Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Ο Αλέξης σε τραγωδία, ως Νατοϊκός κουμπουροφόρος και ο Κυριάκος σε κωμωδία, ως σταυροφόρος

Ο  Αλέξης σε τραγωδία, ως Νατοϊκός κουμπουροφόρος και ο Κυριάκος σε κωμωδία, ως σταυροφόρος





Ο  Αλέξης σε τραγωδία  ως Νατοϊκός κουμπουροφόρος

Ζώστηκε τα άρματα ο Αλ. Τσίπρας στη νέο-ψυχροπολεμική Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία και 

ανεδείχθη σε  σταθερό συνοδοιπόρο των κλιμακούμενων ψυχροπολεμικών επιλογών της Ατλαντικής Συμμαχίας και της λογικής της ξέφρενης στρατιωτικοποίησης που ακολουθεί,

χειροκρότησε  θερμά τις Νατοϊκές αποφάσεις  για μεγαλύτερη στρατιωτική ενίσχυση του ΝΑΤΟ μετά τον Ψυχρό πόλεμο,

ενέκρινε πλήρως την στρατιωτική επέκταση του ΝΑΤΟ προς τας Ανατολάς και την ψυχροπολεμική περικύκλωση της Ρωσίας συμφώνησε στην πολιτική στρατιωτική στήριξη της Ουκρανίας και της Γεωργίας (!), τη συνέχιση της συνδρομής στη Μολδαβία (!) και την περαιτέρω εμβάθυνση των πολιτικών και στρατιωτικών του σχέσεων με τους εταίρους του στη Μαύρη Θάλασσα (!) αλλά και τα Δυτικά Βαλκάνια με τη διατήρηση της Νατοϊκής επιχείρησης στο Κόσοβο,

 αποδέχθηκε την εγκατάσταση και δράση των κατασκοπευτικών αεροσκαφών AWACS στη χώρα μας, με προφανή στόχο την παρακολούθηση της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής και  

συμφώνησε στην  ενοποίηση των επιχειρήσεων της ΕΕ και το ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο που προετοιμάζει μια επέμβαση (νέα γιατί η προηγούμενη ήταν αυτή που μετέτρεψε την Λιβύη σε χάος ) και με πολύ πιθανή την εμπλοκή σε αυτή την επιχείρηση  των αεροδρομίων Ανδραβίδας και Αράξου.



Ο Αλέξης Τσίπρας δεν διαφώνησε , αντίθετα υιοθέτησε πλήρως τον στρατηγικό σχεδιασμό του ΝΑΤΟ , ολοκληρώνοντας και τυπικά την ατλαντική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ήταν η πρώτη συμμετοχή του πρωθυπουργού σε σύνοδο της Συμμαχίας.

Για την ιστορία να υπενθυμίσω στα μέλη και  στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ τις αποφάσεις:

«Προωθούμε την ένταξη στο διεθνές γίγνεσθαι της χώρας μας μέσω μιας ανεξάρτητης, πολυδιάστατης και φιλειρηνικής εξωτερικής πολιτικής» ,  « απεμπλοκή από το ΝΑΤΟ,   κατάργηση των ξένων στρατιωτικών βάσεων, αποτροπή της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ»  Πολιτική  απόφαση ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ
«Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι το ΝΑΤΟ συμβάλλει στην περιφερειακή και διεθνή αποσταθεροποίηση, θεσμοθετεί μια ανισομερή σχέση ισχύος μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης, συμμετέχει σε «  ανθρωπιστικές επιχειρήσεις» που έχουν οδηγήσει στην έκρηξη των σημερινών κρίσεων στην περιοχή μας, προωθεί την στρατιωτικοποίηση της Ανατολικής Ευρώπης και της Μαύρης Θάλασσας και καλλιεργεί ψυχροπολεμικό κλίμα.» ΣΥΡΙΖΑ: Θέσεις  για την εξωτερική πολιτική.

Να ρωτήσω τα μέλη και  στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, «τι έχουν να πουν» ;

Ο  Κυριάκος σε κωμωδία  σταυροφόρος

Μόνο γέλιο μπορεί να βγάλει η αναγόρευση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον  Πατριάρχη  Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’ σε Μέγα Σταυροφόρο του Τάγματος των Ορθοδόξων Σταυροφόρων του Παναγίου Τάφου.

Η γελοιότης  και του ανακηρυσσόμενου  αλλά και του ανακηρύττοντα είναι προφανής όπως και  το κιτσαριό κραυγαλέο, όταν μέλη της ελίτ (πολιτικής, θρησκευτικής, οικονομικής κλπ),ανταλλάσσουν παράσημα και βραβεία σαν ξεπεσμένοι αριστοκράτες, για να τονίσουν το τίποτα τους. 

Ο  Σταυρός των Σταυροφόρων τοποθετήθηκε, στο περήφανο  στήθος  του Κυριάκου με βαθυκόκκινη ταινία, με μαύρο σταυρό στο εσωτερικό του,  φέρει  στέμμα(;) και έχει  την επιγραφή ΕΝ – ΤΟΥ – ΤΩ – ΝΙ – ΚΑ. ΕΝ ΕΤΕΙ 312 στα τέσσερα σκέλη του.

Ο Κυριάκος, Μέγας Σταυροφόρο του Τάγματος των Ορθοδόξων Σταυροφόρων του Παναγίου Τάφου με το σπαθί και την αξία του θα ηγηθεί κατά …..  ποίων(;)

Πέρα από την ανοησία της  αναγόρευσης   του Κυριάκου σε Μέγα Σταυροφόρο, η αρμένικη  επίσκεψη του τριών ημερών (!), συνιστά μια ακραία  υποστήριξη του Ισραήλ(και του ιέρακα  πρωθυπουργού  Μπ. Νετανιάχου  ),  προμετωπίδας του σύγχρονου  ακραίου  επιθετικού ιμπεριαλισμού και του κράτους τρομοκράτη και αποτελεί συνεπή συνέχεια  στη δορυφοροποίηση στο Ισραήλ, που εγκαινίασε για την Ελλάδα ο Γ. Παπανδρέου, και συνέχισε ο Αντ. Σαμαράς και  η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου