Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Αρκετά χρόνια τούς ανέχτηκε η Ελληνική και η Ηλειακή κοινωνία

Αρκετά χρόνια τούς ανέχτηκε η Ελληνική και  η Ηλειακή κοινωνία




 Οι πολλοί έχουν χάσει  το έδαφος κάτω από τα πόδια τους  και συνακόλουθα  χάσει την αυτοκυριαρχία  τους  τα τελευταία χρόνια.
Τα νεύρα έχουν τεντωθεί επικίνδυνα και σε συνδυασμό με την επιταχυνόμενη ανέχεια, τη θλίψη των φίλων και μια απογοήτευση, που όλο εξαπλώνεται, είναι φυσικό να αποδιαρθρώνεται η κοινωνία, να σκληρύνεται, να αποθηριώνεται.
Συντελεί σ' αυτό το απεχθές αποτέλεσμα η μακαριότητα μερικών που αδιαφορούν για το τι συμβαίνει γύρω μας, που δεν συμπάσχουν, ως όφειλαν, με κείνους που χάνουν εν μια νυκτί, στην κυριολεξία, τη δουλειά τους, με όσους αδυνατούν να αντισταθούν επειδή τρομοκρατούνται από την ανασφάλεια και το οικονομικό αδιέξοδο.

Χάσαμε τις στιγμές μας, την ηρεμία μας.
Συνομιλούμε και αλλού τρέχει ο λογισμός του καθενός από τους συνομιλούντες -σε απλήρωτους λογαριασμούς, στις διακοπές που δεν μπορούμε, στη έξοδο που κόπηκε, στα αμήχανα βλέμματα των παιδιών, στο σκοτάδι, γενικά, που μας έχει περικυκλώσει, βυθίζοντάς μας στην απόγνωση.
Συντείνει  που στενός,  εγγύς τόπος μας (Ηλεία, Πύργος, Ολυμπία, Κάμπος..) παρόλο που έχει τεράστιες δυνατότητες μαραζώνει, οπισθοδρομεί ) εκ του γενικού κατήφορου αλλά και των ντόπιων κουτρουβαλιστών διαχειριστών της εξουσίας.

Τείνουμε να αποφανθούμε ότι όσοι μας κυβερνάνε( και μας κυβερνήσαν ) δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι (!), ότι δεν έχουν συναισθήματα πέραν των ελλειπών  ικανοτήτων και δυνατοτήτων τους;

Ενα καντάρι έχουν στο είναι τους που ζυγίζει την υπολογισιμότητα, την επίτευξη των σκοπών (με κάθε μέσο), τη διαφύλαξη των μικρών ή μεγάλων θώκων εξουσίας.

Μάλλον έχουν δίκιο όσοι αποφαίνονται έτσι.
Τέτοια σκοπιμότητα, τέτοιος αμοραλισμός, τόση απανθρωπιά δεν δικαιολογούνται σε φυσιολογικούς ανθρώπους.
Ίσως μεταλλάσσονται σε ανδράποδα, ίσως η εξουσία εμπεριέχει υπερφυσικές δυνατότητες διάπλασης προσωπικοτήτων.
Ίσως να 'ναι διεστραμμένοι εκ φύσεως, τι να πει κανείς.
Όπως και να τους αποκαλέσεις θα είναι λειψό ως προς το μέγεθος της απανθρωπιάς που επιδεικνύουν.

Και το αποκαλούν αυτό εξορθολογισμό, οι άθλιοι.
Άθλιοι, μόνο;
Είπαμε, είναι ελλιπείς οι όποιοι χαρακτηρισμοί τούς αποδοθούν.
Εκτός από άθλιοι είναι και ανίκανοι και προς επίρρωσιν της ισχύος του χαρακτηρισμού ας αναλογιστούμε που είμαστε και που βρεθήκαμε  ως χώρα (όχι πως όλα ήταν πριν καλά και ευχάριστα)  και που μπορούσαμε να είμαστε –και δεν είμαστε – ως Ηλεία.

Αθλιότεροι όμως αυτών είναι όσοι υπερασπίζονται την αθλιότητά τους,
κάποια φερέφωνα που αυτοαποκαλούνται Τέταρτη εξουσία (αν και τινές μετέρχονται την εκτελεστική-όπως ο τοπικός εκδότης-, παρεμβαίνουν στην δικαστική επιδιώκουν η νομοθετική να τους εξυπηρετεί…)  
και από προβολέας της διαφάνειας, "φύλακας" των συμφερόντων του τόπου, ελεγκτής του κράτους  και της πολιτικής,
μέρος της είναι πλέον όργανο της εξουσίας, όχι της δημοκρατίας.

Είναι τα Μέσα(…) ενημέρωσης  ζουν πλουσιοπάροχα μέσα από το επάγγελμα (έτσι το αντιλαμβάνονται..),αλλά ταυτόχρονα να βαρούν κανόνι στους δημοσιογράφους ή  να  δίνουν μισθούς πείνας και τα χρωστούμενα (στους υπαλλήλους) να είναι πολλά .

Είρωνες, κατακριτές του «λαουτζίκου»,  αριβίστες, εξουσιολάγνοι κι εξουσιοθήρες, αδίστακτοι, ωφελιμιστές, εκβιαστές  προκειμένου να απολαμβάνουν παχυλά οφέλη,  αδιαφορούν  για την καταστροφή της  κοινωνίας και του τόπου μας ( με την ευρεία -Ελλάδα- και την στενή έννοια -Ηλεία- ) οι  ανάλγητοι αλλά και ανίκανοι  εργοδότες.

Χάνει κανείς την ψυχραιμία του μ' όλα που συμβαίνουν σε τούτη τη χώρα και σ΄ αυτόν τον έρμο τόπο που ζούμε, την Ηλεία, τον Πύργο  
 Καλό είναι, όμως, να συγκρατείται.
Διότι αν ξεφύγει, ό,τι επακολουθήσει θα είναι καταστροφικό και ο ίδιος θα χάσει το δίκιο του.
 Αρκετά χρόνια τούς ανέχτηκε η Ελληνική κοινωνία.
Αρκετά χρόνια τούς ανέχτηκε η Ηλειακή κοινωνία.
Ίσως ήρθε η ώρα (η κοινωνία)
να τους αποστομώσει,
να τους εξευτελίσει ξεμπροστιάζοντάς τους,
να τους αποβάλει από τον κορμό της, με κάθε τρόπο.

Δεν μπορεί το παρόν και το μέλλον μας να το διαχειρίζονται
αυτοί που μόνο μνημόνια ξέρουν να ψηφίζουν,
αυτοί που κατέστρεψαν τη Ηλεία, τον Πύργο, την Ολυμπία, τον Κάμπο ( Κατσιφάρας, Λιατσής, βουλευτές, Κώστας, Γιώργος, Χρίστος, Τάκης, Γιάννης, Λεωνίδας και το κακό συναπάντημα..)


Μπορεί (ούμε)  να αλλάξουν(με)  τα πράγματα,
μπορεί (ούμε) να βελτιώσουμε την κατάσταση
Η κοινωνία είναι το πλήθος, εκείνοι δεν είναι παρά κάποιοι
και δεν μπορεί κάποιοι μερικοί να καταστρέφουν την Ηλεία για πάρτη τους για την τσέπη τους για την μωροφιλοδοξία της προβολής τους, του φαίνεσθαι  για να κάνουν κουμάντο


Μια  άλλη Ηλεία είναι δυνατή μέσα σε μια άλλη Ελλάδα !

1 σχόλιο:

  1. ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΗΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ,,, ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ !! ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΤΗΚΕ Η ΗΛΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ::

    ΑπάντησηΔιαγραφή