Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Ημείς ως νομός Ηλείας στην απομόνωση, εκτίοντας ποινή …

Ημείς ως νομός Ηλείας  στην απομόνωση, εκτίοντας ποινή …



Τετριμμένο και επαναλαμβανόμενο τα της «Ολυμπίας Οδού» χωρίς την Ηλεία και την Ολυμπία και κατά την ρήση του Τσίπρα στα εγκαίνια του κουτσουρεμένου αυτοκινητόδρομου της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου  «Λήγει η πολυετής απομόνωση της Πάτρας, της Δυτικής Ελλάδας», της Δυτικής  Ελλάδας πως ως γνωστό ανήκει και η Ηλεία, αλλά ημείς ως νόμος στην απομόνωση, και θα παραμείνουμε εκτίοντας ποινή …

 Δόθηκε στην κυκλοφορία ο  αυτοκινητόδρομος «Μωρέας»( κεντρικός οδικός άξονας της Πελοποννήσου), ο «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου»( Μαλιακός-Κλειδί ),  η «Ολυμπία Οδός»(Πάτρα - Κόρινθος)  και
θα δοθούν μετά το Πάσχα, η «Ιόνια Οδός» (Αντίρριο – Ιωάννινα) και ο αυτοκινητόδρομος «Κεντρικής Ελλάδας /Ε-65» ( Λαμία - Τρίκαλα).

Παντού δρόμοι, αυτοκινητόδρομοι  εκτός της Ηλείας…
Υποσχέθηκαν οι πάντες, μας κορόιδεψαν όλοι, τους εκλέξαμε όλους, τους υποστηρίζουμε όλους…

Υπόσχεση ο Καραμανλής  το 2008, ο Παπανδρέου το 2009, ο Σαμαράς  το 2012, ο Τσίπρας το 2014 και το επανέλαβαν Σουφλιάς, Κ. Χατζηδάκης, Στυλιανίδης, Ραγκούσης, Ρέππας, Χρυσοχοΐδης, Σπίρτζης.
Δήλωσαν αμετακίνητοι  και ανυποχώρητοι  πως δεν δεχτούν αποκοπή του τμήματος «Πάτρα-Πύργος», ο περιφερειάρχης Απ. Κατσφάρας και  όλοι οι βουλευτές της Ηλείας  συνομολογούν και  αποδέχονται το κόψιμο και στις 12/12/2013  το ψηφίζουν οι βουλευτές Κ. Τζαβάρας, Α. Μαρίνος, Γ. Κοντογιάννης, Δ. Αυγερινοπούλου και Γ.  Κουτσούκος  και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου τσίμπησε και ψήφισε άρθρο 5.

Όλοι αυτοί διαβεβαίωναν και ο Κατσιφάρας (που παραβίασε απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου)  πως το έργο  «Πάτρα-Πύργος» θα παραδοθεί ταυτόχρονα με τον  υπόλοιπο άξονα της « Ολυμπίας Οδού».
Το είδαμε..
Και στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ με τα λόγια τα ψεύτικα και τα μεγάλα το «Πάτρα-Πύργος» τελεί υπό δημοπράτηση, χωρίς υπογραφή συμβάσεων, χωρίς προσυμβατικό έλεγχο, χωρίς έγκριση από την ΕΕ, χωρίς τίποτα…  και μόνο με υποσχέσεις πολλές του Σπίρτζη και προσφάτως και του Τσίπρα.

Και το «Πάτρα-Πύργος»  που  παραμένει  «νεκρό», που σταματά έξω από τον Πύργο στα Χανάκια   και έχει «πνιγεί» η παράκαμψη του Πύργου και το «Πύργος-Ολυμπία» και το «Πύργος-Τσακώνα».

Και η Ηλεία βιώνει  τη απομόνωση της και την υπανάπτυξή της, άνθρωποι σκοτώνονται στις καρμανιόλες  ονομάζονται εθνικοί οδοί και η «Φάρμα των ενόχων-πολιτικό σύστημα της Ηλείας» κρύβεται και δεν μιλά…

Δημιουργούν αντιπερισπασμούς για δήθεν τρένα (που φύγαν), για αεροπλάνα (που χάθηκαν), για σχολές ΑΕΙ-ΤΕΙ που θα γίνουν, για νέα εποχή για τον Καϊάφα (όπως και οι προηγούμενοι έλεγαν για  Οικοτουριστικό Πάρκο), για ανάπτυξη του Κατάκολου (δίνοντας μια χαζή παράσταση πάνω από ένα σχέδιο του λιμανιού τρείς βουλευτές +ένας επίδοξος), βλέποντας οράματα  (Κατσιφάρας και τώρα και ο Μπαλαούρας )
για να καλύψουν τις πομπές τους..

Αλλά πως να τις καλύψουν όταν αυτές βοούν, όταν το σύστημα περίθαλψης και υγείας καταρρέει (η ΜΕΘ στο Πύργο οδηγείται σε λουκέτο), δεκάδες σχολεία είναι σε άθλια και ανθυγιεινά λυόμενα, το αρδευτικό δίκτυο διαλύεται, οι δασικοί χάρτες πνίγουν τους πολίτες, η ανεργία φουντώνει, οι επιχειρήσεις κλείνουν διωκόμενες, η φτώχεια πνίγει και επεκτείνεται.

..και  το παιγνίδι της κοροϊδίας, εξαπάτησης  και συνενοχής συνεχίζεται στην πανταχόθεν απομονωμένη Ηλεία αλλά όπως  είπαμε ημείς ως νομός στην απομόνωση, και θα παραμείνουμε,
εκτίοντας ποινή …
για ποια ενοχή άραγε,
και μέχρι πότε ?

..θα τους ανεχόμαστε ? 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου