Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Οι δήθεν αριστεροί και προοδευτικοί (αφιερωμένο εξαιρετικά…ξέρουν αυτοί)

Οι δήθεν αριστεροί και προοδευτικοί (αφιερωμένο εξαιρετικά…ξέρουν αυτοί)



Υπάρχου τινές ( παλιοί φίλοι, σύντροφοι και… κοντινοί μας .. άνθρωποι ) οι οποίοι θεωρούν ότι είναι αριστεροί, προοδευτικοί, μεταρρυθμιστές  και άλλα τέτοια ... ο θεός κι η ψυχή τους.

Οι πλείστοι εξ αυτών είναι τσιγκούνηδες, μεμψίμοιροι, συνωμότες, ιντριγκαδόροι,  επιπροσθέτως: αγγούρια στις κινήσεις τους, ιδεοληπτικοί, άρρυθμοι (!), βολεμένοι του κερατά.

Δυσφορούν όταν έρχονται αντιμέτωποι με την διαφορετική γνώμη και την κριτική στην σχέση τους με την εξουσία και την θωπεία της,  τον ερωτά τους με τις οικονομικές απολαβές και το βόλεμα τους.  

Δύστροποι και ξινοί όταν κάποιος ξεφεύγει από την «κουλτούρα» τους, μια κουλτούρα υλοφροσύνης, ομάδων εξουσίας και επικυριαρχίας στον χώρο εργασίας τους ή οπουδήποτε «δρουν».

Επιθετικοί και εριστικοί όπως όλοι που έχουν εξαργυρώσει την «αριστερή» πορεία τους -έστω την προοδευτική – και ταυτόχρονα κακολόγοι  και κατίνες…

Μας κάνουν και μαθήματα τακτικής και αγωνιστικού σχεδίου, παρατηρήσεις ότι είμεθα υπερβολικοί στα γραπτά και την κριτική μας, μας συμβουλεύουν  να ρίξουμε τους  τόνους, αφήνοντας στον αέρα και απειλές, αλλά και προτάσεις δελεασμού (εξαγοράς).

Πουλάνε και εξυπνακισμό…

Επικριτές των πάντων ..

Μερικές φορές μένεις άναυδος από την ολιγοσύνη τους, τη στενότητα του στοχασμού τους, την εγκυκλοπαιδική τους ανεπάρκεια (γνώστες εν τούτοις εκφράσεων του συρμού και όσων συμβαίνουν στην τηλοψία και στα περιοδικά μόδας, παρακαλώ).
Προσπαθείς να ανταλλάξεις δυο αριστερές ..έστω προοδευτικές  κουβέντες μαζί τους, αλλά τζίφος.
Ξέχασαν αυτά που ήξεραν ( ?), έγιναν αυτό που κατάγγελλαν, μεταμορφώθηκαν σε αυτό που παλιά ενάντια αγωνιζόντουσαν, έκαναν πορείες, και φώναζαν συνθήματα…

Η ιδιοτέλεια πάνω απ’ όλα, η μανία για επικυριαρχία και για άσκηση εξουσίας.
Αυτά που ήξεραν από εργαλεία αλλαγής της κοινωνίας τα χρησιμοποιούν ως μέσα καθυπόταξης της κοινωνίας  του στενού ή ευρύτερου περιβάλλοντος της κοινωνίας.

Ποιος έχει σχέση με ανθρώπους της εξουσίας;
Ε, αυτόν προσεγγίζουν, διευρύνοντας ούτω πώς την ατζέντα των γνωριμιών τους, που θα βοηθήσει τους ίδιους να αναρριχηθούν σ’ αυτήν την πολυθρύλητη και πολυπόθητη εξουσία· εκσπερματώνουν, ίσως, όταν σιγουρευτούν ότι (συν)κρατούν τα γκέμια της κάθε μερούλας τους, σε βάρος άλλων βεβαίως.

Καθεστωτικοί, κάθονται στα ειδώλια των αναγνωσμάτων των νιάτων τους κι εξαπολύουν βδελύγματα και λάσπες εναντίον όποιου δεν συντάσσεται με τις ευτελείς τους επιθυμίες, με τον εξουσιαστικό παροξυσμό τους.
Εύχομαι να κάνω λάθος με τούτες (μου) τις εκτιμήσεις, να οφείλονται σε αλληγορίες της έλλειψης επικοινωνίας, στην κούραση των τελευταίων χρόνων, που έχει καταλάβει τους περισσότερους εξ ημών.

 Ίσως προοδευτικότητα,  η αριστεροσύνη (μας/τους) να χάνεται στο ημίφως του πολιτειακού συστήματος, πιθανώς να ανασυντάσσεται (!) και να προετοιμάζεται για τη μεγάλη επίθεση προς το «εγώ» μας και προς την κάθε εξουσία που μας περιβάλλει· ποιος ξέρει, ακόμη, μπορεί να πιστεύουμε στην ενδεχομενικότητα της λαϊκής εξέγερσης.

Αλλού έχουν το μυαλό τους οι (γνωστοί) αυτοαποκαλούμενοι αριστεροί, προοδευτικοί κλπ: στη μικρότητα της άσκησης εξουσίας, στη απελευθέρωση  των δικαιωμάτων ασθενών και ταλαιπωρημένων από τον επίσημο κρατισμό(στο ξεπούλημα των πάντων δηλαδή..), στο εγώ τους είτε αυτό αφορά τις ωφέλειες από το καβάλημα της εξουσίας ( και του καλάμου..), είτε τα επιχειρηματικά/εργοδοτικά οφέλη από τις μνημονιακές επιβολές ( ελάχιστοι και κακοπληρωμένοι και …όποτε μισθοί).

Σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς οι (γνωστοί και μη εξαιρετέοι ..σε όλους μας) αριστεροί, προοδευτικοί, μεταρρυθμιστές  και άλλα τέτοια  επέλεξαν να καταστούν οδαλίσκες και γιουσουφάκια τους συστήματος, να κινούνται κατά πως λέει η τσέπη τους και ο τραπεζικός τους λογαριασμός.

Άει να χαθείτε


 Η  αξιοπρέπεια επαναστατεί διεκδικώντας τον χώρο της, αλλά πώς να βρεί τον δρόμο;

1 σχόλιο:

  1. ΑΕΙ ΝΑ ΧΑΘΗΤΕ ,,, ΚΟΡΑΚΙΑ ΛΕΜΑΡΓΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΑΙ ΠΟΥΛΑΤΕ ΤΟΝ ΕΞΥΠΝΑΚΙΣΜΟ ΣΑΣ, ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ,,,,,,,, ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!!! ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή