Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Οι «ανήθικοι» του ΣΥΡΙΖΑ (και της Ηλείας)

Οι «ανήθικοι» του ΣΥΡΙΖΑ (και της Ηλείας)



Τα γενικά τα ξέρουμε…
Η κοινωνία, η Ελλάδα, οι Έλληνες «πυροβολούνται»  κατά ριπάς ανελέητα και εξοντωτικά.
Ανεργία, φτώχεια, οι επιχειρήσεις και τα εισοδήματα καταρρέουν, νέοι εξοντωτικοί φόροι , λιτότητα, διάλυση της κάθε παραγωγικής διαδικασίας (αγρότες , βιοτέχνες, επαγγελματίες….), πώληση των πάντων (αεροδρόμια, λιμάνια, ακτές, ΔΕΗ, Φυσικό Αέριο, Υδρογονάνθρακες, Σιδηρόδρομοι … τα πάντα όλα !), νέα μέτρα, κόφτες…
Τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, τις γενικές,  τις θίξαμε, τις υπενθυμίσαμε, δείξαμε την πολιτική ανακολουθία τους, τα ψέματα τους και την ξεδιαντροπιά τους, με το πρόσφατο μας άρθρο «Έγιναν άλλοι ( μνημονιακοί και εξουσιολάτρες) , σαν τους άλλους (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ)/ http://odisseasml.blogspot.gr/2017/01/blog-post_21.html », αλλά αυτό δεν ισχύει μόνο για αυτά (τα πανελλαδικά), ισχύει και για τα αφορόντα και τον τόπο μας, την Ηλεία.

Ας δούμε τι έλεγαν προεκλογικά(2015/ 2014), ο ΣΥΡΙΖΑ  Ηλείας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας ( Έφη Γεωργοπούλου Σαλτάρη, Δημήτρης Μπαξεβανάκης και Μάκης Μπαλαούρας)

Κοινή συνέντευξη στελεχών ΣΥΡΙΖΑ/Απρίλιος 2014: «Η Ηλεία είναι όντως ο πιο φτωχός νομός από τους τρεις στην Περιφέρεια. Με τεράστιο πρόβλημα ερήμωσης και εσωτερικής μετακίνησης εντός του νομού, ιδιαίτερα μετά τις φωτιές του 2007.
Ολοένα και περισσότερο περικόπτονται χρήματα από την αυτοδιοίκηση, που αφορούν τη συντήρηση υποδομών: δρόμων, αρδευτικών και υδρευτικών υποδομών κ.λπ. Βρισκόμαστε σε πολύ άσχημο σημείο.
Η Ηλεία βρίσκεται αυτή τη στιγμή χωρίς τρένο, χωρίς δρόμο, χωρίς αντιπλημμυρική θωράκιση, αφημένη, ουσιαστικά, στην τύχη της. Αυτό είναι το κρίσιμο ζήτημα των ημερών»

Δ. Μπαξεβανάκης/Μάιος 2014: «Το αρδευτικό δίκτυο του Πηνειού και του Αλφειού είναι υπό κατάρρευση και για εμάς είναι σημαντική παράμετρος για την ανασυγκρότηση της αγροτικής παραγωγής.
Το επαρχιακό οδικό δίκτυο αποτελεί ντροπή για το νομό μας. Προτεραιότητα είναι ο δρόμος Αμαλιάδας 111 και Κρέστενα – Ανδρίτσαινα – Μεγαλόπολη.
Η αντιπλημμυρική προστασία είναι βασικός τομέας, που σημαίνει οριοθέτηση της κοίτης των ποταμών και των χείμαρρων.
Επίσης, το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, όπου διαφωνούμε πλήρως με τον περιφερειακό σχεδιασμό και το φαραωνικό εργοστάσιο που δημοπρατήθηκε, διότι αντιστρατεύεται κάθε έννοια ανακύκλωσης, επιβαρύνει τους δημότες και ωφελεί μόνο τους εργολάβους που αναλαμβάνουν τη διαχείριση.
Τα δύο λιμάνια μας, Κατάκολου και Κυλλήνης, που ο εκσυγχρονισμός τους είναι απολύτως αναγκαίος καθώς και η σύνδεσή τους με το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο».
Έφη Γεωργοπούλου Σαλτάρη/ Ιανουάριος 2015: « Θα παλέψουμε  ενάντια στο ξεπούλημα του παραλιακού μετώπου της Ηλείας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, την απαξίωση του σιδηρόδρομου και του οδικού δικτύου. Όλοι οι υποψήφιοι σήμερα και εκλεγμένοι αύριο δεν θα συμβιβαστούν με την ανεργία στον τόπο μας, στα ψίχουλα του ΕΣΠΑ, την απαξίωση των δημόσιων δομών, τον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλεται με τα 5μηνα τους δήμους και στις περιφέρειες μέσω προγραμμάτων ωφελουμένων. Θα είμαστε δίπλα στους αγρότες συμβάλλοντας στην οργάνωσή τους και υποστηρίζοντας με σχέδιο τις διεκδικήσεις τους στην κατεύθυνση ενίσχυσης της τοπικής παραγωγής αλλά και της προώθησης των προϊόντων.»

Μάκης Μπαλαούρας /Ιανουάριος 2015:  «Πιο τρομακτικό είναι το γεγονός ότι είναι ο πρώτος νομός στη φτώχεια και στον κοινωνικό αποκλεισμό!
Μπροστάρηδες της νέας εποχής, επομένως, θα είναι οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και της Ηλείας.
Η έλλειψη έργων υποδομής αποτελεί το πιο σημαντικό ίσως πρόβλημα για την περιοχή της Ηλείας. Η γρήγορη επέκταση της Ιόνιας Οδού στην Δυτική Πελοπόννησο πρέπει άμεσα να χρηματοδοτηθεί. Η οδική σύνδεση Πύργου – Πάτρας – Αθήνας είναι σήμερα απαράδεκτη, ενώ κατάργησαν και τη σιδηροδρομική σύνδεση»

Είναι γνωστό τοις πάσι, σε όλους τους Ηλείους ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει, πραγματοποιηθεί.  Ούτε καν ξεκουνηθεί.

Ούτε καμία ειδική μέριμνα για το νομό Ηλείας που είναι «ο πιο φτωχός νομός».
Ούτε το έργο κατασκευής  τμήμα «Πύργου – Πάτρας» της «Ολυμπίας Οδού» έχει ξεκινήσει.
Ούτε ή «έλλειψη έργων υποδομής (που )αποτελεί το πιο σημαντικό ίσως πρόβλημα για την περιοχή της Ηλείας» αντιστράφηκε .
Ούτε υπάρχει σύμφωνα με τις εξαγγελίες τους «συντήρηση υποδομών: δρόμων, αρδευτικών και υδρευτικών υποδομών κ.λπ
Ούτε κατ’ ελάχιστο διαφοροποιήθηκε  - όπως υπόσχοντο-  η κατάσταση που «Η Ηλεία βρίσκεται αυτή τη στιγμή χωρίς τρένο, χωρίς δρόμο, χωρίς αντιπλημμυρική θωράκιση»

Αλλά αντιθέτως ανατρέπουν εξαγγελίες τους  και  προωθούν αυτά  καταγγέλλαν …

Το  «ξεπούλημα του παραλιακού μετώπου της Ηλείας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, την απαξίωση του σιδηρόδρομου και του οδικού δικτύου».
Την  «διαχείρισης των απορριμμάτων με το φαραωνικό εργοστάσιο που επιβαρύνει τους δημότες και ωφελεί μόνο τους εργολάβους».
Αντί  για  ειδική μέριμνα για τους αγρότες και ανασυγκρότηση της αγροτικής παραγωγής , αντιθέτως υπάρχει κυνηγητό φόροι και χαράτσια.
Συνεχίζουν να περικόπτονται χρήματα από την αυτοδιοίκηση, που αφορούν τη συντήρηση υποδομών: δρόμων, αρδευτικών και υδρευτικών υποδομών κ.λπ.

…και έτσι… όπως σωστά έλεγαν προεκλογικά ( ..και τα ξεχάσαν μετεκλογικά)

Η  Ηλεία παραμένει «ο πρώτος νομός στη φτώχεια και στον κοινωνικό αποκλεισμό»
Η Ηλεία «συρρικνώνεται με τεράστια μείωση του πληθυσμού»
Η Ηλεία «βρίσκεται αφημένη, ουσιαστικά, στην τύχη της.»
Στην Ηλεία «Βρισκόμαστε σε πολύ άσχημο σημείο.»

Αν αυτό δεν είναι πολιτική ανηθικότητα, τότε ποια είναι ;

Η σύνδεση της ηθικής με την πολιτική, αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δεδομένο, όπως αδιαπραγμάτευτη είναι να  υπάρχει συνέπεια εφαρμογής των επαγγελιών και τήρησης τους στην πράξη.

Είναι σαφές ότι η ηθική του Τσίπρα και της  παρέα του, των Ηλείων στελεχών και βουλευτών, δεν έχει καμία σχέση με την ηθική στην πολιτική και  με την πολιτική συνέπεια και πολλώ απέχει από  την δέσμευση στο καθήκον αληθείας προς τους πολίτες και της προσωπικής πολιτικής εντιμότητα ως στάση ζωής.

Για αυτό και  φέρθηκαν  ανήθικα και ανέντιμα στους Έλληνες και τους Ηλείους .

Και γιατί:
«Είναι ευκολότερο να πολεμάς για τις αρχές σου παρά να ζεις σύμφωνα με αυτές».

Και διότι:

«Το άρχειν ήδιστον» αλλά και ωφέλιμον …

1 σχόλιο:

  1. Ο μονος νομος που δεν εχει δικαιωμα διαμαρτηριας ειναι ο νομος ηλειας ενω θα μπορουσε να ειναι ο ποιο αναπτηγμενος νομος γινεται το αντιθετο και γιατι? Γιατι το επελεξαν με τις επιλογες των πολιτων του μια ζωη στο πασοκ ολος ο λαος αλλαξε εδω το ιδιο βιολι οι ιδιοι εκλεκτορες και εκλεγομενοι και το βιολι βιολακι πασοκ και ξερο ψωμι και ακομα και τωρα πασοκ λενε.. γιατι το πασοκ ειχε βοηθησει τον ξαδερφο του ξαδερφου του θειου του παππου και εδεινε επιδοτησεις να φανε στα κολομπαρα εδεινα τα λευτα της τορινης νεολεας αλλα τα εδεινε αυτο εχει σημασια... να ψωφισει ολος ο νομος απο την πεινα και τα χρεη αυτοι ακομα πασοκ θα λενε τωρα τους φταιει ο τσιπρας δηλαδη η συνεχεια του πασοκ το δευτερο δηθεν σοσιαλιστικο κομα αυτοι ειναι οι ηλειοι κυριοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή