Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Πετώντας την μπάλα στην εξέδρα και με τρυκ, κοροϊδεύοντας ο Τσίπρας προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα

Πετώντας την μπάλα στην εξέδρα και με τρυκ,  κοροϊδεύοντας ο Τσίπρας προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα



Με τα τρυκ,   το παραμύθι της  "δίκαιη ανάπτυξη", τον πόλεμο –ξανά- κατά της διαπλοκής, τη Συνταγματική Αναθεώρηση και τον  εκλογικό νόμο  ο πρωθυπουργός , ονειρώνεται παραμύθι μαγικό,
ότι οι Έλληνες θα ξεχάσουν την λιτότητα, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων,  την  απεχθή φορολογία, την ανεργία, τον  «κόφτη», το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την  κατάλυση  θεμελιωδών  εργατικών κατακτήσεων , αλλά και την εκχώρηση στους δανειστές βασικών  λειτουργιών του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος και
θα κουβεντιάζουν για τις έδρες των  βουλευτών, τη ανάπτυξη που θα έρχεται με βήμα ταχύ και για την διαπλοκή που όλο χτυπιέται και παραμένει στο ύψος και στο βάθος της..

 Ο αναβρασμός που υπάρχει στην κοινωνία, η μουρμούρα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ  για τα μέτρα- καρμανιόλα που μόλις τώρα ξεκινούν να εφαρμόζονται, οι χαμηλές δημοσκοπικές πτήσεις του κόμματος και η επόμενη αξιολόγηση που ανοίγει μαζί με τη νέα σεζόν, το Φθινόπωρο, με αιχμή τα εργασιακά, οδηγεί το Μαξίμου σε άρον-άρον κινήσεις επιχείρησης για ανάταξη του κλίματος.

 «Δίκαιη  ανάπτυξη»

Το νέο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως το διατύπωσε ξεκάθαρα ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του στο υπουργικό Συμβούλιο την περασμένη εβδομάδα είναι: Ώρα για στροφή στη "δίκαιη ανάπτυξη".
Στο Μαξίμου άλλωστε, έχουν ποντάρει τα πάντα - όπερ οξύμωρο με δεδομένη την σαρωτική αύξηση των άμεσων τε και έμμεσων φόρων- στην επιστροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη δια των επενδύσεων.
Εκτιμούν μάλιστα, ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα αποτελέσει ισχυρό κίνητρο για δημιουργία νέων επιχειρήσεων, ιδιαίτερα μεγάλων, αφού θα εξασφαλίζει σταθερό φορολογικό περιβάλλον για τα επόμενα δώδεκα χρόνια.
Ονείρωξη  πραγματική  γιατί και ακόμη αν αποδεχτούμε την λογική και την πολιτική τους (είμαστε ξεκάθαρα απέναντι ) σε περίπτωση επιτυχούς – όχι για το λαό- ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης , μόνο άνοδο του χρηματιστηρίου θα έχουμε με τη αγορά χαρτιών(μετοχών), ο αναπτυξιακός νόμος είναι υπό συζήτηση(και… κάποτε θα αποδώσει)και καμία σοβαρή επένδυση δεν προγραμματίζεται, αντιθέτως δε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη.

Στροφή στην …κοινωνία !

Παραλλήλως με τούτο, σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου, εργάζονται πυρετωδώς για "πολυεπίπεδη" επιστροφή του κόμματος στην Κοινωνία, όπου το κλίμα είναι εξαιρετικά βαρύ για το κυβερνών κόμμα και ελλείψει σοβαρής εκπροσώπησής του σε συνδικάτα και κοινωνικούς φορείς, κινδυνεύει με ελεύθερη πτώση σε ποσοστά και ισχύ.

 Πρόσφατες είναι οι τραυματικές εμπειρίες υπουργών,  βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ  και των ΑΝΕΛ που εισέπραξαν με έντονο τρόπο  τν μήνιν των πολιτών.
Κάτι ξέρουν από αυτό  οι κρυπτόμενοι βουλευτές Ηλείας του  ΣΥΡΙΖΑ, που δεν μπορούν  ούτε έχουν ανάκαρο να ξεμυτίσουν και να εμφανιστούν στην κοινωνία του νομού ,που τους περιμένει…  

Ακριβώς για αυτό, εν όψει του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο, προετοιμάζεται το "έδαφος" για φυγή του κόμματος και της κυβέρνησης προς τα μπρος, με πολιτικά ...τρικ.
Εν αρχή ην το φυλλάδιο που ετοιμάστηκε για μοίρασμα και τιτλοφορείται "γυρίζουμε σελίδα".
Σε αυτό, η κυβέρνηση "ξεθάβει" το "παράλληλο πρόγραμμα" , το οποίο πλέον ανασύρεται από τη ναφθαλίνη και επανέρχεται στο κεντρικό αφήγημα της κυβέρνησης περί... δίκαιης κατανομής του πλούτου (;) αλλά και περαιτέρω ενίσχυσης της προστασίας των αδύναμων κοινωνικά ομάδων.
Όλα τούτα θα συζητηθούν στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που θα συνεδριάσει πιθανότατα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος .

Η μόνη σελίδα  που έχει γυρίσει  είναι που έγινε  από ελπίδα του κόσμου, καταστροφέας του και μνημονιακό και νεοφιλελεύθερο ανταλλακτικό  στην αντιλαϊκή πολιτική Γερμανίας, ΕΕ καιΔΝΤ.  

"Διαπλοκή"

Περίοπτη θέση στην κυβερνητική ρητορική θα εξακολουθήσει να κατέχει ο "πόλεμος" της κυβέρνησης με τη "διαπλοκή" και η "σύγκρουσή της με το μιντιακό κατεστημένο".
 Μια πρόγευση για το πώς σκοπεύει να πορευτεί εφεξής το Μαξίμου σχετικά με την κριτική που δέχεται από τα ΜΜΕ για τα πεπραγμένα της, έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σε εκδήλωση με θέμα "Διαπλοκή, Διαφθορά και ΜΜΕ" στη Νάξο, μιλώντας για συστηματικές επιθέσεις που δέχεται η κυβέρνηση από μιντιακά συγκροτήματα, επαναφέροντας τα περί "μονταζιέρας".
Στο πεδίο τούτο, το Μαξίμου κραδαίνει την διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις αρχές Αυγούστου, ενώ σήμερα θα παρουσιάσει ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς το Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης (Μητρώο Online Media).
Ο «πόλεμος»  με τη διαπλοκή ..συνεχίζεται προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού, χωρίς θύματα (εκτός από κάτι τελειωμένους ) και μετατρέπεται σε προσπάθεια  εγκαθίδρυσης φιλοσυριζαίικων ΜΜΕ

Εκλογικός Νόμος  και Συνταγματική Αναθεώρηση

Πλήρως ανοίγει από το Μαξίμου και το θέμα της αλλαγής του εκλογικού Νόμου και μάλιστα , σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό Συμβούλιο, σε "κενό" πολιτικό χρόνο.
Οι αλλαγές, σύμφωνα με τις αρχικές σκέψεις, καθώς συμπαγής πρόταση δεν έχει ακόμη  εκπονηθεί , θα αφορούν το συγκερασμό  "απλής αναλογικής" με ένα ενδεχόμενο μπόνους εδρών, αλλά πιθανώς μειωμένο και όχι 50 εδρών, ως ισχύει σήμερα.
"Φουλάρουν" οι μηχανές στο Μαξίμου για τη σύσταση της επιτροπής που θα αναλάβει τη συγκρότηση της κυβερνητικής πρότασης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, η οποία θα παρουσιαστεί στις 24 Ιουλίου, ανήμερα της επετείου αποκατάστασης της Δημοκρατίας.
Οι  σχετικές συζητήσεις είναι ακόμη σε "εμβρυακό" στάδιο ότι στην κυβερνητική πρόταση θα υπάρχει εισήγηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου με ενίσχυση της απλής αναλογικής και μείωσης των μπόνους εδρών, αλλαγή στο Νόμο περί ευθύνης Υπουργών, πρόβλεψη για "κυβερνητική" θητεία τεσσάρων ετών, σε περίπτωση πρόωρων εκλογών ( δηλαδή η κυβέρνηση που θα προκύψει από πρόωρες κάλπες να έχει διαθέσιμο χρόνο θητείας το υπόλοιπο της κυβέρνησης που εξελέγη στις τελευταίες εκλογές) καθώς και αλλαγή στην διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

 Πάντως όλα αυτά υπηρετούν τη προσπάθεια αλλαγής της  ατζέντας,  
από τα καταστροφικά μετρά που νομοθέτησε η κυβέρνηση , τις επιπτώσεις αυτών και το βουητό της κοινωνίας και την απελπιστική κατάσταση που βρίσκεται  ο κόσμος,

με το να πετάξει  ο Τσίπρας (κοροϊδεύοντας)την μπάλα στην εξέδρα , της ..δίκαιης ανάπτυξης,  της στροφής στην κοινωνία, του πολέμου με την διαπλοκή, και  των συνταγματικών και εκλογικού νόμου   αλλαγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου