Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

«Όλοι είναι να πουλάνε εφέ»

«Όλοι είναι να πουλάνε εφέ»


Ξανάγινε το κακό στον  Κάμπο στην Βουπρασία, περιουσίες χτυπήθηκαν, καλλιέργειες καταστράφηκαν.
Ξαναπλημμύρησαν όπως  και στις 22/10/2015, τότε που ο Περιφερειάρχης περιόδευσε για να φωτογραφηθεί μαζί με υπουργούς, αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακούς συμβούλους, δημάρχους και λοιπούς παρατρεχάμενους .

Τότε που υποσχέθηκαν αποζημιώσεις και έργα για να μην υπάρξουν ξανα προβλήματα   και ζημιές.

Αποτέλεσμα μηδέν.
Ξαναϋπήρξαν προβλήματα και η αγανάκτηση  και η οργή των πληγέντων  αγροτών απόλυτα δικαιολογημένη.
Κανένα έργο δεν έγινε.

Τα αποστραγγιστικά και τα τεχνικά (γεφύρια, σωληνώσεις κλπ) προβληματικά. Δεν επισκευάστηκαν. Δεν υπήρξε κανένας σχεδιασμός και  εκτέλεση έργων για να προστατέψουν τους αγρότες, τον κόπο τους,  το μέλλον τους, το φαγητό της οικογενείας τους .
Προφανώς επειδή αυτοί (Περιφέρεια, Κυβέρνηση, Βουλευτές, Δήμαρχοι κλπ)τα έχουν λυμένα. Δεν έχουν προβλήματα.
 Ο μισθός  εντάξει, τα ταξίδια  τους στα Ευρώπας και αλλού συχνά, το μάγουλο φράπα, το μέτωπο ξέγνοιαστο και η καρδιά χωρίς ανησυχίες.

Ήρθε  - θυμάστε στις 02/11/ 2015 μετά τις πλημμύρες  αυτός  ο εσμός των ανικάνων να συμπαρασταθεί και να υποσχεθεί.
Οι  μαυρογιαλούροι, ήρθαν, είδαν, έταξαν , φωτογραφήθηκαν, απήλθαν και μετά συσκέφτηκαν…  και είπαν  «Οι ζημιές είναι εκτεταμένες, τα προβλήματα που προκλήθηκαν καθολικά και ιδίως στην αγροτική παραγωγή, στις υποδομές και στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις. … Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι εδώ και στηρίζει τον αγροτικό τομέα με κάθε τρόπο» Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.

Η σημερινή (27/11/2016)είδηση αναφέρει «Χθες από το πρωί η Περιφέρεια και ο δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης βγήκαν περιοδεία στις πληγείσες περιοχές. Ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Κατσιφάρας ενημερώθηκε από τους αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Γεωργιόπουλο, Αριστειδόπουλο και Μπράμο για την έκταση των ζημιών.»

Τι να πει κανείς;
Κακόγουστη επανάληψη, φάρσα, κοροϊδία, ξεδιαντροπιά ;
Όλα  μαζί και ντροπή τους (αλλά από αυτό δεν έχουν..)


Θα πούνε ότι απελευθέρωσαν  το ποσό των 800.000 ευρώ από το «Ταμείο Μολυβιάτη» και έχει εγκατασταθεί εργολάβος.
Μεγάλο κατόρθωμα ! Εννιά  χρόνια μετά τις πυρκαγιές του 2007, θα.. αξιοποιηθούν κάποια χρήματα.

Όπως κραυγάζει απόλυτα δικαιολογημένος ο αγρότης από την Βουπρασία «Όλοι να πουλάνε εφέ»
Για το μόνο που κάνουν είναι  ως μοντέλες, ως γλάστρες να φωτογραφίζονται δίπλα στο πόνο και την καταστροφή, στις πλημμύρες  και  στους σεισμούς για να μπουν  οι φωτογραφίες τους στις  εφημερίδες και  τα πλάνα στην TV,  επενδύοντας στην δημοσιότητα για να ξαναστρογγυλοκάτσουν  στις καρέκλες της εξουσίας(Περιφέρειας, Δήμου, Βουλής, …Δήμου Πατρών κλπ).

Φταίνε  γιατί δεν έχουν σχέδιο κανένα,  δεν διεκδικούν, δεν προγραμματίζουν, δεν ενδιαφέρονται για το απλό πολίτη,  γιατί τελικά είναι ανίκανοι!

 Φταίνε μόνο αυτοί ;
Όχι !
Φταίει και  η πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, η σκληρή μπότα των μνημονίων  και του νεοφιλελευθερισμού που εφαρμόζουν και εφάρμοσαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξαν ΠΟΤΑΜΙ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ  και έχουν αφανίσει τις επιχορηγήσεις προς  τους Δήμους και τις Περιφέρειες (που δε βγάζουν τσιμουδιά )και την δυνατότητα τους για παρεμβάλεις,  για τη διάλυση του κρατικού μηχανισμού.

Φταίει που όλο αυτοί θα   κρυφτούν » πίσω από την ένταση των φαινομένων για να δικαιολογήσουν το μέγεθος της καταστροφής και να «κρύψουν» τις ευθύνες και τις παραλείψεις τους.

Φταίμε και εμείς που τους ανεχόμαστε.
Φταίμε και εμείς που δεν αγωνιζόμαστε.
Φταίμε και εμείς που τους ξανά, ξανά, ξαναψηφίζουμε, για να μας ξανασώσουν

Υστερόγραφο:
Στις  23 Νοεμβρίου 2015   στο blog μου «Οδυσσέας Μαρίνος Λάμπρος» είχα αναρτήσει το άρθρο   «Πλημμύρες Ηλείας: Τον κακό τους τον καιρό (και τον ανάποδο τους χρόνο!)» αναφερόμενος στις πλημμύρες  της 22/10/2015 στον Κάμπο και την Βουπρασία και τον ρόλο της πολιτικής και των πολιτικών παραγόντων.
Ισχύει απόλυτα και σήμερα.

http://odisseasml.blogspot.gr/2015/11/blog-post_94.html



Σημείωση:
Οι Φωτογραφίες  είναι του Γιάννη Σπυρούνη, όπως και το συγκλονιστικό βίντεο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου