Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Τα χαμόγελα, η αναισθησία(γαϊδουριά ) και τα συγχαρητήρια

Τα χαμόγελα, η αναισθησία(γαϊδουριά )  και τα συγχαρητήρια  





Τα χαμόγελα

Αποκομμένοι απο την πραγματικότητα, καταδιωκόμενοι απο τους λαούς τους, τρώνε και  γελούν σαν να μην συμβαίνει τίποτα .
Χαμογελούν σαν χάνοι  και δεν τους ενδιαφέρει ο πόνος και δυστυχία του απλού πολίτη
Μόνιμα χαμογελά ο Τσίπρας(με ένα χαμόγελο, κάθε φορά και πιο χαζό ) ,ενώ υλοποιείται η   νεοαποικιακή εξάρτηση της Ελλάδας, η εξολόθρευση  των Ελλήνων συντελείται  με ραγδαίους ρυθμούς και  καταστροφή της  οικονομίας  οδηγείται σε σημεία μη αναστρέψιμα.
Αυτα θα έπρεπε να προβληματίσουν  τον Αλέξη Τσίπρα αλλά ο Αλέξης είναι απροβλημάτιστος και δεν θα καταλάβει καν από πού του ήρθε.
Χαμογελά ο Αλέξης  στον Βαλς ο οποίος με το πρόσχημα της ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, ήρθε για  "ψώνια" στην Ελλάδα και  προσβλέπει  στο πλιάτσικο (ενέργεια, μεταφορές, τουρισμός κτλ) στη χώρα μας.
Χαμογελούν Τσίπρας και Βαλς, και μαζί οι υπουργοί και ναινέκοι βουλευτές
Πόσος κυνισμός πια απο τους κομπογιαννίτες της πολιτικής, που ρημάζουν ζωές;

Η αναισθησία

Ο  Γάλλος πρωθυπουργός Βαλς που το 78% των Γάλλων δεν εμπιστεύεται τον ως πρωθυπουργό, με τις διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις εναντίον της εργασιακής "απορρύθμισης" να συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό σε ολόκληρη τη χώρα όπως και οι απεργίες, νεκρώνοντας σιγά σιγά τα πάντα,  τους αστυνομικούς  με περιπολικά να  κυνηγούν επί ώρες, και να ψεκάζουν  με δακρυγόνα και στο τέλος να  ξυλοφορτώνουν πεζούς διαδηλωτές και δημοσιογράφους και την  ίδια ώρα το Παρίσι και άλλες γαλλικές πόλεις, μετατρέπονται σε "βυθισμένες πολιτείες κι όλα αυτά μια εβδομάδα πριν απο την έναρξη του Euro 2016 .

Ο  Έλληνας   πρωθυπουργός Αλέξης  Τσίπρας που το  75% των Ελλήνων, έχει χάσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του , εφαρμόζει  μέτρα περαιτέρω ακρωτηριασμού των λαϊκών εισοδημάτων, με το αντιλαϊκό φορολογικό και ασφαλιστικό, με την κατάργηση  και των τελευταίων ψηγμάτων κοινοβουλευτικής δημοκρατίας (με τον περίφημο αυτόματο “κόφτη” με την παράδοση των δημοσίων εσόδων στις “ανεξάρτητες αρχές”) , με  την πλήρη παράδοση του δημόσιου πλούτου, για... 99 χρόνια, στην τρόικα μέσω του διαβόητου υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων και συνολικά  τη μακροπρόθεσμη θωράκιση ενός οιονεί αποικιακού καθεστώτος, που εξανεμίζει κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας, υποθηκεύοντας το μέλλον των σημερινών και των μελλοντικών γενιών. 
…και που ετοιμάζει νέα μέτρα για την αγορά εργασίας το φθινόπωρο, με μειώσεις του εργατικού κόστους, περικοπές 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, ντόμινο απολύσεων, πλήρη αναδιάρθρωση της λειτουργίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθώς και αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τον τρόπο λήψης της απόφασης των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Έχουν καταργήσει ήδη τον 14ο  και 13ο  μισθό. Τώρα θα καταργήσουν τον 12ο και 11ο  και θα υπάρξει συνέχεια. Στο τέλος δεν θα μείνει τίποτα! Αλλά … φυσικά και να χάσουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα 2 μισθούς. Ποιος περιμένετε δηλαδή  να πληρώσει την κρίση; Οι τραπεζίτες;

Η ζήλια και τα χειροκροτήματα

Το τελευταίο διάστημα, ο Αλέξης Τσίπρας δεν προλαβαίνει να δέχεται συγχαρητήρια και εκδηλώσεις θαυμασμού.
Από την Μέρκελ, τον Σόιμπλε (Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Φυσικά και εμπιστεύομαι τον Έλληνα πρωθυπουργό)  και τον Ντάισελμπλουμ (Ντάισελμπλουμ: Θαυμάζω τον Τσίπρα) μέχρι τον Μπάμπη(Μπάμπης Παπαδημητρίου:η απόφαση του χθεσινού Εurogoup για την έγκριση της δόσης προς την χώρα μας ήταν νίκη και επιτυχία του Αλέξη Τσίπρα) -και άλλους τραπεζικούς υπαλλήλους που παριστάνουν τους δημοσιογράφους-, όλοι έχουν να πουν έναν καλό λόγο για τον Αλέξη Τσίπρα.

Όλοι αυτοί που έσταζαν χολή για τον Τσίπρα μέχρι πριν από μερικούς μήνες, σήμερα τον αποθεώνουν.

Ο τελευταίος που εκδήλωσε τον θαυμασμό του για τον Αλέξη Τσίπρα ήταν ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, ο οποίος του είπε πως τον ζηλεύει που πέρασε ένα κείμενο 7.500 σελίδων με μέτρα, χωρίς απεργίες.
Μας ζηλεύει ο Γάλλος πρωθυπουργός γιατί στην Γαλλία γίνεται πόλεμος στους δρόμους και οι απεργίες σαρώνουν τη χώρα, αφού οι Γάλλοι αντιδρούν στις αλλαγές στα εργατικά τους δικαιώματα  και που παρά τις πλημμύρες, κάθε μέρα στο Παρίσι ή στην επαρχία γίνονται κινητοποιήσεις κατά του εργατικού  νόμου και  επεισόδια.

Εμάς τους Έλληνες ζηλεύει ο Βαλς, που δεν αντιδράσαμε στα νέα Μνημόνια.

Όσο αυτοί αισθάνονται ασφαλείς και χαμογελούν οι  λαοί θα κινδυνεύουν  και  θα κλαίουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου