Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Ο Ταρτούφος Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, η παράσταση του και η Ηλεία

Ο  Ταρτούφος Περιφερειάρχης Απόστολος  Κατσιφάρας, η παράσταση του και η Ηλεία



Ο περιοδεύων θίασος  του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου  Κατσιφάρα έδωσε ακόμα  μια παράσταση φιάσκο,  που το σενάριο  της ήταν ένας συνδυασμός της θεατρικής  κωμωδία «Ταρτούφος» (του υποκριτή ) του Μολιέρου και του έργου του Δημήτρη Ψαθά «Ζητείται Ψεύτης» (στον προκείμενη περίπτωση δεν ζητείται …)  και με ολίγον από  την «Μαντάμ Σουσού» ( λόγω της ψευδαίσθηση που θέλει να γίνει πιστευτή από του Ηλείους).

Ο βασικός πρωταγωνιστής της άθλιας παράστασης  Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Από. Κατσιφάρας, που παρουσιάστηκε στον Πύργο και με άξιους κομπάρσους τους Ηλείους Αντιπεριφερειάρχες, προσπάθησε άλλη μια φορά, προσπάθησε να ωραιοποιήσει την  κατάσταση εμφανίζοντας «χείμαρρο»  έργων(κατά την ψευδή ρήση του τα έργα στην Π.Ε. Ηλείας ξεπερνούν τα 164 εκατ. Ευρώ !!!, που όμως όπως και να κάνεις τις προσθέσεις το άθροισμα δεν …) προσπάθησε (ανεπιτυχώς) να εμφανίσει το παλιό σαν νέο (επαναλαμβάνοντας τα ίδια και τα ίδια  έργα) και το τίποτα σαν μεγάλο.

  • Μίλησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Από. Κατσιφάρας για οργασμό έργο  την ώρα που δεν υπάρχει κανένα μα κανένα έργο που να εκτελείται  από την Περιφέρεια στην Ηλεία. Κανένα! 
  • Μίλησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Από. Κατσιφάρας για το  έργο της «Κατασκευής Οδού Λαστέικα – παράκαμψη Αγίου Ιωάννη – Κατάκολο», ένα έργο που θα γίνει και που το έχει αναγγείλει από το 2010 που ανέλαβε την αρχή της   ΠΔΕ  22 φορές  και  κάποτε θα γίνει …
  • Μίλησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Από. Κατσιφάρας για  την «Αναβάθμιση της ιστορικής σιδηροδρομικής γραμμής που συνδέει το Κατάκολο με τον Πύργο και της Αρχαία Ολυμπία, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης με την ένταξη του συγκεκριμένου έργου στην ΟΧΕ»  ένα έργο που επίσης από το 2010 το έχει εξαγγείλει άλλες 14 φορές με το έργο να μπαινοβγαίνει για χρηματοδότηση πότε στο ΠΕΠ/ΕΣΠΑ  της ΠΔΕ και πότε στην ΟΧΕ. Και αυτό θα γίνει… 
  • Μίλησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Από. Κατσιφάρας για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) του Άξονα «Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπίαύ προϋπολογισμού από 50 εκατ. ευρώ., όταν οι αντίστοιχες (ΟΧΕ και ΒΒΑ)  της Αχαΐας (Πάτρας) είναι άνω των 100 εκ. ευρώ και της Αιτωλοακαρνανίας (ΟΧΕ Μεσολογγίου και ΒΒΑ Αγρινίου)  είναι 110 εκ ευρώ. Δηλαδή το απόλυτο ρίξιμο της Ηλείας (λαμβάνει 19% των ΟΧΕ και ΒΒΑ) το εμφανίζει για επιτυχία. Προφανώς μας περνά(τους Ηλείους) για ντιπ ηλιθίους !
  • Μίλησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Από. Κατσιφάρας για  τα «Αντιπλημμυρικά έργα στον ποταμό Αλφειό» και ξέχασε να πει ότι αποτελούν (και αυτά) έργα πολύ-εξαγγελμένα  και πως έρχονται από το 2009 κα είναι έργα που έχουν σταματήσει…
  • Μίλησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Από. Κατσιφάρας για τα «Πυρόπληκτα έργα/ΣΑΕΠ 401, 36 έργα στις  πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας  14,3 εκατ. Ευρώ» αλλά ξέχασε να πει ότι αυτά αποτελούν χρήματα που του παραχωρήθηκαν από το 2012 για αξιοποίηση από το Ταμείο Μολυβιάτη/ΕΤΕΑ στην Περιφέρεια (άρα δεν κάνει καμία παραχώρηση ή χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό της  ή το ΕΣΠΑ)  και που λόγω ανικανότητας και υστερόβουλων προσπαθειών του, επτά (7) χρόνια τώρα δεν  έχει ξεκινήσει κανένα έργο.
  • Μίλησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Από. Κατσιφάρας για τα Έργα «Συντηρήσεις Οδικού Δικτύου», όταν η άθλια και επικίνδυνη κατάσταση του εθνικού και του επαρχιακού οδικού δικτύου  της Ηλείας το αποδεικνύει το ψευδές του λόγου του.


 Όμως..

  • Δεν μίλησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Από. Κατσιφάρας για  την Ολυμπία Οδό και την εξαίρεση  του τμήματος Πάτρα-Πύργος -Τσακώνα- από το έργο παραχώρησης της Ολυμπίας οδού που και αυτός συμφώνησε να κοπεί και που δεν διαφαίνεται να κατασκευάζεται..
  • Δεν μίλησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Από. Κατσιφάρας για  το Αεροδρόμιο της Ανδραβίδας που είχε υποσχεθεί προεκλογικά  ότι θα υλοποιήσει.
  • Δεν μίλησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Από. Κατσιφάρας για  τον σιδηρόδρομο που επί θητείας του σταμάτησε να λειτουργεί.
  • Δεν μίλησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Από. Κατσιφάρας για  την σύνδεση Ολυμπία-Βυτίνα-Τρίπολη που έχει σταματήσει.
  • Δεν μίλησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Από. Κατσιφάρας για  την Βιομηχανική Ζώνη που δεν έχει η Ηλεία(μοναδικός νομός της Περιφέρειας) .
  • Δεν μίλησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Από. Κατσιφάρας για  την αναγκαία συντήρηση του αρδευτικού και αποστραγγιστικού δικτύου,  για το Δημοπρατήριο των αγροτικών προϊόντων, την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών   και επιχειρήσεων από τις θεομηνίες, όπως μίλαγε παλιά και φωτογραφιζόταν με τις πατάτες στα χέρια..
  • Δεν μίλησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Από. Κατσιφάρας για  τον απολογισμό του  προηγούμενο ΕΣΠΑ 2007-2013 ( Ποια είναι η αναλογία/κατανομή πιστώσεων ανά νομό της  ΠΔΕ ) και ποια η  νέα κατανομή στο νέο ΕΣΠΑ/ ΣΕΣ 2014-2020..
  • Δεν μίλησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Από. Κατσιφάρας,  μιλιά  και οι Αντιπεριφερειάρχες και Σύμβουλοι  και όχι μόνο μιλιά  αλλά και μέσα στο ρόλο τους (της παράστασης ) …χειροκρότημα….


Ο θίασος έδωσε την παράσταση του …
Το κοινό,  οι Ηλείοι, θα παραμείνουν θεατές ;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου