Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Οι πολιτικοί καλικάντζαροι της Ηλείας

Οι πολιτικοί καλικάντζαροι της Ηλείας



Μπορεί οι καλικάντζαροι σύμφωνα με την δοξασία  να εμφανίζονται κατά το δωδεκαήμερο (25 Δεκεμβρίου - 6 Ιανουαρίου) και να  χάνονται μετά, αλλά στο νομό μας η παρουσία είναι μόνιμη και δεν είναι άλλοι από το πολιτικό «αρχονταρίκι» της Ηλείας, που  η «ανάρμοστη», ανεπαρκής και ενοχλητική δράση(…) τους, προσομοιάζει των παγανών που βγαίνουν από τη γη για να πειράξουν τους ανθρώπους και να τους ανακατέψουν τα σπίτια, με την διαφορά ότι αυτοί (οι πολιτικοί της Ηλείας) υπάρχουν όλον τον χρόνο και με την ομίχλη της υποκρισίας και του ψέματος τους οδηγούν τον τόπο μας στο έρεβος της υπανάπτυξης.

Αυτά τα πολιτικά παγανά ή κωλοβελόνηδες (άλλες ονομασίες  των καλικάντζαρων) έκανα έντονη  παρουσία τους την εορταστική περίοδο είτε εκφέροντας  υποκριτικές  και ψεύτικες ευχές  (αναφερθήκαμε σε αυτό στο άρθρο μας «Η υποκρισία των Ηλείων πολιτικών και φαρισαϊσμός των μηνυμάτων τους» http://odisseasml.blogspot.gr/2017/01/blog-post.html), είτε παρουσιαζόμενοι σε διάφορες εκδηλώσεις (αυτό θα ενταθεί με την κοπή των πρωτοχρονιάτικων  πιτών ή αλλιώς πιτοδρομίες ….) δηλώνοντας  «πολιτικά παρόντες» και  διαθέσιμοί να …υπηρετήσουν τους Ηλείους και βγάζοντας λόγους δεκάρικους δημοσιεύοντας άρθρα αναληθοεπή και πλανερά.

Οι πολιτικοί καλικάντζαροι του ΣΥΡΙΖΑ,(καλικάντζαροι κοψομεσίτες ) που δεν άφησαν εκκλησία που να μην επισκεφτούν, ακολουθώντας κατά πόδα  τον Μητροπολίτη (αυτόν που παλιά καταγγέλλαν), φορώντας σταυρούς στους βουτηχτάδες των Φώτων,  στην προσπάθεια τους να αποκτήσουν νέο πολιτικό κοινό (τώρα που χάνουν τους αριστερούς), συναγωνίστηκαν  όλο το παλαιοκομματικό Ηλειακό πολιτικό σύστημα σε εκφορά ανοησιών.

Ο μεν βουλευτής Μάκης Μπαλαούρας (που ακόμα δεν έχει χωνέψει που δεν έγινε υπουργός, αλλά έγινε ο άλλος…) σε δύο άρθρα του το ένα για τους Ελεύθερους  Επαγγελματίες  που αποφαίνεται «οι επαγγελματίες, που είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας, θα δουν και αυτοί καλύτερες μέρες, όπως και όλος ο λαός μας»  και το άλλο για τους Αγρότες καταλήγει «Το νέο έτος 2017 θα είναι σίγουρα ελπιδοφόρο», την ίδια περίοδο που όλοι αυτοί (Επαγγελματίες και Αγρότες) παραμιλούν από το φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα, την μείωση του τζίρου τος, το κλείσιμο των επιχειρήσεων τους , τις μειωμένες τιμές(τομάτα), τις αναποζημίωτες καταστροφές (πάγος, πλημμύρες, ανεμοστρόβιλοι κλπ), την επέλαση του δάκου στην ελαιοκαλλιέργεια(λόγω μειωμένων πιστώσεων) και πολλά άλλα,  δείχνει πως είτε είναι συνειδητά ψεύτης είτε σε άλλο κόσμο ζει, αυτόν που είναι όμορφος και του παρέχει απλόχερα τις εξουσιαστικές απολαβές κάθε είδους.

Η Έφη Σαλτάρη τολμά και αναφέρεται σε αποζημιώσεις προς τους  αγρότες και κτηνοτρόφους που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (χιόνια, παγετός κλπ) όταν για τις ανάλογες υποσχέσεις της για τις ζημίες του φθινοπώρου του καλοκαιριού, του 2016,του 2015 οι αγρότες και οι επιχειρήσεις  δεν έχουν αποζημιωθεί καθόλου. Πρέπει να έχεις θράσος, ανοησία και άφατη υποκρισία για να επαναλαμβάνεις ξανά και ξανά τα ίδια ψεύδη. Ντροπής  πράματα, αλλά «Η ντροπή, ντροπή δεν έχει».

Ο δε Δημήτρης Μπαξεβανάκης (..υπουργός παρακαλώ…αν είναι δυνατόν !) αγκαλιά με τον Μητροπολίτη ( αυτόν που στις παρελάσεις του πέταγε μπουκάλια νερό ) ανακαλύπτει τους δρόμους της θρησκείας για αποκτήσει νέο εκλογικό πελατολόγιο, αγκαλιά και με τον  Δήμαρχο Πύργου  Γαβρίλη Λιατσή αναζητώντας προφανώς νέους πολιτικούς συμμάχους ( .. μα με τον Γαβρίλη ;),αποδεικνύοντας έτσι εμπράκτως πως μετάλλαξη των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ  δεν έχει όρια. Ή μάλλον έχει όρια, την  πλήρη μεταλλαγή τους σε χαμαιλέοντες.

Οι καλικάντζαροι Μαλαπέρδες και Μαγάρες, αυτοί της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕ), ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας (καλικάντζαρος Μαλαπέρδας ) και οι Αντιπεριφερειάρχες Ηλείας και εξ Ηλείας Γ. Γεωργιόπουλος, Παν. Μπράμος και Κ. Μητρόπουλος (καλικάντζαροι Μαγάρες) είναι απίθανα άχρηστοι. Συνεδρίασαν το όργανο της Πολιτικής Προστασίας για τα χιόνια και τον πάγο όταν είχε παρέλθει το φαινόμενο, όταν χωριά αποκόπηκαν,  έκλεισε η εθνική οδός  Πύργου - Πατρών( που δεν είναι εθνική, αλλά ούτε και οδός), τους τέλειωσε το αλάτι, δεν έστειλαν (ο Κατσιφάρας) μια από τις τέσσερις αλατιέρες της Αχαΐας στη Ηλεία, όταν  το εθνικό οδικό   της Ηλείας μετατράπηκε σε παγοδρόμιο (εξ ου  και τα πολλά ατυχήματα όπως αυτό στην γέφυρα του Αλφειού, συνεδρίασαν να πουν τι ;

Όπως συνεδρίασαν στις 25/10/2016 και πάλι μετά τις πλημμύρες και αφού είχε πνιγεί όλη η Ηλεία ( και που θα ξαναπνιγεί ), γιατί πρόκειται περί ανικάνων που το μόνο που ξέρουν καλά είναι να ποζάρουν για τις φωτογραφίες τους ( όπως αυτός ο αξιοθρήνητος επί των αγροτικών, που μιλά για τον δάκο βάζει την φωτογραφία του, για την δερματίτιδα των βοοειδών , πάλι η φωτογραφία του, για τις πλημμύρες ξανά  το ίδιο. Γελοιότητες)
Οι καλικάντζαροι της ΠΔΕ, που δεν βλέπουν την νέα επερχόμενη καταστροφή από τον Δάκο στην ελαιοπαραγωγή του νομού μας (όπως την τεράστια ζημία που υπέστη η φετινή λόγω της εγκληματικής αδιαφορίας τους και ανικανότητάς τους ), που δεν βλέπουν την αναποζημίωτη καταστροφή της αγροτικής παραγωγής, που δεν βλέπουν το άθλιο οδικό δίκτυο που είναι χωρίς σήμανση με λακκούβες και καλάμια- χόρτα, που δεν βλέπουν το εξευτελιστικό έργο που εξελίσσεται σε βάρος της Ηλείας  με τη απουσία οιαδήποτε έργου υποδομής, που δεν βλέπουν την  διάλυση του διοικητικού μηχανισμού της Π.Ε. Ηλείας (της Νομαρχίας )  και της μεταφοράς του στην Πάτρα, που δεν βλέπουν τίποτα, αλλά μόνο την καρέκλα που κάθονται και  να το παίζουν  νοματαίοι… Κατάντια !

Οι καλικάντζαροι κατσικοπόδαροι, της Δεξιάς που θέλουν να επανέλθουν  στην εξουσία παίρνοντας την σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ (που την είχαν δώσει-την σκυτάλη ), παίζοντας μια μνημονιακή σκυταλοδρομία σε βάρος των Ηλείων, μιλώντας για αποζημιώσεις στους πληγέντες  αγρότες όταν εκκρεμούν ακόμα ανάλογες από την εποχή που η ΝΔ ήταν κυβέρνηση, που παρ’ όλα που είναι λαλίστατοι(και ψευδέστατοι ) για τα πανελλαδικά δεν βγάζουν και δεν λένε τίποτα για τα τοπικά (άλλωστε εκκρεμεί  η υπόσχεση Σαμαρά και Καραμανλή για πρόγραμμα ανασυγκρότησης ης Ηλείας) και ο με πολλά τουπέ εμφανιζόμενος τοπικός τους βουλευτής, δεν εκτίθεται, δεν συναναστρέφεται και γενικώς αποφεύγει την Ηλεία και τους Ηλείους.
  
Οι καλικάντζαροι Περίδρομοι και  Καταχανάδες  του τοπικού τύπου (κυρίως η αρχαιοτέρα και το πρωινό εξαπτέρυγο της ) που εκτός από το να ευλογούν   την κάθε εξουσία για να έχουν τα ανάλογα οφέλη, της υποταγής και της  χαμερπούς κολακείας στους Κυβερνητικούς (νυν και επόμενους), της Περιφέρειας και  του κάθε Δήμαρχου και ασήμαντου παράγοντα που θέλει την φωτογραφία του στο χαρτί ( με ανταπόδοση/αντικαταβολή βέβαια) έχουν καταντήσει  να προβάλουν τις μωροφιλοδοξίες του εκδότη/προέδρου  του γνωστού σε όλους για την ανικανότητα  και την  ευήθεια του).

Ο καλικάντζαρος Μαντρακούκος, ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής που ενώ η πόλη και Δήμος καταρρέουν, κλείνει στάδια, δεν ανοίγει τις παιδικές χαρές, οι δρόμοι θυμίζουν Συρία, πλημμυρίζει συνεχώς, τα νεοκλασικά και διατηρητέα κτίρια καταρρέουν, τα χωριά και οι κοινότητες σε πλήρη εγκατάλειψη,  ο πολιτισμός και  οι εκδηλώσεις είναι επικηρυγμένες, έργο κανένα μα κανένα δεν πραγματοποιείται,  ο Πύργος ουσιαστικά να είναι αποκλεισμένος (χωρίς Ολυμπία Οδό, Σιδηρόδρομο, εγγύς αεροδρόμιο,  προβληματική σύνδεση με Αρκαδία και Μεσσηνία )προσπαθεί με φτηνές επικοινωνιακές μεθόδους (αυτή τσάντα με τα απορρίμματα της ανακύκλωσης ήταν το κάτι άλλο ), με το  να βάζει τους αντιδημάρχους να εμφανίζονται (όχι άλλο Ανδριάνα !) και να μην λένε τίποτα, να αναγγέλλει μόνο πλακοστρώσεις με κυβόλιθους, μεταφορά μνημείων, αλλαγή ονομασιών πλατειών.
Και όλα αυτά χωρίς να υπάρχει αντιπολίτευση(ούτε και από την αριστερά, που είναι αυτοί άραγε ; ) ή όποια δραστηριοποιείται να είναι αναξιόπιστη, όπως αυτή του γυρολόγου πρώην πράσινου βουλευτή, που δεν έκανε τίποτα, μα τίποτα για τον Πύργο  και τώρα θέλει να γίνει δήμαρχος …Το απόλυτο τίποτα μαζί με το πουθενά !

Υπάρχει και η σύναξη των καλικάντζαρων.
 Ιδιαίτερη αναφορά απαιτεί εορταστική σύναξη των Ηλείων πολίτικών καλικάντζαρων, στην πασαρέλα που διοργάνωσε (ερήμην της τοπικής κοινωνίας του Κατάκολου και κόντρα  στα έθιμα της κοινότητας ) ο διορισμένος πρόεδρος/εκδότης,  στην κοπή της πίτας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου (που κόστισε πάρα πολλά ευρώ….), όλοι οι πολιτικοί καλικάντζαροι είπαν και εκστόμισαν και μια βαρυγδουπιά.
Ο  υπουργός (αν είναι δυνατόν ..) Δ. Μπαξεβανάκης μίλησε για ολοήμερο σχολείο, ο Μάκης Μπαλαούρας μίλησε για το «Home Port στο Λιμάνι του Κατακόλου» (που δεν καταλαβαίνει προφανώς τι αυτό προϋποθέτει) και ευχαρίστησε τον δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιατσή για την αναγνώριση στο πρόσωπο της Κυβέρνησης και η Έφη  Σαλτάρη πρότεινε να γίνει Ναυτικό μουσείο ο κος Μπαξεβανάκης . Μαυρογιαλούροι …

Ο  πρόεδρος/εκδότης που φαντασιώνεται αυτοκρατορικούς θρόνους και μεγαλεία(με χρήματα άλλων πάντα, σαν καλικάντζαρος περίδρομος) αφού έγλυψε υποτακτικά τον Δήμαρχο Λιατσή, αυτοσυγχάρηκε για την ίδρυση ενός περιφερειακού υγειονομικού σταθμού με έδρα το Κατάκολο, ξεχνώντας να αναφέρει ότι αυτό πραγματοποιείται ερήμην και κόντρα στην τοπική κοινωνία (το κοινοτικό συμβούλιο διαφωνεί),δείχνοντας έτσι και μια άλλη πλευρά του (πέρα της αμβλείας και θαμπής)  αυτής της αυταρχικής και αντιδημοκρατικής.
Ο  δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής μίλησε   με πολλά θα, για θέατρο, όπως παλιά που είχε μιλήσει για τελεφερίκ, για αισθητική (αν είναι δυνατόν ο Λιατσής να έχει τέτοια..) για αναπλάσεις,  για καλή συνεργασία με τον εκδότη/πρόεδρο, ενώ όλοι ξέρουν τον μεταξύ τους πόλεμο και την αλληλουπονόμευση), για μουσεία και άλλα …παιδικά παραμύθια, για να κοιμηθούν και εφησυχάσουν τα παιδιά.
Αποκοντά και ο Τάκης Αντωνακόπουλος για να μην χάσει σε  εξαγγελίες   πρότεινε  την λειτουργία  «Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού» στο Κατάκολο ( παλιά πρόταση Πάνου Τερζή), στο Κατάκολο με την εμπορική κίνηση να είναι κοντά στο μηδέν. Όταν  η ανοησία γίνεται πρόταση-κοροϊδία. Αλλά αυτός είναι πολιτικάντης και αναληθοεπής …

Αυτά οι πολιτικοί καλικάντζαροι της Ηλείας, κοροϊδία, υποκρισία, εξουσιαστικά ( και ίδια ) συμφέροντα, ανακύκλωση αποτυχημένων κλπ, αλλά οι Ηλείοι πολίτες;
Είναι γνωστό ( κατά την δοξασία ) πως  όταν οι καλικάντζαροι φεύγουν φωνάζουν:
«Φεύγετε να φεύγωμε
τι έρχεται ο τρελόπαπας
με την αγιαστούρα του
και με τη βρεχτούρα του.
Μας άγιασε μας έβρεξε
και μας, μας εκατέκαψε

Ελπίζω  και έγω πως οι Ηλείοι  όλους αυτούς του πολιτικούς καλικάντζαρους με την αγιαστούρα (την ψήφο τους ) και με τη βρεχτούρα (τους αγώνες του)  να τους  «βρέξει» ( να τους μαυρίσει ) και να τους «κατακάψει» (να τους στείλει σπίτι τους)


2 σχόλια:

  1. χαχα! Ονειρεύονται καθεστώς Ερντογάν με κάτι τέτοια.....πρέπει να είσαι ο πιο ακριβά επικυρηγμένος, αν όχι ο μόνος, αρθρογράφος του τόπου! Αυτά και λίγα τους λες, αλλά, σιωπή από παντού. Πραγματικά διασκεδάζω όταν σε διαβάζω αλλά μετά μελαγχολώ επανασυνειδητοποιώντας το σκοτάδι στο οποίο έχουμε πέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Να ξέρεις πως έχω πολλά ακόμα να πω, όπως δεν έχουν τίποτα να απαντήσουν και οι καλικάντζαροι. Συνεχίζουμε, αποκαλύπτουμε, προτείνουμε, αγωνιζόμαστε για μια Ηλεία όχι σαν τα μούτρα τους και την ψυχή τους, αλλά για μια Ηλεία ευημερούσα και στην θέση που της αξίζει !

      Διαγραφή