Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

2010-2016 ο κατήφορος του ΣΥΡΙΖΑ και ένα ερώτημα

2010-2016 ο κατήφορος του ΣΥΡΙΖΑ και ένα ερώτημα 



Με αυτό το σημείωμα,
δεν απευθύνομαι, στον Α. Τσίπρα, ούτε  στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, μηδέ στα στελέχη του και τους βουλευτές του, γιατί όλοι μαζί ανεπανόρθωτα έχουν περάσει  στην άλλη πλευρά της όχθης, είναι απέναντι και  είναι «βαμμένοι» μνημονιακοί και νεοφιλελεύθεροι και ας φορούν το φερετζέ του αριστερού(!), του προοδευτικού και ότι υπομένουν όλα αυτά και τα κάνουν για το καλό μας(σαν δεν ντρέπονται),
απευθύνομαι στα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ , που το πίστεψαν και ήλπισαν και ακόμη αυταπατώνται ότι μπορεί να αλλάξει, να επανέλθει στα παλιά και ότι όλα αυτά που συμβαίνουν  στο λαό και την χώρα από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης  είναι μια παρένθεση.

 Χτες  ήταν η 42η επέτειος Αποκατάστασης  της Δημοκρατίας επανήλθε  ο θεσμός του εορτασμού στο Προεδρικό Μέγαρο, ο οποίος είχε διεκόπη τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης και του Μνημονίου(λες και φέτος δεν υπάρχει κρίση.
Μηνύματα από τους πάντες, αλλά έχει σημασία να δούμε εξελικτικά  τις θέσεις που είχε ό Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ για αυτήν την επέτειο

 2010/ 36η  επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Η  Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ τονίζει μεταξύ άλλων: «.. αυτή την εποχή, η πολιτική και η δημοκρατία πλήττονται και απαξιώνονται. Η έλευση του ΔΝΤ στην χώρα μας μεταφράζεται σε μια πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, στην εγκατάλειψη του κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού μας συστήματος, στην διάχυση της φτώχιας και την εκτίναξη της ανεργίας. Την ίδια στιγμή ο τρόπος που λαμβάνονται οι αποφάσεις με την παρουσία της Τρόικα, χωρίς την στοιχειώδη δημοκρατική νομιμοποίηση συνιστά συρρίκνωση της δημοκρατίας, ενώ μέσω της περιστολής των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων προωθείται ένα μοντέλο κοινωνίας τύπου ‘Όργουελ’».

 2011 / 37η επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Με επιστολή ο Αλ. Τσίπρας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια  γνωστοποιεί την απόφασή του να μην παρευρεθεί στην εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας,
η οποία «υποφέρει εξαιτίας της πλήρους και άνευ όρων παράδοσης της χώρας μας από την κυβέρνηση, στο ΔΝΤ»
«Η Δημοκρατία μας φέτος δεν εορτάζει. Υποφέρει εξαιτίας της πλήρους και άνευ όρων παράδοσης της χώρας μας από την κυβέρνηση, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκαλώντας φτώχεια, ανεργία και απελπισία στην πλειοψηφία των συμπολιτών μας.»

 2012 / 38η  επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Σε  ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αναφέρει: «…38 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας, τα μνημόνια μεταφράζονται σε πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους, στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών  και την εκτίναξη της ανεργίας και της φτώχειας. Ο δρόμος της λιτότητας και του αυταρχισμού εμφανίζεται ως μονόδρομος για τους ευρωπαϊκούς λαούς.» και «Σήμερα είναι η στιγμή για να δυναμώσουμε τις φωνές μας, να ανατρέψουμε τη μνημονιακή πολιτική, να επαναφέρουμε στο προσκήνιο τη δημοκρατία..»

2013 / 39η  επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας
Αυτήν την χρονιά ο ΣΥΡΙΖΑ  αφού επαναλαμβάνει την  ανακοίνωση του 2012, χωρίς να αλλάξει ούτε ένα κόμμα και σταθερά αντιμνημονιακή.

2014/ 40η  επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας   
Σε άλλη μια επέτειο ο ΣΥΡΙΖΑ  τονίζει:
«..θα κάνουμε τα πάντα για να απαλλάξουμε το σώμα και την ψυχή της δημοκρατίας από τη βαναυσότητα των μνημονίων.»

2015/ 41η  επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας  
Κυβέρνηση πια ο ΣΥΡΙΖΑ  και με ένα «Όχι» από στο δημοψήφισμα της 5ης  Ιουλίου 2015 με 62% , την επική κωλοτούμπα της 13/07/2015  μετά την διαπραγμάτευση των γνωστών 17 ωρών και της αποδοχής  των όρων των δανειστών  και με ένα μνημόνιο μπροστά (14/08/2015 η Βουλή ψηφίζει το τρίτο μνημόνιο)και σε ανακοίνωση του  το κυβερνητικό κόμμα   «ομιλεί» πια για:
« Η ιστορική μνήμη παραμένει ζωντανή μόνο όταν ανανεώνεται και εμπλουτίζεται από τις αξίες της υπεράσπισης των δημοκρατικών ελευθεριών, των κοινωνικών δικαιωμάτων και της λαϊκής συμμετοχής.» και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραθέτει γεύμα (χταπόδι ξιδάτο (το ξίδι κάνει καλό, δίνει συγχώρεση!), σαλάτα, λαβράκι και τούρτα παγωτό.)που προς τους πολιτικούς αρχηγούς, με την ευκαιρία της 41ης επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας και που προετοιμάζει την ψήφιση του μνημονίου

 2016/ 42η  επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Φέτος λοιπόν  δεν υπάρχουν μνημόνια κατά τον Τσίπρα που σε  tweet του για την 42η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας τώρα βλέπει πως   «… η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στο κατώφλι μιας νέας εποχής.» και πως αφού τα μνημόνια δεν υπάρχουν ή δεν τους νοιάζουν ο νέος στόχος είναι «..ένα νέο Σύνταγμα που θα σηματοδοτήσει τη Νέα Μεταπολίτευση και θα οδηγήσει σε μια νέα Ελλάδα» ή κατά το λαϊκότερον «με ένα ..σύνταγμα ξεχνιέμαι καιδεν υπάρχουν μνημόνια, λιτότητα, φτώχια ανέχεια και καταστροφή.
Ο δε ΣΥΡΙΖΑ τερματίζοντας τα πάντα αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση «Κινδυνεύει (σ.σ. η Δημοκρατία ), όμως, να χάσει το σφρίγος της από την αποπολιτικοποίηση, την ιδιώτευση, την έλλειψη ενδιαφέροντος για τα κοινά» και « Η πάλη για ένα καλύτερο μέλλον δεν πρέπει να σταματά ποτέ.»     

Τι και αν διανύουμε ήδη τον έβδομο χρόνο κατοχής.
  Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα  το περιεχόμενο των ανακοινώσεων τους για  τις επετείους της  αποκατάστασης της Δημοκρατίας, του  2010 , του 2011, του 2012, του 2013  και του 2014 φαντάζουν μακρινές  και προσαρμόστηκαν/βολεύτηκαν  στη νέα τάξη πραγμάτων.
Στην νέα τάξη πραγμάτων που…
Ξένοι επικυρίαρχοι διαφεντεύουν τη χώρα.
Η εθνική κυριαρχία παραχωρήθηκε με τις Δανειακές Συμβάσεις και τα συνημμένα Μνημόνια.
 Οι ελληνικές κυβερνήσεις  και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έγιναν τα εκτελεστικά όργανα της ξενοκρατίας.
Περισσότερο από το 26% του πλούτου που παρήγαγε η χώρα χάθηκε. Το ένα τρίτο των Ελλήνων που μπορούν να δουλέψουν είναι άνεργοι ή υποαπασχολούνται, ενώ πάνω από 250.000 μετανάστευσαν σε αναζήτηση εργασίας.
 Οι τράπεζες αφελληνίστηκαν και μαζί τους πέρασαν σε χέρια ξένων οι περιουσίες των Ελλήνων.
Σπίτια, αγροτική γη, βιοτεχνίες, βιομηχανικές μονάδες και ξενοδοχεία, με συνολικά «κόκκινα δάνεια» πάνω από 100 δις. ευρώ, ανήκουν τώρα στα «κοράκια» των αγορών.
Η δημόσια περιουσία, οι στρατηγικές επιχειρήσεις και οι υποδομές της χώρας, ξεπουλιoύνται αντί «πινακίου φακής», για να αποπληρώνεται ένα χρέος που συνεχώς αυξάνεται.
Όλοι οι Έλληνες φτωχοποιούνται καθημερινά από μια ασύλληπτη φορολογική επιδρομή προκειμένου να πληρώνονται οι τόκοι του χρέους (πρωτογενές πλεόνασμα).
Τη χώρα μας την έχουν δέσει πισθάγκωνα με τις χοντρές αλυσίδες του χρέους και την έχουν ρίξει σε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας στη Φρανκφούρτη, τη φυλακή του ευρώ.

Γι α το Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ  όλα αυτά δεν υπάρχουν.

Όπως δεν υπάρχουν αυτά που έρχονται επιπλέον.
Τα  μη εξυπηρετούμενα/κόκκινα  δάνεια (οι πλειστηριασμοί άρχισαν και θα ενταθούν  ), η ταχύτερη προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων /ξεπούλημα  με την ενεργοποίηση του νέου Υπερταμείου(που έχει πλήρη ασυλία), οι παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας( ομαδικές απολύσεις, κατώτατος μισθός, ελαστικοποίηση ,13ος και 14ος μισθός κλπ .

Και καταλήγω από εκεί που ξεκίνησα
«απευθύνομαι στα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ , που το πίστεψαν και ήλπισαν και ακόμη αυταπατώνται ότι μπορεί να αλλάξει, να επανέλθει στα παλιά και ότι όλα αυτά που συμβαίνουν  στο λαό και την χώρα από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης  είναι μια παρένθεση.»

Και τους ρωτώ

Πως είναι δυνατόν να εξακολουθείτε να υποστηρίζεται αυτήν την πολιτική και αυτό το κόμμα ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου