Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Να εκφραστεί αγωνιστικοποιημένα η οργή μας και να πάνε στα τσακίδια οι νεομνημονιακοί καταστροφείς και οι υποταγμένοι

Να   εκφραστεί αγωνιστικοποιημένα η  οργή μας  και να πάνε στα τσακίδια  οι  νεομνημονιακοί καταστροφείς   και  οι υποταγμένοι




Επίσπευσε  την ψήφιση του φορολογικού και ασφαλιστικού νομοσχεδίου η κυβέρνηση, σε  μια επίδειξη δουλικότητας και μασκαριάς

Η κυβέρνηση Τσίπρα μεθόδευσε ένα κοινοβουλευτικό αντιλαϊκό πραξικόπημα ανάλογο με αυτά του Σαμαρά και του Παπανδρέου με την  αιφνιδιαστική απόφαση να ψηφιστεί το αντιασφαλιστικό έκτρωμα και η φορολογική επιδρομή μέσα στο Σαββατοκύριακο από τη Βουλή.

Όλοι , μα όλοι αντιδρούν (εκτός από τα ανδρείκελα /πιόνια βουλευτές/βολευτές  του ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ)ενάντια στο κυβερνητικό νομοσχέδιο – καρμανιόλα για τις συντάξεις, τους μισθούς και τα λαϊκά εισοδήματα.

Ναι η κατάσταση με το συνδικαλιστικό κίνημα είναι μάλλον η χειρότερη δυνατή και ΓΣΕΕ και  … άλλοι   δούλεψαν για λογαριασμό του Τσίπρα δουλεύοντάς μας κανονικά.
Ναι άλλη μια φορά  θα γίνουν ξεχωριστές συγκεντρώσεις, επιδείξεις επαναστατικότητας, αυτοεπιβεβαιώσεων  και διατήρησης της κομματικής πελατείας.
Ναι θα υπάρχουν διασπάσεις του αγώνα σε  μια προσπάθεια αποφυγής της τριβής, της συμμετοχής, και  της δοκιμασίας που να ξεπερνά το «εγώ και η επιρροή μου».
Ναι θα  έπρεπε να υπάρχει μια συγκέντρωση, μια πορεία κοινά αιτήματα
Ναι  θα γίνουν  στο παρά ένα ή και ένα της ψήφισης των νομοσχεδίων.
Ναι θα λείπουν συναγωνιστές που τώρα βολεύτηκαν στην εξουσιαστική πλευρά και κρύβονται πίσω το δάχτυλο τους, που το ονομάζουν ρεαλισμό αι αναγκαιότητα (σαν δεν ντρέπονται, δεν κοκκινίζουν )

Αλλά πρέπει να γίνουν οι απεργίες πρέπει αν γίνουν μαζικές διαδηλώσεις πρέπει να ξαναγεμίσουμε στις πλατείες.
Αλλά  πρέπει  να εκφραστεί  η δεδομένη πια δυσαρέσκεια του κόσμου και η αναμενόμενη φθορά της μνημονιακής, «αριστερής» μας κυβέρνησης.
Αλλά πρέπει να πάρει  η κυβέρνηση την απάντηση που της αξίζει.
Αλλά πρέπει να τρομάξει από το μέγεθος της αντίδρασης, της οργής και της αγανάκτησης.
Αλλά πρέπει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να νιώσουν ότι δεν θα ξαναπερπατήσουν στους δρόμους και τις πλατείες παρά μόνο εισπράττοντας αποδοκιμασίες και απαξίωση.
 Αλλά πρέπει να δείξουμε ότι μπορούμε να τους εκδικηθούμε για την καταστροφή που κάνουν.

Πρέπει να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των δανειστών, ΕΕ και ΔΝΤ.
Πρέπει να μην περάσει το ασφαλιστικό και φορολογικό έκτρωμα και το  νέου ευρωμνημονίου .
Πρέπει όλοι μαζί, μισθωτοί, επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι,  επιστήμονες  , αγρότες, άνεργοι  και η νεολαία, να παλέψουμε να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, για να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική
Πρέπει την Κυριακή η βουλή να είναι περικυκλωμένη από την οργή μας.
Πρέπει οι συγκεντρώσεις και απεργιακές δράσεις να είναι μεγάλες – σε διάρκεια και όγκο - και οργισμένες..
Πρέπει να παλέψουμε όλες οι ξεχωριστές δράσεις, συγκεντρώσεις,  πορείες  και δράσεις να γίνουν  κοινό ποτάμι οργής και αγανάκτησης.

Και δεν πρέπει να φοβηθούμε να πούμε "κάτω τώρα η κυβέρνηση Τσίπρα" να πάνε στα τσακίδια οι εμπνευστές του τρίτου μνημονίου.

Το χρωστάμε στους συνταξιούχους γονείς μας που ξαναπληρώνουν το μάρμαρο, το οφείλουμε στα παιδιά μας, το απαιτεί η αξιοπρέπειά μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου