Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Η όποια προοδευτική και φιλολαϊκή ευαισθησία των βουλευτών και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατασχέθηκε, εκποιήθηκε και εκπλειστηριάσθει με αντίτιμο τα ωφελήματα και τις δυνατότητες της εξουσίας

Η  όποια προοδευτική και φιλολαϊκή ευαισθησία των  βουλευτών και των στελεχών  του ΣΥΡΙΖΑ κατασχέθηκε, εκποιήθηκε  και εκπλειστηριάσθει  με αντίτιμο τα ωφελήματα και τις δυνατότητες της εξουσίας



Τα διλήμματα γι αυτούς είναι απαντημένα, λυμένα και οδηγοί δράσης της χαμερπούς ζωής τους.

 Το δίλημμα  είναι :
« Ανέχομαι –δηλαδή  υποστηρίζω-  τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις κατοικιών και επιχειρήσεων και διατηρώ την εξουσιαστική καρέκλα, την βουλευτική θέση μετά των ωφελειών τους
ή
παραιτούμαι, έτσι  έστω και αργά διατηρώ  κάποια αξιοπρέπεια ( όση έχει μείνει μετά την ψήφιση του επαχθούς   3ου  μνημονίου και όλων των αντιλαϊκών νόμων ), ώστε να σταματήσω τις κυβιστήσεις και αντιστοιχηθώ με τα προ ολίγων μηνών λεγόμενα μου(κατά το γνωστό σύνθημα «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» )  και μέχρι τις προ εξουσιαστικής αναρρίχησης  δράσεις μου (αποκλεισμοί δικαστηρίων κλπ)»

Οι  έχοντες το δίλημμα- δηλαδή που δεν το έχουν, γιατί έτσι οι πράξεις τους λένε- είναι οι βουλευτές  και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι κατασχέσεις (λογαριασμών, περιουσιών)  και οι  πλειστηριασμοί ξεκίνησαν και θα ενταθούν  με μεγάλη ταχύτητα και βάθος.

Αψευδής μάρτυρες  οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών,  οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας(με την παρουσία ΜΑΤ),  και άλλων περιουσιακών στοιχείων.

Στην Ηλεία εστάλησαν 16.750 κατασχετήρια λογαριασμών καταθέσεων οφειλετών του Δημοσίου από την ΔΟΥ Πύργου , μέχρι και για οφειλές των 50 ευρώ.

Με ένταση οι κατασχέσεις συνεχίζονται λογαριασμών καταθέσεων οφειλετών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία .

Στην Αθήνα (20.07.2016)  τα ΜΑΤ(που θα καταργούνταν),διαφύλαξαν με βία τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας(που θα προστατευόταν).

Χτες (21.05.2016) επιχειρήθηκε να πραγματοποιηθεί  αναγκαστικός δημόσιος – δηλαδή διαπόμπευση – πλειστηριασμός  εμπορεύματος (δερμάτινα είδη, παπούτσια, τσάντες και σακίδια πλάτης, πορτοφόλια)καταστήματος της Αμαλιάδας έξω από το Ειρηνοδικείο Πύργου, που ευτυχώς απετράπει από ευαισθητοποιημένους και αλληλέγγυους και ματαιώθηκε

Τα πάντα κατάσχονται  και πλειστηριάζονται
Μαζί και η όποια προοδευτική και φιλολαϊκή ευαισθησία των  βουλευτών και των στελεχών  του ΣΥΡΙΖΑ, που  κατασχέθηκε, εκποιήθηκε  και εκπλειστηριάσθει  με αντίτιμο τα ωφελήματα και τις δυνατότητες της εξουσίας

Η υποταγή τους δεν έχει απ' ότι  φαίνεται δεν  έχει όρια και ο κατήφορος τους δεν έχει σταματημό.
 Θα κάνουν και πολύ χειρότερα ακόμη…

Και το συμπέρασμα :

Ήταν όλοι αυτοί, πολύ φτηνοί και πολύ λίγοι, ελάχιστοι , μηδέν

Το Τραπεζικό σύστημα

Οι εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα είναι γνωστές, με τις αλλαγές των διοικήσεων τους από  τους δανειστές και τα hedge funds που έχουν  διπλή – στόχευση:
Τον πλήρη έλεγχο του εγχώριου τραπεζικού συστήματος από τους πιστωτές και την άλωση των κόκκινων δανείων και της εφαρμογής απαρέγκλιτα των  μνημονιακών επιταγών για τη μείωση των κόκκινων δανείων.
Οι  τράπεζες υπέβαλαν ήδη υπέβαλαν στις 24 Ιουνίου αναλυτικούς στόχους μείωσης κατά κατηγορία δανείου για τα δύο εναπομείναντα τρίμηνα του έτους κι επίσης ετήσιους για το 2017, το 2018 και το 2019, προδικάζοντας ένα ζοφερό μέλλον για χιλιάδες δανειολήπτες.

Τα  κόκκινα δάνεια από το επίπεδο των 108 δισ. ευρώ περίπου που ανέρχονται σήμερα, μέχρι το 2019 προβλέπεται να έχουν μειωθεί κατά 40% ή 41 δισ. ευρώ, δια των πλειστηριασμών των  κατασχέσεων και της πώλησης τους σε ξένα αρπακτικά hedge funds.

Τα  κόκκινα δάνεια κατανέμονται κατά  το υψηλότερο ποσοστό 67% στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Από τα καταναλωτικά δάνεια το 55% είναι μη εξυπηρετούμενα κι από τα στεγαστικά το 42%. Ακολουθούν  μια συνεχή ανοδική τροχιά:, από 39,9% το 2014, ανήλθαν σε 44,2% το 2015 και σε 45,2 τον Μάρτιο του 2016. Το πρώτο τρίμηνο του 2016 συγκεκριμένα αυξήθηκαν κατά 600 εκ. ευρώ.

Προάγγελος αρνητικών εξελίξεων είναι ωστόσο και οι κατευθύνσεις της Τράπεζας της Ελλάδας προς τις εμπορικές τράπεζες, που μεταξύ άλλων προβλέπουν τη συντονισμένη αντιμετώπιση των λεγόμενων κοινών πιστούχων, όσων δηλαδή χρωστούν σε περισσότερες από μία τράπεζες, την αποφυγή βραχυπρόθεσμων λύσεων και την αναδιάρθρωση των βιώσιμων υπερχρεωμένων επιχειρήσεων που περιλαμβάνει ακόμη και την αλλαγή διοικήσεων!
 Εν συντομία, οι τράπεζες αποχαιρετούν την περίοδο παθητικής διαχείρισης των κόκκινων δανείων, όταν η συρρίκνωσή τους επαφιόταν στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Επιπλέον, και με κριτήριο τη επιβίωση των ίδιων των τραπεζών, στο εξής θα τα αντιμετωπίζουν ως μοχλούς για την αναδιάρθρωση της οικονομίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου