Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Η οικονομική και κοινωνική γενοκτονία του τόπου επέρχεται

Η οικονομική και κοινωνική γενοκτονία του τόπου επέρχεται



Η κατάσταση είναι περισσότερο από τραγική, είμαστε προ του τέλους  και αν διαφωνείτε, διαβάστε  τα παρακάτω οικονομικά μεγέθη:
1.
 Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, στο πρώτο εξάμηνο του 2016 οι νέες οφειλές των φορολογούμενων προς το δημόσιο ανήλθαν στα 6,9 δισ. ευρώ ενώ μόνο τον Ιούνιο αυξήθηκαν κατά 1,2 δισ.
2.
Ο συνολικός αριθμός των φορολογούμενων (φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις) που έχουν οφειλές προς τις εφορίες ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια ενώ σε περισσότερους από 750.000 έχουν ήδη επιβληθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης όπως είναι οι καταθέσεις τραπεζικών υπολοίπων και εισοδημάτων στα χέρια τρίτων.
3.
Οι παλιές ληξιπρόθεσμες οφειλές (αυτές που συσσωρεύτηκαν ως 31 Δεκεμβρίου 2015) ανέρχονται στα 83 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα οι συνολικές οφειλές των φορολογούμενων προς το δημόσιο να προσεγγίζουν πλέον επικίνδυνα τα 90 δισ. ευρώ.
4.
Οι Έλληνες ιδιώτες και επιχειρήσεις, χρωστούν συνολικά στις τράπεζες περί τα 220 δισ. ευρώ. Μόνο τα στεγαστικά - καταναλωτικά δάνεια και οι κάρτες ξεπερνούν τα 93 δισ. ευρώ. Περί τα 96 δισ. είναι οι οφειλές των νομικών προσώπων στις τράπεζες..
5.
Τα ληξιπρόθεσμα («κόκκινα») δάνεια φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων προς τις τράπεζες ξεπερνάνε τα 110 δισ. ευρώ και συνεχώς καλπάζουν, ενώ ένας δύσκολα υπολογίσιμος αριθμός δανείων, τα οποία παρουσιάζονται ως ενήμερα, στην πραγματικότητα δεν αποπληρώνονται και δεν εμφανίζονται ως «κόκκινα» στους ισολογισμούς των τραπεζών.
6.
Σημαντική αύξηση της τάξης των 900 εκατ. ευρώ παρουσίασαν μέσα σε ένα τρίμηνο οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία καθώς από 15,7 δις. που ήταν το πρώτο τρίμηνο του 2016 ανήλθαν σε 16,6 δις. το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση του Κέντρου Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών (ΚΕΑΟ).
7.
Οι οφειλές αυτές αφορούν χρέη εργοδοτών και ασφαλισμένων προς το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, το ΕΤΑΑ και τον ΟΓΑ, άνω των 5.000 ευρώ κατ' άτομο.
Όπως επισημαίνεται στη σχετική έκθεση, το τρέχον υπόλοιπο μεταβάλλεται καθημερινά καθώς οι οφειλές, είτε επιβαρύνονται με πρόσθετα τέλη, είτε μειώνονται από τμηματικές καταβολές, είτε εξοφλούνται. Στο τέλος Ιουνίου 2016 το συνολικό ποσό των οφειλών που εντάχθηκαν στο ΚΕΑΟ ανέρχεται στα 13.604.182.364€.
8.
Ραγδαία είναι η αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών και στις ΔΕΚΟ. Η ΔΕΗ έχει ανακοινώσει «φέσια» ύψους 2,7 δισ. ευρώ, αυξανόμενα κατά 100 εκατ. ευρώ τον μήνα.

Συνολικά οι έλληνες πολίτες χρωστούν 217 δισ. ευρώ προς Δημόσιο, Τράπεζες, ΔΕΚΟ και  Ασφαλιστικά Ταμεία  .

Την ίδια ώρα μάλιστα που καλούνται που αυτά τα 214 δισ. ευρώ, αναλογούν 19.500 € ανά έλληνα (συμπεριλαμβανομένων και των βρεφών..), οι  φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν,
  •  συνολικό λογαριασμό που ξεπερνά τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ και αφορά στον φετινό ΕΝΦΙΑ, τις δόσεις του εκκαθαριστικού του φόρου εισοδήματος, τα τέλη κυκλοφορίας και την αυξημένη παρακράτηση φόρου εισοδήματος λόγω των νέων φορολογικών κλιμάκων
  • τις υποχρεώσεις(;)τους στον ΟΑΕΕ, στο ΙΚΑ στις Τράπεζες,
  •  να φάνε, να πληρώσουν την ΔΕΗ, το νερό,
  • να ζήσουν(πράγμα αδύνατον)

Όταν μάλιστα,
  • βρίσκονται σε  κατάσταση ακραίας φτώχειας πάνω απο 700.000 νοικοκυριά,
  • ένας στους τέσσερις είναι άνεργος(ένας στους δύο για τους νέους),
  • ο χειμώνας πλησιάζει, τα σχολεία θα ανοίξουν, οι υποχρεώσεις θα αυξηθούν,
  • η σύνταξη κόβεται, οι επιχειρήσεις κλείνουν, η τουριστική περίοδος  τελειώνει(άρα απολύσεις),
  • νέες περικοπές έρχονται σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα,
  • στα δημοσιονομικά μεγέθη προβλέπεται ύφεση φέτος στο -1,2%, το 2017 στο -3,1% (από -2,7% πριν) ενώ για το 2018 (την χρονιά όπου υποτίθεται τελειώνει το τρίτο μνημόνιο) η ύφεση θα ξεπεράσει το 7%.


Χρέη ,χρέη, χρέη για τους έλληνες που δεν τους επιτρέπουν να πάρουν καμιά ανάσα, καμία διέξοδος, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί ξεκίνησαν και θα ενταθούν και τα τρόικα και το  υποδουλωμένο μνημονιακό πολιτικό(κυβέρνηση και αντιπολίτευση ) και οικονομικό κατεστημένο(η ελίτ) ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν την οικονομική και κοινωνική γενοκτονία του τόπου.

Το ερώτημα ξανατίθεται:
Θα παραμείνουμε αδρανείς, αμέτοχοι και ,αναγώνιστοι;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου