Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Η μισή ντροπή δική τους και η άλλη μισή, πάλι δική τους είναι

Η μισή ντροπή δική τους και η άλλη μισή,  πάλι δική τους είναι




Αυτήν την ώρα,

 που κοινωνία καταστρέφεται, οι μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς μήνα τον μήνα είναι επαναλαμβανόμενο  γεγονός, οι κατασχέσεις στα πάντα είναι καθημερινό φαινόμενο,  η φτώχεια αγκαλιάζει όλο και περισσότερους, η ανεργία παραμένει στο ύψος της, η ύφεση είναι παρούσα, νέα μέτρα αντιλαϊκά και αντιεργασιακά είναι προ των πυλών, οι επιχειρήσεις κλείνουν και τα κόκκινα δάνεια  γίνονται βορά  από τους  οικονομικούς γύπες,

αυτήν την ίδια ώρα,

οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ολίγα τινά στελέχη, ανοητολογούν, χαζολογούν και ψευδολογούν εξαργυρώνοντας την προδοσία τους προς τον ελληνικό λαό με τα  τριάκοντα αργύρια των ωφελειών της εξουσιαστικής καρέκλας (πολυθρόνας δηλαδή..) που αράζουν (μισθοί, επιδόματα, σπίτια, αυτοκίνητα, τηλέφωνα, απαλλαγές  κλπ).

Ο ένας (ο κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης ) παλλικαρίζει,  κάνει τον «λεβέντη» και τον «ηρώα» που σκοτώνει τον δράκο  της διαπλοκής και τα λαμόγια, ενώ είναι  τοις πάσι γνωστόν πως χτυπιόνται πρόσωπα(και στην θέση θα έλθουν …άλλα δικά τους)και όχι ουσία της διαπλοκής (τράπεζες, οικονομική ελίτ, λαθρεμπόριο), παρευρίσκεται στην έναρξη λειτουργίας της ράμπας (seatrac) για την πρόσβαση των ΑμΕΑ και καμαρώνει ενώ αυτό δεν είναι έργο της κυβέρνησης αλλά ιδιωτικής εταιρείας και δέχεται (και τα προβάλει ) ευχαριστήρια.

Η άλλη  η Μαντάμ Σουσού  του νεοφιλελευθερισμού (η κ. Έφη Γεωργοπούλου) τη μια φωτογραφίζεται με ηθοποιούς, την άλλη με καπελαδούρες απολαμβάνοντας την ευτυχία της και τον μύθο της  και αντί να εντρέπεται, σεμνύνεται, προβάλλοντας ως ντουντούκα κάποιες ανούσιες  και ελάσσονος σημασίας ρυθμίσεις για ενισχύσεις, επιλογές νέων διοικήσεων στα νοσοκομεία, την υποχρεωτική αναγραφή προέλευσης γάλακτος,  προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, αντισταθμιστικά μέτρα για την περικοπή του ΕΚΑΣ και άλλα τέτοια..

Ο  δε τρίτος , ο πολλά πολύς (ο κ. Μάκης Μπαλαούρας ) που ζει στον αστερισμό του «θέλω να γίνω υπουργό πάση  θυσία»  δρα ως πολιτικός παλαιάς κοπής «μαυρογιαλουρίζει» προβάλλοντας  με το «δι' ενεργειών μου» την ένταξη της σταφίδας στο καθεστώς της συνδεδεμένης ενίσχυσης ή αποδεχόμενος δημόσια ευχαριστήρια όπως αυτά  για την ηλεκτροδότηση του   L.M.Village Μυρσίνη Ηλείας που φιλοξενούνται οι πρόσφυγες και αυτό για την παράταση λειτουργία του ΦΟΔΣΑ.

Τι ξεχνούν τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Χαίρονται και χαμογελούν τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πουλούν αέρα κοπανιστό και μνημόνια(θα μου πείτε ότι έχει ο καθένας πουλάει, μετά το ξεπούλημα της συνείδησης και  των υποσχέσεων ), αλλά όλοι αυτοί ξεχνούν πολλά…

Όλοι αυτοί ξεχνούν την κατολίσθητική  πορεία και την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ  σε μνημονιακό και  νεοφιλελεύθερο κόμμα.

Ξεχνούν την πλήρη παράδοση και την  συνθηκολόγηση του Ιουλίου του 2015, παρά την τεράστια περιφρόνηση που επέδειξε ο λαός με το 63%  στον εκβιασμό της ΕΕ,  με το ΟΧΙ στο  δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Ξεχνούν ότι  βήμα προς βήμα, αποδέχθηκαν τη λογική της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων και της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, υπαναχώρησαν σε ζητήματα όπως η εκπαιδευτική πολιτική και απέφυγαν την κατάργηση των μεταρρυθμίσεων που είχαν ήδη γίνει στα εργασιακά.

Ξεχνούν  πως  δέχθηκαν (και με τη ψήφο τους ) ένα ακόμη πιο επιθετικό τρίτο Μνημόνιο.

Ξεχνούν το αποτέλεσμα,  που είναι η πλήρης μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα υπέρ της λιτότητας, των μνημονίων και της ΕΕ, το οποίο εφαρμόζει επιθετικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές όπως υπαγορεύονται από την τρόικα.

Ξεχνούν ότι αυτή την μετατροπή την  πιστοποιούν:

×          Οι προτάσεις για μια νεοφιλελεύθερη μεταρρύθμιση του εργατικού δικαίου, η συνεχής επιθετική δημοσιονομική λιτότητα, οι τεχνοκρατικές προτάσεις για μεταρρύθμιση της εκπαίδευσης, η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, η διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και της δημόσιας υγείας .
×          Η  αποδοχή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, όπου η ελληνική κυβέρνηση υπέκυψε πλήρως στις πιέσεις για την εφαρμογή αυταρχικών αντι-προσφυγικών μέτρων (αναγκαστικές απελάσεις,  κέντρα κράτησης, κλπ) σε αντάλλαγμα μιας αόριστης υπόσχεσης για κάποια ελάχιστη χαλάρωση της λιτότητας.
×          Η  λειτουργία του κράτους, που  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε στην ίδια κατεύθυνση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Από την προσφυγή στην αστυνομική βία εναντίον διαδηλωτών ως την αποφυγή ουσιαστικών  αλλαγών στην λειτουργία της δικαιοσύνης ή της δημόσιας διοίκησης, δεν υπάρχουν ενδείξεις κάποιας διαφορετικής πρακτικής. Και η αποδοχή της λογικής της «Ευρώπης-φρούρειο» σε σχέση με την προσφυγική κρίση σηματοδοτεί μια αυταρχική στροφή.

Ξεχνούν ότι  οι δηλώσεις για την «καταπολέμηση της διαφθοράς» δεν έχουν οδηγήσει σε κάποια σοβαρή αντιπαράθεση με το μεγάλο κεφάλαιο, αλλά μόνο σε μια νέα διευθέτηση των σχέσεων με τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης.

Ξεχνούν ότι υπάρχει μικρή διαφορά μεταξύ της πρακτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των προηγούμενων κυβερνήσεων, η οποία συμβαδίζει  με μια ευρύτερη τάση, που υποσκάπτει την εθνική κυριαρχία και τη λήψη αποφάσεων λόγω της στενής επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας και της νομοθετικής διαδικασίας από την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.

Ξεχνούν ότι δεν υπάρχει τίποτα προοδευτικό στην κατεύθυνση και την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ξεχάσατε  λοιπόν να ντρέπεστε, τόσοι χοντρόπετσοι γίνατε (σύμπτωμα  της εξουσίας είναι ).

Ξετσίπωτοι !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου