Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

…. δεν καταπολεμείται παρά μόνο με τη δημοκρατία, με αγώνες, με ανυποταξία και με το ασυμβίβαστο…

…. δεν καταπολεμείται παρά μόνο με τη δημοκρατία, με αγώνες, με ανυποταξία και με το ασυμβίβαστο…




Το μεγαλύτερο κακό, η εξουσία δηλαδή, έχει επικρατήσει εντυπωσιακά ενώ το μεγαλύτερο καλό, η ελπίδα και κίνηση για ένα καλύτερο αύριο   κινείται αβοήθητο και μόνο ανάμεσα στις κοινωνικές σχέσεις, πληττόμενο βάναυσα από τη μοναξιά του.

Το παιχνίδι φαίνεται άνισο αφού η εξουσία είναι η μόνη που καθορίζει το πώς πρέπει (!) να ζουν οι κοινωνίες, φτωχά, μίζερα, πειθαρχημένα, αδιαμαρτύρητα - για το καλό μας, παρακαλώ.

Το γελοίο και ανυπόφορο (γελοία ανυπόφορο και ανυπόφορα γελοίο) είναι ότι η νυν -εν Ελλάδι- εξουσία, υποκριτική και στρεψοδικώντας, προσπαθεί να μας πείσει ότι πράττει έτσι γιατί θέλει να μας βοηθήσει να βγούμε από τα σκοτάδια και την κακομοιριά και την ανέχεια.
Από πολλούς γίνεται πιστευτή, μάλιστα από σοβαρούς ανθρώπους, αριστερούς και δεν συμμαζεύεται.

Μα τι θέλετε επιτέλους, εξίστανται, να έλθει ο Μητσοτάκης; Και, πάλι επιτέλους, τι προτείνετε εσείς, ποια είναι η πολιτική σας πρόταση;
Αφού δεν έχουν κάτι συγκεκριμένο να αντιπροτάξουν ας κάτσουν στ' αυγά τους κι ας απολαύσουν τον βιασμό τους αφού δεν μπορούν να τον αποτρέψουν... Κάπως έτσι.

Εξάλλου -λένε ακόμη- ο χρόνος τον μαθαίνει τον άνθρωπο να κυβερνά, όχι το «έλα-φύγε» ..

Αυτή είναι όλη η «φιλοσοφία» της κυβέρνησης, αποδεκτή από τους χειροκροτητές της.
Όποιος δεν την αποδέχεται, ή απεργάζεται την πτώση της ή είναι δεξιός -και καθαρίσαμε!
Πλήρης αντιστροφή εννοιών και καταστάσεων.

Όλοι αυτοί οι φωστήρες του ρεαλισμού (δηλαδή της υποταγής) έχουν βαλθεί να μας πουν (και να μας τρελάνουν) ότι εμείς οι ίδιοι φταίμε για τη δεινή μας θέση, εμείς και τα χαμηλά μας ένστικτα και οι υπέρμετρες ελπίδες μας και ότι κάτι περίεργες έννοιες όπως αξιοπρέπεια, εθνική υπερηφάνεια· μα τι παρωχημένες, σκοταδιστικές έννοιες.

Η  υπογραφή του  μνημονίου  και όλων των επομένων  νόμων (ασφαλιστικό, φορολογικό, ιδιωτικοποιήσεις κλπ)θεωρούνται πράξεις  μετρημένες  και ισορροπημένες. 
Όσοι δεν τις  βιώνουμε έτσι, απλώς είμαστε πεπλανημένοι, ανορθολογιστές, απροσάρμοστοι στη νέα πραγματικότητα· στο τέλος, να δεις, θα μας πούνε και δεξιούς!
Όποιος αρνείται να συμπεριφερθεί κατ' αυτόν τον άθλιο τρόπο αντιμετωπίζεται πλέον σαν εχθρός· πάει και η ανοχή και η δημοκρατία και η Αριστερά, πάν' όλα.

Τι Πράττειν;

Να κλείσουμε τα  μάτια μπροστά στη φρικτή πραγματικότητα και να δούμε με τα δικά τους (;) μάτια την πραγματικότητα που οι ίδιοι διαμορφώνουν και μας την παρουσιάζουν σαν την ενδεδειγμένη ;;;
Να σταματήσουμε τις δικαιολογίες (θα έρθει η Δεξιά- αλήθεια τι περισσότερο θα έκανε;-, ας τους δώσουμε ένα περιθώριο, είναι καλά παιδιά, μα είναι αριστεροί, θέλουν αλλά δεν μπορούν, πονάει η καρδιά τους όταν παίρνουν/περνούν αντιλαϊκά μέτρα κλπ ) και κοιτάξτε  με τα πιστεύω και τα λόγια του χτες (πριν ένα χρόνο) τις πράξεις του σήμερα.

Συνέλθετε όσοι από εσάς έχετε παραμείνει αριστεροί, προοδευτικοί έστω!

Η δεξιά, αντιλαϊκή πολιτική, η νεοφιλελεύθερη, η μνημονιακή  δεν αντιμετωπίζεται  με το να γίνεσαι φορέας υλοποίησης της, άκρατος  και ακράτητος υποστηρικτής της, αλλά αντιπαλεύοντας την…
Η υπόταξη ποτέ δεν οδηγεί στην ελευθερία, αλλά στο  βάθεμα της «σκλαβιάς».
Η φρίκη δεν καταπολεμείται παρά μόνο με τη δημοκρατία, με αγώνες, με ανυποταξία και με το ασυμβίβαστο
Το κακό και αν έχει επικρατήσει, αντιμετωπίζεται από το καλό που δεν έχει αποδεχτεί την ήττα του και από αυτούς που λένε ναι στην κατάφαση της ζωής, «όχι» στην άρνησή της.


Κάπως έτσι κινείται πάντα η ιστορία… (έστω και αν μερικοί λιποψυχούν, βολεύονται και εξαγοράζονται )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου