Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Τρεις Πρόεδροι, ο ένας στα γόνατα, ο άλλος με σωσίβιο και ο τρίτος … επιπλέων

Τρεις  Πρόεδροι, ο ένας στα γόνατα, ο άλλος με σωσίβιο και ο τρίτος … επιπλέων



Ο Πάκης στα γόνατα

Ας του πει κάποιος στον Προκόπη Παυλοπουλο, ότι εκπροσωπεί χώρα ως Πρόεδρος κι ότι δεν πήγε σε παραθρησκευτική διοργάνωση όπου οι δαιμονισμένοι περιμένουν στη σειρά τον εξορκιστή τους.

Ένας Πρόεδρος Δημοκρατίας δεν μπορεί να λειτουργεί σε δημόσιες εκδηλώσεις ως ιδιώτης.
Και όσο απρεπές θα ήταν να χορεύει καρσιλαμά σε τραπέζι σκυλάδικου άλλο τόσο απρεπές και φυσικά και απολύτως ασύμβατο με τον θεσμικό του ρόλο είναι να κάνει τεμενάδες, κάτι που ταιριάζει μονάχα σε ταλιμπανικές «δημοκρατίες» ανεξαρτήτως θρησκεύματος.

Γι αυτό που έκανε ο Παυλόπουλος δεν είναι μόνο καταγέλαστος, είναι πρωτίστως ελεγκτέος, καθώς κανένα πρωτόκολλο της Προεδρίας δεν προβλέπει κάτι τέτοιο και κανείς πολίτης δεν του έδωσε και το δικαίωμα να το κάνει.
Αν θέλει να προβαίνει σε τέτοια καραγκιοζιλίκια, πρέπει πρώτα να παραιτηθεί, και μετά αν θέλει να πάει να γίνει και επίτροπος στον άγιο θεράποντα.

Αλλά όσο είναι ΠτΔ είναι υποχρεωμένος να μην ξεφτιλίζει (κι άλλο) τη χώρα και τους πολίτες της.

…ο άλλος με σωσίβιο

Ο αχυράνθρωπος των ΗΠΑ Πρόεδρος  του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν  στην  περατζάδα/ πασαρέλα/φωτογράφηση του  στη  στην Λέσβο και  αφού,

έφαγε, ήπιε και τα είπε με τον Τσίπρα,
εκστόμισε τα καλύτερα τα λόγια τα μεγάλα «η Λέσβος είναι το νησί της ειρήνης και η θάλασσά σας είναι θάλασσα αλληλεγγύης»(ξεχνώντας για τους αίτιους των πολέμων  στην Μέση Ανατολή και του  ξεριζωμού των προσφύγων και τους χιλιάδες πνιγμένους , 
επισκέφτηκε  πρώτα από όλους τη ΜΚΟ τους Σόρος «Solidarity Now» και τον πρόεδρο της οργάνωσης Στέλιο Ζαββό, λέγοντας «Αντί να χτίζουμε τείχη, θα έπρεπε να χτίζουμε γέφυρες μεταξύ των ανθρώπων», βασικό σλόγκαν του  Τζορτζ  Σόρος… και

τέλος για να συμπληρωθεί η κοροϊδία (στο δράμα και στους πνιγμούς  των προσφύγων )και η γελοιότητα, φόρεσε και το σωσίβιο  δώρο το Αλ. Τσίπρα.

...και ο τρίτος Πρόεδρος ... επιπλέων


Προφανώς ο εκ δεξιών εικονιζόμενος (Αλ. Τσίπρας)δεν χρειάζεται σωσίβιο, καθότι... επιπλέει παντού!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου