Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Μετρήθηκαν, ζυγίστηκαν και βρέθηκαν ελλιποβαρείς

Μετρήθηκαν, ζυγίστηκαν  και βρέθηκαν  ελλιποβαρείς



Σαφώς και δεν ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ για την κακοδαιμονία της χώρας (αν και μετά από ένα χρόνο διακυβέρνησης , με το 3ο μνημόνιο ..υπό μάλης και τα απανωτά  λάθη και ανεπάρκειες του, παίρνει  ένα κομμάτι της  ευθύνης ), είναι ηλίου φαεινότερον ποιος οδήγησε τη χώρα στην άβυσσο της φτώχειας και της σχεδόν χρεοκοπίας.

Ας πάψουν λοιπόν οι άνθρωποι των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ), και τα θολά ποτάμια να ωρύονται και να ομιλούν για πολιτική και ηθική ανεντιμότητα στελεχών της κυβέρνησης.

Θα έπρεπε να ντρέπονται όταν σηκώνουν τον δείκτη της ηθικής και πολιτικής ακεραιότητας.

Τέτοια υποκρισία και τέτοιο θράσος προκαλούν τον κοινό νου (παρότι ο τελευταίος συνήθως αποδεικνύεται ότι έχει κοντή μνήμη).

Αυτοί δεν έχουν κανένα δικαίωμα να κρίνουν ή ας το κάνουν με συστολή, διότι τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες καταλήστεψαν τον πλούτο της χώρας.

Εκείνο που ξενίζει είναι ότι οι νέοι «αριστεροί» διαχειριστές της εξουσίας και κάτοχοι πλέον κυβερνητικών θώκων δεν δείχνουν μια νέα ηθική-πολιτική· ακολουθούν τ’ αχνάρια των προηγούμενων, με προσήλωση μάλιστα θα ‘λεγε κανείς. Δεν ξενίζει απλώς η τέτοια συμπεριφορά και τακτική τους· καταπλήσσει.

Πώς είναι δυνατόν να επέρχεται τέτοια μετάλλαξη; (Έτσι μόνο μπορεί να ερμηνευτεί η διαφορετική συμπεριφορά).

Υπάρχει μήπως κάποιος εξουσιαστικός ιός που διεισδύει στα κύτταρα (νοϊκά και ψυχικά) και τα μολύνει;

Είχαν από καιρό (σαν έτοιμοι από καιρό) τέτοιο πάθος να αρπάξουν τις καρέκλες;

Ήταν τόσο έντονο το αντιδεξιό τους μένος ώστε να δηλητηριαστούν απ’ αυτό και να καταντήσουν σχεδόν ίδιοι με τους προηγούμενους; Ποιος ξέρει.

Ακόμη κι έτσι (δεν ξέρουμε τι ισχύει) η κριτική προς τη νέα κυβέρνηση δεν ήταν κακόπιστη, τα στελέχη όμως της κυβέρνησης με τα λόγια τους και τις πράξεις τους (ή την απραξία τους) δυναμίτισαν την κριτική εξωθώντας την ενίοτε στα άκρα και στην ξηρότητα, την κατάντησαν επιθετική.

Οι ίδιοι φταίνε και όχι όσοι τους κατακρίνουν. Κάτι επίσης άκομψο είναι ο ειρωνικός τόνος της φωνής τους όταν προβάλλουν το επιχείρημα ότι τον Σεπτέμβριο όλοι γνώριζαν για την υπογραφή του Μνημονίου και άρα, τώρα δεν έχουν δικαίωμα να διαμαρτύρονται.

Πρόκειται για αισχρό επιχείρημα, μάλλον για αισχρή ειρωνεία.
Ένα χρόνο τώρα τι άλλαξε ;
Εκτός βέβαια από το ποιοι κάθονται στις κυβερνητικές καρέκλες (αν και πολλοί ανανήψαντες Πασόκοι έχουν στρογγυλοκαθίσει..) 
Τίποτα, δεν άλλαξε στα βασικά. Μνημόνιο (το 3ο ), φτώχεια, ανεργία, λιτότητα, ύφεση, υγεία, πρόνοια, παιδεία στα ίδια χάλια, κλείσιμο επιχειρήσεων, αυτοκτονίες, οι νέοι ξενιτεύονται κ.α.
Αλλά προστίθενται και άλλα, ασφαλιστικό, φορολογικό, εθνικοί κίνδυνοι, προσφυγικό, το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, νέα μέτρα και…
Η ζωή χειροτερεύει  ! Χειροτέρευσε !
Οι σπασμωδικές κυβερνητικές κινήσεις δείχνουν ότι ήσαν ανέτοιμοι να κυβερνήσουν· ήσαν έτοιμοι μόνο για την υφαρπαγή της εξουσίας.

Αυτό από μόνο του δεν αρκεί, απαιτείται κόπος, διαφάνεια και διάλογος για να ανθήσει η δημοκρατία, έστω μερικά κομμάτια της.
Μόνο τους μέλημα φαίνεται η κατάκτηση και διατήρηση  του εξουσιαστικού μηχανισμού (έστω και υπό το αβάσταχτο βάρος του Μνημονίου).

Εάν συνεχίσουν να κυβερνούν όπως έχουν κάνει ως  τώρα, και δεν αλλάξουν ρότα -  που δεν το βλέπω - λίγα είναι τα ψωμιά τους ..


Μετρήθηκαν, ζυγίστηκαν  και βρέθηκαν  ελλιποβαρείς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου