Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Υπάρχει μέλλον ; ( Η Ελλάδα, η Ηλεία και ο Πύργος )

 Υπάρχει μέλλον ; ( Η Ελλάδα, η Ηλεία και ο Πύργος )



Στα τρία προηγούμενα σημειώματα(Ελλάδα, η Ηλεία και ο Πύργος ) τέθηκαν τα προβλήματα, παρουσιάστηκε η κατάσταση  και ονοματίσθηκαν οι υπεύθυνοι για την οπισθοδρόμηση του τόπου μας, τη καταδίκη του και τις ανεκμετάλλευτες δυνατότητες του.
Το κρίσιμο ερώτημα είναι: «Σε τι οφείλεται αυτή η κοινώς  ομολογούμενη, άσχημη κατάσταση ?».

Κυρίως οφείλεται στην έλλειψη  ολοκληρωμένου και συνολικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη του Νομού μας, στην μη διεκδίκηση βασικών έργων και δράσεων  υποδομής και ανάπτυξης, στις εξάρσεις τοπικισμού, στη απουσία ενότητας  των φορέων της Ηλείας, στην ανεπάρκεια του πολιτικού προσωπικού της Ηλείας, στις ευθύνες της Περιφέρειας και των μέχρι τώρα κυβερνήσεων.

Πρέπει να αλλάξουμε( με πρόγραμμα..)

Η Ηλεία, ο Πύργος, των υπηρεσιών , της μείωσης του Πρωτογενούς τομέα , της επιδοματικής λογικής ,των μονοκαλλιεργειών και του ουσιαστικού διωγμού της κτηνοτροφίας , της  συνακόλουθης μείωσης  του Δευτερογενούς Τομέα και του Επιχειρείν, του Τουρισμού της επίσκεψης των λίγων ωρών, των διερχομένων και μη διαμενόντων και μη διανυκτερευόντων, του τουριστικού  μοντέλου της «αρπαχτής», της κρουαζιέρας χωρίς την πλήρη αξιοποίηση της, της ρύπανσης του Περιβάλλοντος, του απέραντου σκουπιδότοπου, των Αυθαιρέτων, της μη ύπαρξης Πανεπιστήμιου, του μεγάλου Χωροταξικού και Πολεοδομικού προβλήματος ,της προσβολής της Αρχ. Ολυμπίας με την μη αξιοποίηση της και της υποβάθμισης με το να δίνει την ιερή φλόγα κάθε 2 ή 4 χρόνια, αυτή η Ηλεία πρέπει να αλλάξει !.

Ως Ηλείοι έχουμε πολλές επιλογές, επιλογές που μας δίνει ο τόπος μας, η Ηλεία και οι Πολίτες της, φτάνει να σχεδιαστεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική, την όποια θα διέπουν η Πολιτική Αποφασιστικότητα, η Διεκδικητικότητα και  το σχέδιο-πρόταση  ανάπτυξης το όποια θα δημιουργεί τις συνθήκες για βιώσιμη ανάπτυξη της Ηλείας.

Πρέπει  να αξιοποιήσουμε  τις τεράστιες δυνατότητες μας, που έχουν να κάνουν με το φυσικό περιβάλλον, την ανάπτυξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, την αξιοποίηση του πιο φημισμένου αρχαιολογικού χώρου του κόσμου της Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά και των άλλων αρχαιοτήτων της, τα πανέμορφα φυσικά αποθέματα του (παραλίες, οικότοποι, ποτάμια κ.λ.π.) που μπορούν να την καταστήσουν πόλο τεράστιας τουριστικής έλξης και βέβαια η ενέργεια τόσο των ΑΠΕ όσο και των υδρογονανθράκων.

Η  μελλοντική ανάπτυξη της Ηλείας είναι συνυφασμένη με τον τουρισμό, τον πολιτισμό τους  φυσικούς πόρους της, την αγροτική οικονομία & την ενέργεια.
Ο Πύργος πρέπει να αποκτήσει ζωή, να γίνει φιλικός στους πολίτες του, να τους αγαπά, να αναπτύξει τον πολιτισμό,  να δώσει πνοή στην κληρονομιά του, πολλούς αθλητικούς χώρους, να έχει χώρους συνάθροισης, Θέατρα και χώρους συναυλιών,  πράσινο, νερά, να αποτελέσει πόλο έλξης  επισκεπτών, να αποκτήσει  Πανεπιστημιακή Σχολή και Αυτόνομο ΤΕΙ, να δημιουργήσει Βιοτεχνική Ζώνη, δρόμους και Αυτοκινητόδρομο σύγχρονο, Σιδηρόδρομο,  να ζωντανέψει και να αποκτήσουν «χρώμα» τα χωριά και οι γειτονιές, να φροντίσει το Ποταμό Αλφειό, τις παραλίες του, να ενδιαφερθεί Για την Τρίτη Ηλικία και τους ΑΜΕΑ, να μην πλημμυρίζει, να γίνει φωτεινός, φιλικός, ενδιαφέρων, και προστατευτικός για τους δημότες και επισκέπτες!

Πρέπει να τους αλλάξουμε (οπωσδήποτε !)

Το σύνολο σχεδόν των αρχόντων (…) της Ηλείας, του Πύργου αποτελούν  μέρος του αυτοεξυπηρετούμενου και αλληλοτροφοδοτούμενου  συστήματος, που συνδυασμένο με τη εμφανή ανεπάρκεια του και τη ιδιοτέλεια του είναι ανίκανο να δώσει λύσεις.
Επί σαράντα χρόνια  έδρασε ( λέμε τώρα..) και  απέτυχε οικτρά !
Δεν κατάφερε ούτε τα στοιχειώδη, μηδέ να συντονιστεί, ούτε να έχει ένα κοινό σχέδιο αναπτυξιακής ανασυγκρότησης της Ηλείας, όσο δε για να αγωνιστεί ούτε λόγος.

Αν στρέψετε το κεφάλι ( το μυαλό σας ) και την προσοχή σας (την σκέψη σας) στου  εδώ πολιτικούς, ίσως καταλάβετε πως  ειναι οι ίδιοι που διαχειρίζονται από διάφορες θέσεις  τις υποθέσεις του νομού μας  και των Δήμων.

Χρειάζεται πολύ μυαλό για να αντιληφθείτε ότι οι κατά καιρούς βουλευτές  της Ηλείας δεν προσέφεραν τίποτα σημαντικό για τον τόπο (μεγάλα έργα υποδομής,  ΑΕΙ-ΤΕΙ, Βιομηχανική Ζώνη, ανάπτυξη Ολυμπίας κλπ), αλλά παίζουν το παιγνίδι επίρριψης ευθυνών ο ένας στον άλλον ?

Θέλει πολύ να καταλάβετε, πως ο Κατσιφάρας και η εδώ ακολουθία του (αντιπεριφερειάρχες  κλπ)   δεν έχουν κάνει τίποτα για το τόπο, αλλά σας έχουν φλομώσει στο παραμύθι ?

 Δεν κατανοητό πως η ανακύκλωση φθαρμένων υλικών και παντελώς ανίκανων ( πρώην βουλευτής για δήμαρχος, πρώην δήμαρχοι για βουλευτές ή για τη Περιφέρεια, τέως βουλευτές για να ξαναγίνουν…) δεν είναι δυνατόν, αποκλείεται να δημιουργήσουν κάτι νέο ?
Και όμως …

Υπάρχουν αυτοί που
τα ανέχονται όλα  με την  αδράνεια ή την αδιαφορία τους
συμπαρατάσσονται (εντάσσονται, ακολουθούν, πιστεύουν, ψηφίζουν... όπως θέλετε πείτε το) ,
και, γενικά, δεν πα' να μας πιάνουν αιχμάλωτους οι εχθροί... εμείς σταθεροί στο "σφάξε με αγά μ', ν' αγιάσω".
Αυτούς δεν τους καταλαβαίνω !

Υπάρχουν και άλλοι
υποστηρίζουν και  στηρίζουν και στηρίζονται απ' αυτούς (τοπικά μέσα ενημέρωσης, οικονομικό σύστημα προμηθειών, εργολαβιών κλπ )
Αυτούς τους καταλαβαίνω, είναι ζήτημα συμφερόντων….

Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που,
το παλεύουν, δημιουργούν, αντιστέκονται, δρουν ( με διάφορους τρόπους και τομείς), αγωνίζονται, αγωνιούν, θέλουν την πρόοδο στον θαυμάσιο τόπο που ζούμε, στη Ηλεία και
 που πιστεύω πως είναι η μεγάλη πλειοψηφία των Ηλείων,  των Πυργιωτών, των Αμαλιαδιτών, των Ολυμπίων, των… ,
που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον της Ηλείας, του Πύργου, της Αμαλιάδας, της Ολυμπίας, της…
αρκεί να συνεννοηθούν,  ενωθούν, πορευτούν αντάμα…

Αλλά έχει νόημα να συνεχίσουμε ?

Ο λαός,
 αποφασίζει, ψηφίζει εκλέγει, αυτούς όλους,
πριμοδοτεί, επικροτεί πολιτικές, συμπεριφορές, κοροϊδίες,
χαριεντίζεται και χειροκροτά τους «βιαστές» του ( και τον «βιασμό» του»)
υπόκειται τις επιπτώσεις αυτών των πολιτικών,
ανέχεται  την καταστροφή  της χώρας και του τόπου μας (Ηλεία, Πύργος, Ολυμπία..).

Ή κάνω λάθος  και πρέπει να συνεχιστούν τα ίδια , 

ή έχω δίκιο και πρέπει να τα αλλάξουμε, να τους αλλάξουμε  και να αλλάξουμε …

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΥΛΑΜΕ ,,, ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΗΚΑ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ; ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΠΑΡΩΝ , ΟΥΤΕ ΜΕΛΛΟΝ , ΖΗΣΕ ,,,, ΜΑ'Ι'. ΝΑ ΦΑΣ ΤΡΥΦΙΛΙΑ :

    ΑπάντησηΔιαγραφή