Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Στιγμιότυπα (πολίτικα και άλλα ) μιας παράστασης … της Ηλείας

Στιγμιότυπα  (πολίτικα και άλλα ) μιας παράστασης … της Ηλείας



Στιγμιότυπο 1ο : Η μεσοφθινοπωρινή σύναξη  των ανικάνων

Αυτοί που τα έκαναν  μούσκεμα και έκαναν μούσκεμα ένα ολόκληρο νόμο, την Ηλεία,  Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι και λοιποί παράγοντες  στις 25/10/2016  πραγματοποίησαν  την συνεδρίαση  του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Σ.Ο.Π.Π. με θέμα: «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων .. 2016-2017».
Είναι απολύτως σωστό, αποφασιστικό  και προπάντων έγκαιρο  όταν έχει πνιγεί  η Ηλεία μέχρι τώρα τέσσερις  φορές και έχουν καταστραφεί περιουσίες και κινδύνευσαν ζωές να συνεδριάζει εκ των υστέρων το  Σ.Ο.Π.Π. για το πώς θα τις αντιμετωπίσει …
Εδώ η λογική σηκώνει ψηλά τα χέρια και παραδίνεται…

Στιγμιότυπο 2ο  : Η Αθηναϊκή βόλτα των ανικάνων

Ομοθυμαδόν και από κοινοί αυτοί που ευθύνονται για την μη κατασκευή του αυτοκινητόδρομου «Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα», άρχισαν ( όπως και το 2013 ) τις βόλτες τους στην Αθήνα, επισκεπτόμενοι  του πολιτικούς αρχηγούς (μέχρι τώρα έχουν δει Μητσοτάκη της ΝΔ, Γεννηματά του ΠΑΣΟΚ και Κουτσούμπα του ΚΚΕ) για  δείξουν ότι κάτι κάνουν.
Στάχτη στα μάτια των Ηλείων από τον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα που συμφώνησε  και τους βουλευτές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν την εξαίρεση/απένταξη  του τμήματος «Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα» από τις συμβάσεις και την καταδίκη της Ηλείας και του Πύργου, ως μοναδικού νομού και πρωτεύουσας που δεν έχει και δεν συνδέεται με σύγχρονο αυτοκινητόδρομο.
..και που σημειωτέον ο οδικός άξονας «Πάτρα – Πύργος» που όταν, εάν και όποτε φτιαχτεί  σταματά έξω τον Πύργο σε απόσταση 8 χιλ., δεν συνδέεται με Αρχ. Ολυμπία, ούτε με Μεσσηνία …
Εδώ κοροϊδία, βγάζει την γλώσσα στους Ηλείους.

 Στιγμιότυπο 3ο  : το Λιμναίο δούλεμα

Εξεδήλωσαν την συμπαράσταση τους και έκαναν προτάσεις για ν αποτραπεί το κακό  χάσουν την δυνατότητα ενοικίασης  εκτάσεων στις πρώην λίμνες  Αγουλινίτσας, Μουριάς, Κάστας εκατοντάδες Ηλείοι ακτήμονες παραλίμνιοι  αγρότες.
Προτάσεις για παράταση του ισχύοντος καθεστώτος (Τάκης Αντωνακόπουλος) καταγγελία του γεγονότος από άλλους βουλευτές.
Κρύβουν και παραβλέπουν πως αυτοί (Μ. Κατρίνης, Γ. Κουτσούκος, Τ. Αντωνακόπουλος, Τ. Δημητρουλόπουλος, Γ. Κοντογιάννης και Κ. Τζαβάρας) το 2012 ψήφισαν τον νόμο (ν. 4061/22-3-2012 ) που εφαρμόζεται τώρα, ως  επιταγή του 2ου  μνημονίου.
Οι δε του ΣΥΡΙΖΑ αφού διαφωνούν , γιατί δεν αλλάζουν τον νόμο ; Αλλά μνημόνιο γαρ κα η υπακοή σε αυτό πάν από όλα..

Εδώ  θύτες έρχονται να υπερασπιστούν τα θύματα τους..


Στιγμιότυπο 4ο  : η Υποκρισία ως αφήγημα

 Όλοι  κόπτονται για την ανάγκη εκτιμήσεων  των ζημιών στους αγροτοκτηνοτρόφους από τις αλλεπάλληλες καταστροφές και μέμφονται της κυβέρνησης καθώς οι εκτιμήσεις έχουν σταματήσει λόγω της περικοπής των οδοιπορικών στους εκτιμητές του ΕΛΓΑ.
 Ξεχνούν  και ξεπερνούν αυτό που ανέφερε στην Βουλή απαντώντας στον βουλευτή Ηλείας Γ. Κουτσούκο, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Ε. Αποστόλου (σε μια κρίση ειλικρίνειας ) «ξέρετε ότι με τον ν.4336/2015 –δηλαδή, το τρίτο μνημόνιο το οποίο το ψηφίσατε κι εσείς, το ψηφίσαμε κι εμείς- επεβλήθη η συγκεκριμένη περικοπή.»
Εδώ εμφανίζονται ως υπερασπιστές, αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα..

Στιγμιότυπο 5ο  : Η κορόιδα ως  υπερθέαμα …    

Πήγαν επί τόπου, φωτογραφήθηκαν σε αγρούς και με αγρότες, με αγροτικά προϊόντα στα χέρια ή χωρίς,  συμπαραστάθηκαν, συσκέφτηκαν εξήγγειλαν, υποσχέθηκαν..
Οι κυβερνητικοί βουλευτές και Υπουργοί (αλλά και η Περιφέρεια), το έπραξαν (επισκεφτήκαν, δήλωσαν, υποσχέθηκαν  ) πέρυσι στην περιοχή του Κάμπου και της Βάρδας, το έκαναν με τις ζημίες του καλοκαιριού  (ξανά …. επισκεφτήκαν, δήλωσαν, υποσχέθηκαν…  ), το ξαναέκαναν με τις ζημιές στις αρχές Σεπτεμβρίου (ξανα΄, ξανά …. επισκεφτήκαν, δήλωσαν, υποσχέθηκαν…  ), δεν το έκαναν με τις ζημιές τις πρόσφατες στις22/10/2016 ( που να τολμήσουν να ξανά …. επισκεφτούν, δηλώσουν, υποσχεθούν…  ).
Οι πληγέντες μετρούν  εκτός από τις πληγές και την κοροϊδία και θυμούνται για ρυθμίσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, για τον ΕΛΓΑ, τα ΠΣΕΑ, για το ΕΣΠΑ, για βοήθεια από την Ευρώπης, για μηχανήματα, για επιχορηγήσεις, για έγκαιρες και ικανοποιητικές αποζημειώσεις, για …

Εδώ  πια η κορόιδα ξεφεύγει από τα όρια της παράστασης και γίνεται υπερθέαμα …     

Στιγμιότυπο 5ο  : Η παράσταση συνεχίζεται


Οι θεατές, το κοινό, ο Ηλείοι, των παραστάσεων και του υπερθέαματος στην πλατεία και στους  εξώστες αυτού του θεάτρου, παρακολουθούν  και κάποιοι χειροκροτούν και θα πολλοί θα υποστηρίξουν να ανέβουν στην πολίτικη σκηνή και καθημερινότητα  της Ηλείας και πάλι  τέτοιες παραστάσεις και τέτοια …νούμερα… 


Υστερόγραφο:
Υπάρχει και ένα στιγμιότυπο, μιας άλλης παράστασης που έχει ανέβει δυόμιση χρόνια στην Ηλεία, στον Πύργο, αυτής με κεντρικό πρωταγωνιστή σε σόλο ρόλο, τον Δήμαρχο Πύργου.
Δεν την συμπερίλαβα στα παραπάνω, γιατί αυτή εμπίπτει σε άλλη κατηγορία θεάματος.
Στο Τσίρκο .
Το  τσίρκο αυτό δεν  περιοδεύει (δυστυχώς)  και ο πρωταγωνιστής  δήμαρχος είναι ακροβάτης, ταχυδακτυλουργός, κλόουν ή και παριστάνει κάποια ζώα (γαϊδούρι , φίδι κλπ) ή μιμείται μηχανήματα (μπουλντόζες πχ).
..και το κοινό (του) τον χειροκροτεί.

…και ξεκαρδίζεται στα γέλια..

1 σχόλιο: