Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Οι σιχαμένοι που μιλούν, και κάποιοι που αποδέχονται τους νεοναζί

Οι σιχαμένοι που  μιλούν, και κάποιοι που αποδέχονται τους  νεοναζί




«Σκοτώσανε το παιδί μου επειδή έτσι γουστάρανε. Για να δείξουν τη δύναμή τους. Και αυτό δεν πρόκειται, δεν γίνεται, να περάσει έτσι». Μητέρα Παύλου Φύσσα

Στις 18 Σεπτέμβρη του 2013 ο Παύλος Φύσσας ξεψυχάει στην αγκαλιά της συντρόφισσάς του μαχαιρωμένος από μέλος της φασιστικής οργάνωσης που ακούει στο όνομα Χρυσή Αυγή. Ο φονιάς Γιώργος Ρουπακιάς  μαχαιρώνει τον Παύλο Φύσσα, με εντολή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού .

Ο φονιάς συλλαμβάνεται με υπόδειξη του ματωμένου Παύλου προς τους αστυνομικούς πριν φύγει από κοντά μας, με τα τελευταία λόγια του προς αυτούς να είναι «Αυτός το έκανε. Πιάστε τον».

 Οι σιχαμένοι μιλούν

Έγραψε  η μαύρη γλίτσα που λέγεται Θάνος Τζήμερος
«Βλέποντας  την μάνα του Φύσσα καταλαβαίνεις  πως έγινε έτσι  ο φασισταράς που επειδή  τον μαχαίρωσε ένας άλλος φασισταράς πάνε να τον μεταμορφώσουν  σε περιστέρι ειρήνης «

Στο ίδιο μήκος όχι κύματος αλλά αποβράσματος  η  δημοσιογράφος του Σκάι, Ιωάννα Μάνδρου και τη Μάγδα Φύσσα ασέλγησε λεκτικά σε βάρος της μητέρας του δολοφονημένου Φύσσα, λέγοντας πως είναι προκλητική έναντι του φονιά του γιου της.

Την κραυγή, το ουρλιαχτό  της μάνας που θέλει να τιμωρηθούν οι φασίστες φονιάδες του παιδιού, δεν το θεωρούν πρέπον, δεν είναι sic.
Τον πόνο της και την απελπισία της  και τη απαίτηση για Δικαιοσύνη, την ώρα που ο φονιάς  και οι ηθικοί αυτουργοί και εντολείς  είναι ελεύθεροι.
Η καθύβριση των νεκρών και της  τραγικής μάνας είναι η υπέρτατη ύβρις.
Ο  μισανθρωπισμός του Τζήμερου και της Μάνδρου  και το πάθος τους  για την υπεράσπιση του συστήματος είναι αυτό που γεννάει φασίστες, νεοναζί και χρυσαυγίτες και αυτό είναι αυτό που τούς καθοδηγεί.
 Με  μια επιπλέον επισήμανση για την «δημοσιογράφο» του Σκάι Ιωάννα Μάνδρου και αυτή είναι πως είναι γνωστή  σφουγγοκωλάρια του συστήματος..

…. και κάποιοι που αποδέχονται τους  νεοναζί

Τα κατακάθια και τα αποβράσματα τολμούν και ομιλούν και να εμφανίζονται.
Ο λόγος  για τον χρυσαυγίτη βουλευτή Γιάννη Λαγό, αυτός που έδωσε την εντολή στο Ρουπακιά να  μαχαιρώσει τον Φύσσα, και ο οποίος μίλησε σε συγκέντρωση στον Πύργο.

Και συγκεντρώθηκαν πολίτες  της Ηλείας να τον ακούσουν - τον μαύρο λόγο του - το κεντρικό στέλεχος του  συνονθυλεύματος  νεοφασίστων, νεοναζί εγκληματιών,  των αμόρφωτων, της εγκληματικής οργάνωση που  διαθέτει όλα τα γνωρίσματα της μαφίας, των μπράβων, των πληρωμένων συμβολαίων εκτέλεσης στον βρώμικο πόλεμο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών του υποκόσμου, με  εθνοκάπηλη ρητορική μίσους, ρατσισμού, ξενοφοβίας και μισαλλοδοξίας.

Και δυστυχώς υπήρξαν  και μέσα ενημέρωσης στην Ηλεία (το Ιόνιο FM κα το site «Ηλεία Οικονομία»)  να προβάλουν τη συγκέντρωση  των νεοναζιστών  και να τον φιλοξενήσει  ζωντανά(το Ιόνιο FM).
Και δυστυχώς κανένα Μέσο Ενημέρωσης στη Ηλεία δεν πήρε θέση κατά της προκλητικής συγκέντρωσης και τουλάχιστον κατά του νεοναζιστικού, μισαλλόδοξου, ρατσιστικού και  φασιστικού  λόγου και απόψεων  που προβάλει η Χ.Α.
Και δυστυχώς ελάχιστοι  μόνο πολίτες  εξέφρασαν ένα αντιφασιστικό λόγο. Οι περισσότεροι σιώπησαν.

Και δυστυχώς ( και κακώς ) η αντιμετώπιση  των νεοναζί, κυμάνθηκε από την αποδοχή τους(ορισμένων ΜΜΕ) έως την αποφυγή τοποθέτησης, λόγω φόβου, ιδιοτέλειας , εκλογικής πελατείας, αναγνωστών και  της γνωστής αντίληψης « εγώ θα βγάλω την φίδι από την τρύπα;»

Αλλά το φίδι  έχει βγει και δαγκώνει την Δημοκρατία, σκοτώνει, βρωμίζει και καταστρέφει.

Και η ιστορία έχει δείξει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου