Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Γαβρίλης και η Ανδριάνα …. και ο Πύργος

Ο Γαβρίλης και η Ανδριάνα….  και  ο Πύργος




Ενώ η  φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού, καλά κρατεί με  το κουαρτέτο να συνεχίζει την καταστροφή της χώρας, με την αποσύνθεση του ελληνικού νοικοκυριού  που έχει φτάσει στο χείλος του γκρεμού και δεν έχει να πληρώσει , ούτε τον αέρα που αναπνέει, με  τη πτώχευση των επιχειρήσεων, υπάρχουν μερικοί αχρείοι που κερδοσκοπούν με την φτώχεια και την ανεργία.

Δεν θα αναφερθώ σήμερα  στις  ουρές της ζητιανιάς και της ντροπής των Ελλήνων για μερικές τσάντες τρόφιμα και κάποια είδη πρώτης ανάγκης (που μάλλον θα δούμε ανάλογες και στη Ηλεία), άλλωστε τοποθετήθηκα στο άρθρο μου  «Η διαπόμπευση  και ο εξευτελισμός του ελληνικού λαού»( http://odisseasml.blogspot.gr/2016/09/blog-post_16.html) .

Θα αναφερθώ σε αυτό που μου έκανε αλγεινή εντύπωση και αφορά την Δημοτική α(χωρίς Α)ρχή  και αποτυπώνεται σε δύο φωτογραφίες/ Δελτία Τύπου με καταχωρήσεις σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου Πύργου (twitter, facebook, cityofpyrgos.gr) και σε όλες τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και που χαρακτηρίζουν τον τρόπο που προσεγγίζουν και αντιμετωπίζουν οι  «άρχοντες» του Δημαρχείου την φτώχεια και την ανεργία .

Στην πρώτη η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Πύργου κ. Αγγελακοπούλου Ανδριάνα ανακοινώνει  την διανομή τροφίμων- προϊόντων για τους ωφελούμενους του Προγράμματος «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για τους απόρους»(ΤΕΒΑ),  και την καταβολή των πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων, φορώντας ότι χρυσαφικό και  κόσμημα  κυκλοφορά στη αγορά (
που μπορεί να υπερβαίνουν την αξία των διανεμόμενων), για ένα θέμα απολύτως ευαίσθητο και  επηρεάζει αρνητικά την αξιοπρέπεια των πολιτών.

Από την μια μεριά τα χρυσά και τα ακριβά και η σταθερή ροή σύνταξης και αμοιβής αντιδημάρχου (που εξασφαλίζουν μια άνετη ζωή) και από την άλλη ηδυστυχία, η φτώχεια, η διανομή/ουρά και η αγωνία και για  βρεθεί το φαγητό για την οικογένεια.


Στην δεύτερη ο Δήμαρχος Πύργου κ. Γαβριήλ Λιατσής φωτογραφίζεται έχοντας ως ντεκόρ το προσωπικό ΙΔΟΧ του Τμήματος όταν  υπέγραψε την ανανέωση των συμβάσεών τους(για οκτώ μήνες).
Χρησιμοποιεί μια τυπική και έκ του νόμου υποχρεωτική διαδικασία (όπως και αυτή της κ. αντιδημάρχου)για να προβληθεί.
Χρησιμοποιεί την αγωνία πολιτών για εργασία, ώστε να δείξει φιλολαϊκό πρόσωπο.


Χρησιμοποιούν  την φτώχεια και την ανεργία για να προβληθούν, για μια φωτογραφία στα μέσα ενημέρωσης, ένα ποστάρισμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα πλάνο σε κάποιο δελτίο ειδήσεων. Κατάντια (όχι για αυτούς-εκεί ανήκουν, κατάντη..) αλλά για το θεσμό του Δημάρχου και Αντιδημάρχου. Ντροπή τους !

Όπως θα χρησιμοποιήσει και τις 16+1  προσλήψεις προσωπικού (για 2 μήνες ) λόγω κήρυξης του Δήμου Πύργου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Δεν ντρέπονται και οι δύο και  νομίζουν πως πολιτικά τους είναι ωφέλιμο ,για να στηρίζουν τις πολιτικές καριέρες τους μετερχόμενοι ανάλγητες  και πολιτικάντικες μέθοδες.

Όπως θα χρησιμοποιήσει ο δήμαρχος (με δ πεζό )τις αιτήσεις παθ’οντων (επιχειρήσεων και οικιών ) για τις ζημίες που προξένησε η πρόσφατη πλημμύρα στον Πύργο, που σημειωτέον είναι αποκλειστικά υπεύθυνος!




Αυτοί δεν αλλάζουν μέσα έξω , ίδιοι είναι !. Είναι το σύστημα των εξυπηρετήσεων, των ρουσφετιών, της υποταγής και της χρησιμοποίησης της κοινωνικής δυστυχίας,  ανέχειας και ανεργίας για πολιτικό όφελος (αν αυτό δεν είναι μασκαριά, ποιο είναι ;)
Πολιτικάντες της δεκάρας
Ο Γαβρίλης και η Αντριάνα….  και οι συν αυτώ…

Ο Γαβρίλης που δεν «ορρωδεί προ ουδενός», μετέρχεται τα πάντα για να συγκρατήσει από τη πτώση  και την κατακραυγή των Δημοτών του Πύργου  την παραπαίουσα  πολυθρόνα  του Δημαρχιακού θώκου.

Που χρησιμοποιεί ακόμη και τον φόβο των πολιτών για τον σεισμό διαρρέοντας και διαχέοντας   ότι επίκειται σεισμικό φαινόμενο ισχυρό (αυτόν τον λόγο και η πρόσκληση του Πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (ΟΑΣΠ) Δρ. Ευθύμιου  Λέκκα στο Δημοτικό  Συμβούλιο).
Στόχος να  μεταφέρει την αγανάκτηση των πολιτών του Δήμου Πύργου σε άλλα  θέματα από αυτά που βοούν.

Από το ότι ο  Πύργος είναι η πόλις του Τίποτα.
Καμία εκδήλωση, κάτι να ζωηρέψει, να ζωντανέψει αυτή ή «νεκρή»/άζωη πόλις.
Κλειστό το κλειστό Γυμναστήριο και Κολυμβητήριο ,  Στάδιο  σταθμός μεταφόρτωσης σκουπιδιών(μέχρι χτες ), χωρίς χώρους άθλησης , κλειστό το θέατρο «Απόλλων» - ανοίγει κατά όποτε  «γουστάρει» ο Λιατσής, η αίθουσα εκδηλώσεων  του Δημαρχείου καταργήθηκε.
 Οι παιδικές χαρές δεν υπάρχουν, οι  πλατείες έρμες και μόνες , οι δρόμοι σπασμένοι, η Πλατεία παρκινγκ, τα χωριά και οι γειτονιές εγκαταλελειμμένα, τα νεοκλασικά καταρρέουν.
 Χωρίς  σιδηρόδρομο, χωρίς «Ολύμπια Οδό».
 Οι  παραλίες βρώμικες, οι δρόμοι βρώμικοι, τα σκουπίδια  παντού (παρ’  ότι έχει γίνει μια θετική προσπάθεια τελευταία, αλλά ξέρουμε που πάνε τα σκουπίδια….)
 Έργα  δεν εκτελούνται  και όσα εκτελούντο  ή μπορούσαν να πραγματοποιηθούν τα σταμάτησε ο ….μέγας …..
Το σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει ,το Νοσοκομείο και οι  κοινωνικές δομές.
 Το  ΤΕΙ σε διωγμό –επειδή έτσι του κάπνισε του Δημάρχου .
Η αγορά του Πύργου σε καταστροφή.
Τον  Πύργος την  πόλη, του έτσι θέλω, της αυθαιρεσίας, της ατιμωρησίας και  της φασιστικής νοοτροπίας.
Που κάνω  έργα όπου «γουστάρει», γιατί έτσι «γουστάρει» και επειδή το γούστο  είναι και ωφέλιμο και αποδοτικό……
Ένας Δήμος, ο Δήμος Πύργου χωρίς μέλλον χωρίς προοπτική αλλαγής και βελτίωσης της ζωής των δημοτών του.


Υστερόγραφο:

Όσο για την  αντιπολίτευση; Αυτή μάλλον θυμίζει αναστενάρηδες. Θέλουν να συμμετέχουν στα τεκταινόμενα αλλά είναι στην θολούρα τους και δεν ξέρουν γιατί, που και πως!  Μάλιστα χάνουν το βήμα τους στα κάρβουνα και έχουν φτάσει να σκοντάφτουν ακόμα και στο ίσιωμα συνεχίζοντας όμως να χορεύουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου