Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Ο αμνήμων βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας

Ο αμνήμων βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας




«Όλοι  τους θέλουν να πάρουν το Στεναγμό και το Ωχ !  του λαού και να το κάνουν εξουσία, υπουργεία, προσωπική ωφέλεια, καρέκλα !Σιγά που τους νοιάζουν τα βάσανα και οι πίκρες του λαού !»

Σε μια εμφανέστατα μέτρια συγκέντρωση (και πολύ μικρότερη από ανάλογες δικές του προηγούμενες) ο Ηλείος βουλευτής του κόμματος «Νέα Δημοκρατία» εμφανίστηκε με ακραίο  καταγγελτικό λόγο κατά της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, επέρριψε σε αυτήν όλα τα «κακά τοις μοίρας» και τις καταστροφές που επισυμβαίνουν στους Έλληνες και την Ελλάδα.

Με το γνωστό του «βοναπαρτικό» και υπερεγωιστικό ύφος και περιεχόμενου λόγου, εμφανίστηκε ως αθώα περιστερά, ως λευκή σινδών, ως μωρά παρθένος που δεν γνωρίζει τίποτα και δεν ευθύνεται για τίποτα ως πολιτικός χώρος (Νέα Δημοκρατία) και  ως  βουλευτής (αλλά και Υπουργός),
*   για τα δεινά των πολιτών, για την φτώχεια , για την ανεργία, για την διάλυση των κοινωνικών δομών (Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια κλπ), για την μετανάστευση των νέων, για την λιτότητα, την επαχθή φορολογία, για το κλείσιμο των επιχειρήσεων για…,
*   για την απένταξη του Τμήματος «Πάτρα-Πύργου της «Ολυμπίας Οδού», την  κοροϊδία με το ταμείο Μολυβιάτη, το αεροδρόμιο Ανδραβίδας που χάθηκε, τον  Σιδηρόδρομο  που σταμάτησε, ότι  κανένα έργο Εθνικής σημασίας δεν εκτελέστηκε  στην Ηλεία, την  αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή που καταστράφηκε, την διάλυση των Σχολών  ΤΕΙ, την ανυπαρξία Πανεπιστημιακής Σχολής, για την κατάρρευση του αρδευτικού και αποστραγγιστικού δικτύου , για την μη αξιοποίηση της Αρχ. Ολυμπίας, για…

Για όλα αυτά η κοντή μνήμη του δεν τα ανακάλεσε στο σήμερα…

Για  πολλά μίλησε ο κ. Κ. Τζαβάρας, όπως για ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, για φορολογία, για τις ιδιωτικοποιήσεις, για το 3ο μνημόνιο και για εξαπάτηση του ελληνικού λαού.

Πέρα από πραγματική επιδείνωση της κατάστασης τους ελληνικού λαού από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ξεχνά ο κ. Κ. Τζαβάρας  πως αυτό οφείλεται στο μνημόνιο, το 30 που από κοινού ψήφισε η ΝΔ (και το ΠΑΣΟΚ) με τον ΣΥΡΙΖΑ και λόγω του ότι η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης κινείται στις μνημονιακές ράγες όπως και η προηγούμενη ΝΔ/ΠΑΣΟΚ.

Ξεχνά ο Κ. Τζαβάρας  ότι :
Η κυβέρνηση Σαμαρά, κέρδισε, το 2012, προτάσσοντας, ένα πρόγραμμα, που στηριζόταν στις εξαγγελίες του, Σαμαρά, στο Ζάππειο 1 και 2… και  εξαγγελίες που μιλούσαν για διορθώσεις στο μνημόνιο, για φορολογία, στις επιχειρήσεις, στο 10%, για να έχουμε επενδύσεις και σκληρή διαπραγμάτευση για μείωση του χρέους… Δηλαδή με ψέματα («Ουδείς αναμάρτητος», είπε ο Σαμαράς παρουσία της Μέρκελ).

Ξεχνά ο Κ. Τζαβάρας   ορισμένα οικονομικά μεγέθη  :
Το διάστημα 2009-15, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 27% (χάθηκαν 70 δισ. ευρώ περίπου σε όρους Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος), η ανεργία τριπλασιάστηκε από 7-8% σε 26-27%, η φτωχοποίηση του πληθυσμού από 18% ανέβηκε σε 48% , η παραγωγική αποψίλωση συνεχίζεται,  κλείσιμο χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων , 500.000 Έλληνες μετανάστευσαν,  οι συντάξεις κόπηκαν, η φορολογία αυξήθηκε στα ύψη, η λιτότητα εκτινάχθηκε, το δημόσιο χρέος από 120% ‘έφτασε  στο  190%, οι τράπεζες πήραν  40 δις. € (τα οποία χάθηκαν με την 3η ανακεφαλαιοποίηση ), από το 84,4% του μέσου κοινοτικού όρου το 2009, το κατά κεφαλήν εγχώριο εισόδημα περιορίστηκε  στο 53,6%, η φτώχεια  και ο κοινωνικός  αποκλεισμός  αυξήθηκε , με 4 εκατομμύρια Έλληνες στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Ξεχνά ο Κ. Τζαβάρας  ότι επί θητείας της ΝΔ (+ΠΑΣΟΚ):
50.000 άνθρωποι, έχασαν τη δουλειά τους, βλέπε ΕΡΤ, καθαρίστριες, Δημοτική Αστυνομία, Σχολικοί φύλακες κλπ….
Τα χρέη προς το δημόσιο είχαν αυξηθεί, σχεδόν στα 80 δις, οι οφειλέτες είχαν γεμίσει τις φυλακές.
 Φορολόγησε  ελεύθερους επαγγελματίες από το 1ο  ευρώ με 26%… και μισθωτούς από 22%…
Αφαίρεσε, το οποιοδήποτε ελαφρυντικό, Δάνεια, φροντιστήρια, ασφάλειες, Ιατρούς, Φαρμακεία… και βέβαια τα παιδιά, έγιναν τεκμήριο…
Αύξησε τη συμμετοχή στα φάρμακα, έκοψε εξετάσεις, που δεν κρίνονται αναγκαίες…
Κατήργησε  μαθήματα, όπως τα καλλιτεχνικά, μουσική κλπ , δημιούργησε τη «τράπεζα Θεμάτων» …
Άφησε  στη μοίρα τους αδύναμους, το χειμώνα του 2012 και 2013… αυξάνοντας το πετρέλαιο στο διπλάσιο… κανείς δεν μπορούσε να αγοράσει και να ζεσταθεί…
Δημιούργησε, αμέτρητες ουρές για συσσίτια… παιδιά λιποθυμούσαν από τη πείνα στα σχολεία…
Ζούσαν συνάνθρωποι μας   μέσα στο σκοτάδι, λόγω  ότι δεν έχουν να πληρώσουν τη ΔΕΗ…
Άνω των 5.000 συνανθρώπωνυς μας που δεν άντεξαν… αυτοκτονώντας…
Ότι δεν έγινε καμία σοβαρή επένδυση…
 Η Αγροτική Τράπεζα έγινε χάρισμα στη Πειραιώς, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο χάρισμα στη Eurobank, ο ΟΠΑΠ χάρισμα στο λαθρέμπορο Μελισανίδη, το κλείσιμο των εργοστασίων Ζάχαρης, τα νέα Διόδια στη μέση των παλιών Διοδίων, την χρηματοδότηση των Τραπεζών από τη τσέπη του Έλληνα πολίτη…

Ξεχνά ο Κ. Τζαβάρας  ότι:
Ηλεία να μετεξελίσσεται από νομός σε χώρος, επαρχία και παράρτημα όμορων νομών.
Κανένα  μα κανένα έργο Εθνικής σημασίας δεν έχει εκτελεστεί στην Ηλεία
Κανένα  σημαντικό έργο υποδομής δεν  έχει ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ/ ΣΕΣ 2014-2020 που κυρίως κατήρτισε η κυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ  .
Η   αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή του νομού μας να καταστρέφεται.
Απουσιάζει η  πρόβλεψη , προγραμματισμού,  μελέτης και  εκτέλεσης  κάποιου μεγάλου έργο  στην Ηλεία.

Ο ξεχασιάρης κύριος Κ. Τζαβάρας  είπε στη ομιλία του:
«Η χώρα μας καλεί ή να πάμε τον τόπο μπροστά ή να ακολουθήσουμε την οπισθοπορεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ΝΔ είναι η μόνη δύναμη που έχει την διάθεση και την ικανότητα να κάνει τα τρία βήματα που χρειάζεται για να πάει μπροστά η χώρα: α) άμεση μείωση της φορολογίας, β) παύση της σπατάλης του Κράτους και γ) βελτίωση της αποτελεσματικότητας του Κράτους, για να ασχοληθεί επιτέλους το Κράτος με το γενικό συμφέρον»

Οι εξαγγελίες  του Κ. Τζαβάρα πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο στον διαρκή εμπαιγμό του λαού.
Η ΝΔ προαλείφεται για την εξουσία και προσπαθεί να μας κάνει να πιστέψουμε ότι έχει σχέδιο για έξοδο της χώρας από την κρίση.

Έχουμε όλοι μας δοκιμάσει στο πετσί μας τις πολιτικές που εφάρμοσε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στην αρχή της κρίσης.
Γκρέμισαν χωρίς να χτίζουν κάτι νέο.

Οι δήθεν μεταρρυθμίσεις ήταν και θα είναι  αποκλειστικά μονομερείς επιθέσεις στον κόσμο της εργασίας και τίποτε άλλο.

Ο  Κ. Μητσοτάκης  και η ΝΔ, με πιο απροκάλυπτο τρόπο υιοθετεί τα μέτρα του ΔΝΤ ιδιαίτερα αυτά που αφορούν στη μείωση δαπανών και στην απορρύθμιση της εργασίας ,ενώ υπόσχεται μειώσεις στην φορολογία του κεφαλαίου και περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις.
Σηματοδοτούν εκ νέου κύματα απολύσεων στο δημόσιο, αποδοχή των απαιτήσεων των οργάνων της ΕΕ και του ελληνικού ΣΕΒ, κατάργηση φορολόγησης του επιχειρηματικού κεφαλαίου, κατάργηση των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών, ιδιωτικοποίηση και σε τομείς όπως τα νοσοκομεία και οι εκπαιδευτικοί μηχανισμοί.

Σημαίνουν νέα μνημόνια, λιτότητα, φτώχεια κλπ, για τι θα φταίνε οι προηγούμενοι…

Ο κύριος Κώστας Τζαβάρας μπορεί ξεχνά, αλλά υπάρχουν και άλλοι που δεν ξεχνούν… και επιμένουν να αποκαλύπτουν την  ΝΔ ως  ο λύκο που φορά προβιά αμνού … αλλά και την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ως νεομνημονιακή και νεοφιλελεύθερη μεταλλαγμένη «αριστερά».

Όλοι  τους (ΣΥΡΙΖΑ,ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, ΠΟΤΑΜΙ κλπ) θέλουν να πάρουν το Στεναγμό και το Ωχ !  του λαού και να το κάνουν εξουσία, υπουργεία, προσωπική ωφέλεια, καρέκλα !
Σιγά που τους νοιάζουν τα βάσανα και οι πίκρες του λαού !

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου