Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

…και οι συμβολαιογράφοι της Ηλείας τι λένε και ποιά στάση θα κρατήσουν για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ? … αλλά και οι Δικηγόροι και οι Δήμοι και τα Κόμματα και οι πολίτες του νομού Ηλείας..

…και οι συμβολαιογράφοι της Ηλείας τι λένε και ποιά στάση θα κρατήσουν για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ?
… αλλά και οι Δικηγόροι και οι Δήμοι και τα Κόμματα και οι πολίτες του νομού Ηλείας..




Οι  ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί επέρχονται σαν καταιγίδα και μ’ ένα «κλικ» από ένα υπολογιστή, θα εκπλειστηριάζονται κάθε εβδομάδα, θα βγαίνουν στο «σφυρί» σε εξευτελιστικές τιμές, χωρίς κανένα ηθικό φραγμό σπίτια, καταστήματα και λαϊκές περιουσίες, για χάρη της ικανοποίησης των δανειστών – «οικονομικών δολοφόνων», των τραπεζών και των funds.

Χιλιάδες οι πλειστηριασμοί σε όλη την Ελλάδα (5.000  εντός του 2017, 10.000 το 2018 και ήδη οι πρώτοι 3.651  πλειστηριασμοί έχουν αναρτηθεί στο site Ηλεκτρονικής Δημοσίευσης Πλειστηριασμών «Ε.Τ.Α.Α. – Τ.Α.Ν.» / https://deltio.tnomik.gr/ ),  εκατοντάδες για την Ηλεία (500 το 2017 και το 2018 και ο 16 πρώτοι έχουν αναρτηθεί.. ). 

 …και για όλους μας ... « έρχεται η στιγμή για ν’ αποφασίσεις/ με ποιους θα πας και ποιους θ’ αφήσεις» …

Αυτό δεν αφορά,
 τους ψεύτες, αχρείους και  φαύλους της κυβέρνησης (σχετικό άρθρο : «Πλειστηριασμοί: Το έσχατο όριο κατάπτωσης των Ηλείων βουλευτών (και όχι μόνο ) του ΣΥΡΙΖΑ» ( http://odisseasml.blogspot.gr/2017/09/blog-post_9.html ), που  πήραν το στεναγμό, το πόνο και την ελπίδα του λαού και τον έκαναν καρέκλες και βολή τους.

Αφορά, όλους 

και πρώτα από όλα για τους Συμβολαιογράφους γιατί τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες θα τις διαχειρίζονται οι Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι  και στην περίπτωση της Ηλείας ο «Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Πάτρας» όπου και ανήκουν Ηλείοι  Συμβολαιογράφοι .

Οι συμβολαιογράφοι  της Ηλείας πρέπει να διαλέξουν πλευρά. Ή με το λαό ή με τους τραπεζίτες, τα funds και τους γύπες.

 Η πλειοψηφία των συμβολαιογράφων δεν έχει σχέση με μεγαλοσυμφέροντα, ώστε να βάλει πλάτη στους σχεδιασμούς τους.

Πρέπει οι συμβολαιογράφοι  της Ηλείας:
 Να αρνηθούν  την συμμετοχή τους στο έγκλημα και με  συνέλευση τους( όπως ο Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι,  Εφετείου Θεσ/νίκης, Κέρκυρας , Θράκης και Κρήτης,  Ναυπλίου που κήρυξαν αποχή από όλους τους πλειστηριασμούς και τη μη συμμετοχή στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και στην χρηματοδότηση της σχετικής πλατφόρμας να σταθούν  απέναντι στις διοικήσεις των Συλλόγων τους που αποφάσισαν ερήμην τους να αναλάβουν την ευθύνη διαχείρισης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και να γίνουν έτσι οι σύγχρονοι δήμιοι των τραπεζών για την απαλλοτρίωση των σπιτιών και της λαϊκής περιουσίας.

Αν και μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου «Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Πάτρας/ΣΣΕΠ», δεν έχει υπογράψει ακόμα (?)  τη σχετική σύμβαση για την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διεξαγωγής πλειστηριασμών οι δηλώσεις της Προέδρου του ΣΣΕΠ Ιωάννας Μπονέλη στην Εφημερίδα «Πελοπόννησος» της  12/09/2017)
που τόνισε ( Εφημερίδα «Πελοπόννησος»  12/09/2017) ότι « η αναγκαστική εκτέλεση, είναι μέρος της δικαστικής λειτουργίας» και άρα  θα συμμετέχουν στου πλειστηριασμούς,
που επισήμανε ακόμα ότι, «οι κινητοποιήσεις στα ειρηνοδικεία ήταν αυτές που επιτάχυναν τις διαδικασίες ενεργοποίησης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών»  και άρα κατ’  αυτήν  οι αγωνιζόμενοι ενάντια στους πλειστηριασμούς  φταίνε που πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά(…!)
και  ότι « θα επιθυμούσε τη μεταφορά των πλειστηριασμών σε ώρες λειτουργίας δικαστηρίων, γιατί προφανώς με αυτό τον τρόπο, θα υπήρχε αστυνομική παρουσία που θα απέτρεπε επεισόδια και προπηλακισμούς»  δηλαδή να εκπλειστηριάζουν ανενόχλητοι…..,

δείχνουν ότι επιθυμεί να αναλάβουν  οι συμβολαιογράφοι την ευθύνη διαχείρισης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και να γίνουν έτσι οι σύγχρονοι δήμιοι των τραπεζών για την απαλλοτρίωση των σπιτιών και της λαϊκής περιουσίας, πρόθεση  που πρέπει να αποτραπεί από τους δημοκράτες συμβολαιογράφους

…και …
Να μην συμμετάσχει ο κλάδος στην επιχείρηση της παράδοσης της λαϊκής περιουσίας στα μεγάλα συμφέροντα.
Να μη γίνουν  ο αποδέκτες της κοινωνικής κατακραυγής συμμετέχοντας στο ηλεκτρονικό πλιάτσικο κατοικιών, επιχειρήσεων και λαϊκής  περουσίας.  .
Να αρνηθούν τη συμμετοχή στο colpo grosso που στήνουν κυβέρνηση και δανειστές, τραπεζίτες και μεγαλοσυμβολαιογράφοι με στόχο την υφαρπαγή κάθε στοιχείου που απέμεινε μετά από 7 χρόνια λεηλασίας στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Να αρνηθούν τη συμμετοχή στην κατάργηση του βασικού δικαιώματος στη στέγη, αφού από 31/12/2017 παύει η όποια ισχνή και επί χρήμασι προστασία και της πρώτης κατοικίας.

Αφορά ακόμα:

Του Δήμους που με αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων τους και ενεργή δράση τους να υπερασπιστούν τους δημότες από την δήμευση της περιουσίας τους.

Τα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ  κλπ που είναι λαλίστατα για άλλα θέματα ενώ για αυτό «έχουν  καταπιεί την γλώσσα τους».

Το Νομικό Κόσμο που πρέπει να έχει σθεναρή και αταλάντευτη στάση εναντίωσης στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς  που όμως οι αρνητικές  τοποθετήσεις  δεν τους τιμούν,  όπως αυτή του   Πρόεδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, Δημήτρη Δημητρουλόπουλου  που αποδέχεται το ηλεκτρονικό πλιάτσικο   των περιουσιών,  θέτοντας μάλιστα όρους εφαρμογής του και άρνησης του λέγοντας «θα πρέπει να προβλεφθούν δικλίδες ασφαλείας που θα καταστήσουν το σύστημα αδιάβλητο και θα αποτρέψουν τον οποιοδήποτε κίνδυνο για περιουσιακά στοιχεία να εξαφανισθούν μισοτιμής χωρίς να γίνει αντιληπτό από τους ιδιοκτήτες.»(Πατρίς  10/09/20170.
 Κρίμα ορισμένοι «προοδευτικοί» αντί να  υπερασπιστούν με  λόγια ( πχ Απόφαση εναντίωσης στους –και-ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς του Δ.Σ. Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας αλλά και Αμαλιάδας και έργα τους αδύναμους  πολιτών αλλά και τους μικρούς  και μεσαίους  επιχειρηματίες που χάνουν την περιουσία τους  να  τους αντιμετωπίζουν ως  «δουλειά» και ως  πελάτες  που θα τους αποφέρει οικονομικό όφελος…


Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης  που πρέπει να πάρουν σαφή και αντιθετική στάση στους πλειστηριασμούς.

Όλους μας  που με έντονη κινηματική  δράση  να αποτρέψουμε τους πλειστηριασμούς ..

…και για όλους μας ...

« έρχεται η στιγμή για ν’ αποφασίσεις/ με ποιους θα πας και ποιους θ’ αφήσεις» …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου