Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Η ανοησία και η κοροϊδία του Κατσιφάρα (και των λοιπών) προς τους Ηλείους υπό το σεληνόφως

Η ανοησία  και η κοροϊδία  του Κατσιφάρα (και των λοιπών) προς τους Ηλείους   υπό το σεληνόφως



«Στους δρόμους του ΕΣΠΑ με πανσέληνο», αυτό είναι το απίθανα  ανόητο , κιτς  και γελοίο αλλά και ταυτόχρονα υπέρμετρα κοροϊδευτικό σλόγκαν που ο τσιρκώδης εσμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδαςθα περιπατήσει   στο Κατάκολο την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017, ώστε κατά τα λεχθέντα από τον Περιφερειάρχη «Ο πολίτης της Ηλείας να παραλάβει τα έργα που γίνονται για αυτόν με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Να τα ζήσει και να ζήσει μέσα από αυτά. Δεν είναι λόγια, είναι ΕΣΠΑ» και ο οποίος  «εμβριθώς» συνέχισε και απογείωσε την γελοιότητα(του/ς) « Ελάτε όλοι μαζί να περπατήσουμε τα δικά μας έργα ΕΣΠΑ κάτω από το φως της πανσελήνου του Σεπτεμβρίου».

 Η ανοησία και το γελοίον του πράγματος  είναι ότι  ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας καλεί τους Ηλείους σε  ρομαντικό ραντεβού με τον ΕΣΠΑ  (Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς) κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι,  σε μια καρακιτσαριό κατάσταση, με άθλιες αφίσες (όπου κότσαραν μια πανσέληνο σε μια ηλιόλουστη μέρα) και όπου θα περπατήσουν στο Κατάκολο για να δουν το ΕΣΠΑ που ενώνει.
Που ίσως να στήσουν κάποιες μακέτες, να εκφωνήσουν λόγους (και κάποιοι θα χειροκροτήσουν), θα περιπατήσουν  για να δείξουν, αυτά που σε ανάλογους περιπάτους έδειξαν και επίδειξαν  και το 2016 και το 2015 και το 2014, … συνεχίζοντας πανσέληνα την  διαχρονική κοροϊδία και καραγκιοζιλίκι (τοςυ)

Είναι η κοροϊδία από μια Περιφέρεια την ΠΔΕ, τον Περιφερειάρχη και  των  εν Ηλεία εξαπτέρυγων( αντιπεριφερειάρχες, σύμβουλοι, Δήμαρχοι κλπ)  και των χειροκροτητών του (τοπικών μέσων ενημέρωσης- που ικανοποιούνται με διαφημίσεις και άλλα ανταλλάγματα …), γιατί ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας (ο εχθρός  της Ηλείας )  δεν έχει υλοποιήσει κανένα πλήρες έργο του ΕΣΠΑ στη Ηλεία.

Φανταστείτε την εικόνα, υπό το φως της πανσελήνου να περιπατεί ο Περιφερειάρχης χέρι με χέρι και με ένα αστέρι για συντροφιά , μετά των Αντιπεριφερειαρχών, της  Εκτελεστικής Γραμματέως, των Δημάρχων (Λιατσής, Κοτζάς, Καστρινός, Χριστοδουλόπουλος κλπ) και του διορισμένου προεδράκου του Λιμενικού Ταμείου και να επιδεικνύουν τα έργα που δεν είναι δικά τους ή που δεν έχουν γίνει, αλλά κάποτε ΘΑ πραγματοποιηθούν…, τραγουδώντας το γνωστό άσμα «Έχει πανσέληνο απόψε κι είναι ωραία… το  ψέμα σου, που τα 'κανε ολα ωραία»

Ίσως μέσα στη νύχτα να προσπαθήσουν να κρύψουν ότι τα έργα του λιμένος Κατάκολου ολοκληρώθηκαν (όπως και αυτά του χερσαίου χώρου που προγραμματίζονται), έχουν μελετηθεί και ωριμάσει από άλλους και τώρα αυτός ως λαθρεπιβάτης θα  κοκορεύεται …

Ίσως μέσα στη νύχτα να προσπαθήσουν να κρύψουν ότι τα έργο αυτό έχει προβληθεί ως κατασκευασμένο πάνω από 50 φορές,  ότι το Κατάκολο εδώ και χρόνια  (έχει αναγγελθεί πάνω από 30  φορές) θα συνδεθεί με την Εθνική Οδό (παράκαμψη Αγίου Ιωάννη), ότι δεν υπάρχει σύγχρονος αυτοκινητόδρομος (Ολυμπία οδός/Πάτρα –Πύργος –Τσακώνα) διότι ο Περιφερειάρχης συμφώνησε το 2013 να αποκοπεί από τις συμβάσεις παραχώρησης( που έχουν δοθεί όλοι σε κυκλοφορία), που δεν υπάρχει σιδηροδρομική επικοινωνία, ούτε αεροπορική επικοινωνία  και που ίσως κάποτε στο μέλλον να εκσυγχρονιστεί σιδηροδρομική γραμμή «Κατάκολο-Πύργος-Αρχ. Ολυμπία), ότι τα έργα του χερσαίου  χώρου στο λιμάνι Κατάκολου δεν έχουν πραγματοποιηθεί, η οδική σύνδεση Ολυμπία-Βυτίνα-Τρίπολη έχει σταματήσει και δεν  πραγματοποιούνται  ενέργειες-πραγματικές και μεγάλες –για την  αξιοποίηση του πιο φημισμένου αρχαιολογικού χώρου σε όλο τον  κόσμο,  της Αρχαίας Ολυμπίας.

Ίσως μέσα στη νύχτα να προσπαθήσουν να κρυφτούν πίσω από τους ήχους της μουσικής παράστασης ( που είναι το μόνο αξιόλογο και πραγματικό μέρος της συνολικής παράστασής τους),  τη ανυπαρξία έργων ΕΣΠΑ στην Ηλεία.
Ότι η  Ηλεία  κατά τη προηγούμενη Προγραμματική Περίοδο 2007-2013-ΕΣΠΑ έλαβε μόλις 0,7 % (37.912.000€ ) της συνολικής δαπάνης υλοποιημένων έργων, ενώ η  Αιτωλοακαρνανία  το 42,7 %  (2.261.399.000 €) και η Αχαΐα το 56 % ( 2.932.053.000 €) και  τα έργα της  Ηλείας  37.912.000€ αφορούν: α) Λιμενικά Έργα Κατάκολου 6.965.576 €  , β) Δρόμος Κυλλήνη –Εθνική Οδός 9.152.263 € , γ)  Τμήμα της οδού Κρέστενα –Ανδρίτσαινα 14.946.709 και δ) Τμήμα  της οδού Αμαλιάδα –ΙΙΙ 6.849.955 €, έργα που είχαν ουσιαστικά ξεκινήσει πριν  ο κ. Απ. Κατσιφάρας αναλάβει Περιφερειάρχης.

Ίσως μέσα στη νύχτα να προσπαθήσουν να κρύψουν ότι τον  εμπαιγμό της Ηλείας και  την εξόφθαλμη υποβάθμιση της που δεν  χρειάζεται αποδείξεις, διότι η πραγματικότητα είναι τόσο φανερή, που μιλά μόνη της και το ότι  δεν  υπάρχει κάποιος σχεδιασμός, έστω  υποτυπώδης για την ανάπτυξη της Ηλείας, των υποδομών της, του αγροτικού , του μεταποιητικού  και τουριστικού τομέα.

Η Ηλεία και κάτω από το φως της πανσελήνου  είναι  ένας νομός που το παραμύθι πάει σύννεφο και  η κοροϊδία μοιάζει ως καταιγίδα ..
Ε ! αυτός ο νομός δεν έχει μέλλον !
Όταν ακούει παραμύθια υπό το σεληνόφως  
Τελειώνει, δηλαδή τον τελείωσαν …
….εκτός και να τους σβήσουμε το φεγγάρι τους...


3 σχόλια:

  1. βρησκουν και τα κανουν αγαπητε φιλε μονο εμεις(νομος ηλειας) ειμαστε υπευθυνοι για το καταντημα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε,, ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ,, ΤΗ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΟΥΜΕ,,,,, ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑΜΑΣ ,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε μα να μην έχει και ...αίσθημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή