Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Τα μουσεία αλλάζουν, το δούλεμα και η κοροϊδία παραμένουν ίδια Τα ίδια λόγια, τα ίδια «κόλπα», τα ίδια ψέματα και ίδια η μέθοδος παραπλάνησης από Σαμαρά και Τσίπρα

Τα μουσεία αλλάζουν, το δούλεμα και η κοροϊδία παραμένουν ίδια
Τα ίδια λόγια, τα ίδια «κόλπα», τα ίδια ψέματα  και ίδια η μέθοδος παραπλάνησης από Σαμαρά και Τσίπρα














Το 2021 ο «εθνικός στόχος» του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα, όπως ήταν και του  πρώην πρωθυπουργού Α. Σαμαρά.

Το 2021, η φυγή προς το μέλλον, τα έχει όλα και συμφέρει: Ανάπτυξη, αλλαγές στο Σύνταγμα, μείωση της ανεργίας, ευημερία μαζί με ξεδιάντροπη κοροϊδία και δούλεμα προς ένα λαό  και μια χώρα που καταστρέφεται.

Το 2021 που συμπληρώνονται   200χρόνια μετά την επανάσταση του 1821 για εθνικά ανεξάρτητη, κυρίαρχη και λεύτερη πατρίδα, έθεσαν ως ορόσημο χωρίς αιδώ, πριν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ,  τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ μαζί με τους μετακομίσαντες από το ΠΑΣΟΚ, αυτοί που η υποτέλεια και η μετατροπή  της Ελλάδας σε προτεκτοράτο είναι η πολιτική τους.

Αλέξης Τσίπρας πρωθυπουργός τώρα (στο μουσείο της Ακρόπολης )στις 17.06.2016 (χτες) παρουσίασε το δικό του "όραμά"  για την «Ελλάδα 2021: Δίκαιη Ανάπτυξη – Παραγωγική Ανασυγκρότηση»

« Ο  εθνικός στόχος της αναπτυξιακής στρατηγικής είναι να μπει τέλος στον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας», κάτι που συνδέεται με το συνολικότερο όραμα της κυβέρνησης για την Ελλάδα του 2021.»
« Με το νέο εθνικό στόχο της Ελλάδας,  του 2021 η  χώρας θα έχει ανακτήσει την εργασία, θα παράγει και θα μοιράζει δίκαια νέο πλούτο. Η Ελλάδα του 2021 να είναι συνώνυμο δημιουργίας, αλληλεγγύης και ευημερίας».

Αντώνης Σαμαράς, πρωθυπουργός τότε  (στο μουσείο Μπενάκη)στις 20.05. 2014  παρουσίασε το "όραμά" του για την Εθνική Ανάπτυξη :

«Το σχέδιο «Ελλάδα 2021, το νέο Εθνικό Αναπτυξιακό Πρότυπο, αποσκοπεί να αλλάξει το παραγωγικό πρότυπο της χώρας και να δημιουργήσει 550.000 νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα τέσσερα χρόνια»
 «Η Ελλάδα μέχρι το 2020 θα έχει ανακτήσει την ευημερία που είχε πριν την κρίση και από εδώ και στο εξής μέρα με την μέρα, μήνα με το μήνα η κατάσταση θα βελτιώνεται για τους απλούς ανθρώπους, περισσότεροι θα βρίσκουν δουλειές, οι επιχειρήσεις θα έχουν χρηματοδότηση και χωρίς μνημόνια και οριζόντια μέτρα λιτότητας.»


Συμπέρασμα :
Μόνο τα μουσεία  αλλάζουν - από το μουσείο Μπενάκη στο μουσείο της Ακρόπολης-, άντε και τα πρόσωπα, η πολιτική των μνημονίων, το δούλεμα και η κοροϊδία παραμένουν ίδια.

Χρησιμοποιούν τα ίδια λόγια, τις  ίδιες εξαγγελίες.. , ακριβώς , μα ακριβώς τα ίδια:
 Αναπτυξιακά εργαλεία, Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, κλείσιμο ΕΣΠΑ 2007-2013,  ΕΣΠΑ 2014-2020, αγροτικά προγράμματα, Αναπτυξιακός νόμος, υπάρχουν διαθέσιμα 6,75 δισ. ευρώ, πακέτο  Γιούνκερ, Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας(!!! έτσι λέγεται το ξεπούλημα), επανεκκίνηση των μεγάλων έργων υποδομής, σχεδιασμός για νέα έργα,  Αγωγός Φυσικού Αερίου ΤΑΡ, καταπολέμηση της ανεργίας ,Ανάπτυξη, μείωση της φορολογίας, θέσεις εργασίας…

Λόγια περί ανάπτυξης, κενά περιεχομένου και χωρίς προοπτική εξόδου από την κρίση, σε μία Ελλάδα που το 50% και πλέον των πολιτών , αδυνατεί να επιβιώσει με όρους καθημερινότητας.

Πίσω απο τις φιέστες και τα πυροτεχνήματα "ανάπτυξης", η πικρή αλήθεια : Ανάπτυξη στα λόγια- φτωχοποίηση στη πράξη 

Πριν, μετά και ταυτόχρονα…

Μετά την φιέστα  Σαμαρά στο μουσείο Μπενάκη είχαμε (το φθινόπωρο ) το καυτό e-mail Χαρδούβελη στην τρόικα που περιλάμβανε βαριά και επώδυνα μέτρα.
 Κατάληξη, εκλογές, πτώση Σαμαρά και  ΝΔ, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, ελπίδα στον λαό..

Τώρα, σήμερα, κατά την διάρκεια της   φιέστας  του πρωθυπουργού Αλέξη  Τσίπρα  στο μουσείο της Ακρόπολης δίνεται σε δημοσιότητα από την Ε.Ε., το νέο συμπληρωμένο μνημόνιο ή μνημόνιο 3,5 ή μνημόνιο XXXL, απογοήτευση στον λαό..

Μεγάλη η επιτυχία λοιπόν της εκδήλωσης "Μνημόνια ως το 2121" της κυβέρνησης , τόσο μεγάλη που οι δανειστές ενέκριναν & άλλο μνημόνιο για τη χώρα

Έχουμε πήξει στα σχέδια ανάπτυξης (Σαμαρά και Τσίπρα) δυο χρόνια τώρα.

Τα  ίδια κόλπα

Την ώρα που η κυβέρνηση υπογράφει και συμπληρωματικό μνημόνιο απόλυτου ελέγχου από τους δανειστές, χρησιμοποιεί ιδέες χωρίς περιεχόμενο για ανάπτυξη , όπως και η κυβέρνηση Σαμαρά που επίσης μιλούσε για ατζέντα ανάπτυξης το 2021 ,

όπως και η κυβέρνηση Σαμαρά που επίσης μιλούσε για αναθεώρηση  του Συντάγματος στις 14.11.2014  μιλώντας στην επιτροπή της ΝΔ για την πρόταση αναθεώρησης του Συντάγματος, ο πρωθυπουργός,

έτσι την ίδια ώρα η κυβέρνηση και  ο Τσίπρας στρέφει επικοινωνιακά το ενδιαφέρον της συζήτησης σε εκλογικό νόμο (σήμερα 17.06.2016 στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ)ή αλλαγές στο Σύνταγμα (09.06.2016 στην συνεδρίαση της ΠΓ του κόμματος )

Αυτός ο λαός έχει φάει και συνεχίζει να τρώει πολύ κοροϊδία και δεν αλλάζει τίποτα.

Οι κάθε λογής πολιτικές δυνάμεις από πάνω (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ) τα επιχειρηματικά συμφέροντα και οι οικονομικές ελίτ, ο ξένος παράγοντας (ΗΠΑ, ΕΕ, ΔΝΤ. Γερμανία κλπ)  οι νεοναζιστικες και φασιστικές  οργανώσεις (Χ.Α κλπ), αυτό τους συμφέρει, από αυτό θρέφονται αυτή η πολιτική  (μνημόνια, νεοφιλελευθερισμός, λιτότητα, ανεργία κλπ) τους εξυπηρετεί και τους συμφέρει.

Εμείς οι από κάτω, γιατί τους ανεχόμαστε , γιατί δεν αγανακτούμε, γιατί δεν οργιζόμαστε, γιατί δεν αγωνιζόμαστε, γιατί δεν βγαίνουμε στους δρόμους ;

Γιατί;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου