Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Οι τρείς βουλευτές Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου Σαλτάρη, Δημήτρης Μπαξεβανάκης και Μάκης Μπαλαούρας και οι άλλοι 150, δηλαδή οι 153, αξίζουν μόνο την περιφρόνηση μας και την χλεύη μας.

Οι  τρείς βουλευτές Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου Σαλτάρη, Δημήτρης Μπαξεβανάκης και Μάκης Μπαλαούρας και οι  άλλοι 150, δηλαδή οι 153, αξίζουν μόνο την περιφρόνηση μας και την χλεύη μας.





Οι  βουλευτές Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ , Έφη Γεωργοπούλου Σαλτάρη, Δημήτρης Μπαξεβανάκης και Μάκης Μπαλαούρας και οι άλλοι 150 της κυβερνητικής πλειοψηφίας ,

¨      την ίδια ώρα που ξεπουλιέται η  Ηλεία (εκποιούνται πάνω από 33.000στρ, 115 ακίνητα-κτίσματα, ακτές, βουνά)

¨      την ίδια ώρα που οι  κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, μισθών, ενοικίων και ακινήτων, αυτοκίνητων, εφάπαξ, επιστροφής φόρου, για χρέη σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία χτυπούν σύμπασα την κοινωνία,

¨      την ίδια ώρα που έχουμε νέους  φόρους, μειώσεις σε  μισθούς και συντάξεις, κλειστά μαγαζιά και επιχειρήσεις, στρατιές ανέργων, άνεργους  το 50% των νέων επιστημόνων, την μετανάστευση να έχει  πάρει μορφή χειμάρρου, τα  μεροκάματα εξευτελιστικά , την αγροτιά να καταστρέφεται, τους ελεύθερους επαγγελματίες σε απελπισία,

αυτήν την ίδια περίοδο οι  βουλευτές Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ  επιδίδονται,

!          η μεν Ε. Σαλτάρη σε ανακοινώσεις για την επισκευή εκκλησιών, για το ότι οι  βιβλιοθήκες της Ελλάδας είναι σε ένα σάιτ ή  την έκδοση  του μυθιστορήματος  «1984» , αποδεικνύοντας ότι ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν.

!          ο Δ. Μπαξεβανάκης σε ανακοινώσεις που αναφέρουν «Καθημερινός πόλεμος λάσπης. Συνεχής παραπληροφόρηση από τη διαπλοκή και τα παπαγαλάκια της. Όλοι εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα τα καταφέρετε μάγκες, όσα ψέματα κι αν επιστρατεύσετε. Ο κόσμος έχει αισθητήριο!» Ναι βέβαια ο κόσμος  έχει αισθητήριο, αλλά  ο κ. Μπαξεβανάκης έχει αίσθηση της πραγματικότητας; Ας  βγει έξω να τα πει στα χωριά και στις πόλεις, αν τολμά ! και αν είναι μάγκας, κατά την έκφραση του..

!          ο δε  Μ. Μπαλαούρας έχει αναγάγει τα «κατόπιν ενεργειών μου» και τη συλλογή δημόσιων ευχαριστήριων φορέων ως μοναδική οδό πολιτικής-παλαιοκομματικής- δράσης και συμβαδίζει με το φιλομνημονιακό μουτζαχεντινισμό  στο βωμό του μεγάλου του στόχου, που είναι η υπουργική καρέκλα (και  πως ζηλεύει  η Έφη δεν λέγεται και τι δεν κάνει για να τον ανταγωνιστεί..φαίνεται… )


Οι    βουλευτές Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ , Έφη Γεωργοπούλου Σαλτάρη, Δημήτρης Μπαξεβανάκης και Μάκης Μπαλαούρας και οι άλλοι 150 της κυβερνητικής πλειοψηφίας,

¨      την ίδια ώρα που κρύβονται φοβούμενοι-και καλά κάνουν – την κατακραυγή και τις αντιδράσεις  του κόσμου ( θυμάστε κ. Μπαξεβανάκη, κ Σαλτάρη, κ Μπαλαούρα  τα μπουκάλια νερό  που πετούσατε στην εξουσία και τα γιούχα σας προς αυτούς;, ε λοιπόν ετοιμαστείτε, θα σας επιστραφούν, θα εισπράξετε τα ίδια)

αυτήν την ίδια περίοδο οι  βουλευτές Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ  ξεχνούν ότι,

!           βγαίνουν στο σφυρί πράσινα και κόκκινα δάνεια, (δηλαδή όσων δεν εξυπηρετούνται για διάστημα άνω των 90 ημερών αλλά και πράσινων/ ενήμερων και πλέον ελεύθερα οι τράπεζες θα μπορούν να τα πουλούν σε κερδοσκοπικά ταμεία και θα βγάλει χιλιάδες δανειολήπτες στο δρόμο, προκαλώντας ένα πρωτοφανές κύμα αστέγων δια χειρός  και ψήφου  σας

!          βγαίνουν στο σφυρί τα πράσινα και κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων  και  θα επιβληθούν λουκέτα και στην καλύτερη περίπτωση συγχωνεύσεις μεταξύ ομοειδών επιχειρήσεων και αναδιαρθρώσεις με κριτήριο τη μείωση του κόστους και σε  κάθε περίπτωση θα δημιουργηθούν νέες στρατιές ανέργων .

Αυτοί οι τρείς (3) Έφη Γεωργοπούλου Σαλτάρη, Δημήτρης Μπαξεβανάκης και Μάκης Μπαλαούρας και άλλοι 150, δηλαδή 153 ,χαίρονται και ζουν τον μύθο  τους και την χαρά της εξαργύρωσης  του μισθού (βουλευτικές απολαβές και το μαλακό μαξιλάρι της  εξουσιαστικής καρέκλας) της προδοσίας τους.

Οι    βουλευτές Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ , Έφη Γεωργοπούλου Σαλτάρη, Δημήτρης Μπαξεβανάκης και Μάκης Μπαλαούρας και οι άλλοι οι 150 της κυβερνητικής πλειοψηφίας,

¨      την ίδια ώρα που ψήφισαν την παράδοση κι επίσημα όλης την οικονομική της πολιτική στους δανειστές, τον έλεγχο όλων των δημοσίων εσόδων, διαχείριση για 99 χρόνια της δημόσιας περιουσίας (με κίνδυνο και για τα κοινωνικά αγαθά, π.χ. ρεύμα, νερό ) και την αυτοματοποίηση της λιτότητας και των μελλοντικών περικοπών, με νομική ασυλία για τις πράξεις τους.

αυτήν την ίδια περίοδο οι  βουλευτές Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ  τους ..διαφεύγει  ότι,

!          η κυβέρνηση  παραδίδει στους τοκογλύφους, που νομιμοποιούνται κάτω από τον τίτλο της δευτερογενούς αγοράς δανείων, και τα δάνεια που είχαν συναφθεί με εγγύηση του δημοσίου κι η αξία τους ανέρχεται σε 13,7 δισ. ευρώ και που πρόκειται για δάνεια που είχαν δοθεί σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (γι’ αυτό έμπαινε εγγυητής το δημόσιο!) και αφορούν πυρόπληκτους (όπως της Ηλείας), σεισμόπληκτους κι επίσης ΔΕΚΟ και ΟΤΑ!

Αυτοί οι τρείς βουλευτές Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου Σαλτάρη, Δημήτρης Μπαξεβανάκης και Μάκης Μπαλαούρας και οι άλλοι 150, δηλαδή οι 153,
αξίζουν την περιφρόνηση μας και την χλεύη μας.
Αλλά και τον αγώνα μας ..


Θα  μας ξεσπιτώσουν όλους!

Με το Π.Δ.59/2016 που ψήφισε πρόσφατα η «αριστερή, προοδευτική μας κυβέρνηση», αλλάζει άρδην ο τρόπος υπολογισμού της αξίας του ακινήτου που θα βγαίνει στον πλειστηριασμό. Όπως είναι αναμενόμενο, ο νέος τρόπος αντιστοιχεί απολύτως στα συμφέροντα των τραπεζών που περίμεναν σαν τα κοράκια να ανοίξει η «αγορά» των πλειστηριασμών  για να πάρουν τα σπίτια του κόσμου για ένα κομμάτι ψωμί.

Κατ’ αρχάς, καταργείται ο αντικειμενικός προσδιορισμός της αξίας του ακινήτου.
Σημειωτέον: όχι μόνο ο σημερινός αντικειμενικός προσδιορισμός (που είναι πράγματι αναντίστοιχος του εμπορικού) αλλά κάθε αντικειμενικός προσδιορισμός.

Έτσι, αντί της διατύπωσης γενικών και αφηρημένων κριτηρίων για τον υπολογισμό των αξιών των ακινήτων, νέων ή παλαιών -τα οποία χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να μας επιβάλει τον αυξημένο ΕΝΦΙΑ – επιλέγεται η τακτική της ειδικής και συγκεκριμένης αποτίμησης από τον «δικό μας άνθρωπο». 
Ένας εκτιμητής, που επιλέγεται από την τράπεζα (δηλ. η τράπεζα είναι ο πελάτης του), που καθορίζει ο ίδιος ελεύθερα την αμοιβή του (αφού πληρώνεται από τον οφειλέτη) και διαμορφώνει την αξία του ακινήτου, «σύμφωνα με διεθνή», άγνωστα, κριτήρια, που δεν καθορίζονται από κανένα νόμο…

Το νέο τοπίο που διαμορφώνει η κυβέρνηση οδηγεί το σύνολο των απειλούμενων σπιτιών στις τράπεζες, έναντι πινακίου φακής.
Ο δε οφειλέτης θα συνεχίσει να χρωστάει το υπόλοιπο του παχυλού στεγαστικού δανείου που χρειάστηκε να πάρει τότε που οι ίδιες τράπεζες διαμόρφωναν ψηλά τις τιμές των ακινήτων, και έτσι θα βρεθεί να χάνει το σύνολο της περιουσίας του για ένα στεγαστικό που θα κληθούν να πληρώνουν και οι απόγονοί του.

Ήδη από την αρχή της κρίσης το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του έχουν επιδοθεί  σε έναν αγώνα δρόμου για την απόκτηση των ακινήτων για την δημιουργία μιας νέας αγοράς ανάμεσα στους μεγάλους «παίκτες», καταργώντας ταυτόχρονα το δικαίωμα στέγης για την εργαζόμενη πλειοψηφία. 
Όποιος έχει τη δυνατότητα να ξανα- πληρώσει το νέο εμπόρευμα μπορεί και να μείνει στο σπίτι (χωρίς απαραίτητα να είναι δικό του), όποιος δεν το έχει, μπορεί να οδεύσει στην εξαθλίωση και την έξοδο από τον κοινωνικό ιστό. Ισπανία, Πορτογαλία, Ουγγαρία, έχουν ήδη δείξει το δρόμο και χωρίς «αριστερή κυβέρνηση».

Η πολιτική γραμμή της απαλλαγής του κεφαλαίου και του κράτους του από κάθε κοινωνική υποχρέωση και η αποστέρηση της εκμεταλλευόμενης πλειοψηφίας από κάθε δικαίωμα, είναι η κεντρική γραμμή διαχείρισης της κρίσης για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο.

Αυτοί οι τρείς (3) Έφη Γεωργοπούλου Σαλτάρη, Δημήτρης Μπαξεβανάκης και Μάκης Μπαλαούρας και άλλοι οι 150, δηλαδή ο 153 ,
αξίζουν την περιφρόνηση μας και την χλεύη μας.
Αλλά και τον αγώνα μας ..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου