Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Πως και πόσο ακόμη θα ανεχόμαστε το θλιβερό (μας) παρόν που έχει ξεμείνει (η Ηλεία) στην έβδομη δεκαετία του προηγούμενου αιώνα?

Πως και πόσο  ακόμη θα ανεχόμαστε το  θλιβερό (μας) παρόν που έχει ξεμείνει (η Ηλεία)  στην έβδομη δεκαετία του προηγούμενου αιώνα?

Σχολιασμοί μια μίζερης και προσβλητικής πραγματικότητας




Συνεχίζουν απτόητοι και οδηγούν τον τόπο μας σε καταστάσεις μετριότητας και  υπανάπτυξης, βάζοντας την Ηλεία στην «προκρούστεια κλίνη» της μικρότητας τους   και σοβαροφανείς κάνοντας τα ελάχιστα τα παρουσιάζουν ως μέγιστα, κοροϊδεύοντας μας ασύστολα και επανειλημμένα, με το σύστημα ελέγχου (αντιπολιτεύσεις, μέσα ενημέρωσής) σε πορεία κοινών συμφερόντων με αυτούς  και οι πολίτες ( ενώ μας βγάζουν την γλώσσα) σε πορεία αδιαφορίας, αμίλητοι και πολλοί χειροκροτητές και ακόλουθοι.

Ούτε να κλάψεις μπορείς ούτε να γελάσεις (αν και μπορείς να οργιστείς )  με τους κάθε λογής ηγήτορες της Ηλείας, παρακολουθείς απλώς και τρίβεις τα μάτια σου από τη θρασύτητά τους και την ικανότητά τους να παίζουν το ίδιο βιολί επί χρόνια, να μας περιπαίζουν.  

Ένας τόπος πλούσιος, όμορφος, πλήρης δυνατοτήτων, ζηλευτός και θαυμάσιος, τσαλαπατιέται, λοιδορείται σε κάτι ελάχιστο, προσβλητικό, σε  κάτι που μοιάζει «με τα μούτρα τους», με το  ελάχιστο τους –δευτεράντζες κάτω του μετρίου ηγετίσκοι-  κονταίνουν  την Ηλεία σύμφωνα με το «μπόι» τους.
 Θλιβερά επαναλαμβανόμενοι λένε τα ίδια και τα ίδια και τα τοπικά μέσα τους χειροκροτούν  και εμείς απλώς ακούμε και κοιτάμε.

Βγαίνει  ο περιφερειάρχης  και ξαναλέει για τα ίδια έργα (δρόμος  Κρέστενα – Ανδρίτσαινα, βελτίωση λιμένων Κυλλήνης και Κατακόλου, οδός Λαστέϊκα – Παράκαμψη Αγίου Ιωάννη ), αυτά που άλλα έχουν  ξεκινήσει χρόνια πριν, άλλα έχουν  ολοκληρωθεί και αλλά προγραμματίζονται  χρόνια τώρα.
Όλα  έχουν εξαγγελθεί πάνω από 30  φορές. Άι σιχτίρ πια !

Ανακοινώνεται από την περιφέρεια πρόγραμμα καταπολέμησης  των κουνουπιών ( κατέφαγαν πέρυσι τους Ηλείους και είχαμε και κρούσματα  ελονοσίας) με ψεκαστήρες (!!!) και ραντιστικά που θα γίνουν κάποτε και αν, όταν στην Αττική η εκεί περιφέρεια έχει ξεκινήσει από αρχές του μηνός Απριλίου αεροψεκασμούς.
Μα δεν ντρέπονται !

Ανακοινώνεται  και πάλι από την περιφέρεια η φετινή δακοκτονία με στόμφο  και μετά της ανάλογης φωτογραφίας του αντιπεριφερειάρχη, καθηλωμένη στις ίδιες περυσινές ανεπαρκείς πιστώσεις  αυτές που οδήγησαν την ελαιοπαραγωγή στο ¼ της  αντίστοιχης  προπέρσινης  και στην απώλεια άνω των 150 εκατ. ευρώ για τον τόπο μας.
 Και αντί να κρύβονται επιχαίρουν. Τι να τους πεις…

Φωτογραφίζονται –ως πολιτικοί κόρακες- στην γέφυρα Κορακοφωλιά Φιγαλείας ( επειδή ΘΑ ολοκληρωθούν οι μελέτες για την κατασκευή της  νέας ) -μια γέφυρας που είναι απαραίτητη και πρέπει να γίνει- επειδή η πρώην ορντινάντσα πράσινου βουλευτή  και νυν αντιπεριφερειάρχης  εποφθαλμιά τον Δήμο Ζαχάρως .
Αλλά δεν βλέπουν και κυρίως δεν κάνουν τίποτα για το άθλιο οδικό δίκτυο του νομού μας,  το θανατερά επικίνδυνο, σε λίγο αδιαπέραστο από την βλάστηση που  όλο και τους στενεύει, αφώτιστο, τρικοσμικό, άθλιο !
Χαζοχαμογελούν και φωτογραφίζονται  όταν οι υπάρχοντες δρόμοι έχουν μείνει  40 χρόνια πριν, όταν ο νομός μας  ο μόνος σε όλη την Ελλάδα δεν έχει αυτοκινητόδρομο, είναι ουσιαστικά  αποκομμένος από την Αρκαδία και τη Μεσσηνία, δεν έχει σιδηροδρομική και αεροπορική συγκοινωνία.

Καμαρώνουν όλοι σαν παγώνια  (που καλά αυτά έχουν μια πανέμορφη ουρά να επιδείξουν, αυτοί τι έχουν ? ) επειδή μια παρηκμασμένη πολιτικός είχε καημό να αποκτήσει οικόσημο και το αναρτήσει στο «Αρχοντικό» της, που στοίχησε στον ελληνικό λαό 1,5 εκατ. ευρώ ( που σημειωτέον δεν έχει πρόσβαση για τα ΑμΕΑ). Άει να χαθείτε !

Αποδέχονται να αναλάβουν την επισκευή συντήρηση και  λειτουργεία του Μουσείου Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων (είναι κλειστό από το 2008)  από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) αντί να διεκδικήσουν  από Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή(ΔΟΕ)  που προσπορίζεται δισεκατομμύρια από χρήση και εκμετάλλευση του ονόματος της Αρχαίας Ολυμπίας.  
Η ΔΟΕ όχι μόνο έπρεπε να λειτουργεί ένα ακόμη καλύτερο «Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων» αλλά και άλλα έργα  και δράσεις έπρεπε  υλοποιήσει στην γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων (αθλητικές εγκαταστάσεις, μουσεία, διεθνείς πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.α.).
Αλλά αν έχεις την λογική του «χωριάτη», του δεύτερου θα τα ανέχεσαι όλα, θα σε κοροϊδεύουν και εσύ θα τους χειροκροτείς..  

Ανέχονται  το ολετήρα δήμαρχο του Πύργου που  κάθε όποτε το θυμάται να εξαγγέλλει μελέτες, κάθοδο ορδών τουριστών στην πόλη, νέες παιδικές  αφού έχει καταστρέψει τις παλιές, φανάρια στους δρόμους, πράσινο στις γειτονιές, πλανητάρια και άλλα τέτοια παραμύθια της Χαλιμάς  και με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης με τα μανίας χειροκροτούν και ωραιοποιούν (έναντι αντικαταβολών….)  και  την αντιπολίτευση να μην υπάρχει απολύτως.

Σιωπούν για το σκάνδαλο με το διυλιστήριο του φράγματος Πηνειού ( φράγμα σε είναι εν κινδύνω ) που είναι σε αχρηστία με συνέπεια όλος κάμπος της Ηλείας και η Αμαλιάδα να υδρεύεται με ακατάλληλο και επικίνδυνο νερό  και όλοι αυτοί  να πίνουν τα καλύτερα και ακριβότερα στην υγεία των κοροΐδων !

Δεν αντέχονται πια!
Θα λογοδοτήσει κανείς στη σοβαρότητα και στην υπευθυνότητα, η μήπως έχουν χαθεί αυτές στο πολιτικό παραλήρημα και συμφέρον ?
Η απάντηση έρχεται  από κάποιες γωνίες και κρυφά, μην τους δουν ( γιατί έχουν φτάσει και σε αυτό το σημείο της παρακολούθησης )
«Τι ψάχνεις,», «δεν τους νοιάζει ο λόγος παρά μόνο η εικόνα, ο τρόπος που θα πλασαριστεί αυτή η εικόνα στα μέσα επικοινωνίας»,  «αφού βρίσκουν και τα κάνουν» «τι τα θέλεις ο κόσμος τους ανέχεται, αλλά και τους ψηφίζει», «δεν αλλάζει η κατάσταση»…

Ίσως , έχουν δίκιο, τι να πω;
Αλλά να σωπάσουμε εντελώς;

Ρωτάς αυτούς τους διαχειριστές της Ηλείας
 π.χ., πόσο κάνει 7×9 και παίρνεις μια τέτοια απάντηση: «Οι αριθμοί αυτοί είναι περιττοί· με έναν πολιτικό συνδυασμό θα μπορούσαν να φέρουν πολλαπλά αποτελέσματα στο πλαίσιο της ιστορικής πορείας…».
 Κλείνεις τ’ αυτιά σου, θες να ουρλιάξεις, να δαγκωθείς, να αυτομαστιγωθείς. Ναι.
Ή τους ρωτάς τι φταίει για το βύθισμα της Ηλείας, για τα έργα που δεν γίνονται  και σου απαντούν « Ευθύνονται οι άλλοι, οι προηγούμενοι, οι παράλλοι αλλά οι αντικειμενικές συνθήκες συνδυαζόμενές με τις υποκειμενικές αλλά και αλληλοεμπλεκόμενες  με τη  ανάγκη ολοκληρωμένης μελέτης και σχεδιασμού θα δρομολογήσουν το μέλλον».
Και σου έρχεται να τους ρίξεις μια στο κεφάλι και να τους αφήσεις στον τόπο.
Μα πόση κοροϊδία πιά !

Θα ανεχόμαστε  πολύ ακόμη αυτούς τους παρακεντέδες της πολιτικής ζωής της Ηλείας ?

Γιατί αδιάφοροι, κενοβαρείς αλλά και στωμύλοι (πολυλογάδες για τα πάντα δηλαδή ) πορευόμαστε    στην κατηφόρα τους ?

Πόσο ακόμα θα  βγάζουμε τον σκασμό και θα είμαστε συνεπείς σε ό,τι μας προστάζει το σύστημα και οι βολεμένοι του ?

Πως και πόσο ακόμη  θα ανεχόμαστε το  θλιβερό (μας) παρόν που έχει ξεμείνει ( η Ηλεία)  στην έβδομη δεκαετία του προηγούμενου αιώνα ?


Κοίτα οι άλλοι προχωρούν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου