Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Η Ευρώπη τους και η Ελλάδα μας

 Η Ευρώπη τους και η  Ελλάδα μας




Από όπου και να την προσεγγίσεις, την νοιώθεις,  και είναι μια φυλακή,  ένα όριο, ένας μηχανισμός μη εκλεγμένος/αντιδημοκρατικός  και ταυτόχρονα ανεξέλεγκτος με βαθιά επιθετική  αντιλαϊκή πολιτική, με μνημόνια, αντεργατικούς νόμους, ακύρωση της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας και φωλιά γέννησης του φασισμού.

Το ευρώ στραγγαλίζει τους λαούς της Ευρώπης, η λιτότητα κυριαρχεί, ο νεοφιλελευθερισμός   επελαύνει, η φτώχεια και η ανεργία κυριαρχούν, οι τράπεζες  δρουν ανεξέλεγκτα, η παραγωγή (αγροτική και βιομηχανική )  μειώνεται ραγδαία, η ακρίβεια αυξάνεται και  η ύφεση έιναι Δευτέρα φύσης της .

Τα γεγονότα στη Νίκαια,  στην Γερμανία, οι  νέες δολοφονικές  επιθέσεις  στον ιδιότυπο πόλεμο που διεξάγεται, δείχνουν (εκτός του ακραίου και δολοφονικού τζιχαντισμού ), για όποιον θέλει να καταλάβει, ότι η σημερινή «Ευρώπη» πληρώνει τις ευθύνες των επεμβάσεων της  και των πολέμων που εξαπέλυσε σε Μέση Ανατολή και Αφρική  (Ιράκ, Συρία, Λιβύη κ.α.) καιτης καταλήστευσης των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των λαών τους.
Η 3η κατά σειρά αιματηρή επίθεση σε γαλλικό έδαφος δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από τον πόλεμο που μαίνεται σε Συρία και Ιράκ και την υπόθεση του Ισλαμικού Κράτους .
Οι εθνικισμοί και φασισμός σηκώνει το κεφάλι και αποκτάδυναμική μορφή σε πολλά κράτη και στην Ελλάδα
Το Brexit αναλύεται και ξανα-αναλύεται με ενδογενείς βρετανικούς όρους και ξεχνιέται πως υπάρχουν βαθύτατες κινήσεις των «αγορών» και των παραγόντων από τις ΗΠΑ που βλέπουν με καλό μάτι κάθε βραχυκύκλωση της, υπό γερμανική κηδεμονία, «Ευρώπης».


Η Γερμανία πιέζεται να ευθυγραμμιστεί με τον ατλαντικό άξονα απέναντι στη Ρωσία και να αναπροσαρμόσει τα σχέδιά της.
Το ΝΑΤΟ αναπτύσσεται τόσο στον Ευρωπαϊκό Βορρά όσο και νοτιοανατολικά για να κάνει, έτσι, πιο αισθητή την παρουσία του στα καυτά θέατρα των πολέμων και των αγωγών.

Η Τουρκία υποψήφιο μέλος προς ένταξη στην ΕΕ, δονείται από πραξικοπήματα, διώξεις , βασανιστήρια, βαρβαρότητα, με πιθανή επαναφορά της θανατικής καταδίκης, με κατοχή της Κύπρουκαι  με την χρησιμοποίηση  του Προσφυγικού  ως γεωπολιτικό όπλο απέναντι στην «Ευρώπη»

Η Πορτογαλία, η Ισπανία δοκιμάζουν κυρώσεις από τη γερμανική Ευρώπη, ως ένδειξη σκλήρυνσης και αποφασιστικότητας. Ο Ρέντσι προσπαθεί να διασώσει τις τράπεζές του κάνοντας ακροβατικά προς όλες τις κατευθύνσεις.

Οι «δικοί μας» λένε «ναι σε όλα».
Τόσο πολύ που δεν αποτελούν πρόβλημα.
Πρόθυμοι για όλα σε μια «Ευρώπη» που τρεκλίζει, σε μια «Ευρώπη» μονάχα της φαντασίας.

Η Ευρώπη προσομοιάζει όλο και περισσότερο με την Ευρώπη του Μεσοπολέμου (1920-1940) και νέα θηρία και νέοι κοινωνικοί «αυτοματισμοί» αναδύονται.

Η «Ευρώπη» χαλαρώνει και ενισχύονται αποσυνδετικές δυνάμεις.
Ξεδιπλώνονται παγκόσμιες γεωπολιτικές αντιθέσεις που την περιβάλλουν και τη διαπερνούν.

Δεν υπάρχει πλέον «ευρωπαϊσμός».
Όσο πιο γρήγορα χωνευτεί αυτό το γεγονός, τόσο πιο ουσιαστικά θα ανιχνευτεί μια ευρωπαϊκή διάσταση που θα έχει άλλες προδιαγραφές και προϋποθέσεις.
Η  Ευρώπη είναι  αποικιοκρατική, ιμπεριαλιστική και φιλο-ατλαντική  και η ΕΕ είναι ένας δομικά νεοφιλελεύθερος, αντιδημοκρατικός και ιμπεριαλιστικός οργανισμός που  συντονίζει την επιβολή πολιτικών λιτότητας ενώ ταυτόχρονα χτίζει μεθοδικά, εδώ και δεκαετίες, την «Ευρώπη-φρούριο», αυτήν που κλείνει τα συνορά της σε μετανάστες και πρόσφυγες και μετατρέπει την Μεσόγειο σε υγρό νεκροταφείο για δεκάδες χιλιάδες από αυτούς.

Αυτή  Ευρώπη, αυτή η ΕΕ είναι απολύτως ασύμβατη με την ανατροπή της λιτότητας και μια φιλειρηνική εξωτερική πολιτική, έξω από τα πλαίσια του ατλαντισμού .

Δεν αλλάζει δεν μεταρρυθμίζεται !
Μόνο διαλύεται.
Και όσο φύγει η Ελλάδα από αυτήν τόσο το καλύτερα,

Οι βασικές «συντεταγμένες» της αποδέσμευσης από την ευρωζώνη (κατ΄αρχήν),  η ανάκτηση της χαμένης «εν πολλοίς» εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας και πρώτα απ’ όλα η ανάκτηση των βασικών μοχλών άσκησης οικονομικής πολιτικής (δημοσιονομικής, νομισματικής, πιστωτικής, αναπτυξιακής, εισοδηματικής, κοινωνικής κλπ πολιτικής).

Το νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων εν όψει της δεύτερης αξιολόγησης, προβλέπεται ιδιαίτερα οδυνηρό για τον ελληνικό λαό.
 Η εφαρμογή του αυτόματου δημοσιονομικού «κόφτη» που περικόπτει μισθούς, συντάξεις και τελικά ανθρώπινες ζωές, το άγριο φοροκυνηγητό για χρέη στις εφορίες, οι κατασχέσεις ακινήτων και τραπεζικών λογαριασμών, οι πλειστηριασμοί κατοικιών και επιχειρήσεων με «κόκκινα δάνεια» και παράδοση τους σε ξένα funds, το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ και δημόσιας περιουσίας σε εγχώριους και ξένους ιδιώτες, φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, εξανδραποδισμός νέων επιστημόνων στο εξωτερικό και τέλος μια χώρα «προτεκτοράτο» της γερμανικής Ευρώπης.!

Η ανατροπή αυτή της πολιτικής συνδέεται άμεσα με την αποδέσμευση από την ευρωζώνη και την εφαρμογή εναλλακτικής στρατηγικής φιλολαϊκής εξόδου από την κρίση, με κατάργηση Μνημονίων και λιτότητας, διαγραφή του χρέους, μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, εθνικοποίηση τραπεζών και Τράπεζας Ελλάδος, σχέδιο παραγωγικού-οικολογικού μετασχηματισμού, δραστική μείωση ανεργίας, ανάκτηση δημοσίου ελέγχου ΔΕΚΟ και επέκταση σε στρατηγικούς τομείς, ενίσχυση αγοραστικής δύναμης μισθών-συντάξεων, πολιτιστική αναγέννηση, ριζοσπαστικές αλλαγές στο κράτος, ανεξάρτητη και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική ισότιμης συνεργασίας με όλες τις χώρες .

Για τη Ελλάδα μας και για να υπάρξει μέλλον για την χώρα και τους Έλληνες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου