Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Γιατί χαίρονται ο Τσίπρας και οι συν αυτώ και χαμογελούν;

Γιατί χαίρονται  ο Τσίπρας και οι συν αυτώ και χαμογελούν;




Η φωτογραφία  του Τσίπρα και των συν αυτώ, είναι χαρακτηριστική.
 Αύξησαν φόρους, μείωσαν συντάξεις, ξεπούλησαν ότι υπάρχει επέτρεψαν το ξεπούλημα δανείων και γελούν σαν χάνοι!

Με τις 153 ψήφους των βουλευτών της πλειοψηφίας πέρασε το πολυνομοσχέδιο. Κατά επί της αρχής ψήφισαν 145 βουλευτές της αντιπολίτευσης, ενώ απόντες από την ψηφοφορία ήταν οι Άδωνις Γεωργιάδης (Ν.Δ) και Γρηγόρης Ψαριανός ( Ποτάμι).
Η Βασιλική  Κατριβάνου" βουλευτής Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ , καταψήφισε τα άρθρα που αφορούν το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και τον αυτόματο μηχανισμό περικοπής δαπανών.

Χτες  κρεμάστηκε επί ξύλου η όποια  απομείνασα "αριστερή" συνείδηση της Κυβέρνησης.
 Όση είχε απομείνει μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου που το είπαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ "συμφωνία σωτηρίας", και το ευλόγησαν.

Ιδιωτικοποιήσεις με σκανδαλώδεις παραχωρήσεις, πούλησαν την Ελλάδα  για 99 χρόνια, φόροι μέχρι εξουθένωσης και διατάξεις υπέρ φίλων και ημετέρων (καθόλου μικρομεσαίων),  κόφτες, κατάλυση της Δημοκρατίας, μειώσεις συντάξεων,   παράδοση  στους «γύπες των αγορών» των  μη εξυπηρετούμενων    -αλλά και εξυπηρετούμενων – δανείων  περιλαμβάνονται στο δεύτερο (και φαρμακερό) πακέτο των μέτρων  και αυτοί επιχαίρουν.

Όλα έγιναν ακριβώς όπως τα ήθελε ο Σόιμπλε. Οι "μεταρρυθμίσεις" ψηφίστηκαν -διαρκής λιτότητα και τιμωρία- και το χρέος "βλέπουμε".

Ζουν  σε παράλληλο σύμπαν και προσπάθησαν  να βαφτίσουν το "ξεπούλημα", "αξιοποίηση", την απόλυτη σύμπλευση με την "επάρατη" Ε.Ε, τακτικό ελιγμό, την  υποταγή περηφάνια την συνθηκολόγηση αντίσταση.

 Οι γκρίνιες εντάθηκαν, ο "πόνος ψυχής"  τους …μεγάλος,  αποτυπώθηκε στις  ομιλίες στην Βουλή   και στα  τηλεοπτικά  στασίδια  , αλλά το σύστημα της γλυκιάς  εξουσίας  κανείς δεν το τίναξε  στον αέρα.
Το  γάντζωμα όλων στην κυβερνητική, εξουσιαστική, βουλευτική/βολική καρέκλα, ήταν γερό.

 Η εξουσία ως συγκολλητική ουσία, ενήργησε απίθανα γρήγορα για ένα κόμμα που μόλις λίγους μήνες πριν μιλούσε για … σκίσιμο μνημονίων, την ευρώπη των "φονιάδων", τις αυτοκτονίες των απελπισμένων, τις τράπεζες των "τοκογλύφων" και το  πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης .

Ψήφισαν ως ραγιάδες για  99 χρόνια σκλαβιάς.

Δεν έχω δει ποτέ μου πιο απαισιόδοξη και πιο αποικιοκρατική και δουλοπαροικιακή συμφωνία.

Δεν έχω ξανανιώσει πιο ταπεινωμένος ως Έλληνας.
Δεν πιστεύω τα μάτια μου.


Μας πουλήσουν για 99 χρόνια, και  θέλουν να μας πείσουν ότι θα ωφεληθούμε κιόλας ως λαός!

Όσο  για τους πιονιέρους των Μνημονίων 1ου  και 2ου ,  ΠΑΣΟΚ και  ΝΔ , που μαζί  με τον  ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ (και το ΠΟΤΑΜΙ) ψήφισαν το 3ο  μνημόνιο,  που τα προβλεπόμενα από αυτό (συν  μερικά ακόμη) περιελάμβανε  το  εγκριθέν πολυνομοσχέδιο τέρας , παρουσιάστηκαν ως  μωρές  και  άσπιλες  παρθένες  και σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας, τους  έπιασε ο πόνος για τον λαό και τον τόπο, αυτοί  που από το 2010 έως και το 2014  επί 5 χρόνια διέλυσαν την Ελλάδα  και τους Έλληνες και που  ως μνημονιακοί σκυταλοδρόμοι παρέδωσαν  την σκυτάλη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, η οποία δυστυχώς την παρέλαβε  και την «έτρεξε»  με νέα ορμή.   

Κλείνω το σύντομο σημείωμα μου με την δήλωση της ευρωβουλευτού  Σοφίας Σακοράφας και την  οποία προσυπογράφω :
«Η σημερινή ημέρα θα στιγματίζει για πάντα την ιστορία της πατρίδας μας. Μόνο ντροπή νιώθω που κάποτε ήλπισα μαζί σας. Μόνο ντροπή που προέτρεψα και το λαό μας να ελπίσει μαζί σας. Και μόνο μια πολιτική υπόσχεση: Κάποτε –και παλεύω ώστε αυτό το κάποτε να μην είναι μακρινό- τα όνειρα θα πάρουνε εκδίκηση.

Η κυβέρνηση σας, αλλά κι εσείς που, θριαμβολογώντας ή με "βαριά καρδιά", βάζετε την ταφόπλακα στο λαό μας και βγάζετε την Ελλάδα στο σφυρί, θα λογοδοτήσετε παρέα με όλους όσους μετέτρεψαν την πατρίδα μας σε αποικία και το λαό μας σε υποτελή.

Είναι μεγάλη η οδύνη του λαού μας, είναι τεράστιο το πολιτικό σοκ που έχετε προκαλέσει.
 Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη χυδαιότητα από το να αξιοποιείτε αυτή την οδύνη, αυτό το σοκ, προκειμένου να περάσετε όλα όσα δεν μπορούσε να περάσει κανείς άλλος.

Ο καιρός όμως είναι μπροστά μας.
Η οδύνη θα υποχωρήσει.
Τα τραύματα θα επουλωθούν.
Ο λαός μας θα ανασυγκροτηθεί.
Τότε θα τα πούμε!»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου