Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Χρόνια Πολλά σε όλες & όλους, Ψηλά το Κεφάλι και καλά…. Τσουγκρίσματα!

Χρόνια Πολλά σε όλες & όλους, Ψηλά το Κεφάλι και καλά…. Τσουγκρίσματα!



Αρχικά θέλω να εκφράσω από καρδιάς, τις καλύτερες ευχές μου, καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα, με υγεία, ευτυχία και χαρά!

Ο Γολγοθάς, η Σταύρωση και η Ανάσταση υπάρχουν και στο σήμερα.

Ο Γολγοθάς και η Σταύρωση είναι ,η διάψευση των  ελπίδων, η  βολή με τα λίγα ή και με το τίποτα.
Ο Γολγοθάς και η Σταύρωση είναι, η  δύσκολη κατάσταση των  πολλών, και  η καλή μόνο για τους λίγους.
Ο Γολγοθάς και η Σταύρωση είναι, η κυριαρχία  του παράλογου και της  αδικίας.
Ο Γολγοθάς και η Σταύρωση είναι, το δράμα του ξεριζωμού εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, ο βομβαρδισμός και η διάλυση χωρών   και ο θάνατος/πνιγμός χιλιάδων (και παιδιών), τα hot spot και η  απανθρωπιά των εταίρων –ετέρων  Ευρωπαίων .
Ο Γολγοθάς και η Σταύρωση είναι, η απώλεια πολλών και κυρίως της Ελπίδας.
Ο Γολγοθάς και η Σταύρωση είναι, το 3ο και το 4ο Μνημόνιο, το ασφαλιστικό, το φορολογικό, οι κακοπληρωμένοι μισθοί πείνας τα κόκκινα δάνεια, οι ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας.
Ο Γολγοθάς και η Σταύρωση είναι, η ανεργία 1.500.000 εργαζόμενων, ο ξενιτεμός  400.000 νέων, το κλείσιμο του 50% των  επιχειρήσεων, η διάλυση της αγροτιάς, η υπερφορολόγηση , η  λιτότητα, η μείωση των μισθών και συντάξεων, η  διάλυση της Υγείας, της περίθαλψης , της  πρόνοιας, της παιδείας και τόσων άλλων.
Ο Γολγοθάς και η Σταύρωση είναι, η  συρρίκνωση της Εθνικής Ανεξαρτησίας , Κυριαρχίας και Αξιοπρέπειας.
 Ο Γολγοθάς και η Σταύρωση είναι, η Ηλεία, χωρίς  σιδηρόδρομο, χωρίς «Ολύμπια Οδό»,  χωρίς κανένα έργο εθνικής σημασίας, χωρίς Αεροδρόμιο, τους δρόμους αδιάβατους, τον πληθυσμό της να φθίνει, την γη κατά 40% ακαλλιέργητη, χωρίς Πανεπιστήμιο, χωρίς Βιομηχανική Ζώνη, με επαρχιακούς και Δημοτικούς δρόμους σε άθλια κατάσταση, χωρίς σύνδεση με Αρκαδία, το σύστημα Υγεία σε κατάρρευση.
Ο Γολγοθάς και η Σταύρωση είναι, οι πόλεμοι και η δολοφονία αθώων, στην Συρία, στην Τουρκία, στη Λιβύη, στην Υεμένη στις εκατοντάδες πολεμικές εστίες σε όλο τον κόσμο, η δράση του Ισλαμικού Κράτους.
Ο Γολγοθάς και η Σταύρωση είναι, η καθημερινότητα του καθενός μας

Αυτές τις μέρες σύμφωνα με την παράδοση γιορτάζεται μια υπέρτατη αυτοθυσία για το κοινό καλό που ακολουθήθηκε από την Ανάσταση της Ελπίδας.

Αυτές τις μέρες που πολλοί υποτάχθηκαν και έσκυψαν το κεφάλι, θυσίασαν την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια των Ελλήνων και που  «βάπτισαν» τον συμβιβασμό «αριστερό» ελιγμό και ρεαλισμό, μετατράπηκαν σε καλοβολεμένους Γραμματείς και Φαρισαίους (ουαί υμίν υποκριτές)  συνεχίζουν να είναι ιούδες χάριν της βολής τους και των ωφελειών της εξουσίας και με πρόσχημα ότι οι άλλοι θα είναι χειρότεροι.
Μετατράπηκαν από Ρωμιοί σε «Ρωμαίους» σταυρωτές του λαού.

Αυτές τις μέρες πρέπει να καταλάβαμε ότι δεν θα κερδίσει κανείς τίποτα αν δεν είμαστε όλοι μαζί και αποφασισμένοι, ότι το στοίχημα δεν παίζεται σε μια κάλπη, έναν ηγέτη ή στην ανάθεση.

 Ο πολύπαθος λαός μας θα Αναστηθεί με τις δικές του δυνάμεις και θα φέρει την μεγάλη ελπίδα για τις σημερινές και μελλοντικές γενιές, μαστιγώνοντας  Καίσαρες & Πραιτωριανούς  Γραμματείς & Φαρισαίους, Υποκριτές & Αργυραμοιβούς  Ισχυρούς του Χρήματος & της Εξουσίας.

Γιατί Ανάσταση, Ανάσταση μας είναι, να διεκδικήσουμε ξανά τα πάντα.
Γιατί Ανάσταση, Ανάσταση μας είναι, να έχουν  μέλλον οι πολλοί.
 Γιατί Ανάσταση, Ανάσταση μας είναι, η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά των Ελλήνων στα θύματα των πολέμων και το μεγάλωμα της αγκαλιάς προς αυτούς.
Γιατί Ανάσταση, Ανάσταση μας είναι, να γίνει ο κόσμος πιο λογικός και πιο δίκαιος.
Γιατί Ανάσταση, Ανάσταση μας είναι, να αγωνιστούμε να καταδικαστούν αυτοί που ξεκίνησαν αυτούς τους πολέμους (ΗΠΑ, ΕΕ, Γερμανία, Γαλλία ..) και που τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα.
Γιατί Ανάσταση, Ανάσταση μας είναι, να πάψουμε να ψάχνουμε για σωτήρες και να καταλάβουμε ότι είναι στο δικό μας το χέρι.
Γιατί Ανάσταση, Ανάσταση μας είναι, να ανακτήσουμε την αξιοπρέπεια, την ελευθερία και τη δημοκρατία .
Γιατί Ανάσταση, Ανάσταση μας είναι, να έλθει  στη ζωή μας νέα ελπίδα και  νέες προσδοκίες.
Γιατί Ανάσταση, Ανάσταση μας είναι, να απαλλαγούμε επιτέλους από την καταδυνάστευση των μνημονίων.
Γιατί Ανάσταση, Ανάσταση μας είναι, να  επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να εξαγριωθούν, να  μη γίνουμε άνθρωποι του πολιτικού συστήματος, άβουλοι, αδρανείς, χειραγωγούμενοι, εύπιστοι και εξουσιοληπτικοί.
Γιατί Ανάσταση, Ανάσταση μας είναι, να υπάρχουν  πάρα πολλοί και πολλές που θα ενεργοποιηθούν σε μια νέα δημοκρατική αντίσταση , που θα αγωνιστούν σε νέες λαϊκές κινητοποιήσεις.
Γιατί Ανάσταση, Ανάσταση μας είναι, να  υπάρξει  αυτοσυνειδησία  και νέα  αφετηρία  για τον λαό και τα κοινωνικά κινήματα.
Γιατί Ανάσταση, Ανάσταση μας είναι, να αγωνιστούμε  για μια ευημερούσα Ηλεία, Πύργο, Αμαλιάδα, Πηνεία, Λεχαινά, Βάρδα, Γαστούνη, Βαρθολομιό, Ορεινή Ηλεία, Αρχαία Ολυμπία (κυρίως), Ανδρίτσαινα, Κρέστενα, Ζαχάρω, Φιγαλεία και να πεταχτεί στο κάλαθο των αχρηστών όλο το παλιό πολιτικό προσωπικό .
Γιατί Ανάσταση, Ανάσταση μας είναι,  να πολεμήσουμε τον φασισμό, τον ναζισμό, τις μαύρες αυγές και τους λεπέν που σαν φίδια ξανασηκώνουν το κεφάλι.
Γιατί Ανάσταση, Ανάσταση μας είναι, εμείς  (ο απλός λαός),  να ξαναξεκινήσουμε (πιο ώριμοι και ψαγμένοι), με αγώνες και θυσίες (του εγώ και της βολής- βόλεψη μας), με νέο πολιτικό σχέδιο και συγκροτημένο πρόγραμμα, με νέες πολιτικές δυνάμεις και μια παναστρατιά όλων των αντιμνημονιακών, προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων της κοινωνίας και της πολιτικής.
Γιατί Ανάσταση, Ανάσταση μας είναι, να μην υπάρξει άλλη  υπομονή, αλλά αγωνιστικοποιημένη   οργή !

Εύχομαι και πάλι, Χρόνια Πολλά σε όλες & όλους , καλή Ανάσταση στην Ελλάδα μας και στους Έλληνες, 

Ψηλά το Κεφάλι  και Kαλά…. Τσουγκρίσματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου