Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Η αθλιότητα και η κατάντια της βουλευτού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου

Η αθλιότητα και η κατάντια της βουλευτού  Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου



Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την κατάργηση του ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους η  Ηλεία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, το χαρακτήρισε, ελεημοσύνη, προεκλογικό τρυκ, τεχνητή επιβάρυνση του προϋπολογισμού, εισφοροδιαφυγή και ωρολογιακή βόμβα στα χέρια της κοινωνίας το ΕΚΑΣ!

Η κατάντια της κ. Σαλτάρη έφθασε  τόσο χαμηλά-στον πάτο δηλαδή- ώστε μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο με τα νέα μέτρα και σε  μια προσπάθεια εξεύρεσης άλλοθι για τα δυσβάσταχτα μέτρα που θα κληθεί να ψηφίσει την Κυριακή,  ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε ότι ορθώς καταργείται το ΕΚΑΣ αφού ήταν «ελεημοσύνη», άρα καλύτερα να μην χορηγείται καθόλου.

Η  βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, η οποία μίλησε για την κατάργηση ενός μέτρου που λειτουργούσε ως … ελεημοσύνη, ξεπέρασε την  δόξα της συναδέλφου  της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Έυης Καρακώστα, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ είχε κατηγορήσει ως … φοροφυγάδες πολλούς δικαιούχους του ΕΚΑΣ.
 «Ο ΣΥΝ καταψήφισε το 1997 το μέτρο του ΕΚΑΣ γιατί λειτούργησε ως ελεημοσύνη προς του χαμηλοσυνταξιούχους δεν έλυνε το πρόβλημα της εισφοροδιαφυγής και λειτουργούσε τυχοδιωκτικά με προεκλογικούς όρους», σημείωσε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας … κάγκελο πολλούς από τους βουλευτές που την άκουγαν.

Πόσο χαμηλά πρέπει να  πέσει κάποιος/α/  για να δικαιολογήσουν τα μισθά  λέγοντας αθλιότητες και διαβάζοντας «ποίματα» που τους τα δίνουν  έτοιμα για να τα εκφωνήσουν .

Διαβάστε το ακριβές απόσπασμα των δηλώσεων της βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ κυρίας Έφης Σαλτάρη από τα πρακτικά της Βουλής:

«Αυτές τις μέρες, οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις ανακάλυψαν ένα άλλο πεδίο πολιτικής διαστρέβλωσης, το ΕΚΑΣ, το οποίο να θυμίσω -για όσους κάνουν ότι δεν θυμούνται- ότι το 1997 θεσπίστηκε από την τότε Κυβέρνηση, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, και ήταν το βασικό προεκλογικό αφήγημα του ΠΑΣΟΚ.

Σε πλήρη αντίθεση με ό,τι μας κατηγορείτε περί αριστερού λαϊκισμού, ο Συνασπισμός καταψήφισε το μέτρο αυτό, γιατί λειτουργούσε ως ελεημοσύνη προς τους χαμηλοσυνταξιούχους, δεν έλυνε το πρόβλημα της φοροδιαφυγής και λειτουργούσε τυχοδιωκτικά, με προεκλογικούς όρους.

Στην τοποθέτησή του ο νυν Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, Βουλευτής τότε, είχε αναφερθεί στην ανάγκη επανασύνδεσης με τα είκοσι ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη, εάν η κατώτερη σύνταξη υπολογίζεται στο 80% των συντάξιμων αποδοχών και αν όλες οι συντάξεις αυξάνονταν κάθε χρόνο, σύμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των εν ενεργεία εργαζομένων.

Ο Συνασπισμός ζητούσε τότε η Κυβέρνηση να ρυθμίσει συνολικά το συνταξιοδοτικό ζήτημα, προκειμένου να ανακουφίσει πραγματικά τους συνταξιούχους.

 Ποιος δικαιώνεται και ποιος λαϊκίζει;

Όπως αποδεικνύεται η σχέση μας με τον λαϊκισμό είναι μια σχέση διαχρονικής αντιπαράθεσης, ενώ η σχέση μας με τον λαό είναι πραγματικά υπαρξιακή. Αντί, λοιπόν, να δώσετε πραγματική λύση, όπως σημειώναμε, επιλέξατε να επιβαρύνετε τεχνητά τον προϋπολογισμό και να συγκαλύψετε τους μεγαλοεργοδότες και τη γενικευμένη εισφοροδιαφυγή, γνωρίζοντας ότι αφήνετε μια ωρολογιακή βόμβα στα χέρια της κοινωνίας.

Το 2010, στον νόμο Λοβέρδου δεν αναφέρεται ούτε μία λέξη για τη συνέχιση του ΕΚΑΣ από την 1 Ιανουαρίου του 2015. Ουσιαστικά το καταργήσατε. Ο κ. Βρούτσης –προς επίρρωσιν αυτού- τον Σεπτέμβριο του 2014 έλεγε ότι ετοιμάζει εισήγηση για να μείνει έστω το 2015. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Εμείς, με αιματηρές θυσίες των πολιτών, κρατήσαμε το ΕΚΑΣ το 2015, για την πλειοψηφία για το 2016 και μέχρι το 2019. Πρέπει, όμως, να είναι στις προτεραιότητές μας να ενεργοποιήσουμε όλες τις θετικές, προοδευτικές και ρεαλιστικές σκέψεις, ώστε να υπάρξουν βελτιώσεις και ανακούφιση όλων όσοι αδικούνται.»


Οι άλλοι θα σας κόψουν τα ΕΚΑΣ», έλεγε προεκλογικά σε συνταξιούχους ο Τσίπρας!

Αξίζει  να θυμηθεί κανείς τι έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης…

Πραγματοποιώντας περιοδεία άκουσε τα παράπονα ενός συνταξιούχου, στον οποίο ο Αλ. Τσίπρας είπε: «Θα σηκώσουμε κεφάλι, οι άλλοι θέλουν να σου κόψουν το ΕΚΑΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου