Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

"Αρμαγεδδώνας" Το 4ο Μνημόνιο εκποιεί την χώρα , οδηγεί σε μεγαλύτερη εξαθλίωση τον λαός και βυθίζει την κοινωνία σε αδιέξοδο και απόγνωση.

"Αρμαγεδδώνας"
Το 4ο Μνημόνιο εκποιεί την  χώρα , οδηγεί σε μεγαλύτερη  εξαθλίωση  τον  λαός  και βυθίζει την  κοινωνία σε αδιέξοδο και  απόγνωση.



Μιλάμε για κοινωνική ισοπέδωση, για τεράστια αθλιότητα και για εν ψυχρώ εκτέλεση του Ελληνικού Λαού τα μέτρα που προωθεί για ψήφιση  η κυβέρνηση ζόμπι,  εκποιείται η  χώρα , οδηγείται σε μεγαλύτερη  εξαθλίωση  ο λαός  και βυθίζεται η κοινωνία σε αδιέξοδο και  απόγνωση.

Μέτρα περιέχονται σε  πολυνομοσχέδιο  των 941 σελίδων …που θα το διαβάσουν οι βουλευτές  και θα  το κατανοήσουν ( φανταστείτε την Έφη Σαλτάρη Γεωργοπούλου, τον Δημήτρη Μπαξεβανάκη  στη μελέτη και στην κατανόηση … και στην ψήφιση του αποφασίζοντας αυτοί για το μέλλον μας !!!! )    μέσα σε λιγότερο από δύο ημέρες καθώς την  Δευτέρα εισάγεται στη Βουλή και την  Πέμπτη ψηφίζεται.

Για να κρύψουν τις πομπές τους από αύριο στην Βουλή η αφήγηση/δικαιολογία  των κυβερνητικών βουλευτών θα είναι :
 α) μα θα εφαρμόσουμε αντίμετρα, β) δεν θα χρειαστούν τα μέτρα αν πιάσουμε στόχους, γ) πάμε αγορές, δ) θα έχουμε συμφωνία για το χρέος  και ποσοτική χαλάρωση .

Οι δικαιολογίες δεν ισχύουν γιατί:
α) τα αντίμετρα είναι κοροϊδία, β) τα μέτρα θα εφαρμοστούν έτσι και αλλιώς, γ) και αν πάμε στις αγορές  για τον λαό δεν σημαίνει τίποτα γιατί τα μέτρα θα εφαρμόζονται και η εποπτεία της χώρας θα είναι στο διηνεκές , δ) Το χρέος δεν θα μειωθεί αλλά θα μετατεθεί ένα τμήμα του για πληρωμή αργότερα ενώ οι τόκοι θα κεφαλαιοποιούνται  και θα υπάρχει όριο εξυπηρέτησης του  χρέους 15% (δηλαδή θα πληρώνουμε κατ’ έτος  27 -30 δις ευρώ !!!!) και η ποσοτική χαλάρωση μόνο τις τράπεζες θα ωφελήσει  και τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις.

Τα μέτρα   "Αρμαγεδδώνας"

Τα μέτρα αθροιστικά είναι  
6,4 δις περισσότεροι φόροι (άμεσοι, αφορολόγητο, ασφαλιστικές εισφορές κλπ)  μέχρι το 2021, 5,5 δις μειώσεις(συνάξεις μισθοί, επιδόματα κλπ) νομοθετημένα και που θα εφαρμοστούν έτσι και αλλιώς,
2 δις αντίμετρα( κοροϊδία)   αν και εφόσον υπάρξουν/πιαστούν  τα θηριώδη πρωτογενή  πλεονάσματα 3,5 % ( πού είναι 4%  στη πραγματικότητα ή 7,6 δις ) και που θα υλοποιηθούν εφόσον ξεπεραστεί  το πλεόνασμα κατά 2 δις  (που σημαίνει μειώσεις, φόροι κλπ) και φτάσει στα 9,6 δις ,
και μη αθροιζόμενα ξεπούλημα κάθε δημοσίας υπηρεσίας( ηλεκτρικό ρεύμα, νερό κλπ) και δημόσιας περιουσίας.

Και όλα αυτά για να πληρώνεται το χρέος, να εξυπηρετούνται οι τραπεζίτες(ανακεφαλαιοποίησης  και οι μεγάλες επιχειρήσεις ( δια μέσου της ποσοτικής χαλάρωσης)    

Τα μέτρα ήταν λίγο γνωστά αλλά η πραγματικότητα ξεπερνά κάθε νοσηρή φαντασία και από όσα πρόλαβα να διαβάσω ( 914σελιδες γαρ)  περιλαμβάνουν :

·         Μειώσεις συνάξεων (18% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.
·         Μείωση του ΕΚΑΣ (κόβεται κατά τα ¾ η κρατική επιχορήγηση του οδηγώντας ουσιαστικά στον αφανισμό του).
·         Αύξηση της άμεσης φορολογίας (μείωση του αφορολόγητου,  κατάργηση αναδρομικά μάλιστα η έκπτωση φόρου 10% για ιατρικές δαπάνες φυσικών προσώπων και της  έκπτωσης 1,5% που γίνεται στην παρακράτηση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων).
·         Ξεπούλημα των πάντων όλων( λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ, ΔΕΣΦΑ(Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου), ΔΕΠΑ Δημόσια Επιχείρηση Αερίου ),  ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), ΕΛΠΕ,  ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, ΟΤΕ και μερίδιο 30% του ΔΑΑ(Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών), Ελληνικές Αλυκές ΑΕ, ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ,Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ), Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας ΑΕ (O.K.Α.Α. ΑΕ), Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης (Κ.Α.Θ. ΑΕ),ΔΕΘ -HELEXPO ΑΕ,Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών ΑΕ,   ΟΑΣΑ, ΟΣΕ, ΟΑΚΑ, ΕΛΤΑ, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό και ΔΕΗ.
·         Περικοπή επιδομάτων(οικογενειακά, αναπηρικά, στεγαστικά, μεταφορικά, εκπαιδευτικά).
·         Πλειστηριασμοί (ηλεκτρονικοί και τρεις φορές την εβδομάδα,Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή)) και παραδίνει  στα χέρια των funds τα  ακίνητα.
·         Ανεξέλεγκτες οι ομαδικές απολύσεις, και fast track δικαστική διαδικασία που θα κρίνει τη νομιμότητα των απεργιών.
·         Εκλογίκευση των δαπανών στον τομέα υγειονομικής περίθαλψης (περικοπές στις ήδη κουτσουρεμένες δαπάνες για την Υγεία).
·         32 Κυριακές ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα( δηλαδή αύξηση ωραρίου υπαλλήλων).
·         Μείωση ειδικών μισθολογίων του Δημοσίου(των στρατιωτικών, δικαστικών πανεπιστημιακών αλλά όχι των παπάδων ).
·         Αύξηση στις ασφαλιστικές  εισφορές των επαγγελματιών( υπολογισμός  με βάση το ακαθάριστο εισόδημα τους για το 2018, οδηγώντας σε αύξηση έως 15%-20%).
·         Μείωση κατά  35% της  χρηματοδότηση στους ΟΤΑ (από 5,2 δις/έτος πάει στα 3,4 δις) βάζοντας ουσιαστικά λουκέτο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ή την οδηγεί στο να επιβάλει  φόρους στους δημότες,

Μέτρα δολοφονικού γαζώματος  του ελληνικού λαού .

….και τα αντίμετρα

 Αφού  επαναλάβουμε ότι τα  αντίμετρα 2 δις αποτελούν κοροϊδία)   γιατί για να υλοποιηθούν  προϋποθέτει  να πιαστούν  τα θηριώδη πρωτογενή  πλεονάσματα 3,5 % ( πού είναι 4%  στη πραγματικότητα ή 7,6 δις ) και  εφόσον ξεπεραστεί  το πλεόνασμα κατά 2 δις  (που σημαίνει μειώσεις, φόροι κλπ) και φτάσει στα 9,6 δις ,
 Και να υπενθυμίσουμε ότι όσο είδαμε τα ισοδύναμα και το παράλληλο πρόγραμμα, άλλο τόσο θα δούμε και τα αντίμετρα.

Η κοροϊδία  φαίνεται από το γεγονός και μόνο  30% έκπτωση  στο ΕΝΦΙΑ έχει ανώτατο ύψος μείωσης τα 70 ευρώ  δηλαδή θα  παίρνουν 650€ το χρόνο μόνο από το μέτρο του αφορολόγητου και εάν και εφόσον θα μειώσουν ΕΝΦΙΑ  θα σου επιστρέψουν  70€.

Εάν εφαρμοστούν τα αντίμετρα, πράγμα απίθανο,
το 2020 ο φορολογικός συντελεστής θα μειωθεί σε 20% (αυξάνοντας έτσι το έμμεσο αφορολόγητο στα 6.250 ευρώ δηλαδή ενώ σου το έκοψαν κατά  650 ευρώ θα (..θα..) σου επιστρέψουν  100-150 ευρώ…

Ο ΕΝΦΙΑ θα περικοπεί κατά 200 εκατ. ευρώ( περιγράψαμε την κοροϊδία των 70 € ).
Ο συντελεστής φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων θα μειωθεί από το 29% στο 26% (…).
Το ΕΚΑΣ  θα επιβάλλεται σε φορολογούμενος με εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ ( από 12.000 ευρώ σήμερα), επίδομα στέγασης για 600.000 με περιουσιακά κριτήρια, 45.000 θέσεις στο πρόγραμμα Βρεφονηπιακής Φροντίδας από το 2020, Σχολικά γεύματα σε όλη την υποχρεωτική δημόσια εκπαίδευση, Αύξηση επιδόματος στήριξης τέκνων, Πρόγραμμα για την απασχόληση ανέργων,  απαλλαγή από συμμετοχή στη φαρμακευτική .

Συνολικά εκτιμάται ότι θα προσφέρουν σε λόγους πολύ λίγα (αν εφαρμοστούν, είναι  υποσχέσεις για προνοιακού τύπου παροχές  και εργασία με εισόδημα 400€.

Το έγκλημα είναι στυγνό  και απαιτεί «εκδίκηση», αντίδραση και αγώνα.

Υστερόγραφο:
Η αξιωματική αντιπολίτευση είναι συνένοχη γιατί  αφού υπερθεμάτισε στην ψήφιση του Τρίτου Μνημονίου τον Αύγουστο του 2015 και δηλώνει ότι  θα καταψηφίσει  τα μέτρα, διότι αφενός δεν κατεβάζει τον κόσμο της στους δρόμους, αρκείται σε λόγους ενώ παράλληλα δεν αναφέρει ότι θα καταργήσει αυτούς τους νόμους όταν έλθει στην εξουσία, αλλά αντιθέτως  θα τους εφαρμόσει …     

Η ίδια βαθιά υποκρισία χαρακτηρίζει και τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα.
Η σημερινή Βουλή είναι έρμαιο των δανειστών, οι οποίοι γνωρίζουν το  τραγικά χαμηλό επίπεδο της και την αδυναμία της να δώσει διέξοδο στη χώρα.


1 σχόλιο:

  1. ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑΣ ,,ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ , ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΤΡΑ ΓΑΖΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ,,, ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ,ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΥΓΝΟ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ /, ΕΚΔΙΚΗΣΗ/ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή