Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Αδίστακτοι, ανάλγητοι και πολιτικοί απατεώνες

Αδίστακτοι, ανάλγητοι και πολιτικοί απατεώνες 



Η είδηση αναφέρει :

«Ασθενής με καρκίνο, που λαμβάνει αναπηρική σύνταξη βρήκε  τον λογαριασμό
της σύνταξής του στην τράπεζα κατασχεμένο. Πρόκειται για συνταξιούχο αρχιτέκτονα που ενημέρωσε για το τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζει με αναφορά του στα κοινωνικά δίκτυα.
Πρόκειται για γνωστό Βολιώτη που διαπίστωσε χθες ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα του σε «ακατάσχετο» λογαριασμό.»



Ιδού τι αναφέρει ο ίδιος ο παθών:
«Μόλις πριν από λίγο διαπίστωσα ότι μου κατάσχεσαν όλη την σύνταξή μου από τον «ακατάσχετο» λογαριασμό αναπηρικής σύνταξης . Δεν θα έχω ούτε 1 ευρώ για να βγάλω το μήνα αλλά έχω και αρνητικό πρόσημο -2.756,79 ευρώ που σημαίνει ότι για 3 ακόμη μήνες δεν θα έχω να φάω ,να πληρώσω ούτε τα φάρμακα …. Τόσο απλά σου λέω είναι τα πράγματα !!!
Αυτό που γράφω δεν είναι κοινοποίηση κάποιου φίλου ή site ή blog . Είναι αυτό που βιώνω εγώ σήμερα».

Ξέρω ότι θα βγουν οι  Τράπεζες και  θα πουν πως πρόκειται για λάθος κάποιου υπαλλήλου, θα παρέμβει κάποιος κυβερνητικός και θα δώσει εντολή να διερευνηθεί  το θέμα και πιθανότατα να επιστρέψουν τα χρήματα στο ταλαίπωρο άρρωστο πολίτη αλλά…
Αλλά ρωτώ:
1.
Ποιος  έχει δώσει την δυνατότητα στις τράπεζες ( που χρηματοδοτηθεί με πάνω από 50 δισ.  € σε ρευστό και 200 δις. σε εγγυήσεις   ) να βουτάνε/κλέβουν τα χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των πολιτών, αυθαιρέτως και χωρίς δικαστικές αποφάσεις  ?
Τα μνημόνια και οι νόμοι που ψήφισαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις και τις εφαρμόζουν πιστά !
2.
Δεν συνεχίζουν καθημερινά οι κατασχέσεις από τους τραπεζικούς λογαριασμούς  για χρέη στα Ασφαλιστικά Ταμεία  και το Δημόσιο ?
Συνεχίζουν ακατάπαυστα (μόνο στον νομό Ηλείας έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 15.000 κατασχέσεις ), για να φτιάξουν το πρωτογενές πλεόνασμα και στην συνέχεια να το ρίξουν στην μαύρη τρύπα τους δημόσιου χρέους, που συνεχώς μεγαλώνει.
3.
Δεν έπρεπε το σύστημα υγείας  να παρέχει πλήρως και δωρεάν την δυνατότητα θεραπείας και περίθαλψης αλλά και ενίσχυσης του νοσούντα και της οικογένειάς του ώστε να διαβιούν αξιοπρεπώς ?
 Βεβαίως και πρέπει αλλά η μείωση των δαπανών στην Υγεία και την Πρόνοια αλλά και συρρίκνωση των συντάξεων – απόρροια μνημονιακών εντολών-  το απαγορεύει και «ψοφήσει» ο λαός ! Πρόσφατο δεν είναι το παράδειγμα    27χρονου Πυργιώτη καρκινοπαθής που έκανε δημόσια έκκληση για χρηματική βοήθεια για να μπορέσει να συνεχίσει τις χημειοθεραπείες και για να συντηρήσει την οικογένεια του.

Σε ποια κοινωνία ζούμε ;
 Ζούγκλα !
Κοιτάξτε δίπλα μας…

Δίπλα μας, κοντά μας η φτώχεια καταβροχθίζει συνανθρώπους μας, διαλύει αξιοπρέπειες, παραλύει σκέψεις, φράζει ελπίδες και μέλλον.
Δίπλα μας άνθρωποι που πεινούν, οικογένειες που κρυώνουν, γνωστοί μας χωρίς σπίτι, παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα, κοινωνία χωρίς χαμόγελο, σε αδιέξοδο και απελπισμένη.
Δίπλα μας στην Ηλεία, στον Πύργο, στην Αμαλιάδα, στον Κάμπο, στην Επαρχία Ολυμπίας, χιλιάδες οι  φτωχοί, 12.795 οι άπορες οικογένειες με 32.000 μέλη οικογενειών(το 20%των Ηλείων,   που στήνεται  στην ουρά της ντροπής για ένα κοτόπουλο, λίγα μακαρόνια, ένα κομμάτι τυρί φέτα, παιδικές τροφές, λίγο ρύζι.
Δίπλα μας μαζί με τους απόρους (και πολλοί μέσα σε αυτούς )  και οι 13.734 Ηλείοι άνεργοι και οι πάνω των 20.000 ανέργων στον νομό μας ( μαζί  με τους μη εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ ) που αν μάλιστα συμπεριληφθούν και οι πάνω από 5.000  επαγγελματίες / έμποροι κλπ  που έκλεισαν τις επιχειρήσεις στο νομό μας και τους πάνω από 7.000 καταστραμμένους  αγρότες και του πάνω των 6.000 μετανάστες (κυρίως νέοι) που φύγαν για τα ξένα , συνθέτουν μια κοινωνική ομάδα 45.000 ατόμων ή το 35%  του πληθυσμού της Ηλείας να είναι στην απόλυτη ένδεια ή να την προσεγγίζει.
Δίπλα μας στην Ηλεία ξέρουμε και βλέπουμε συμπολίτες μας να ζουν σε αυτοκίνητα, σε εγκαταλειμμένα κτίρια , σε σπίτια χωρίς  ηλεκτρικό ρεύμα, με κομμένο το νερό.

…και οι άθλιοι ετοιμάζονται να υπογράψουν και άλλα μέτρα με μείωση  αφορολόγητου μέχρι και στις 5.000 ευρώ, ίσως και παρακάτω και τη μείωση από 30 – 40% και των παλιών κύριων συντάξεων.

Θέλουν οι αδίστακτοι, οι ανάλγητοι, οι πολιτικοί απατεώνες ,
όχι μόνο  να μας ρίξουν πιο βαθιά στην τρύπα που μας χώσανε,

αλλά και να μας θάψουν….

1 σχόλιο: