Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Θυμός, αγανάκτηση, οργή

Θυμός, αγανάκτηση, οργή


Όλα έχουν συμφωνηθεί για το τέταρτο μνημόνιο (4ο μνημόνια γιατί τα μέτρα προσδιορίζονται και για μετά την λήξη του 3ου που είναι στις 31/08/2017).
Η ανακοίνωση τους καθυστερεί διότι αφενός αναζητείται ανεύρεση ενός «φύλου συκής» με την εμφάνιση κάποιων αντίμετρων κοροϊδίας και αφετέρου του   κατάλληλου χρόνου και ημερών (πχ  μέρες του Πάσχα..).

Τα νέα μέτρα  του 4ου μνημονίου ( τα προηγούμενα ψηφίσθηκαν τον Μάϊο του 2016 )  είναι πολλά  και φρικώδη :
§  Ξεπούλημα της ΔΕΗ με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε βάρος των φτωχών λαϊκών νοικοκυριών.
§  Μείωση κατά 30% περίπου των δραματικά ήδη μειωμένων συντάξεων που σημαίνει ακραία φτώχεια για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους και των προστατευομένων απ’ αυτούς άνεργων παιδιών και εγγονιών.
§  Μείωση στα 5900 € του αφορολόγητου ορίου που σημαίνει κατακόρυφη αύξηση της άμεσης φορολογίας για όλους τους εργαζόμενους και ανέργους.
§  Κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος της απεργίας, γενίκευση της βαρβαρότητα στην αγορά εργασίας, με τη γενίκευση των ελαστικών και ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, αύξηση του δικαιώματος στον εργοδότη να απολύει κλπ.

Όλα αυτά είναι προσυμφωνημένα.
Το μόνο που απομένει για την κυβέρνηση, είναι το πώς και το πότε θα βρει την κατάλληλη χρονική στιγμή, ώστε να τα πλασάρει με το μικρότερο πολιτικό κόστος. Ίσως επιλέξει τη μεγαλοβδομάδα ως κατάλληλο χρόνο, πιστεύοντας ότι οι χριστιανοί θα είναι απορροφημένοι από τα πάθη του Χριστού και θα παραβλέψουν τα δικά τους. Άλλωστε Σαββατοκύριακο, μέρες του «Κυρίου», το Μάη του 2016, πέρασε από τη βουλή και τον ακραίο αντιασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου.
Επίσης απομένει  ο «φερετζές» των αντίμετρων, κάτι σαν το «παράλληλο πρόγραμμα» που εξαγγέλθηκε προεκλογικά (εκλογές Σεπτεμβρίου 2015) που αποδείχτηκε μια απάτη και που θα περιλαμβάνει απατεωνιές και κοροϊδία (μείωση φορολογικού 1 έως 2%, του ΕΝΦΙΑ κατά 4-5%, ελαφρά μείωση του ποσοστού συμμετοχής των συνταξιούχων στην φαρμακευτική περίθαλψη, παροχή επιδόματος ενοικίου και θέρμανσης σε περισσότερους δικαιούχους και κάτι τέτοια).

Δηλαδή αφού μας γδάρουν και μας αφήσουν νηστικούς θα μας δώσουν ένα χάπι αναλγητικό και μια φρυγανιά.
 Ο αλήτες.

Α ! και η ενεργοποίηση των αντίμετρων θα γίνεται μόνο εφόσον πιστοποιείται ότι υπερκαλύπτεται ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα και μόνο κατά το ποσό της υπέρβασης. Για παράδειγμα, αν το 2019 που ο στόχος είναι 3,5% ( δηλαδή μέτρα 6,2 δισ ευρώ ), επιτευχθεί 4%, τότε θα ενεργοποιούνται αντίμετρα της τάξης του 0,5%, δηλαδή περίπου 1 δισ. ευρώ. Δηλαδή σου βουτάω-κλέβω 6 και σου επιστρέφω 1 και εσύ λες  ότι είμαστε πάτσι  !
 Οι λωποδύτες !

§  Ωθούν  τη λαϊκή εξαθλίωση στα έσχατα όρια.
§  Τινάξουν στον αέρα την κοινωνική συνοχή, τους όρους επιβίωσης της μεγάλης πλειονότητας του λαού.
§  Μετασχηματίζουν βίαια την κοινωνική σύνθεση της χώρας διαλύοντας τη μεσαία τάξη χωρίς να αναδεικνύεται καμία εναλλακτική προοπτική.
§  Καταδικάζουν τη χώρα σε μια παραγωγική αποσυγκρότηση ξεθεμελιώνοντας πολύπλευρα παραγωγικές δυνατότητες και προοπτικές.
§  Απαξιώνουν δημόσιο πλούτο και κοινές παραγωγικές πηγές.
§  Καταστρέφουν μέσα παραγωγής και μαζί επιδεξιότητες, τεχνικές γνώσεις, εμπειρίες και μαστορική.
§  Οδηγούν στο εξωτερικό νέους επιστήμονες και ειδικευμένους εργαζόμενους αποδυναμώνοντας, στερώντας από τη χώρα, δυνατότητες επανεκκίνησης.

Οι  κυβερνητικοί αφού ενδύθηκαν το μανδύα του αριστερού μέσω της φιέστας στην Αμαλιάδα, με τα γαρύφαλλα στο χέρι και χρησιμοποιώντας διάφορους  αντιπερισπασμούς ( εξεταστική για την Υγεία, Novartis και Εξοπλιστικά, κόντρες με Σημίτη, Στουρνάρα κλπ) μας οδηγούν κατ' ευθείαν στην καταστροφή.
Η καμαρίλα ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που  απολαμβάνει -με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- τα ευεργετήματα της κρατικής εξουσίας, αδίστακτα μας διαλύουν.

Και όλα αυτά με την βοήθεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που δεν διαφωνούν αλλά κατηγορούν μόνο ότι δεν γίνονται γρήγορα και παστρικά (αν διαφωνούσαν έστω και στο ελάχιστο θα καλούσαν έστω και για τύπους να αγωνιστούν).
Όλοι μαζί στην ίδια γραμμή του μονόδρομού ( των μνημονίων και της υποταγής), της συνέχισης και εντατικοποίησης των νεοφιλελεύθερων πολιτικών με νέα μέτρα και μνημόνια σε βάρος του λαού, συμπαίκτες στην ίδια ομάδα, με διαφορετικούς ρόλους ο καθένας…

Και η κοινωνία αποδέχεται  τον βασανισμό το  αίμα και το δάκρυ, την απαξίωση και τον εξευτελισμό της ανθρώπινης ύπαρξης.
Μια κοινωνία που προσπερνά και δεν βλέπει (?)  τα  ανθρώπινα θύματα και ένα λαό  ισοπεδωμένο, μια χώρα που είναι σαν να βρίσκεται σε πόλεμο και βομβαρδίζεται διαρκώς.

Όμως δεν πρέπει να ανέχονται αυτά,

 πρώτα από όλους αυτοί που πλήττονται δηλαδή  το 50% της κοινωνίας (άνεργοι, φτωχοί, κατεστραμμένοι επαγγελματίες και αγρότες κλπ),

 αλλά και οι άλλοι  («υψηλοσυνταξιούχοι», μέρος της δημοσιοϋπαλληλίας, των εργαζομένων σε μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, των μικρομεσαίων  και μικροεπιχειρηματιών) που έχουν πληγεί μεν από τις μνημονιακές ρυθμίσεις ωστόσο βρίσκονται μακράν της «κολάσεως» της κοινωνικής εξαθλίωσης, γιατί αυτή η κόλαση επεκτείνεται και θα τους καταπιεί…

Δεν μπορεί να επικρατεί η «ηρεμία» της απογοήτευσης και της ηττοπάθειας.
Δεν μπορεί να μην αντιδράμε σε και με όλα αυτά που συμβαίνουν και  θα συμβούν.
Δεν μπορεί μην αγανακτούμε όταν βάζουν το χέρι στην τσέπη για να μας πάρουν μερικά ακόμα κατοστάρικα φόρο, όταν κόβουν για μια ακόμα φορά τη σύνταξη, όταν πωλούν δημόσια περιουσία, όταν παραμένεις άνεργος και φτωχός .
Δεν μπορεί να μην οργιζόμαστε !

Να συναντήσουμε κι άλλους συμπολίτες μας, συμμέτοχους στην τρέλα και την παραζάλη των μνημονίων και του παραλογισμού.
Να αγανακτήσουμε  κατά του απάνθρωπο «συστήματος», που θέλουν να διασώσουν σε βάρος του λαού και της πατρίδας.
Να  θυμώσουμε με τους αγύρτες που μας κατάντησαν έτσι.
 Να οργιστούμε και να  εξοργιστούμε αγωνιζόμενοι
Είναι η μόνη λύση!..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου