Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Πανηγυρίζουν, όταν η κοινωνία καταστρέφεται, η δημόσια περιουσία εκποιείται και διαλύεται και εξευτελίζεται ολόκληρη η χώρα

Πανηγυρίζουν,  όταν η κοινωνία καταστρέφεται, η δημόσια περιουσία  εκποιείται  και διαλύεται και εξευτελίζεται ολόκληρη η  χώρα



Εικόνα τραγικής αντίθεσης δίνουν πλέον από τη μια η ρημαζόμενη κοινωνία και από την άλλη η χαρούμενη και πετυχημένη καθημερινότητα μιας ομάδας κυβερνητικών που βαθιά καθισμένοι στις καρέκλες της εξουσίας οδηγούν στη διάλυση και τον εξευτελισμό μια ολόκληρη χώρα.


Πανηγύρια χτες στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Μια ομάδα αδίστακτων υποκριτών έχει πεισθεί βαθιά ότι τρώμε κουτόχορτο.
Η ανάπτυξη που θα ερχόταν το Πάσχα τώρα αναβάλλεται για το β’ εξάμηνο και βέβαια θα είναι «δίκαιη» όπως  είπε ο πρωθυπουργός, σε απευθείας μετάδοση από τα κανάλια. «Πετύχαμε την αξιολόγηση χωρίς να πάμε πίσω από τις κόκκινες γραμμές που είχαμε θέσει», είπε. Η διαπραγμάτευση ολοκληρώθηκε, ήρθε η ώρα να κυβερνήσουμε, συνέχισε, και κάλεσε τους υπουργούς να δώσουν «σεμνά χωρίς πανηγυρισμούς» τη μάχη της καθημερινότητας.

Και οι… 100+53 κυβερνητικοί βουλευτές έδιναν την ίδια ώρα τη «μάχη» των κόκκινων γραμμών στη Βουλή.
Με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής υπογράφονταν και τα τελευταία εξευτελιστικά προαπαιτούμενα του κουαρτέτου.
Παράδοση στους «γύπες» και των δανείων με εγγύηση του Δημοσίου.
Νομοθέτηση της δυνατότητας εταιριών στη διαχείριση δανείων με υποθήκη πρώτης κατοικίας μικρότερης των 140.000 ευρώ.
Επιβεβαίωση ότι το σύνολο των εσόδων του ΤΑΙΠΕΔ θα διατίθενται για τη μείωση του χρέους, κλείνοντας τη συζήτηση περί διάθεσης μέρους αυτών των εσόδων για κοινωνική πολιτική και ανάπτυξη.
Μείωση του αριθμού των συνταξιούχων που δικαιούνται ΕΚΑΣ.
 Καθορισμός διοδίων στην Εγνατία για να απελευθερωθεί η σύμβαση παραχώρησής της.
Επίσπευση του χρονοδιαγράμματος για πώληση ποσοστού του ΑΔΜΗΕ.
Και η βροχή τροπολογιών δεν έχει τέλος.
 Εκκρεμούν ακόμα η υπογραφή παραχώρησης του Ελληνικού, η απαλλαγή από κάθε νομική ευθύνη των στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ και ότι άλλο σκεφτεί η «ιερή συμμορία» των δανειστών.

Άλλωστε, η απόφαση της ΕΚΤ και του πρωθυπουργικού φίλου και «μεγάλου φιλέλληνα» Μ. Ντράγκι, να αναβάλει για αργότερα τις ρυθμίσεις σχετικά με την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων για τη φθηνή χρηματοδότηση των τραπεζών, αν δεν ψηφιστούν και εφαρμοστούν, δεν άφηνε πολλά περιθώρια.

Πανηγυρίζει, λοιπόν, η κυβέρνηση τις «επιτυχίες» σε κατάφωρη αντίθεση με τους απλούς, καθημερινούς ανθρώπους, με ολόκληρη την κοινωνία.
 Μια κοινωνία που με δέος μετρά ζημιές από το κόστος των μέτρων που ψήφισε, την περασμένη εβδομάδα, η Βουλή.
Μετρά ζημιές από την αύξηση του ΦΠΑ. Από τη μείωση μισθών και συντάξεων λόγω της αύξησης των παρακρατήσεων για φόρους.

Από τη «λυπητερή» των φορολογικών δηλώσεων και του ΕΝΦΙΑ που είναι καθ’ οδόν.
Από την αύξηση των ειδικών φόρων στη βενζίνη, στον καφέ, στα τσιγάρα.
Εκβιάζεται ωμά και τρομοκρατείται από τα «μπιλιέτα» της Εφορίας για κατασχέσεις ακόμα και για χρέη μερικών δεκάδων ευρώ.
 Και δίπλα σε αυτά, η απόγνωση από τα συνεχιζόμενα κλεισίματα των μαγαζιών.
Δεκαπέντε χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν, σύμφωνα με το ΓΕΜΗ, από την αρχή του χρόνου.
Πόσες μέχρι το τέλος των κυβερνητικών επιτυχιών;
Ακόμα και στον τουρισμό, το βαρύ χαρτί της ελληνικής οικονομίας, εκατοντάδες εργαζόμενοι πετάχτηκαν στο δρόμο, μέσα σε μία μέρα, γιατί έτσι αποφάσισε ο ιδιοκτήτης του Ξενοδοχείου Ledra.

Εικόνα τραγικής αντίθεσης δίνουν πλέον από τη μια η ρημαζόμενη κοινωνία και από την άλλη η χαρούμενη και πετυχημένη καθημερινότητα μιας ομάδας κυβερνητικών που βαθιά καθισμένοι στις καρέκλες της εξουσίας οδηγούν στη διάλυση και τον εξευτελισμό μια ολόκληρη χώρα.


O Δρόμος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου