Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Ξεπουλάνε τα πάντα

Ξεπουλάνε τα πάντα



Η κυβέρνηση Τσίπρα βγάζει στο σφυρί για να πουλήσει σε ιδιώτες όλη την κρατική περιουσία.

Πουλάει τα πάντα, σύμφωνα με απόφαση του αναθεωρημένου προγράμματος που ψήφισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ στις 26 Απριλίου, μια απόφαση που θα δημοσιευτεί άμεσα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως κι έτσι θα γίνουν γνωστά τα περιουσιακά στοιχεία του κράτους που θα πουληθούν.
Το ΤΑΙΠΕΔ κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό τι θα πουλήσει και παραπέμπει στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως για τη γνωστοποίησή τους.

Δεν είμαστε σε θέση να ελέγξουμε την ακρίβεια των πληροφοριών που δημοσίευσε  στις οικονομικές σελίδες της η Καθημερινή.
Αν όμως ισχύουν πραγματικά τα όσα αναφέρει, η κυβέρνηση Τσίπρα δεν θα αφήσει λίθο επί λίθου.
Πουλάει το χρυσοφόρο οικόπεδο του Ελληνικού και τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, οι συμβάσεις παραχώρησης των οποίων ψηφίστηκαν και από τη Βουλή την Κυριακή.
Πουλάει τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης σε ποσοστό 67%. Πουλάει τους «σιδηροδρόμους, το 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Πουλάει και τις τελευταίες μετοχές του ΟΤΕ που κατέχει το Δημόσιο (6%) και το ΙΚΑ (4%), οι οποίες πρέπει να μεταβιβαστούν στο ΤΑΙΠΕΔ.

Ο Τσίπρας πουλάει ακόμα και το νερό που πίνουν οι Αθηναίοι και οι Θεσσαλονικείς.
 Συγκεκριμένα, θέλει να πουλήσει το 11 % της ΕΥΔΑΠ, η οποία κατέχει συνολικά το 27% των μετοχών, και, κατά την Καθημερινή, πιθανώς το υπόλοιπο 16% να μεταφερθεί στο υπερταμείο.
 Τα ίδια και στη Θεσσαλονίκη. Ο Τσίπρας θέλει να πουλήσει το 23% της ΕΥΑΘ, η οποία κατέχει συνολικά το 74%, και η Καθημερινή γράφει ότι ενδεχομένως το 51% να μεταφερθεί στο υπερταμείο.

Ως και τα… ταχυδρομεία (!) επιδιώκει να πουλήσει ο Τσίπρας, αναδιαρθρώνοντας τα ΕΛΤΑ, με αποτέλεσμα αφενός την εφιαλτική αύξηση των ταχυδρομικών τελών και αφετέρου την ύπαρξη ταχυδρομείου ίσως μια δυο φορές την εβδομάδα σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.

Ηλεκτρικό ρεύμα, ελληνικά πετρέλαια, μαρίνες διαφόρων παραθαλάσσιων πόλεων, Εγνατία Οδός κ.λπ. έχει ήδη αποφασίσει να βγάλει στο σφυρί η κυβέρνηση Τσίπρα.
Αν όντως αυτά ισχύουν, θα πρόκειται για έγκλημα κατά της χώρας.
Ίδωμεν…

Το νέο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων


Ο Αλέξης Τσίπρας υπέκυψε στην απαίτηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να φτιαχτεί ένα νέο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων που θα ξεπουλήσει την ελληνική δημόσια περιουσία.
Θα ονομάζεται Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, διάρκεια ζωής δε της εταιρείας αυτής θα είναι τα… 99 χρόνια!

«Η εταιρεία αυτή δεν ανήκει στον δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως αυτός εκάστοτε ορίζεται, αλλά λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος, σύμφωνα όμως με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας» ανέφερε το άρθρο 184 του πολυνομοσχεδίου, το οποίο έχει ήδη ψηφιστεί. Υπέρ του Δημοσίου, αλλά με κριτήρια ιδιωτικής οικονομίας! Φανταστείτε τι όργια έχουν να γίνουν!

Ακόμη χειρότερο είναι το γεγονός ότι από τα πέντε μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου, τα τρία θα επιλέγονται από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, μόνο όμως «κατόπιν σύμφωνης γνώμης της Κομισιόν και του ESM», του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης.
Με άλλα λόγια, θα επιλέγονται άνθρωποι για τη διοίκηση του υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων μιας ειδικής κατηγορίας: μόνο άνθρωποι που εγκρίνουν οι Γερμανοί!

Τα άλλα δύο μέλη του πενταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου θα επιλέγονται από την Κομισιόν και τον ESM, κατόπιν σύμφωνης γνώμης του Έλληνα υπουργού Οικονομικών.
Πέστε μας ποιος Έλληνας υπουργός Οικονομικών θα τολμούσε ποτέ να φέρει αντίρρηση στη Γερμανία αναφορικά με τα δύο πρόσωπα που θα υποδεικνύει κάθε φορά το Βερολίνο! Ούτε κατά διάνοια!

Πλήρης γερμανικός έλεγχος

Πρέπει δε να σημειώσουμε ότι ανάμεσα στα δύο άτομα που θα προτείνουν οι Γερμανοί (και τυπικά και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι δανειστές) ο ένας θα είναι υποχρεωτικά ο πρόεδρος της δήθεν… Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας!

Το δεύτερο που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι και τα πέντε μέλη της διοίκησης του υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων, που θα ξεπουλήσει την ελληνική δημόσια περιουσία σε εκατό χρόνια ή νωρίτερα, θα είναι όλοι τους άνθρωποι των Γερμανών.
Τους δύο, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, θα τους έχει προτείνει το Βερολίνο και τους υπόλοιπους τρεις θα τους έχει εγκρίνει.
Και οι Γερμανοί δεν εγκρίνουν κανέναν που δεν είναι δικός τους!

Άλλωστε, για να παρθεί απόφαση από την κατ” όνομα Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, η οποιαδήποτε απόφαση, οι Γερμανοί έχουν βάλει όρο -και η κατάπτυστη ελληνική Βουλή τον ψήφισε- όλες οι αποφάσεις αυτού του υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων να λαμβάνονται «κατόπιν θετικής ψήφου τουλάχιστον τεσσάρων μελών»!

Πλήρης, δηλαδή, ο γερμανικός έλεγχος του υπερταμείου, αφού για να παρθεί απόφαση θα πρέπει να ψηφίσουν και οι άνθρωποι που το Βερολίνο έχει τοποθετήσει στο δήθεν «ελληνικό» υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων.
Υπάρχει περίπτωση άραγε, με τέτοια σύνθεση, αυτό το υπερταμείο να πάρει απόφαση υπέρ των ελληνικών συμφερόντων;
Αποκλείεται!

Υστερόγραφο : Ιδιαίτερο μέλημα των Ευρωπαίων αποτέλεσε  η νομική θωράκιση του πενταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου του νέου υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων ώστε να μην μπορεί κανένας να τους βάλει φυλακή, όσα οικονομικά εγκλήματα κι αν διαπράξουν!
Άρα αφού νομοθετείς για απαλλαγή από  οικονομικά εγκλήματα, δεν είναι ηλίου φαεινότερον, ότι αυτά θα επισυμβούν  ;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου