Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Μην μου κλείνεις το αριστερό μάτι όταν με πυροβολείς με το δεξί χέρι

Μην μου κλείνεις το αριστερό μάτι όταν με πυροβολείς με το δεξί χέρι
  


Λοιπόν, μην μου κλείνεις το αριστερό μάτι όταν με πυροβολείς με το δεξί χέρι, αλλά τουλάχιστον κοίταξε με στα ίσια με τα δύο σου μάτια ανοιχτά γιατί πια δεν είσαι εσύ, είσαι άλλος και σίγουρα όχι αριστερός .

Μετά το 3ο μνημόνιο, συνεχίζεται η  λιτότητα και η  φοροεπιδρομή κατά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, αυξάνεται ο  ΦΠΑ, μειώνονται οι  συντάξεις και αυξάνονται δραματικά τα όρια ηλικίας, ξεπούλημα των πάντων  αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του  3ου μνημονίου και των εκτρωμάτων/ τερατουργημάτων εφαρμοστικών νόμων που ακολούθησαν την ψήφιση του  και ακολουθούν…

Τα  “νέα”, κατά κοινή ομολογία, υφεσιακά μέτρα συνέχισης της λιτότητας, φοροεπιδρομής  ομολογούνται ότι η μαγική εξίσωση που προσφέρεται  για την “επιβίωση” (ή μάλλον για την θανάτωση ) της χώρας  δεν βγαίνει χωρίς πολύ σοβαρές έως και καταστροφικές απώλειες για τον λαό.
Ασφαλιστικό, εργασιακά, «κόκκινα» δάνεια, ιδιωτικοποιήσεις και φορολογικό συνιστούν τις πέντε συνισταμένες ενός πακέτου που η υιοθέτηση και η εφαρμογή του θα πλήξουν σκληρά ευρύτατα λαϊκά στρώματα.

 Η φτωχοποίηση που έχει πάρει ακραίες διαστάσεις, με πάνω από τέσσερις στους δέκα Έλληνες να έχουν εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, αναμένεται να φτάσει στο 50%.

Τέσσερις  λέξεις εκφράζουν τα συναισθήματα μου για το 3ο μνημόνιο-έκτρωμα και τα  τερατουργήματα νόμοι που ψηφίστηκαν για την εφαρμογή του  και αυτά που θα ακολουθήσουν (όπως το εργασιακό κλπ)
Απογοήτευση, Αποστροφή, Αγανάκτηση, Οργή !
Αυτό που συντελείται στην χώρα μας  είναι μία ταπεινωτική παράδοση άνευ όρων στους δανειστές.
Είναι   η ταφόπλακα του μνήματος της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας και οι επιπτώσεις που αυτό στη ζωή των πολιτών, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, όλων εκείνων που επλήγησαν όσα χρόνια εφαρμόζονται τα μνημόνια , θα έχουν πιο μακροπρόθεσμο χαρακτήρα.
Όλα αυτά περισσότερο θυμίζουν έναν ιστό της αράχνης που υφαίνεται προσεκτικά για να μας... αγκαλιάσει από όλες τις πλευρές.

Και ενώ ισοπεδώνουν τα απάντα, διαστρέφουν και τα πάντα. «Δεν είναι μνημόνιο, είναι συμφωνία», λέει ο ένας, «δεν κόψαμε συντάξεις», φωνάζει ο άλλος, «οι ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι πρόγραμμά μας», επιμένει ο τρίτος (και μακρύτερος).
Κι όχι μόνο υλοποιούν ως οι καλύτεροι, μέχρι στιγμής, υπηρέτες κάθε εντολή των δανειστών, όχι μόνο βάζουν τη δική τους υπογραφή στο οριστικό τέλος της χώρας, αλλά χωρίς τσίπα εξακολουθούν να μιλούν σε κάθε ευκαιρία για ελευθερία, δημοκρατία, πατρίδα, αγώνες κ.λπ.
Διαστρέφουν τα πάντα οι στρεψοδίκες και πουλούν φιλολαϊλίκι  !
Δηλαδή δεν φτάνει που μας καταστρέφουν, αλλά και μας κοροϊδεύουν  κιόλας. Κατάμουτρα !

Και όλα αυτά  η Κυβέρνηση, ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ τα κάνει,  κλείνοντας  το αριστερό μάτι πονηρά με νόημα και μας  πυροβολεί με το δεξί χέρι εκτελώντας μας,  με το όπλο εξόντωσης,  το 3ο μνημόνιο και όλους τους νόμους που το εφαρμόζουν !

Οι άθλιοι !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου