Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Τολμούν και μιλούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για ενδιαφέρον για τον λαό και την Ηλεία …και οι εδώ αυλικοί τους

Τολμούν και μιλούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για ενδιαφέρον για τον λαό και την Ηλεία
…και οι εδώ αυλικοί τους 



Ο καταλογισμός των ευθυνών και η κριτική από τον γράφοντα προς τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση είναι γνωστή και αυστηρή, 
όμως  να έχουν το θράσος, το  ΠΑΣΟΚ  δια της Προέδρου  της Φώφης Γεννηματά ( και των εν  Ηλεία και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ( ΠΔΕ ) αυλικών  της και πολλαπλώς ωφελημένων της ) και η Νέα Δημοκρατία δια  του βουλευτή της  Κώστα Τζαβάρα και της ΝΟΔΕ  Ηλείας , 
να παριστάνουν τις αθώες περιστερές πάει πολύ και πιο πολύ πάει  να μιλούν χωρίς ντροπή και να θεωρούν ότι απευθύνονται σε λωτοφάγους και αμνήμονες.

Αρχικά να παρουσιάσουμε αυτά που «Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ»  που το ΠΑΣΟΚ  δια της Προέδρου  της Φώφης Γεννηματά  και η Νέα Δημοκρατία δια  του  βουλευτή της  Κώστα Τζαβάρα ισχυρίζονται :

Φώφη Γεννηματά: 
« Ο λογαριασμός είναι βαρύς. Πάνω από 86 δις. χάθηκαν, δυσβάστακτοι φόροι, οι συντάξεις κόβονται καθημερινά, η πρώτη κατοικία σε πλειστηριασμό, νέα λουκέτα στις επιχειρήσεις, ανεργία, ύφεση".
»Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρήκε το έργο του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργου δρομολογημένο, δημοπρατημένο. Σταμάτησε τον διαγωνισμό, τον ακύρωσε.»
 «Θέλουμε  είναι να ολοκληρώνουμε μεγάλες υποδομές που αποτελούν ένα μέρος ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού που αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής.»
 «θα κάνω τα αδύνατα- δυνατά για να στηριχθεί ο αγροτικός κόσμος και ο πρωτογενής τομέας να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη για την έξοδο της χώρας από την κρίση.»

Κώστας Τζαβάρας και ΝΟΔΕ  Ηλείας της ΝΔ:

«…επιβολή και την εφαρμογή ενός τρίτου μνημονίου, του σκληρότερου και του οδυνηρότερου από όλα όσα έχει μέχρι σήμερα ζήσει ο τόπος.»
«Οι τράπεζες υπέστησαν συνολικές απώλειες που φτάνουν τα 40 δισεκατομμύρια, καθώς χάθηκαν τα 25 δισεκατομμύρια της ανακεφαλαιοποίησης του 2012»
«Οφείλει επιτέλους η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εγκαταλείψει το κυνικό και αλαζονικό της πρόσωπο και να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της Ηλείας.»
«…το σύνολο των ελλήνων παραγωγών παραπονούνται για την καθυστέρηση των αποζημιώσεω».
«Ας αντιληφθεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα στα λόγια δεν γίνεται.»
«Η Νέα Δημοκρατία, πιστεύει στην κοινωνική αλληλεγγύη και στην πραγμάτωση της κοινωνικής συνοχής. Η κοινωνική ευαισθησία και η έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη είναι διαχρονικά τα βασικά χαρακτηριστικά της ιδεολογίας του Κόμματος.»
«Στο σχέδιο του Κόμματος  περιλαμβάνονται πολιτικές καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού,»

Λοιπόν έχουμε και λέμε…

Τα  προηγούμενα  μέρη της  συγκυβέρνησης δεξιών - «σοσιαλιστών», προκειμένου να δικαιολογήσει τις αδυναμίες της και να κρύψει την υποτέλειά της, κηρύττει σε όλους τους τόνους ότι δεν της επέτρεπε να διεκπεραιώσει το αγαθόν έργο της η τότε αριστερή αντιπολίτευση και  ότι για όλα τα δεινά της χώρας φταίει  η αλυσιτελής συγκυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ .
Μα, γνωρίζουμε το μυσαρό παρελθόν -αποφάσεις και πράξεις- των κομμάτων της σημερινής αντιπολίτευσης, το ’χουμε πλειστάκις στηλιτεύσει και καταγγείλει, ο λαός εξάλλου το απαξίωσε δις στις πρόσφατες εκλογές.

Ξεχνούν βέβαια(ΠΑΣΟΚ και ΝΔ )και δεν λένε ποιος ψήφισε και τα τρία μνημόνια (το ΠΑΣΟΚ το 1ο , το 2ο , και το 3ο και η ΝΔ το 2ο , και το 3ο) και ποιος τα εφάρμοσε (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ )μαζί με τα μεσοπρόθεσμα .

 Ξεχνούν τον  απολογισμό  των μνημονίων που αυτοί ψήφισαν  και εφάρμοσαν  που  είναι τρομακτικός.

Στο διάστημα 2009-15, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 27% (χάθηκαν 70 δισ. ευρώ περίπου σε όρους Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος), η ανεργία τριπλασιάστηκε από 7-8% σε 26-27%, η φτωχοποίηση του πληθυσμού από 18% ανέβηκε σε 48% , η παραγωγική αποψίλωση συνεχίζεται,  κλείσιμο χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων , 500.000 Έλληνες μετανάστευσαν,  οι συντάξεις κόπηκαν, η φορολογία αυξήθηκε στα ύψη, η λιτότητα εκτινάχθηκε, το δημόσιο χρέος από 120% ‘έφτασε  στο  190%, οι τράπεζες πήραν  40 δις. €(τα οποία χάθηκαν με την 3η ανακεφαλαιοποίηση ), από το 84,4% του μέσου κοινοτικού όρου το 2009, το κατά κεφαλήν εγχώριο εισόδημα περιορίστηκε  στο 53,6%, η φτώχεια  και ο κοινωνικός  αποκλεισμός  αυξάνεται, με 4 εκατομμύρια Έλληνες να παλεύουν με τα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Τολμούν και μιλούν και να εμφανίζονται ως σωτήρες της Ηλείας και να μιλούν για τα έργα υποδομής !

 Ποιος το  ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ( και τα εξαπτέρυγα τους Περιφερειάρχης, αντιπεριφερειάρχες , Δήμοι κλπ) όταν αυτοί βλέπουν και βλέπουμε,

  • την Ηλεία να μετεξελίσσεται από νομός σε χώρος, επαρχία και παράρτημα της  Αχαΐας,
  • την κοροϊδία με το ταμείο Μολυβιάτη  και τη υφαρπαγή των προσφορών  προς τους Ηλείους πυρόπληκτους και τα ψίχουλα να τα διαχειρίζονται ανεπαρκείς πολιτικοί  και να τα χρησιμοποιούν για πολιτικά παιγνίδια, ενώ τώρα κινδυνεύουν και οι δανειοδοτηθέντες     
  • τα αεροδρόμιο να χάνεται και τον Άραξο να αναπτύσσεται με απαιτούμενα ποσά 20πλάσια από αυτά που χρειάζεται της Ανδραβίδας για να λειτουργήσει ως πολιτικό,
  • την  Ολυμπία οδό  με την πιθανότητα να ολοκληρωθεί το ενωρίτερα σε μία οκταετία (αν βρεθούν οι πιστώσεις και αν όλα πάνε καλά) και μάλιστα όλοι μαζί (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ )ψήφισαν (τέλη που 2013 )την απένταξη του ( και συμφώνησε και ο Κατσιφάρας-αυτός που έλεγε πως δεν θα δεχτεί καμία περικοπή του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου του έργου)  δρόμου από τις συμβάσεις παραχώρησης των μεγάλων οδικών αξόνων και ειδικά του άξονα «Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα» που θα παραδοθεί έτοιμος το 2017  και το κομματάκι «Πάτρα- Χανάκια», γιατί μέχρι εκεί φτάνει, χωρίς το τμήμα  «Χανάκια-Πύργος-Αλφειός-Τσακώνα» το οποίο ….θα μελετηθεί
  •  τον Σιδηρόδρομος που δεν πρόκειται να ξεκινήσει η ανακατασκευή του ούτε σε μια δεκαετία,
  • την οδική σύνδεση Ολυμπία-Βυτίνα-Τρίπολη να έχει σταματήσει επειδή δεν την θέλει το λόμπυ της Αχαΐας, 
  • κανένα μα κανένα έργο Εθνικής σημασίας να μην έχει εκτελεστεί στην Ηλεία την τελευταία 25ετια (την Αχαΐα 12, στην Αιτωλοακαρνανία 4, στην Μεσσηνία 5.. ),
  • κανένα σημαντικό έργο υποδομής να μην  έχει ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ/ ΣΕΣ 2014-2020,
  • να προβάλουν οι πάντες  έργα που έχουν μελετηθεί, ενταχτεί και χρηματοδοτηθεί από άλλους και έρχονται από παλιά (Λιμάνι Κατάκολου, Δρόμος Κρεστενα-Ανδριτσαίνα και Κυλλήνη –Εθν. Οδός) και να μας «έχουν τρελάνει με το Κατάκολο και για τα 12 εκ € που διέθεσαν, ενώ έχουν διαθέσει  10πλάσια ποσά για τα λιμάνια Πάτρας και Αιγίου.
  • τα σκουπίδια να μας έχουν πνίξει,
  • την αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή του νομού μας να καταστρέφεται,
  • την Εθνική (!) Οδό (!!)  Πάτρα-Πύργος- Κυπαρισσία που μόνιμα επισκευάζεται στα λόγια  από την Περιφέρεια να είναι καρόδρομος και βωμός ανθρωπίνων θυσιών,
  • τις Σχολές ΤΕΙ να κινδυνεύουν και  την ανυπαρξία Πανεπιστημιακής Σχολής
  • την μη ύπαρξη Βιομηχανικής Ζώνης και  την ανυπαρξία Πανεπιστημιακής Σχολής ,
  • το αρδευτικό και αποστραγγιστικό δίκτυο  να καταρρέει,
  • την χωρίς αξιοποίηση της Αρχ. Ολυμπίας,
  • την απουσία πρόβλεψης, προγραμματισμού,  μελέτης και  εκτέλεσης  κάποιου μεγάλου έργο  στην Ηλεία.

Και ερωτώ ποιοι ήταν Κυβέρνηση χρόνια τώρα που δεν έγινε τίποτα στην Ηλεία;
Μήπως ήταν το ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ;
 "Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές" του το ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Τολμούν και μιλούν  για ενδιαφέρον για την Αγροτιά,

 όταν όλοι μαζί (ΠΑΣΟΚ  και ΝΔ  και τώρα  και  ο ΣΥΡΙΖΑ) υπερφορολογούν  τους αγρότες, διαλύουν την φτωχομεσαία αγροτιά, αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές και το ΦΠΑ, κόβουν τις επιδοτήσεις ( στη Ηλεία αφού θα πληγούν από 8-9.000 οικογένειες/νοικοκυριά , εγκαταλείπονται  καλλιέργειες.

Ανακοινώνουν  και υπόσχονται « ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα» η ΝΔ και  «να στηριχθεί ο αγροτικός κόσμος και ο πρωτογενής τομέας» το ΠΑΣΟΚ, όταν το αρδευτικό και αποστραγγιστικό δίκτυο  να καταρρέει,

 όταν επί 319.000 αδρεύομενων εκτάσεων στην Ηλεία  το 48% είναι ακαλλιέργητα,
όταν η   Κορινθιακή Σταφίδα είναι εκτός προνοιών της νέας ΚΑΠ για τα συνδεδεμένα προϊόντα (η νέα ΚΑΠ είναι έργο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ),

όταν η καταστροφή τη αγροτιάς έχει αυτουργούς την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ (και συναυτουργό τον ΣΥΡΙΖΑ )

Ιδιαίτερη  αναφορά  πρέπει να γίνει στη υποκρισία της ΝΔ που ομιλεί για την ανάγκη αποζημίωσης των αγροτών από τις πρόσφατες πλημμύρες (και σωστά)  ρίχνοντας ευθύνες στην κυβέρνηση  ενώ οι αγρότες σε πρόσφατο υπόμνημα τους (27.06 2016) αναφέρουν «3.ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ: Οι παραγωγοί μας έχουν υποστεί ζημιά από τις καιρικές συνθήκες των προηγούμενων ετών (ελιές ,καρπούζια, πεπόνια, κηπευτικά), αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμιά εκτίμηση από τον ΕΛΓΑ. Ζητάμε την άμεση αποστολή των εκτιμητών για την καταγραφή των ζημιών.»

Δηλαδή ενώ οι αγρότες καταγγέλλουν πως ζημιές  προηγούμενων ετών, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμιά εκτίμηση από τον ΕΛΓΑ, έρχεται η ΝΔ να καταγγείλει την τωρινή κυβέρνηση γιατί δεν έχει κάνει εκτιμήσεις ο ΕΛΓΑ για τις πρόσφατες καταστροφές !!!

Και ξανά ,
"Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές" του το ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Υστερόγραφο :


 Και μετά ήλθε και  ο βουλευτής του  ΣΥΡΙΖΑ  Δ. Μπαξεβανάκης
Είπα στο θέμα αυτό να μην ασχοληθώ ιδιαίτερα με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά  δεν με
αφήνουν να «αγιάσω» …

Σε δημόσια παρέμβαση του  ο βουλευτής του  ΣΥΡΙΖΑ  Δ. Μπαξεβανάκης με τίτλο « Η υποκρισία της κα Γεννηματά», μεταξύ των σωστών επισημάνσεων  για την στάση του ΠΑΣΟΚ (και της ΝΔ) αναφέρει:
«Η «προσφορά» της προηγούμενης κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου στην Ηλεία, ήταν να αφαιρέσει, το 2013, από τη σύμβαση παραχώρησης το ασύμφορο για τους εργολάβους τμήμα Πάτρα – Πύργος- Τσακώνα και να τους αφήσει μόνο το «φιλέτο», το κερδοφόρο τμήμα Ελευσίνας – Κορίνθου – Πάτρας.»

Επειδή  η εξαίρεση του τμήματος  « Πάτρας – Πύργου» από την σύμβαση παραχώρησης κατασκευής  του αυτοκινητόδρομου « Κορίνθου – Πάτρας – Πύργου – Τσακώνας» συντελέσθηκε  και με την σύμφωνη  ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ τον  Δεκέμβριο του  2013, με βάση την υπόσχεση του τότε Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μ. Χρυσοχοϊδη ότι το έργο  θα δημοπρατηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2014  ως Δημόσιο Έργο από τις Δημόσιες  επενδύσεις, δηλαδή την εξαίρεση του  τμήματος  « Πάτρας – Πύργου» τη ψήφισε και ο ΣΥΡΙΖΑ (και η Ηλεία βουλευτής Έφη Σαλτάρη),
τότε τρία τινά μπορεί να σημαίνει το λάθος/ψέμα του κ. Μπαξεβανάκη:
1.       Λέει ψέματα χοντρά και όσους λένε ψέματα ξέρετε  πως τους αποκαλούν ….
2.      Δεν το ήξερε και είπε το ψέμα λόγω ελλιπούς γνώσεως και ικανότητας και όσους δεν έχουν γνώσεις και ικανότητες ξέρετε  πως τους αποκαλούν ….
3.      Το ήξερε και ήθελε να εκθέσει την συνάδελφο του  βουλευτή  Έφη Σαλτάρη και όσοι το κάνουν αυτό στην αριστερά το ονομάζουν συντροφικά μαχαιρώματα,

Ο καθείς διαλέγει όποια από τρεις εκδοχές θεωρεί σωστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου