Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Ντροπή, προσβολή και αδιαφορία για την Εθνική Αντίσταση στον Πύργο Ηλείας

Ντροπή, προσβολή και αδιαφορία για την Εθνική Αντίσταση  στον Πύργο Ηλείας



Μέρα απότισης ελαχίστου φόρου τιμής η  εκδήλωση  για την «Ημέρα της Εθνικής Αντίστασης» στον Πύργο Ηλείας  και η κατάθεση στεφάνων  στο μνημείο των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης,  που εξελίχθηκε όμως σε  προσβολή σ’ όλους εκείνους που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν, εκτελέστηκαν ή έπεσαν ηρωικά στις μάχες με τα γερμανο-ιταλο-βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής την περίοδο 1941-1945.

Μια εκδήλωση που  απουσίαζαν οι πάντες (εκτός του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας  και του εκπροσώπου  του ΣΥΡΙΖΑ).
Μια εκδήλωση  σε ένα μνημείο που έχει υποστεί βανδαλισμό και που έχει αναγραφεί επάνω του  με σπρέι η λέξη «ΦΟΛΑ».



Οι απαράδεκτοι του Δήμου Πύργου ( Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι κλπ), η πόλη που φιλοξενεί την εκδήλωση, όχι μόνο απουσίαζε επιδεικτικά (ίσως επιδεικνύοντας  την αλλεργία σε ότι θυμίζει την Αντίσταση), αλλά ούτε δεν μερίμνησε να καθαριστεί το μνημείο (ως όφειλε ), προσβάλλοντας την μνήμη του Μητροπολίτη Αντώνιου του  "Παπαφλέσσας της Κατοχής" και Αρχηγού του ΕΑΜ Πελοποννήσου που είναι και η κεντρική μορφή του μνημείου.

Ένα μνημείο που τοποθετήθηκε στο Επαρχείο μετά από μεγάλες προσπάθειες  της  Ένωσης  Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης  και ιδιαίτερα του προέδρου της,  του αγωνιστή αντιστασιακού  Μπάμπη  Αλεξανδρόπουλου.

Απαράδεκτοι ήταν για την απουσία τους (εκτός από τον Δήμαρχο Πύργου) και η αντιπολίτευση  του Δήμου (σύμπασα), οι Βουλευτές, τα κόμματα οι Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί σύμβουλοι.

Μια εκδήλωση με την ευκαιρία της ημέρας αυτής ως μέρας τιμής μνήμης (επέτειος ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου ) και που αποτελεί φωτεινό παράδειγμα και για τις επόμενες γενιές αμαυρώθηκε  και ντροπιάστηκε.

Ντροπή στο Δήμο Πύργου, ντροπή στους απόντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου