Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Αυτοί είναι, αυτός είναι και αυτά είναι τα μεγέθη τους

Αυτοί είναι, αυτός είναι και αυτά είναι τα μεγέθη τους



Πρωτοφανής η δουλικότητα, η δουλοφροσύνη,  η κολακεία και το  γλείψιμο  του δήμαρχου Πηνειού κ. Αλέξη  Καστρινού προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) και δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη (αυτόν με τα χρυσά σαλόνια, χρυσά κοσμήματα, χρυσά έπιπλα και φανατικό μνημονιακό).
Διαβάστε (και φρίξτε και γελάστε ή  κλάψτε)αποσπάσματα από το καλωσόρισμα του κ. Καστρινού προς τον κ. Πατούλη : 
«Έχω την τιμή να υποδέχομαι .., τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου και αν πω τις ειδικότητές του και τα θεσμικά αξιώματα που έχει κατακτήσει θα θέλουμε κάνα δύο μέρες, το Γιώργο Πατούλη.»
«Για μένα είναι μεγάλη τιμή και για το δήμο μας, που έρχεσαι και βρίσκεσαι εδώ.»«..ενδιαφέρθηκες προσωπικά και έδωσες λύση και σε ευχαριστούμε προσωπικά για αυτό όλη η περιοχή.»«Να ευχηθώ τα καλύτερα δυνατά σε οτιδήποτε σκεφτείς είτε πολιτικά, είτε ανθρώπινα, είτε οικογενειακά πάνω από όλα.»
Έχουμε και την κα Πατούλη που είναι αυτοδιοικητικός και έχουμε και τον Αλέξανδρο ο οποίος είναι Παναθηναϊκός».
 «Είναι ένας άνθρωπος που όπου χρειάζεται είναι χρηστικός, όπου χρειάζεται είναι φοβερά διεκδικητικός και όπου χρειάζεται είναι φοβερά υπομονετικός.
Γιατί για να ανέχεται όλους εμάς δεν είναι τόσο απλό, να ξέρεις να διοικήσεις μια κεντρική ένωση δήμων Ελλάδας. Θέλει ψυχή, θέλει αντοχή θέλει άντερα.»«Δεν ξέρω αν παίρνει και τίποτα φάρμακα γιατί οι αντοχές του είναι ανεξάντλητες.»«… ο άνθρωπος για να είναι ικανοποιημένος θέλει γύρω στις 652 ώρες την ημέρα.»«Πρόεδρε σε ευχαριστώ και για μένα ήταν τιμή που συμπεριλήφθηκα στο ψηφοδέλτιό σου.»«Είναι τιμή που συνεργάτες μου είναι και συνεργάτες στην ΚΕΔΕ» «Εμείς εκτιμούμε ότι δεν θα σε απογοητεύσουμε και θα προσπαθούμε κάθε μέρα και περισσότερο.»
«…έχω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ, ίσως είμαι μικρός για να μπορώ να κρίνω την πορεία τη δική σου.»
«Να ξέρεις ότι θα συνδράμουμε γιατί πάνω από όλα είσαι άνθρωπος».

Αυτά είναι τα μεγέθη και η πολιτική των αυτοδιοικητικών  ανδρών και του συγκεκριμένου δημάρχου της Ηλείας, του Δήμαρχου Πηνειού.

Είναι πολιτικοί του ψευτοτσαμπουκά και του  τσάμπα μάγκα .

  •  Είναι αυτοί που δεν βγάζουν μιλιά, για το ξεπούλημα του Δημόσιου Πλούτου (Θίνες κλπ), για την ανυπαρξία μεγάλων έργων στην Ηλεία,  και το κόψιμο της «Ολυμπίας  Οδού», του σιδηροδρόμου, του αεροδρομίου της Ανδραβίδας, της διάλυσης του αρδευτικού και αποστραγγιστικού δικτύου, για τις αποζημιώσεις των αγροτών,  για την ανεργία, την φτώχια για την καταστροφή των μνημονίων.
  •  Είναι αυτοί που ρυπαίνουν το περιβάλλον με την απόρριψη  αποβλήτων στο δάσος των Θινών Βαρθολομιού.
  • Είναι αυτοί που συμπεριφέρονται αυταρχικά  και ως κουτσαβάκη  στο Δήμο και τα Δημόσια πράγματα, αλλά κάνουν τεμενάδες σε  τύπους σαν τον Πατούλη ( που γελά όλη  Ελλάδα )  και όλα αυτά επειδή τον υποστήριξε  και εκλέχτηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της  ΚΕΔΕ  και ορίσθηκε πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της  και που πάντα ψηφίζει αβλεπτί
  • Είναι αυτοί που θερμά υποστήριξαν τις μνημονιακές πολιτικές

Είναι αυτοί που ανέχτηκαν,
  • την  μετατροπή  την Τ.Α. σε ουραγό και κακέκτυπο του σκληρού πολιτικού νεοφιλελεύθερου κράτους – προτεκτοράτου, αντί των θέσεων υπεράσπισης των λαϊκών αιτημάτων και του κοινωνικού, ιστορικού της ρόλου,
  • την  νέα γενιά των νέων “παρακρατηθέντων - υπεξαιρεθέντων” πόρων από τους  Δήμους (ΣΑΤΑ κλπ )που ξεπερνούν τα 10 δισ. €, την σκληρή λιτότητα και την  φτωχοποίηση ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων που επηρεάζει τα ίδια τα έσοδα, αυξάνοντας ταυτόχρονα τις ανάγκες των κοινωνικών δομών
  • τις τεράστιες μειώσεις  στους πόρους των ΟΤΑ με τους  ΚΑΠ του 2014 να αποτελούν το 47,5% των ΚΑΠ του 2009 και  η ΣΑΤΑ του 2014 αποτελεί το ένα πέμπτο της ΣΑΤΑ του 2009 (21,2%) και
  • την σκληρή  εποπτεία και τους  θεσμούεςεπιτήρησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την  λογική  της ανταποδοτικότητας με μία συστηματική επέκτασή της στις κοινωνικές, πολιτιστικές, αθλητικές δράσεις των Δήμων και της  μεθοδολογίας «Θέλεις δαπάνες; Πρέπει να έχεις τα αντίστοιχα έσοδα»  και της συνεπακόλουθης  αύξησης και επιβολής νέων τελών και δικαιωμάτων και όχι της διεκδίκησης εσόδων  από θεσμοθετημένους πόρους του κράτους και τις κρατικές  χρηματοδοτήσεις που δικαιούνται οι ΟΤΑ.

Όλα καλά τα βλέπει  ο δήμαρχος  Πηνειού κ. Αλέξης  Καστρινός  (αλλά και οι άλλοι  Δήμαρχοι )  και υμνεί τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, όταν:

  • Έχει παρέλθει το πρώτο εξάμηνο του 2016 και δεν έχει καταβληθεί η ΣΑΤΑ (Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αποτελεί τη μοναδική πηγή χρηματοδότησης έργων για τους δήμους).
  • Δεν έχει καταβληθεί καμία δόση των παρακρατηθέντων, δεν έχουν χρηματοδοτηθεί βασικές οριζόντιες δράσεις, όπως οι ΔΕΥΑ (Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης) και  δεν έχουν αποδοθεί οι πόροι από το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) και το τέλος διαφήμισης, σε εκκρεμότητα παραμένει η επιπλέον χρηματοδότηση μεταφερομένων αρμοδιοτήτων και ιδιαίτερα το κόστος μισθοδοσίας των δημοτικών αστυνομικών, των σχολικών φυλάκων και των σχολικών καθαριστριών, ενώ δεν έχουν καταβληθεί 20 εκ. ευρώ για επισκευή και συντήρηση των σχολικών μονάδων, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.
  • Είμαστε στο χρονικό σημείο που ξεκινά η διαδικασία για τη σύνταξη των προϋπολογισμών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το 2017 και  σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει (άρθρο 77 Ν.4172/13) οι προϋπολογισμοί θα πρέπει να έχουν συνταχθεί μέχρι 5/9/2016, έτσι ώστε να υποβληθούν στο «Παρατηρητήριο οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ», να προεγκριθούν από αυτό και στη συνέχεια να κληθούν τα Δημοτικά Συμβούλια να τους ψηφίσουν και οι  Δήμοι, θα ξεκινήσουν άμεσα τη διαδικασία για να καθορίσουν το πλαίσιο των στόχων του 2017, τα όρια των προϋπολογισμών (Π/Υ), λαμβάνοντας υπόψη την ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) που θα εκδοθεί μέχρι τέλος Ιουλίου.
  • Η μιζέρια θα συνεχιστεί και μάλιστα θα είναι χειρότερη από το 2016 καθώς μεγάλος αριθμός Δήμων (κάποιες δεκάδες) δεν είναι σε θέση να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους ούτε σήμερα ούτε και το 2017.
Αυτοί είναι  και αυτός είναι και αυτά τα μεγέθη τους.

Δουλικότητα και δουλοφροσύνη  ( και κατάντια )σε κάποιους  σαν τον Πατούλη , μιλιά  και συμφωνία για την καταστροφή της Ελλάδας και των Ελλήνων, αποδοχή της διάλυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  και επιδίωξη μέσω παρακαλετού και γλειψίματος προς κάθε κατεύθυνση (Πατούλη, Κυβέρνηση όποια και να είναι, Περιφερειάρχη κλπ ) για να πάρουν κάποιο μικροέργο ώστε  να το παίζουν νοματαίοι και σωτήρες.

Αυτοί είμαστε και εμείς που τους ανεχόμαστε και του ψηφίζουμε και αυτό το μέγεθος μας ως πολίτες.


Υστερόγραφα :
1.
Στο Διοικητικό Συμβούλιο της  ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) συμμετέχει και ο πρώην Δήμαρχος Αμαλιάδας/Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης με την ανάλογη στάση (αν και τώρα τελευταία έχει κάπως χαθεί…) και σε κάποιες επιτροπές , ο Δημοτικός Σύμβουλος  Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος που του αρέσει πολύ να φωτογραφίζεται και σε αυτό διαπρέπει...
2.
Οι αντιπολιτεύσεις  στους Δήμους της Ηλείας και στην Περιφέρεια, του έντονου κόκκινου και της   σομόν απόχρωσης ((με έντονες μπλέ γραμμές ) κινούνται μεταξύ του « μόνο η επανάσταση  θα τα λύσει όλα» (και στο μεσοδιάστημα ας καταστραφούμε…) και  του « η κυβέρνηση θα τα λύσει» (ενώ καταστρεφόμαστε), ουσιαστικά δεν υπάρχουν, δεν προτείνουν, δεν αντιπολιτεύονται, δεν έχουν σχέδιο, δεν εμπνέουν και γενικά είναι εύκολοι (πολύ ! ) αντίπαλοι (ούτε κατά διάνοια )στις συμπολιτεύσεις και τις πλειοψηφίες δημάρχων και Περιφερειάρχη.
3.
Οι  άλλες αντιπολιτεύσεις  (νεοδημοκρατικής ή πασοκικής  χροιάς ) πολιτεύονται στην λογική του Ιζνογκούντ, "Θέλω να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη", θέλουν τη καρέκλα για να συνεχίσουν την ίδια πολιτική, αφού δεν διαφέρουν σε τίποτα και προς τούτο το μόνο που προβάλουν, είναι η ικανότητα διαχείρισης. Τρανά παραδείγματα ο Δήμος Πύργου και η Περιφέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου