Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Αγοράζουν χρόνο παραμονής ( ή επιστροφής ) στην εξουσία οι άθλιοι, πουλώντας το μέλλον μας...

Αγοράζουν χρόνο παραμονής ( ή επιστροφής ) στην εξουσία οι άθλιοι, πουλώντας το μέλλον μας...
Μέτρα επί μέτρων…
Και άλλα μέτρα για σήμερα, για αύριο, για το μέλλον εις το διηνεκές … αποδέχθηκαν να προνομοθετήσουν μέτρα ύψους 3,6 δισεκ. συμπεριλαμβανομένων συντάξεων, εργασιακών κ.α.

Ψέματα επί ψεμάτων…
 Οι ψεύτες, έλεγαν πως δεν θα προνομοθετήσουν, αποδέχτηκαν την προληπτική  ψήφιση νέων μέτρων λιτότητας (που θα ισχύσουν από το 2019 ανεξαρτήτως της δημοσιονομικής πορείας της χώρας..). Έδωσαν αφορολόγητο-συντάξεις-απολύσεις ξεπουλάνε τον δημόσιο ενεργειακό τομέα και μια ντουζίνα άλλων, τα ονομαζόμενα προαπαιτούμενα και κατά τα άλλα ούτε... ευρώ μέτρα λιτότητας.

Οι αναίσθητοι, τα γαϊδούρια (..τι φταίνε τα συμπαθή ζώα) πανηγυρίζουν και από πάνω για τα δήθεν αντισταθμιστικά (αν και εφ’ όσον θεσπισθούν, πράγμα πολύ αμφίβολο, εφ’ όσον η Ελλάδα υπερβεί μετά το 2018 τα τερατώδη πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% ή 6,3 δις. ευρώ), όταν την πατρίδα μας την πουλάν και την αγοράζουν στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, σαν ζώο σε ζωοπανήγυρη .

Τείνω να αποφανθώ ότι όσοι μας κυβερνάνε δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι (!), ότι δεν έχουν συναισθήματα.
Ενα καντάρι έχουν στο είναι τους που ζυγίζει την υπολογισιμότητα, την επίτευξη των σκοπών (με κάθε μέσο), τη διαφύλαξη των μικρών ή μεγάλων θώκων εξουσίας.

Τέτοια σκοπιμότητα, τέτοιος αμοραλισμός, τόση απανθρωπιά δεν δικαιολογούνται σε φυσιολογικούς ανθρώπους.
Ίσως μεταλλάσσονται σε ανδράποδα, ίσως η εξουσία εμπεριέχει υπερφυσικές δυνατότητες διάπλασης προσωπικοτήτων.
Ίσως να 'ναι διεστραμμένοι οίκοθεν, τι να πει κανείς.
 Όπως και να τους αποκαλέσεις θα είναι λειψό ως προς το μέγεθος της απανθρωπιάς που επιδεικνύουν.
Και το αποκαλούν αυτό επιτυχία, οι άθλιοι.
Άθλιοι, μόνο;
Είναι ελλιπείς οι όποιοι χαρακτηρισμοί τούς αποδοθούν.

Αθλιότεροι όμως αυτών είναι όσοι υπερασπίζονται την καταστροφή μας, κάποια φερέφωνα που λέγονται βουλευτές ( η βουλευτίνα φτιαγμένη από πηλό, το καρτούν ο υπουργός και ο βουλευτής καρικατούρα αντιστασιακού), διάφορα στελέχη  και κάποιοι που αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι.
Αυτοί που ζουν πλουσιοπάροχα μέσα από το … επάγγελμα, είρωνες, αριβίστες, εξουσιολάγνοι κι εξουσιοθήρες, αδίστακτοι προκειμένου να απολαμβάνουν τους παχυλούς μισθούς τους και τα ωφελήματα  της εξουσίας   αδιαφορώντας για την καταστροφή του λαού
Χάνει κανείς την ψυχραιμία του μ' όλα που συμβαίνουν σε τούτη τη χώρα (και σ’ όλον τον πλανήτη).

Διαλύθηκε ο κόσμος μας, οι σταθερές μας, η πορεία μας στην καθημερινότητα,  η ζωή μας!
Χάσαμε τις στιγμές μας, την ηρεμία μας.
Συνομιλούμε και αλλού τρέχει ο λογισμός του καθενός από τους συνομιλούντες -σε απλήρωτους λογαριασμούς, υποχρεώσεις , στα αμήχανα βλέμματα των παιδιών, στο σκοτάδι, γενικά, που μας έχει περικυκλώσει, βυθίζοντάς μας στην απόγνωση.

Τα νεύρα έχουν τεντωθεί επικίνδυνα και σε συνδυασμό με την επιταχυνόμενη ανέχεια, τη θλίψη των φίλων και μια απογοήτευση, που όλο εξαπλώνεται, είναι φυσικό να αποδιαρθρώνεται η κοινωνία, να σκληρύνεται, να αποθηριώνεται.
Συντελεί σ' αυτό το απεχθές αποτέλεσμα η μακαριότητα μερικών που αδιαφορούν για το τι συμβαίνει γύρω μας  και με αυτούς που αδυνατούν να αντισταθούν επειδή τρομοκρατούνται από την ανασφάλεια και το οικονομικό αδιέξοδο.

Αρκετά χρόνια τούς ανέχτηκε η ελληνική κοινωνία.
Και δεν μιλώ μόνο για τος νυν κυβερνήτες, αλλά και για τους προηγούμενους που θέλουν να γίνουν επόμενοι. Λες και έχουμε ξεχάσει τις πομπές τους και τα μνημόνια και την διακυβέρνηση της χώρας  την μεταπολίτευση.

Αγοράζουν χρόνο παραμονής ( ή επιστροφής ) στην εξουσία οι άθλιοι, πουλώντας το μέλλον μας...
Ίσως ήρθε η ώρα να τους αποβάλει από τον κορμό της.
Αυτούς τους βίαιους καταστροφείς  των Ελλήνων και της Ελλάδας.

Δεν ξέρω αν είμαι υπερβολικός, αλλά νιώθω πως και λίγα τους λέω.

1 σχόλιο:

  1. ΔΕΝ ΞΕΡΩ,,,, ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ, ΑΛΛΑ ΝΙΩΘΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΤΟΥΣ ΛΕΩ ,,,,,ΓΙΑΤΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΤΗΚΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ,,,, ΚΑΙ ΠΙΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΦΛΕΒΕΣ ΜΑΣ ::: ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή