Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Άθλιοι μας ρημάξατε τις ζωές, εξορίζετε τους Έλληνες (με αφορμή την μετανάστευση πολύ κοντινών μου ανθρώπων)

Άθλιοι μας ρημάξατε τις ζωές, εξορίζετε τους Έλληνες
(με αφορμή την μετανάστευση πολύ κοντινών μου ανθρώπων)





Μου έχει κοπεί η λαλιά, η στεναχώρια και η πίκρα κόμπος και θηλιά στο λαιμό, η αγανάκτηση  οργή εκρηκτική.

Πολλά βιώνουν οι Έλληνες, φτώχεια, ανεργία, μειώσεις μισθών, κατασχέσεις, πλειστηριασμούς,  ξεπούλημα της πατρίδας μαζί με τις  θλίψεις, τα αδιέξοδα και την αδυναμία  να σταματήσουν αυτήν την πολιτική κα τους πολιτικούς  του μνημονίου.

Μα το μεγαλύτερο είναι ο ξεριζωμός, όταν φεύγουν δικοί  σου άνθρωποι  στα ξένα για να μπορέσουν να ζήσουν, να βοηθήσουν τις οικογένειές τους, τα παιδιά και τα εγγόνια, τους γονείς τους.

Σε ένα σπιτικό ( το δικό μου ) σε μια ενιαία οικογένεια,  φεύγει η σύζυγος,  η μάνα, η γιαγιά για να δουλέψει στην  Γερμανία ( αφήνοντας πίσω σύζυγο, παιδιά, εγγόνι, αδελφή), γιατί η οικογένεια πνίγεται οικονομικά(άνεργοι όλοι..), 
 φεύγει ο ανιψιός για Ολλανδία ( όπου εκεί είναι και αδελφή του..)  για να βρει δουλεία ανάλογη με τα προσόντα του  (αφήνοντας  την μάνα μόνη..), ο «αδελφός» είναι στην Γαλλία, τότε δεν ξέρεις ποιο μεγάλο είναι ο πόνος ή η οργή.

Σε μια γειτονία,  ο βαφτισιμιός δουλεύει στην Αραβία,  ο γείτονας στην Αλβανία (…),  ο γνωστός στην Γερμανία,  ο υδραυλικός σου και αυτός στην Γερμανία,  ο γιός του φίλου σου και αυτός στην Γερμανία, χωριανοί στην  Αυστραλία, ο γιός του άλλου φίλου σου Σκανδιναβία, ο γιός και του άλλου φίλου σου στην Αγγλία, τότε  καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για ξεμπουντούλομα, για καταστροφή της Ελλάδας και του μέλλοντος της.

Ο αναγκαστικός ξεριζωμός ( για να ζήσουν οικογένειες ή για να έχουν ένα μέλλον οι νέοι), χωρίζει  οικογένειες, πόνος αβάσταχτος…, οργή…

Τότε δεν μπορείς παρά να  θέλεις (σφόδρα)  να τους ισοπεδώσεις, να τους αφανίσεις, όλους αυτούς που με την ψήφιση και την εφαρμογή των μνημονίων,  εξόρισαν, φτώχυναν και απέλπισαν τους Έλληνες, πουλάνε  την πατρίδα μπιρ παρά, διώχνουν στα ξένα νέους και μεγάλους.
Όλους αυτούς που κορόιδευσαν (και κοροϊδεύουν ), που πήραν την ελπίδα και το αναστεναγμό του λαού και το έκαναν καρέκλες, αξιώματα και κόρδωμα.

Όταν ο τόπος μας αυτός με τις μεγάλες δυνατότητες δεν μπορεί να εξασφαλίσει εργασία και αναγκάζει χιλιάδες  Ελληνίδες και Έλληνες να αυτοεξοριστούν, ε ! τότε κάτι πρέπει να αλλάξει(πολιτική και πολιτικούς) και να αλλάξουμε… να αγωνιστούμε
Και όταν βλέπεις στεναχωρημένο το εγγόνι σου, θλιμμένα παιδιά και «αδελφή», αδειανό το σπίτι, ο πόνος  σου κόβει τα πόδια ,σε παραλύει  και τα δάκρυα σε εμποδίζουν να βλέπεις καθαρά, όμως  το μυαλό δουλεύει, μπορούμε σκεφτόμαστε , γιατί και ποιος φταίει  για την νέα προσφυγιά  των Ελληνίδων και των Ελλήνων.

Και δεν είναι μόνο ο εξορισμός των Ελλήνων …

Είναι η καταραμένη ανεργία, η ντροπή των επιδομάτων,  ο εξευτελισμός της διανομής τροφίμων,  οι εξαθλιωμένες συντάξεις,  η αναζήτηση τρόφιμων στα  σκουπίδια, το κλείσιμο των καταστημάτων, οι μισθοί της ντροπής,  η αθλιότητα των εξάμηνων κακοπληρωμένων προγραμμάτων εργασίας, οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις,….

Αυτό ζει ο λαός μας, μια ατελείωτη φτώχεια, μια διαρκή προσβολή της αξιοπρέπειας του, μια απόγνωση που πνίγει σαν θηλιά στο λαιμό, που σε σώνει, σε τελειώνει.

Διάλυση του κοινωνικού ιστού, γκρίνια που φέρνει η φτώχεια, διάλυση της οικογένειας, φόβος των παιδιών, σμπαράλιασμα της ψυχής και του εαυτού και μια μη-ζωή μετατρέπει ζωντανούς πολίτες σε   άχρηστους, περιττούς, διαφανείς, σκυφτούς.

Η  φτωχοποίηση και η δυστυχία του ελληνικού λαού είναι χωρίς προηγούμενο, ακόμη και για εμπόλεμες καταστάσεις.

Το τέρας των μνημονίων και του νεοφιλελευθερισμού, της αθλιότητας, του ξεπεσμού και της εξαθλίωσης μας έχει αρπάξει και μας τρώει.

Κατασπαράζει και μετατρέπει εργαζόμενους σε ανέργους, επιχειρηματίες και μαγαζάτορες σε λουκέτα, παιδιά που χαμογελούν, σε θλιμμένα και νηστικά, την δημόσια περιουσία, σε ιδιωτική των ξένων αρπάγων, τους μισθούς και τις συντάξεις σε φιλοδώρημα, την φορολογία σε γδάρσιμο, τους αγρότες σε κολλήγους, τα σπίτια και τις επιχειρήσεις σε ιδιοκτησία των κορακιών, την αξιοπρεπή ζωή σε καταραμένη φτώχεια, την υγεία και την πρόνοια, σε παραπέταμα, τους νέους, σε ..απόμαχους και μετανάστες, την ηρεμία και την χαρά του κόσμου σε διαρκή αγωνία και φόβο, την αξιοπρέπεια των Ελλήνων σε διαρκή προσβολή, την υπερηφάνεια τους σε ζητουλιά, την ανάπτυξη σε διαρκή κατήφορο, την παραγωγή (αγροτική, βιομηχανική) σε απραξία και αδράνεια, την Εθνική Ανεξαρτησία και Κυριαρχία σε υποταγή, την ζωντάνια της κοινωνίας,  σε ανθρώπους κλεισμένους στα σπίτια, την αισιοδοξία για το αύριο, σε τρόμο για αυτό που έρχεται, την ελπίδα, σε απελπισία, την δημοκρατική στάση, σε φρίκη, σε φασισμό, σε νεοναζισμό.

Αυτά συνέβαιναν (πριν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) συμβαίνουν και τώρα επί «αριστεράς» του ΣΥΡΙΖΑ, που αυξάνει φόρους, κόβει συντάξεις, επιτρέπει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, βαθαίνει την φτώχεια επεκτείνει την ανεργία, την εθνική υποταγή και υποτέλεια, βαθαίνει την ύφεση, καταστρέφει το παραγωγικό δυναμικό της χώρας, γίνεται η χρήσιμη (για τους ισχυρούς) «αριστερά», απαξιώνει  και μολύνει  την έννοια και το ήθος της Αριστεράς.

Μπορούν να εκφράζουν όποιες  δικαιολογίες θέλουν οι υποστηρικτές της κυβέρνησης, αλλά ας δουν την  πραγματικότητά που «στέκεται»  μπροστά τους αποκρουστική, που είναι ίδια και απαράλαχτη με αυτήν της ΝΔ (του Σαμαρά πριν και του Κούλη τώρα).
Δεν είναι έτσι θα πουν ορισμένοι, που ακόμα υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι λένε  και οι βολεμένοι (παντοιοτρόπως.. ) βουλευτές και  στελέχη του κυβερνητικού κόμματος. 
Αλλά αφού δεν καταλάβατε να σας τα επαναλάβω και να προσθέσω..(και πέστε μου που κάνω λάθος )

Τα σπίτια του κόσμου θα βγουν σε πλειστηριασμό,  η φτώχεια είναι παντού, παιδιά πεινούν, το ηλεκτρικό ρεύμα κόβεται σε οικογένειες, οι νέοι φεύγουν στο εξωτερικό, η ανεργία αυξάνεται, οι κατασχέσεις και πλειστηριασμοί σε για χρέη στα Ταμεία  και Δημόσιο άρχισαν, οι «μισθοί» και οι «συντάξεις» καταρρέουν και κόβονται, οι  τράπεζες ενισχυθήκαν με δισεκατομμύρια που πληρώνει ο λαός, αρπάζουν τζάμπα  οι ξένοι, δημόσια περιουσία λιμάνια, αεροδρόμια, ακτές…, ξεπουλιούνται, οι επιχειρήσεις κλείνουν, η φορολογία αυξάνεται, η υγεία είναι σε διάλυση, η Δημοκρατία αναιρείται με την καθ’ υπόδειξη ψήφιση νόμων στην Βουλή από τα ανδρείκελα που λέγονται βουλευτές, τα ΜΑΤ ξανάπιασαν δουλειά , η αποικία χρέους επεκτείνεται ελέγχοντας τα πάντα ( Τράπεζες,  ΓΓ Εσόδων, Έξοδα με αυτόματους κόφτες…), το χρέος αυξάνεται, η Παιδεία υπό κατάρρευση, οι συντάξεις κόβονται, οι αγρότες και η αγροτική παραγωγή τελειώνουν, η βιομηχανική παραγωγή μειώνεται συνεχώς, ο κόσμος έχει κλειστεί στα σπίτια του και ούτε για καφέ δεν βγαίνει, η αξιοπρέπεια των Ελλήνων ποδοπατείται,  η υπερηφάνεια γίνεται υποταγή, η Εθνική Ανεξαρτησία και Κυριαρχία σε κίνδυνο και ο κατάλογος είναι αμέτρητος …
…και η  κατάσταση χειροτερεύει, οι αυτοκτονίες πληθύνονται, η σχιζοφρένεια καταλαμβάνει, όπως και η κατάθλιψη, πολλούς από τους εναπομείναντες Έλληνες.

Και υπάρχουν κάποιοι που τα ανέχονται, τα  δικαιολογούν και ορισμένοι τα υποστηρίζουν.
Δεν μιλώ για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τον Τσίπρα, γιατί αυτοί είναι οριστικά μνημονιακοί, είναι  απέναντι συντάχθηκαν και υπηρετούν τους εχθρούς του λαού.
Μιλώ για αυτούς που  ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτούς που ψήφισαν ΟΧΙ.
Μα πως τα δικαιολογείτε και πως πείθετε τον εαυτόν σας για αυτό ?

Για ποια έξοδο από την κρίση μιλάνε αδιάντροπα οι βέβηλοι και οι άθλιοι της νυν κυβέρνησης και της επομένης  ?
Ντροπή σας πρώην σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ και αφήστε  τα περί προσωρινής υποχώρησης μπροστά σε ένα μεγάλο και ανυπέρβλητο ανώτερο αντίπαλο  την ΕΕ και την Γερμανία και τη αναγκαιότητα της συνθηκολόγησης.

Απλά σας θυμίζω αυτά που λέγατε μέχρι τις αρχές του 2015 ότι αυτή η επιχειρηματολογία είναι ακριβώς ίδια με αυτούς που συνεργάστηκαν με τους, τους  Τούρκους,  τους Γερμανούς και την Χούντα

Για ποια έξοδο από την κρίση μιλούν αδιάντροπα οι βέβηλοι και οι άθλιοι της νυν κυβέρνησης και της επομένης ;

Και εμείς ?
Στην τρύπα που μας χώσανε, ας μην τους αφήσουμε να μας θάψουν κιόλας!
Η ανατροπή αυτής της  κατάστασης αποκληροποίησης των Ελλήνων  είναι μονόδρομος.
Ο μοναδικός μονόδρομος.
Για να ζήσουμε σαν άνθρωποι και όχι σαν δούλοι. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου