μηδενικό «0» για αυτό και η κατηφόρα   ο πιο επιθυμητός  δρόμος για αυτούς.

Και όμως, αυτοί οι ουτιδανοί(τιποτένιοι, μηδαμινοί)- σε ότι αφορά την ανάπτυξη της πολιτικής σκέψης και πράξης)  και οι δημοβόροι (αυτοί που καταβροχθίζουν τα δημόσια, αλλά και ξεπουλούν ), εξακολουθούν να απολαμβάνουν εμπιστοσύνη από ικανό πλήθος,τόση ώστε να θρονιάζονται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση σε βουλευτικά έδρανα , σε δημαρχιακούς και περιφερειακούς  θώκους( και όσοι δεν τα «καταφέρουν» σε υψηλές θέσεις του Δημοσίου -σίγουρες, προσοδοφόρες).

Αλλά...

!          Όσο δεν απομπλεκόμαστε από τα τετριμμένα του πολιτικού μας συστήματος και την εφαρμοζόμενη(μνημονιακή) πολιτική,
!          Όσο ανεχόμαστε  τα ρετάλια του παρελθόντος και κουρέλια του παρόντος (βουλευτές, αντιπεριφερειαρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι) σε ανακυκλωμένο ρόλο και σε σύστημα  ρολόι (όπως στο βόλεϊ- Αντωνακόπουλος-Αντιπεριφερειαρχες κλπ) καθορίζουν το παρόν και θέλουν να ορίσουν και το μέλλον.
!          Όσο αποδεχόμαστε τους Λιατσήδες να ντροπιάζουν τον Πύργο, τους Κατσιφάρες να κοροϊδεύουν την Ηλεία, τους Γεωργιόπουλους να είναι ελλείπων, τους Κοτζάδες να προσβάλουν την Ολυμπία πολλαπλώς, τους Χριστοδουλόπουλους να κρύβουν το σκάνδαλό με το νερό του φράγματος Πηνειού, τους εκδότες αντί για κριτική και έλεγχο να έχουν μετατραπεί σε χειροκροτητές, τους Γιάννηδες υπηρέτες αφεντικών να θέλουν να γίνουν δήμαρχοι, τους ανυπάρκτους Τάκηδες ως  βουλευτές να θέλουν να βολευτούν ως δήμαρχοι.
!          Όσο και όσοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι είναι αριστερά ή προοδευτική πολιτική δύναμη, ο ακραία νεοφιλελεύθερος μνημονιακός  ΣΥΡΙΖΑ.
!          Όσο επιτρέπουμε  οι καταστροφείς του παντός μας χρόνου -παρελθόν-παρόν-μέλλον(?)-  να εμφανίζονται ως σωτήρες (ΝΔ/ Κούλης- ΠΑΣΟΚ κλπ)
!          Όσο  από την μια μεριά τους βρίζουμε και από την άλλη τους ψηφίζουμε.
!          Όσο  δεν αγωνιζόμαστε.

Τόσο θα διαιωνίζουμε τη μικρότητα της πολιτικής και τη φτώχεια των πολλών και με την Ηλεία αντικείμενο κοροϊδίας και στον πάτο .

Αυτών, τι τους μένει;
Να συνευρίσκονται, να συνωμοτούν, να σχεδιάζουν την επόμενη επίθεση (διότι, παρ' ότι η κοινωνία τούς «φτύνει», εξακολουθούν να απεργάζονται σχέδια καταστροφής). Αλλά αντιλαμβάνονται ότι έχουν παραμείνει δραματικά μόνοι, αποξενωμένοι, περιφρονημένοι.

Εμάς τι μας μένει ;
Να  σκεφτούμε, να αγανακτήσουμε και να οργιστούμε !
Να οργιστούμε (όχι μόνο με λόγια…), να τους αποκαλύψουμε, να τους μαυρίσουμε ( δηλαδή να μην τους ξαναψηφίσουμε ), να αγωνιστούμε !
Έτσι δεν είναι ;

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Είσαι αυτό που κανείς και γίνεσαι αυτό που υπερασπίζεσαι…

Είσαι  αυτό που κανείς και γίνεσαι αυτό που υπερασπίζεσαι…




Μερικές φορές δεν ξέρεις τι είναι χειρότερο.
Η συνειδητή ματαίωση των ελπίδων που καλλιέργησες όταν αλλάζεις πορεία ή μήπως το γεγονός ότι οι άνθρωποι υποκύπτουν στη ευπιστία τους και αποδέχονται ως φυσική την αλλαγή, ακόμα περισσότερο την υπερασπίζονται, εκπίπτοντας οι ίδιοι;

Η κυβέρνηση βγήκε  πρόπερσι τέτοιο καιρό με θορυβώδεις διακηρύξεις.
Την πίστεψαν αρκετοί άνθρωποι.
 Την πίστεψαν και την υποστήριξαν πολλοί περισσότεροι έπειτα από αυτές, όταν μιλούσε για συνέπεια στις προεκλογικές δεσμεύσεις και αντίσταση στην ευρωζωνική ληστεία.

Δεν ήταν επανάσταση, δεν ήταν καν ανατροπή, αλλά αυτά ήθελαν να ακούσουν τ’ αφτιά μας ύστερα από πολύχρονη άσκηση στο «ρεαλισμό», στο «είμαστε υποταγμένοι και δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε».
Ήταν μια ανακούφιση, μια επιστροφή στο αυτονόητο.

Τώρα λοιπόν που η κυβέρνηση τ’ αλλάζει, άλλαξε, έγινε άλλη, όσοι από μας θέλουμε να πιστεύουμε μέχρι όπου βλέπουν τα μάτια μας γιατί μας φοβίζει το πραγματικό προσαρμόζουμε τις ελάχιστες απαιτήσεις μας στο ακόμα πιο ελάχιστο.

Έστω κι έτσι, είναι καλύτερα, λέμε/νε, φτάνει να πάρει μερικά μέτρα και εντέλει να μη γίνουν τα πράγματα χειρότερα(πόσο άλλο πια): με την απογοήτευση και τη δυσπιστία ως κληρονομημένο δικαίωμα, αλλά έχοντας και πάλι προσαρμόσει τις προσδοκίες στο προφανές εφικτό και αποκλείσει από τη συνείδησή μας το αφανές ζητούμενο, το οποίο ξαναγίνεται αδύνατο.

Έστω κι έτσι, είναι καλύτερα, λέμε/νε, αν είναι το 3ο  κακό (και χειρότερο )να εφαρμοστεί, ας το κάνουμε/νε  εμείς οι ίδιοι, οι δικοί μας.
Είναι και τα μαντάτα που έρχονται από την Ευρώπη του ευρώ τους, για νέα μέτρα, κόφτες, μνημόνιο (4ο η 3ο XXL)
Λες και το κακό εφαρμοζόμενο από δικό σου /μας χέρι, είναι λιγότερο επώδυνο, λες και έχει διαφορετικά αποτελέσματα.
 Αμ δε,  τα ίδια και χειρότερα (συν την γεύση της προδοσίας).
Έστω κι έτσι, είναι καλύτερα, λέμε/νε, ας κάνουμε μια έκπτωση σε αυτά που  είπαμε, πιστεύαμε, διακηρύξαμε και θα τα βρούμε αργότερα…, ξεχνώντας (εκτός από αυτά που αγωνιζόσουν πριν ), ότι είσαι αυτό που κανείς και γίνεσαι αυτό που υπερασπίζεσαι…

Αυτό, η έκπτωση της συνείδησή μας, είναι το χειρότερο, λέω.
Γιατί δεν αναβάλλει την ελπίδα, τη ματαιώνει.
Προειδοποιούσες πως με ευρωζώνη και πίστη στην ΕΕ δεν μπορούν να γίνουν παρά ελάχιστα και πολύ περισσότερο δεν γίνεται αντίσταση στους εκβιαστές.
Ακουγόσουν σαν κάποιος που αναζητά το αδύνατο σε έναν κόσμο που έχει λατρέψει το δυνατό, δηλαδή το ελάχιστο.
Και κυρίως το χωρίς κόπο.
 Κι εμάς δεν θέλανε ν’ ακούσουν τ’ αφτιά μας δύσκολα.

Είναι καλύτερα από πριν;
..και η απάντηση: Τα ίδια και μάλλον χειρότερα και που  μπορεί να γίνουν ακόμη πιο χειρότερα. Αυτή  η «αναγκαστική συνθηκολόγηση» με τους δανειστές δεν αφήνει κανένα περιθώριο ανάσας στη χώρα και στην κοινωνία

Δεν είναι καλύτερα να είμαστε εμείς, από τους άλλους;
..και η απάντηση: Συμφωνώ: Ούτε λόγος. Αλλά μήπως γίναμε/τε όπως οι άλλοι; Μήπως μεταμορφωνόμ(σ)αστε   και  μοιάζετε με τους άλλους, γίνεστε άλλοι, με τα ίδια επιχειρήματα και λίγο πολύ την ίδια τακτική και πρακτική;

Όταν ματαιωθούν οι ελπίδες οι άνθρωποι επιστρέφουν συχνά σ’ αυτό το κενό που οδηγεί όχι στην ήττα αλλά στην παράδοση χωρίς αγώνα.
Εκεί είμαστε (και πιο πέρα..)
Αυτό είναι που χρειάζεται να αποτρέψουμε.

 Με πεποίθηση στο ρεαλισμό που διεκδικεί το αναγκαίο, όχι το εφικτό( θα περάσουμε από αυτό και ίσως σταθούμε για λίγο), που δεν απογειώνεται σε μακρινές αστρικές σφαίρες επιθυμιών αλλά επιμένει στη δυνατότητα του καθημερινού.

Η εμφάνιση και η πορεία αυτής της κυβέρνησης μάς επέτρεψε να δούμε καθαρά πώς μπορούν να γίνουν περισσότερα πράγματα από όσα η τηλεπολιτική μάς επιτρέπει να δούμε και αποκάλυψε ακόμα και στους πλέον εύπιστους ότι ο ευρωπαϊκός κορσές είναι πολύ στενός για να χωρέσει όνειρα και επιθυμίες λαών και το ευρώ κατάντησε θηλιά στο λαιμό μας.

Έκανε εφικτή και αναγκαία μια μεγάλη λαϊκή συμπαράταξη που θα διεκδικεί την επιβίωση και την ανατροπή, την αξιοπρεπή ζωή, συντάξεις και μισθούς μαζί με τη μείωση των ωρών εργασίας, τις συλλογικές συμβάσεις και τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από ευρωζώνη και το ευρώ .

Για να μην υποκύψουμε στη μιζέρια, όχι μόνο εκείνη που δημιουργεί η παραίτηση αλλά κι εκείνη που συνεπιφέρουν οι μεγάλες κουβέντες, όταν μένουν κενές και μόνες.
Γιατί η ανατροπή και η επανάσταση δεν είναι λέξεις που κλίνονται, είναι ιδέες που ζουν πραγματικά, σε πραγματικό κόσμο.

Γιατί ένα καλό αύριο (όχι καλύτερο, γιατί αυτό που ζούμε είναι άσχημο), με καλύτερους όλους εμάς !

Να  ζήσουμε την ζωή !
Να χαρούμε !
Να χαμογελούμε !
Να γλεντάμε !
Να έχουν μέλλον τα παιδιά και τα εγγόνια, εδώ στην Ελλάδα!
Να είμαστε περήφανοι, αξιοπρεπείς, αδούλωτοι !
Να υπερασπίζουμε την πατρίδα από  τα όρνεα!
Να αγαπάμε και να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας, όλης της γης!
Να είμαστε ελεύθεροι, ψυχή και τόπος!
Να ζούμε δημοκρατικά, ελεύθερα, χωρίς φασισμό και ρατσισμό και σε αρμόνια και με σεβασμό στην φύση και το περιβάλλον!

Να  ζήσουμε !

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Περί γελοιότητας, υποκρισίας των Ηλείων πολιτικών και αγανάκτησης μας Δασικοί Χάρτες-Οδικό τμήμα «Πάτρα –Πύργος» -Ελαιοκαλλιέργεια

Περί  γελοιότητας, υποκρισίας των Ηλείων πολιτικών και αγανάκτησης 
Δασικοί Χάρτες-Οδικό τμήμα «Πάτρα –Πύργος» -Ελαιοκαλλιέργεια



Οι Ηλείοι πολιτικοί , παρά τη θλίψη που σκορπάνε, ταυτόχρονα προκαλούν και τον γέλωτα με τις βλακείες και τις γελοιότητες  τους, αλλά και αγανάκτηση.
Πικρό και βαρύ γέλωτα βέβαια, υπαρκτόν εντούτοις, όπως και η αγανακτηση των Ηλείων .

Το ’χουν αυτό οι «δικοί μας άνθρωποι», να γελοιοποιούνται λέγοντας τα ίδια και τα ίδια(περί ανάπτυξης), να ψεύδονται ασυστόλως (περί έργων και άλλων παραμυθίων) και να αποδέχονται πάσα κριτική και πάσα δική τους ανοησία προκειμένου να μην ξεκολλήσουν από τις πολυθρόνες της εξουσίας.
Βεβαίως εννοώ όλο το πολιτικό σύστημα Περιφέρειας, Βουλευτών, Δημάρχων, ιδιοκτητών μέσων ενημέρωσης, της τοπικής διαπλοκής, των επιδιόκοντων  να εκλεγούν ή να επανεκλεγούν, όλων αυτών που την τελευταία περίοδο καθορίζουν και ορίζουν τις τύχες του τόπου μας, της Ηλείας. Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις αλλά η γενική εικόνα αυτή είναι.

Τι κι αν γίνονται περίγελως με τις άφρονες και άστοχες δηλώσεις τους, προϊόν της ανεπάρκειάς τους ή της σύγχυσης του νου τους, τι κι αν χλευάζονται και να προκαλούν δηκτικά σχόλια, το αξίωμά τους να ’ναι εκεί και αυτοί μέσα του.

Όντας καταγέλαστοι στην κοινωνία της Ηλείας, πιστεύουν ότι εκπέμπουν σοβαρότητα.
Όντας ανίκανοι με μηδενικό (..άντε ελάχιστο ) αποτέλεσμα για τα συμφέροντα του τόπου μας συνεχίζουν να (μας) κοροϊδεύουν δημοσίως ότι έχουν αποτέλεσμα θετικό (τρομάρα τους !).
Όντας μέρος του πολιτικού συστήματος που «κατατρόπωσε» την Ηλεία, επιμένουν θεωρούν εαυτόν (τους) σωτήρες και ότι ανοίγουν νέους δρόμους (προς πιο βαθύ γκρεμό).
Όντας μέχρι τα μπούνια μνημονιακοί είτε υποστηρικτές είτε ψηφίσαντες αυτά (Κατσιφάρας, Αντωνακόπουλος, Τζαβάρας, Κατρίνης κλπ)  παριστάνουν τους πονόψυχους  (μέσα από την βολή τους) για το κακό που επισυμβαίνει στον ελληνικό λαό.
Όντας αυτουργοί της εξαίρεσης του τμήματος «Πάτρα –Πύργος» από την έργο παραχώρησης της «Ολυμπίας Οδού» είτε με την ψήφο τους  (Αντωνακόπουλος, Τζαβάρας, Κατρίνης, Κουτσούκος, Σαλτάρη, κλπ), είτε με την σύμφωνη γνώμη τους (Κατσιφάρας, Γεωργιόπουλος) εκφράζουν την υποκριτική τους αγανάκτηση.

Και δεν είναι μόνο αυτά, καθημερινά προκαλούν αδιαφορώντας για την καταστροφή της Ηλείας, καθημερινά ψεύδονται, καθημερινά συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο.

Απόδειξη ορισμένες εξελίξεις και γεγονότα των τελευταίων ημερών


Δασικοί Χάρτες


Σε αυτή την τεράστια αναστάτωση και μεγάλη οικονομική επιβάρυνση των πολιτών  που εξελίσσεται είτε κάποιοι δεν ομιλούν, δεν  διαμαρτύρονται, δεν παρεμβαίνουν όπως η Περιφέρεια (Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχες κλπ), Δήμοι (Πύργου, Ολυμπίας κλπ) παρ’ ότι έχουν ευθύνη που δεν απέστειλαν  τις παρατηρήσεις τους όπως υποχρεούτο όταν εκλήθησαν προς τούτο ( οι δικαιολογίες του Δήμαρχου Πηνειού μόνο προφάσεις εν αμαρτίες είναι), είτε είναι ψεύτες.

Και λέω πως είναι  ψεύτες ( και ομιλώ για τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) γιατί αυτό( οι δασικοί χάρτες ) συμπεριλαμβάνεται ως όρος του τρίτου μνημονίου που όλοι από κοινού ψήφισαν και συμπεριελήφθη στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης που ψηφίστηκε  τον Μάϊο του 2016 που καθόρισε τους όρους και τις μέθοδες υλοποίησης  του.

Οι  δασικοί χάρτες και ο καθορισμός τους είναι σωστό και επιβεβλημένο να πραγματοποιηθεί, έπρεπε πρώτα να προηγηθεί η διαδικασία σύνταξης του Κτηματολογίου και δεν πρέπει να εξελιχθεί σε χαράτσωμα των πολιτών, ξεκληρίσματος των αγροτών και ατελείωτης ταλαιπωρίας των πολιτών.
Για να αντιληφθούμε το μέγεθος του προβλήματος είναι το γεγονός ότι αυτό στην Ηλεία, αφορά πάνω από 50.000 πολίτες, με πάνω 100.000 ιδιοκτησίες που επηρεάζονται (και άρα πρέπει να κάνουν ενστάσεις), με υπολογιζόμενο κόστος παράβολων άνω των 150.000.000 ευρώ πλέον των ποσών  που πρέπει να καταβληθούν σε ιδιώτες μηχανικούς, δασολόγους κλπ για να συντάξουν τις ενστάσεις. Μόνο στην Ηλεία….

Απίθανα πράγματα.

Μία η λύση: Αναβολή (2 ετών), παρέμβαση των Δήμων να λύσουν τα των οικισμών/οικιστικά, πρόσληψη προσωπικού, τη  μερίμνη  του Δημοσίου οι  καλλιεργήσιμες εκτάσεις που συμπεριλήφθηκαν στους χάρτες των αναδασωτέων εκτάσεων μετά τις πυρκαγιές του 2007 να εξέλθουν των δασικών χαρτών και δημιουργία γραφείων ( γραφεία ενημέρωσης των πολιτών και υποδοχής των αντιρρήσεων σε όλες τις έδρες των πρώην καποδιστριακών δήμων)  από το Δημόσιο/Κράτος που θα βοηθούν  χωρίς χρέωση  και κόστος για τους πολίτες



Οδικό τμήμα «Πάτρα –Πύργος» της «Ολυμπίας Οδού»

Αφού έδωσε μια νέα παράσταση μιας νάιλον αντίσταση και θυμού  κατά του υπουργού  υποδομών Σπίρτζη, ο θίασος της Περιφέρειας ( Κατσιφάρας, Γεωργιόπουλος κλπ )  σε μια σύσκεψη όλο χαμόγελα, κατέληξαν  εκεί που βρισκόμαστε προ ενάμιση χρόνο  το 2015, ότι θα ολοκληρωθούν οι δημοπρατήσεις  τον Μάϊο  και θα ξεκινήσει το έργο.

Και αυτό όταν έχουν γίνει τρεις δημοπρατήσεις, έχει προγραμματιστεί μία, απομένουν τέσσερις, οι Αχαιοί  επιμένουν για την ανατολική χάραξη (και ο Δήμαρχος Πατρέων Πελετίδης  του ΚΚΕ), δεν έχουν περάσει από προσυμβατικό έλεγχο, δεν έχει υπογραφεί σύμβαση σε καμία από τις δημοπρατήσεις, δεν έχει συνταχθεί ο φάκελος του έργου, δεν έχει υποβληθεί προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ/ΣΕΣ, δεν…
Απίθανη κοροϊδία !

Και όλα αυτά όταν μετράμε συνεχώς νεκρούς στο δρόμο καρμανιόλα Πύργου –Πατρών, το τμήμα  «Πάτρα - Πύργος» της « Ολυμπίας Οδού» έχει κατασκευαστικό τέλος στα Χανάκια και είναι σε απόσταση 8 χιλιομέτρων  από τον Πύργο που  δεν τον συνδέει τίποτα παρά  μόνο η υπάρχουσα άθλια εθνική οδός  και δεν έχει προβλεφθεί έργο σύνδεσης με Αρχαία Ολυμπία και Επαρχία Ολυμπίας και Μεσσηνία, έχει ακυρωθεί το έργο ««Πύργος-Τσακώνα» και ο  νομός Ηλείας είναι ο μοναδικός νομός της Πελοποννήσου που δεν συνδέεται και δεν διατρέχεται με σύγχρονο αυτοκινητόδρομο (και δεν έχει σιδηρόδρομο, αεροδρόμιο, σύνδεση με Αρκαδία κλπ) και όλοι οι νομοί θα έχουν από την άνοιξη, που παραδίνονται σε πλήρη χρήση οι  μεγάλοι οδικοί άξονες..

Ελαιοκαλλιέργεια


Γνωστό είναι,  πως  ένα από τα βασικά εισοδήματα των Ηλείων προέρχεται από την Ελαιοκαλλιέργεια, από το λάδι, με υπολογιζόμενο κύκλο εργασιών 200 εκατ ευρώ. Το 2016 οι απώλειες  ήταν ύψους 150 εκατ ευρώ και από τον Δάκο, 75% απώλεια πέρα των άλλων επιπτώσεων (μεροκάματα, μεταποίηση κλπ) .

Ενώ έχει καταστραφεί η ελαιοπαραγωγή της Ηλείας ( με τεράστια ευθύνη της Περιφέρειας και Υπουργείου) λόγω ελλειπών πιστώσεων (και αναξιοποίητων μεταφέρθηκαν πιστώσεις σε Μεσσηνία  με ευθύνη  του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γ. Γεωργιόπουλου  που δεν υπέγραψε τις συμβάσεις –έλειπε  σε άδεια- όπως καταγγέλλουν οι αγρότες   ) για την προστασία από τον δάκο, τις ίδιες μειωμένες πιστώσεις  θα έχουμε  και για την ελαιοκομική περίοδο του 2017,όπως ψήφισε το Περιφερειακό  Συμβούλιο ….

Ενώ είναι γνωστό ότι τα ελαιόδεντρα στην Ηλεία είναι 9,7 εκατ. και χρειάζονται πολλαπλάσιες πιστώσεις (περίπου 2 εκατ ευρώ) από αυτές που δόθηκαν τα τελευταία χρόνια (600 χιλ  ευρώ το 2016 ) για τη δακοκτονία ,ενώ το 2006 για 6 εκατ ελαιόδεντρα είχαμε για την δακοκτονία 1, 6 εκατ ευρώ.
Η απόλυτη αδιαφορία  για την Ηλεία

Τρία παραδείγματα που περιγράφουν πλήρως εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή  πολιτική τους   σε βάρος των Ηλείων πολιτών και των συνεπειών του μνημονίου( περικοπή προγράμματος δακοκτονίας, χαράτσι δασικών χαρτών) και της ανεπάρκεια των ηλείων  πολιτικών.

Τι κι αν γίνονται περίγελως με τις άφρονες και άστοχες δηλώσεις τους, προϊόν της ανεπάρκειάς τους ή της σύγχυσης του νου τους, τι κι αν χλευάζονται από τους πολίτες όταν βγαίνουν στο τηλεοπτικό γυαλί ή στις τοπικές εφημερίδες  και μέσα με δηλώσεις .

Το αξίωμά τους να ’ναι εκεί και αυτοί μέσα του.

Η φωτογραφία και το τηλεοπτικό πλάνο πάνω απ’ όλα. Όπως αυτός της Αγροτικής Ανάπτυξης Αντιπεριφερειάρχης που έχει μπερδέψει τον ρόλο του και αντί για Αυτοδιοίκητο στέλεχος παριστάνει το φωτομοντέλο.
  
Ενα μπουλούκι ατάλαντων ηθοποιών που αδυνατούν να εκμάθουν τον ρόλο τους (ούτε καν αυτό!), αυτό θυμίζει το ντόπιο  πολιτικό σύστημα, με το αλλοπρόσαλλον όσων εκστομίζουν ασταμάτητα, πότε ο ένας και πότε ο άλλος, λες και είναι (δεν είναι οι άνθρωποι) τυχοδιώκτες, αρριβίστες , ματαιόδοξοι.

Μπας και ευθυμούν παίζοντας τούτον τον ρόλο; Μήπως ηδονίζονται να θεωρούνται σωτήρες και μήπως το ’χουν κιόλας πιστέψει;
Ποιος ξέρει.

Ο  κόσμος της εξουσίας τους  είναι ένας άλλος κόσμος, απόκοσμος, απάνθρωπος προφανώς, δεν δικαιολογείται διαφορετικά τόσος και τέτοιος αμοραλισμός, τόση και τέτοια αλαζονεία.

Εκάς μια τέτοια πολιτική
Εκάς ένας τέτοιος κόσμος...

Εκάς από την Ηλεία