Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Τα οράματα της Περιφέρειας και του Κατσιφάρα (και λοιπών ) και η εφιαλτική πραγματικότητα για τους Ηλείους

Τα οράματα της Περιφέρειας και του Κατσιφάρα (και λοιπών ) και η εφιαλτική  πραγματικότητα  για τους Ηλείους 



Μας έπρηξαν με τα οράματα τους !

Έχουν μια λέξη "πιπίλα" και την επαναλαμβάνουν για κάθε μεγάλο θέμα έργων υποδομής  που αφορά αυτόν τον πολύπαθο νομό, τον νομό που εμείς ζήσαμε, ζούμε και θα ζούμε.

Διαβάστε πόσες φορές, στο διάστημα ενός χρόνου οι εχθροί την Ηλείας (Κατσιφάρας και τα ντόπια εξαπτέρυγα τους)   …είδαν ως όραμα  κορυφαία για τον τόπο μας ζητήματα ανάπτυξης

!          06/10/2015 «Το όραμα μας είναι να φτάσει Αρχαία Ολυμπία, Πύργο, Τσακώνα. Θα είναι μία μόνιμη, σταθερή διεκδίκηση της Περιφέρεια και θα σταθούμε δυναμικά σε αυτό.» Για το θέμα της Ολυμπίας Οδού (Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα)
!          02/03/2016 «σε ένα όραμα αναπτυξιακό ως Περιφερειακή Αρχή, ενώνουμε πόρους και δυνάμεις που θα φέρει τη Δυτική Ελλάδα στο 2020.».
!          19/07/2016 «..έχουμε ως όραμα και αυτά που θα διαμορφώσουμε ως επιχειρησιακό σχέδιο…»  υπογραφή του  Σύμφωνου Συνεργασίας για την ΟΧΕ με τους Δημάρχους Πύργου Γαβρίλη Λιατσή και Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιο Κοτζά, στην  Ηλείας, το Σύμφωνο Συνεργασίας για την ΟΧΕ για άλλες χωρικές στρατηγικές με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Γ. Γεωργιόπουλου και Περιφερειακών Συμβούλων της Ηλείας.
!          01/08/2016  «..είναι έργο-όραμα, η σύνδεση αυτής της πύλης εισόδου η κατασκευή της παράκαμψης Λαστέικα-Άγιος Ιωάννης-Κατάκολο» Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γ.  Γεωργιόπουλου
!          02/09/2016  «Το όραμά μας θέλουμε να γίνει και δικό σας όραμα.»  Ο Απ. Κατσιφάρας σε  επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το θέμα των υποδομών και το οδικό άξονα « Πάτρα –Πύργος» .
!          24/09/2016 «Όραμα μας είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου και ανταγωνιστικού λιμένα κρουαζιέρας στο Κατάκολο» σύσκεψη στον Πύργο με τον Πύργο πρόεδρο  του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα .
!          07/10/2016 «…με όραμα εργαζόμαστε για την επόμενη ημέρα..» για το θέμα  της υλοποίησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020»
!          21/10/2016 «Είναι όραμα για εμάς η  υλοποίηση του σχεδίου έλευσης του φυσικού αερίου σε Πάτρα, Αγρίνιο και Πύργο.
!          01/11/ 2016 «Όραμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το τουριστικό τρένο» Γιώργος Γεωργιόπουλος  στο Διεθνές Συμπόσιο «Τρένο, Τουρισμός και Περιφερειακή Ανάπτυξη»
!           
Το όραμα που ως έννοια είναι « ο εξιδανικευμένος στόχος, στον οποίο επικεντρώνονται οι ελπίδες ή αποβλέπουν οι ενέργειες ενός ατόμου ή συνόλου» η ηγετική ομάδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Α. Κατσιφάρας και το κακόν συναπάντημα ),
 το προσεγγίζουν ως   «κατάσταση έκστασης που συνοδεύεται από οράματα/όνειρα και παραληρήματα» και έχει καταντήσει αυτό εφιάλτης , μνημείο ανικανότητας  για το παρόν και το μέλλον της  Ηλείας.

Όραμα για αυτούς , αλλά για την Ηλεία…
Όραμα για αυτούς  η Ολυμπία Οδός  (Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα), εφιάλτης  το αποτέλεσμα … με αποτέλεσμα όταν σε όλη την Ελλάδα θα παραδίδονται  την άνοιξη  του 2017 όλοι οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι, στην Ηλεία θα έχουμε  το… όραμα.
Όραμα για αυτούς  ο σιδηρόδρομος, που φτάνει μέχρι την Πάτρα και ο Προαστιακός μέχρι την Κάτω Αχαΐα, αυτό το όραμα μπαίνει στις ράγες για να οδεύσει προς την Ηλεία  αλλά ένα τρενάκι για του τουρίστες σαν αυτά στα Λούνα Παρκ .
Όραμα για αυτούς  το αεροδρόμιου του Αράξου (που κατά 85%  της κίνησης του έχει προορισμό την Ηλεία και  τετραπλάσιες πιστώσεις για την βελτιωσή του-νέος δρόμος με νέα χάραξη, νέα σιδηροδρομική γραμμή, επεμβάσεις στον αεροδιάδρομο κλπ), αλλά  η λειτουργία του  αεροδρόμιου της Ανδραβίδας, παραμένει όνειρο θερινής νυκτός..
Όραμα για αυτούς η έλευση του δικτύου φυσικού αερίου στη Αχαΐα, παραμύθι η μη διακλάδωση του στον νομό μας.    
Όραμα για αυτούς  ο κουτσουρεμένος (σταματά στα Χανάκια) οδικός άξονας «Πάτρα-Πύργος»,  περιγελασμός η συμφωνία τους το 2013  να εξαιρεθεί από τις συμβάσεις παραχώρησης και το «πούλημα» των Ηλείων και η καταπάτηση υποσχέσεων, δηλώσεων και αποφάσεων.
Όραμα για αυτούς  ένα ασφαλές και σύγχρονο  οδικό δίκτυο αλλά οι πιστώσεις δεν περνούν τα σύνορα της Αχαΐας (όπως τα  3.200.000 € , για την Παλαιά  Εθνική  Οδό Πατρών- έως και την Κάτω Αχαΐα, τα 4.500.000 € για τον ΙΙΙ εντός των ορίων της Αχαΐας, τα  1.500.000 €  Πάτρα- Χαλανδρίτσα -Καλάβρυτα ετών 2015-2016 κλπ), ενώ για την Ηλεία άθλια και επικίνδυνη η Ε.Ο (!) Πάτρα –Πύργος, καρόδρομος η Πύργος – Αρχαία Ολυμπία, απαράδεκτη  η Πύργος- Κυπαρισσία.
Όραμα για αυτούς  η διασύνδεση της Περιφέρειας με την υπόλοιπη Ελλάδα (εξού και η «Ιόνια Οδός» που συνδέει με Ήπειρο και «Εγνατία»  και η «Ολύμπια Οδός/ Πάτρα-Αθήνα»), αλλά για την σύνδεση της Ηλείας με την Αρκαδία…. ούτε στο όνειρο μας…  
Όραμα για αυτούς  η βελτίωση του λιμένος Κατάκολου και η σύνδεση του με την παράκαμψη  του Αγιάννη, αλλά  το μόνο που επιδεικνύουν μέχρι τώρα είναι έργα (λιμενικές υποδομές) που ξεκίνησε η πρώην Νομαρχία Ηλείας  και σχέδια με αναγγελίες δημοπρατήσεων επί  έξι χρόνια.
Όραμα για αυτούς  η αξιοποίηση της Αρχαίας Ολυμπίας, που όπως της πρέπει  και όπως της αρμόζει, αλλά το μόνο που κάνουν είναι να την υποτιμούν (περίπτωση brand name ΠΔΕ ) και να μην πραγματοποιούν, κανένα έργο.
Όραμα για αυτούς   η ανάπτυξη του Πρωτογενούς  τομέα της  Οικονομίας, του  Αγροτοκτηνοτροφικού, αλλά το μόνο που τους  «βγαίνουν» για τους Ηλείους αγρότες είναι λόγια (ψεύτικα )συμπάθειας και συμπαράστασης, όπως τα παχιά λόγια για βοήθεια προς τους πληγέντες από τις πρόσφατες κακοκαιρίες και που το μόνο πρακτικό αποτέλεσμα που είχαν ήταν η φωτογράφηση Κατσιφάρα και Αντιπεριφερειαρχών με κάτι πατάτες στα χέρια ή με φόντο καταστρεμμένα θερμοκήπια .
Όραμα για αυτούς   η ανάπτυξη των σχολικών υποδομών, αλλά από τα τέσσερα νέα σχολικά κτίρια  ύψους πάνω από 13,3 εκατ. ευρώ που εντάσσονται στο νέο ΕΣΠΑ «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» , για την Ηλεία είναι …ουδέν …
Όραμα για αυτούς   η αντιμετώπιση  της φτώχειας αλλά από τα κονδύλια ύψους 3,8 εκ. ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» για την δημιουργία δομών,  στην Ηλεία το 15%, δηλαδή 426.000. Αλλά είπαμε φτωχός συγγενής …
 Όραμα για αυτούς   η ανάπτυξη του Δευτερογενούς  τομέα της  Οικονομίας, αλλά Βιομηχανική Ζώνη έχει μόνο στην  Αχαΐα και όχι στην Ηλεία.

Αυτοί  οι ολετήρες  και κοροϊδευτές  του νομού μας βρίσκουν και τα κάνουν.

Βρίσκουν  και τα κάνουν, όταν  τα μέσα ενημέρωσης  του τόπου μας (κυρίως τα τρία Π..), δεν ασκούν κριτική, έλεγχο, δεν υψώνουν «φωνή» ,  και κάθε μέρα έχουν ανακοινώσεις  «δραστηριότητας» της ηγετικής ομάδας της Περιφέρειας .

Πάει ο Κατσιφάρας στα Καλάβρυτά εξάστηλο δημοσίευμα με ρετουσαρισμένη φωτογραφία. Μίλα ο  Κατσιφάρας για τον μητρικό θηλασμό εξάστηλο δημοσίευμα με μια μητέρα που θηλάζει (και καλά κάνει ) . Υπογράφει ένας Αντιπεριφερειάρχης ένα έγγραφο για μια συνεργασία, ποζάροντας σε φωτογραφία, πεντάστηλο δημοσίευμα. Στρώνουν μια «φλοίδα»  άσφαλτο ποζάρει άλλος Αντιπεριφερειάρχης εξάστηλο δημοσίευμα.

Κόβουν την Ηλεία από προγράμματα, από έργα, «πνίγουν» το αεροδρόμιο, την οδική σύνδεση με Αρκαδία,  μιλιά. Ούτε μονόστηλο.

«Ρίχνουν»  την Ηλεία στις πιστώσεις, σε έργα, σε δράσεις, αυτοί εκθειάζουν τον Κατσιφάρα που πάει ταξίδι στις νήσο των Αζορών ή τις  άνευ σημασίας  για το τόπο μας βόλτες του στους Βρυξέλες .

Κάνει απολογισμό η ΠΔΕ και ο Κατσιφάρας για το προηγούμενο, δεν τον ρωτούν ποια είναι η κατανομή ανά νομό της Περιφέρειας.

Παίρνουν κάποια ολοσέλιδη διαφήμιση, χειροκροτούν έξαλα..

Αυτά τα  μέσα ενημέρωσης βρίσκει ο Κατσιφάρας  και αυτά μας κάνει..

Βρίσκουν  και τα κάνουν, όταν  η αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ, Σιώκος, Νέα Δημοκρατία )στο Περιφερειακό  Συμβούλιο, στόμα έχουν και μιλιά δεν έχουν. Γλάστρες κανονικές. Άχρηστοι και ψεύτες !

Αλλά και οι Δήμαρχοι;
Και αυτοί μιλιά.
Μιλιά για τα μεγάλα και αναγκαία έργα υποδομής, λες και η «Ολυμπία Οδός» δεν αφορά τον Δήμο Πύργου, Ήλιδας, Πηνειού, Ανδραβίδας-Κυλλήνης   ή  η συνδέσει της Ηλείας με την Αρκαδία δεν αφορά τον Δήμο αρχαίας Ολυμπίας.

Βολεύονται με κάνα μικροεργάκι, μόνιμα με απλωμένο το χέρι, σαν ζήτουλες .
Δεν τολμούν να διαμαρτυρηθούν, ελπίζοντας την εύνοια του «μεγάλου»  του Κατσιφάρα.
Ο χορός των μίζερων και υποταγμένων

Αλλά και εμείς (όχι όλοι ) οι πολίτες,  μιλιά !
Συνεχίζουμε να οραματιζόμαστε … σαν σε κώμα και σε  αφασία..
Μας περιγελούν και δεν συμβαίνει τίποτα !
Μας κοροϊδεύουν και το διασκεδάζουμε !
Μας «κλέβουν» και τους επιβραβεύουμε !

Και όχι μόνο αυτό..
Αυτοί οι ίδιου οι Ηλείοι πολίτες που εξέλεξαν Κατσιφάρες, Γεωργιόπουλους, Μπράμους, Μητρόπουλους, Λιατσήδες, Καστρινούς, Κοτζάδες, Χριστοδουλόπουλους   και λοιπούς, θα ξαναεκλέξουν  αυτούς ή κάποιους αντίγραφα τους  (πρώην βουλευτές, υπαλλήλους αφεντικών, υποτακτικούς κλπ )

Ελπίζω να κάνω λάθος στα γραφόμενα μου και να διαψευστώ !
 Αλλά πιστεύω πως όχι, δεν κάνω λάθος !

Η  Ηλεία χρειάζεται,
 σχέδιο εξόδου από τον  βάλτο την υποανάπτυξης  και οπισθοδρόμησης,
διαρκής αγώνας διεκδίκησης,
ικανούς, νέους   και τίμιους ανθρώπους να ηγηθούν,
και τους Ηλείους ενωμένους και αποφασισμένους !

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου