Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Οι κώνωπες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ο θαλάσσιος εμπαιγμός των ΑμεΑ στην Ηλεία

 Οι κώνωπες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  και ο θαλάσσιος εμπαιγμός των ΑμεΑ στην Ηλεία 



«Απίθανοι» τύποι οι διαχειριστές των Ηλειακών πραγμάτων
Ότι και να τους πεις όπως και να τους χαρακτηρίσεις είναι λίγο…
Ανήξεροι ;  Ανεπαρκείς ; Απληροφόρητοι ;  Εν συγχύσει ; Καυχησιάρηδες ;
Ξεχειλωμένες ασημαντότητες ;
Πείτε και βάλτε και εσείς ακόμα και άλλα…

Το αποτέλεσμα μετρά και αποδεικνύει ότι το Ηλειακό πολιτικό σύστημα (Περιφέρεια, Δήμαρχοι, Βουλευτές κλπ) είναι ο  ορισμός των άχρηστων και των ανίκανων.

Δεν φτάνει που κατάντησαν τον τόπο μας στο έσχατο σημείο οικονομικής ανέχειας, που το χρυσάφι που λέγεται  Ηλεία (Ολυμπία, Κάμπος, Πύργος κλπ ) το μετέτρεψαν  σε σκόνη,  σε λάσπη, σε άνθρακες( χωρίς αυτοκινητόδρομο, αεροδρόμιο, σιδηρόδρομο, ΑΕΙ, Αγροτική παραγωγή φθίνουσα κλπ), ούτε και τα απλά δεν τα καταφέρνουν.

Αναφέρομαι στα εξής δύο μικρά αλλά τόσο τεράστια ζητήματα για την καθημερινότητα των Ηλείων:
Στο πρόβλημα της επέλασης των κουνουπιών και της μεταδιδόμενης από αυτά ελονοσίας και της πρόσβασης των ΑμεΑ στις παραλίες στις θάλασσες για μπάνιο.

Κουνούπια - Ελονοσία   

Είναι τόσο άχρηστοι που ούτε τα κουνούπια δεν μπορούν να καταπολεμήσουν και που πέραν του απόλυτα ενοχλητικού φαινομένου και των «γαζωτικών»  τσιμπημάτων τους  (δεν μπορείς να σταθείς πουθενά..) , μεταφέρουν στους ανθρώπους και ορισμένες ασθένειες ( ελονοσία/ malaria) και γι’αυτό επιβάλλεται η καταπολέμησή τους με οποιοδήποτε τρόπο, έτσι ώστε να κρατηθεί ο πληθυσμός τους, όσο μικρότερος γίνεται.

Όμως οι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας/ΠΔΕ αποτύχαν και σε αυτό.
 Και φέτος επαναλαμβάνεται ο περυσινός εφιάλτης της επέλασης των κουνουπιών και μεταδιδόμενων από αυτά ασθενειών.   

Στην Ηλεία  αρρωσταίνει ο κόσμος από ελονοσία ( ναι το 2017 έχουμε κρούσματα ελονοσίας ) και αυτοί ψευδόμενοι οι απόλυτα άχρηστοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας/ΠΔΕ , Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και τα εδώ εξαπτέρυγα του (Γεωργιόπουλος, Μητρόπουλος, Μπράμος κλπ) ομιλούν για πρόγραμμα καταπολέμησης..

Παλεύουν να εφαρμόσουν έργο καταπολέμησης κουνουπιών, και δεν μπορούν !
Ενώ έχουν πρόγραμμα την «Ολοκληρωμένη Διαχείριση και Καταπολέμηση Πληθυσμού Κωνωπωειδών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ετών 2016-2018», προϋπολογισμού έως του ποσού του 1.300.000 ευρώ δεν το εφαρμόζουν,  όταν άλλες Περιφέρειες έχουν ξεκινήσει από τον Απρίλιο..

Στα Χανιά πραγματοποιούν  ταυτόχρονους ψεκασμούς σε 235 περιοχές και σημεία του νομού, στην Αττική  με αεροψεκασμούς και μάλιστα είναι σε εξέλιξη ο  5ος αεροψεκασμός ( μάλιστα συνέβη και το θανατηφόρο δυστύχημα, με την πτώση του ελικοπτέρου), στην Μακεδονία και στην  Περιφέρεια Πελοποννήσου από τις αρχές Μαΐου.
Και αυτοί οι παντελώς ανίκανοι της ΠΔΕ δεν κάνουν τίποτα ή μάλλον έδωσαν  20.000 € στον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης για να αντιμετωπίσει με «ψεκαστήρες» την επέλαση του κουνουπιών σε λίμνες, αποστραγγιστικά κανάλια, χωματερές, χείμαρρους όταν είναι σε όλους γνωστό ότι με αεροψεκασμούς αντιμετωπίζεται το μεγάλο αυτό πρόβλημα !

Πέρυσι το 2016 είχαμε δύο κρούσματα ελονοσίας και κηρύχτηκε η Βόρεια Ηλεία σε καραντίνα, φέτος πάλι έχουμε ( νωρίς-νωρίς  ) ένα νέο κρούσμα ελονοσίας και  φέτος πάλι το ΚΕΕΛΠΝΟ χαρακτήρισε περιοχές των Δήμων Δυτικής Αχαΐας και Ανδραβίδας-Κυλλήνης ως υψηλού κινδύνου όσον αφορά την ελονοσία, απαγορεύονται οι αιμοδοσίες και κλιμάκιο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ βρίσκεται στην Ηλεία για ενημέρωση και ελέγχους…

Όπως φαίνεται  τα «σαΐνια» της Περιφέρεια θα μας γυρίσουν στα  ροζ κουφετάκια του κινίνου…


ΑμεΑ –Πρόσβαση στη Θάλασσα

Η πρόσβαση των ΑμεΑ στις θάλασσες, στις παραλίες  στο μπάνιο  και σαν αναψυχή και χαρά αλλά και λόγους Υγείας (ένα μπάνιο ισούται με επτά φυσικοθεραπείες ) είναι υποχρέωση όλων και ιδιαίτερα της Πολιτείας και δη του κράτους, της  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και των Δήμων .

Αλλά αυτό δεν ισχύει δεν εφαρμόζεται στην Ηλεία.
150 χιλιόμετρα παραλιών στην Ηλεία και δεν υπάρχει ούτε ένα μέτρο από αυτές και  καμία παραλία που να προσφέρει άνετη και ασφαλή πρόσβαση στα ΑμεΑ. Καμία!

Υπάρχουν βέβαια και οι κοροϊδίες όπως στις Θίνες  Βαρθολομιού που μόνο προσβολή και κίνδυνος είναι για τους ΑμεΑ( το θέμα αυτό το ανέδειξε το Ιόνιον FM)

Και ας υπάρχουν οκτώ παραλίες που έχουν Γαλάζια Σημαία και που όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι  «Οκτώ Γαλάζιες Σημαίες στην Ηλεία Πρόσβαση για τους ΑμεΑ καμία» που με βάση το Κριτήριο 33 για τις Γαλάζιες Σημαίες «Τουλάχιστον μια από τις ακτές της Δημοτικής Ενότητας πρέπει να είναι εφοδιασμένη με επικλινείς προσβάσεις και εγκαταστάσεις υγιεινής για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ)».

Έχουν τεράστιες ευθύνες  για την μη προσβασιμότητα και εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ με διαδρόμους  και  συστήματα  αυτόνομης πρόσβασης (τύπου Seatrak) στις παραλίες .Έχασε η ΠΔΕ λόγω ανικανότητας  το πρόγραμμα μέσω του οποίου μπορούσαν να τοποθετηθούν 3 Seatrack στην Ηλεία.

Μια παραλία λειτούργησε στην Ηλεία με Seatrak, στις Πλάκες Κατάκολου ( σημειωτέο με προσφορά της κατασκευάστριας εταιρείας-για δικούς της λογούς)  και παλεύουν οι «γίγαντες»  της πολιτικής, το Λιμενικό Ταμείο, η Περιφέρεια και Δήμος Πύργου για να λειτουργήσει για φέτος ...
Λες και θα φτιάξουν το τεράστιο έργο(έργο 30.000€ είναι..), που όμως τόσο απαραίτητες είναι  στα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Είχαν δεσμευθεί και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γεωργιόπουλος και ο πρόεδρος του ΔΛΤ Πύργου κ.Λ.  Βαρουξής και ο δήμος Πύργου, ότι θα μπει το seatrack στις πλάκες του Κατακόλου  στις αρχές Ιουνίου (το αργότερο) τον και οι ανάλγητοι και ανίκανοι ήδη ήρθε ο Ιούλιος και τίποτα.
Στην Αχαΐα λειτουργούν 5 Seatrak, στη Καλαματα 2, στην Ηλεία κανένα …

Και σωστά ο Γραμματέας του Συλλόγου ΑμεΑ Ηλείας κ.Γιώργος Παπανικολόπουλος κραυγάζει:
«Η θερμοκρασία θα φτάσει 40 Και η ΑμεΑ της Ηλείας δεν μπορούν να κάνουν ένα μπάνιο στην θάλασσα ??? Δεν έχουν την δυνατότητα να κάνουν ένα μπάνιο γιατί η περιφέρεια και οι Δήμοι αδιαφορούν ένα μεγάλο γιατί? ???? Που είναι ανθρωπιά τους δεν υπάρχει που είναι ο νόμος για τα αυτονόητα που δικαιούμαστε Έχω να πω ότι κανένας δεν ξέρει το αύριο και λυπάμαι για την κατάντια του απευθύνομαι σε όλους τους τοπικούς άρχοντες που κοροϊδεύουν τους ΑμεΑ της Ηλείας»

Πέρυσι (το 2016) στις 30 Ιουνίου ξεκίνησε η λειτουργία Seatrak, στις Πλάκες Κατάκολου και ο βουλευτής και τώρα υπουργός Δ. Μπαξεβανάκης( παρόντων των Αντιπεριφερειαρχών και του Λιμενικού Ταμείου)  είχε πει «ένα μικρό βήμα σε ένα μακρύ δρόμο για να δείξουμε αν είμαστε πολιτισμένη κοινωνία»

Για φέτος ένα χρόνο μετά τι έχει να πει αυτός και οι άλλοι που παρευρέθηκαν στα περυσινά εγκαίνια ?

Οι επαναπαυόμενοι στις μικρές τους  εξουσίες πιστοποιούν κάθε μέρα την ανικανότητα τους και την αδιαφορία τους τους για τους πολίτες και τα προβλήματα τους .



Σημείωση: Η μία φωτογραφία ( αυτή με από τις Θίνες Βαρθολομιού) είναι της κ. Γιώτας Αργυροπούλου/Ιόνιον FM.

1 σχόλιο: