Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Τα μηνύματα των … Illuminati ( πεφωτισμένων) Ηλείων (και μη) πολιτικών ή αλλιώς το «δούλεμα» πέφτει σύννεφο και εξελίσσεται σε κοροϊδία χειρίστου είδους

Τα μηνύματα των  … Illuminati ( πεφωτισμένων)  Ηλείων (και μη) πολιτικών ή αλλιώς το «δούλεμα» πέφτει σύννεφο  και  εξελίσσεται σε κοροϊδία χειρίστου είδους




Δύσκολη και κοπιώδης η ανάγνωση (που ελάχιστοι το έκαναν) των εορταστικών μηνυμάτων των Ηλείων (και μη )πολιτικών, μηνυμάτων υποκριτικών , ψεύτικων  και απατηλών , μηνυμάτων  που κρύβουν την αλήθεια και μεταστρέφουν-αναποδογυρίζουν την πραγματικότητα, περιγελούν την νοημοσύνη των πολιτών,  μηνυμάτων παρηγοριάς για το  κατεστραμμένο «τοπίο», αποτέλεσμα της πολιτικής( τους ) που ως καταστροφική καταιγίδα έπληξε την ζωή, το παρόν και το μέλλον των Ηλείων (και όλων των Ελλήνων) πολιτών.

Αναγκαία όμως η ανάγνωση των εορταστικών μηνυμάτων των Ηλείων (και μη )πολιτικών, γιατί αποτελεί ευκαιρία της αποκάλυψης της υποκρισίας τους, γιατί πως  άλλως  να τους χαρακτηρίσεις  εκτός από υποκριτές όταν εύχονται αισιοδοξία,  ελπίδα, χαμόγελο, καλή χρονιά,  προκοπή, ειρήνη, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και ανάπτυξη της Ηλείας», αυτοί που κατέστρεψαν την Ελλάδα και την Ηλεία, σκότωσαν την  ελπίδα, εξαφάνισαν την αισιοδοξία, και έφεραν την δυστυχία σε εκατομμύρια Έλληνες ?

Κανείς και καμία από τους Ηλείους πολιτικούς στα μηνύματα δεν είδε και δεν ανέφερε τα μνημόνια, την φτώχεια που μαστίζει τους Έλληνες, την ανεργία του  27% (60 % για τους νέους και τον  ξενιτεμό τους  για αναζήτηση εργασίας ), το δράμα των προσφύγων (και ο Χριστός μετανάστης ήταν), την άνοδο της ακροδεξιάς, το φτωχό εορταστικό τραπέζι, τα παιδιά χωρίς δώρα, τα σπίτια χωρίς θέρμανση και με την απειλή διακοπής του ηλεκτρικού  ρεύματος, τους επερχόμενους πλειστηριασμούς οικιών και επιχειρήσεων, τα κλειστά μαγαζιά, την καταρράκωση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και Κυριαρχίας, την υποβάθμιση της Δημοκρατίας.

Κανείς και καμία από τους Ηλείους πολιτικούς δεν είδε και δεν ανέφερε την υποβάθμιση της Ηλείας, την απουσία έργων υποδομής και αναπτυξιακής της προοπτικής, δεν μίλησε κανείς για τον αποκλεισμό της Ηλείας με ένα απαράδεκτο και επικίνδυνο δρόμο που ονομάζεται Ε.Ο. Πύργου- Πατρών  , χωρίς Ολυμπία οδό, χωρίς Σιδηρόδρομο, Αεροδρόμιο, σύγχρονη  οδική σύνδεση  με Αρκαδία και  χωρίς σχολή ΑΕΙ και σχολών ΤΕΙ .

Κανείς και καμία από τους Ηλείους πολιτικούς δεν είδε και δεν ανέφερε ότι η Ηλεία είναι απέραντος σκουπιδότοπος με βουνά απορριμμάτων  στις  πόλεις και στους δρόμους ή  την ανεξέλεγκτη απόρριψη τους σε δάση(όπως στις Θίνες ) η  σε βιότοπους (Δροσελή) και αλλού.
Δεν  είδαν, δεν άκουσαν δεν κατάλαβαν … για αυτό δεν ανέφεραν τίποτα στα μηνύματα τους…

Ζουν σε άλλη χώρα, σε άλλο κόσμο, όπου δεν υπάρχουν προβλήματα και που όλα είναι καλά, ωραία και ειδυλλιακά ?
Πιθανόν (να ζουν) στον κόσμο τους, όπου όλα τους τα προβλήματα τους να είναι λυμένα, δεν υπάρχει φτώχεια, οι μισθοί καλοί , γιατί είναι ο  κόσμος τους και όχι κόσμος μας, ο κόσμος του απλού λαού…

Δεν  είδαν, δεν άκουσαν δεν κατάλαβαν για τα προβλήματα και τις ελλείψεις της Ηλείας, γιατί τι να πουν αφού αυτοί είναι δημιουργοί αυτών, που ποτέ δεν διεκδίκησαν κάτι πέραν της επανεκλογής τους, γιατί η πλειοψηφία τους είναι μέρος του παλιού πολιτικού συστήματος (αντιπροσωπευτική εικόνα αποτελεί  ο Δήμος Πύργου, Συμπολίτευση  και Αντιπολίτευση, όπου συνωθούνται ένας αποτυχημένος μνημονιακός  βουλευτής, ένα ηγετικό στέλεχος της  πρώην Νομαρχίας Ηλείας, ένας πρώην Γραμματέας Ηλείας του ΠΑΣΟΚ και νυν υπάλληλος εκδότη και ένας ακροδεξιός…) που σώρευσε δεινά και υπανάπτυξη στη  Ηλεία.

 Δεν  είδαν, δεν άκουσαν για τον Μπερλουσκονισμό στην Ηλεία, την σύμφυση ορισμένων Μέσων Ενημέρωσης  με άλλες  επιχειρήσεις  και  την Δημόσια Διοίκηση, την ευθύνη τους (των ΜΜΕ) στην οπισθοδρόμηση του νομού μας και την  χρησιμοποίηση τους για οικονομική τους  εξέλιξη. Δεν  είδαν, δεν άκουσαν Δήμαρχος να διορίζει εκδότη Πρόεδρο Οργανισμού (!!- πανελλαδική πατέντα), ο υπάλληλος του, να ασκεί ... αντιπολίτευση (τάχα μου τάχα μου…)  και τα μέσα ενημέρωσης που διαθέτει εκδότης –πρόεδρος αντί να ασκούν έλεγχο και κριτική στην Δημοτική αρχή, απλώς την ….χαϊδεύουν απαλά.

Δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν μίλησαν …

Επέλεξα ορισμένα από τα μηνύματα, από τα πολλά και  από τους πολλούς, αλλά όλα αυτά  και σε αυτά που αναφέρομαι και στα  υπόλοιπα μηνύματα (Δημάρχων, Αντιπεριφερειαρχών, Βουλευτών, Δημοτικών Αντιπολιτεύσεων κλπ ) που δεν αναφέρομαι, εκτός από μπαγιάτικα και επαναλαμβανόμενα( λες και κάθε χρονιά σε κάθε εορτή έχουν το ίδιο,  μα ακριβώς το ίδιο μήνυμα) είναι πλήρη κοινοτυπιών, με μόνη αξία χρήσης το «γέμισμα » της δημοσίευσης στις εφημερίδες που θα φαίνεται η φωτογραφία, το όνομα και ο τίτλος τους, προς υπενθύμιση της παρουσίας του ρόλου και της αξίας χρήσης τους προς τους …ιθαγενείς πολίτες.

 Ιδού λοιπόν…

Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας στο ευχετήριο μήνυμα «το 2016 μπορεί να είναι η χρονιά ακόμη μεγαλύτερης λαϊκής ανάτασης. Με αυτοπεποίθηση που πηγάζει από το δίκαιο του λαού μας, είμαι αισιόδοξη ότι θα τα καταφέρουμε.»
Προφανώς η κυρία βουλευτής, μπερδεύει την ανάταση με τη επίκυψη και την κωλοτούμπα, το δίκιο του λαού με το μνημόνιο 3 που ψήφισε και τη αισιοδοξία με την μαύρη απελπισία που έχει κυριεύσει  τον Ελληνικό λαό με τα μέτρα που ψηφίζουν. Η απογοήτευση μου από αυτήν (και από όλους τους βουλευτές – βολευτές  του ΣΥΡΙΖΑ ), με οδηγεί να μην ασχοληθώ άλλο με αυτήν. Τόση ήταν…

Γιάννης Κουτσούκος Βουλευτής Ν. Ηλείας ΠΑΣΟΚ «Ο νέος χρόνος μας καλεί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε να ξεπεράσουμε δημιουργικά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο τόπος μας και οι Έλληνες πολίτες.»
Ο πολλάκις μνημονιακός υπουργός και ψηφίσας και τα τρία μνημόνια, ξεχνά να αναφέρει ποιος δημιούργησε τις δυσκολίες (sic !)…την καταστροφή που βιώνει  ο Ελληνικός λαός, που δεν είναι παρά τα μέτρα που ψήφισε και εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις που υπηρέτησε.


Γαβριήλ Λιατσής, Δήμαρχος Πύργου στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του, «Όλοι μαζί οφείλουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για την αντιμετώπιση και την οριστική λύση του προβλήματος(των απορριμμάτων). Εύχομαι από καρδιάς σε όλους τους συνδημότες μου, Χρόνια Πολλά με υγεία, ευτυχία, αισιοδοξία και δύναμη.»
Όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε το θέμα των απορριμμάτων?
 Μα προεκλογικά δεν  διακύρητε  πως έχει έτοιμη λύση ?
Άρα  ή ψεύτης ή  ανίκανος. Για δε, την υγεία που εύχεται με την χολέρα των σκουπιδιών, θα έπρεπε να ευχηθεί… «καλή τύχη σε αυτούς που θα καταφέρουν να μείνουν ζωντανοί…
Όσο δε για την αισιοδοξία και την ευτυχία των Πυργιωτών πρέπει να έχει απίστευτο θράσος να εύχεται αυτό όταν στην  Πρωτεύουσα της Ηλείας,  «δεν κουνιέται φύλλο», καμία εκδήλωση δεν πραγματοποιείται από την Δημοτικά αρχή, και είναι μια πόλη μίζερη, βρώμικη, χωρίς παιδικές χαρές, χωρίς χαμόγελο και χωρίς μέλλον, μια πόλη που παθαίνει ...

Απόστολος Κατσιφάρας, Περιφερειάρχης  Δυτικής Ελλάδας στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του «Μαζί, ενωμένοι, μέσα από τη συνεργασία και την αλληλεγγύη, μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά, να δώσουμε πνοή στα όνειρά μας»
Όταν όλοι μαζί, προφανώς θα εννοεί τη Αχαΐα μόνο, γιατί στα πέντε χρόνια που είναι Περιφερειάρχης, κανένα μεγάλο δεν πραγματοποιήθηκε στην Ηλεία.
 Μην αναφερθεί στα έργα,  στους οδικούς άξονες Κυλλήνη –Εθνική Οδός και στον  Κρέστενα-Ανδρίτσαινα ή στα έργα στο Λιμάνι Κατάκολου γιατί αυτά ξεκίνησαν πριν από αυτόν.
Ας αναφερθεί στο θέμα της Ολυμπίας Οδού που συναίνεσε (μαζί με το ΠΑΣΟΚ, την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ)το 2013 να αποκοπή από την σύμβαση παραχώρησης  και να μην έχει ξεκινήσει καν και να μην πρόκειται  να ολοκληρωθεί ούτε το 2020.
Ας μας πει για τα μεγάλα έργα που πραγματοποιούνται ή έχουν πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια εκτός Ηλείας που είναι πάμπολλα (Ολύμπια Οδός, Ιόνια Οδός, Σιδηρόδρομος, Γέφυρα, παράκαμψη Πάτρας, αεροδρόμιο Άραξου κ.α ) , ενώ στην Ηλεία , κανένα.
Αντιθέτως,  ..μας τέλειωσε η Ολύμπια Οδός (στο σύνολο της έως Τσακώνα και όχι μέχρι τα Χανάκια), ο Σιδηρόδρομος και το Αεροδρόμιο της Ανδραβίδας και έχει παγώσει ο άξονα Πύργος – Ολύμπια – Τρίπολη αλλά και το ότι η  Ηλεία είναι ο μοναδικός Νομός που δεν έχει έδρα Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ, δεν έχει ΧΥΤΑ και Βιομηχανική Ζώνη.  
Ε !, λοιπόν, έχει πολύ θράσος ο Περιφερειάρχης να λέει … μαζί και ενωμένοι

Γεώργιος Γεωργιόπουλος,  Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Ηλείας στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του «Αφήνοντας πίσω μια δύσκολη χρονιά εύχομαι το 2016 να είναι για όλους μας μια χρονιά αισιοδοξίας και δημιουργίας με προσωπική και οικογενειακή υγεία.»
Σύντομος στο μήνυμα του (αυτό ήταν όλο και όλο), όπως βραχεία έως ανύπαρκτη η δράση  του(ποιά δράση δηλαδή, η ανυπαρξία ! ) και που υπάρχει …λες και δεν υπάρχει, υποτακτικός στο άρμα Κατσιφάρα και άνευ καμίας πρωτοβουλίας. Τίποτα….

Κώστας Τζαβάρας, Βουλευτής Ν.Δ.,  στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του «Ένα ξεκίνημα που θα κεφαλαιοποιήσει επιτέλους τους κόπους και τις θυσίες όλων μας και θα φέρει την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη και ανάπτυξη, χωρίς άλλους εθνικούς ευτελισμούς»
Ο τριπλοψηφίσας (1ο, 2ο  και 3ο   μνημόνιο), όταν αναφέρεται για «κόπους και τις θυσίες όλων μας», μάλλον κάνει λάθος να εντάσσει τον εαυτόν στις θυσίες που επέστη ο ελληνικός λαός (φτώχεια, πείνα, ανεργία, μειώσεις, μισθών και συντάξεων, κλείσιμο επιχειρήσεων …..  ) και κάνει λάθος ή ξέχνα σκοπίμως τις μνημονιακές επιλογές του που τις υπηρέτησε πιστά και ως Υπουργός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ  και που  μας οδήγησαν στην ύφεση (και όχι στην ανάπτυξη που εύχεται) με απώλεια του 25% του ΑΕΠ και στον ευτελισμό (που απεύχεται) της απώλεια της εθνικής μας αξιοπρέπειας και κυριαρχίας .

Τάκης Γεωργόπουλος, Γραμματέας- Συντονιστής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα- ευχές του «Εύχομαι σε όλους ένα Χαρούμενο , Αγωνιστικό και Ανατρεπτικό 2016»
Ο κορυφαίος όλων! Εύχεται «Χαρούμενο 2016» και θα βγούμε όλοι χαρούμενοι (τραλαλά, τραλαλό )και ευτυχισμένοι, μάλλον  για την καταστροφή της ελπίδας από τον ΣΥΡΙΖΑ και την μνημονιακή του μετάλλαξη, «Αγωνιστικό και 2016» ..ενάντια σε ποιόν και με τι περιεχόμενο αγώνων(όπως αυτών πριν τον κυβερνητικό-μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ ?) και «Ανατρεπτικό 2016»- εδώ είναι που τα δίνει όλα- και με ερώτημα «ποιόν ανατρέπουμε», εκτός βέβαια της κοινής λογικής… Μάλλον όλα αυτά τα είπε, έτσι για να πει …κάτι για να περάσει η ώρα (όπως το ανέκδοτο με το λαγό και το λιοντάρι….)

Μιχάλης Κατρίνης,  Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και πρώην βουλευτής Ηλείας μήνυμα για την Πρωτοχρονιά «Με δύναμη, πίστη και αισιοδοξία να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες. Η ανατολή του νέου χρόνου σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα, μια νέα αρχή. Το 2016 να επιστρέψουν ξανά η ελπίδα και το χαμόγελο.»
Προφανώς εννοεί το χαμόγελο και η ελπίδα που μας έφυγαν με τα μνημόνια που έφερε το ΠΑΣΟΚ και ψήφισε δύο φορές αυτός ως βουλευτής, ή αλλιώς όπως λέμε σε κοροϊδεύω κατάμουτρα..

και δύο ακόμη (guest stars)
- Προκόπης Παυλόπολος, Προέδρος  της Δημοκρατίας, μήνυμα για   τα Θεοφάνια «Το φως ας διαλύσει το σκοτάδι της φτώχειας και της ανέχειας»,  το μήνυμα του.
Δηλαδή, πως? Θα αστράψει (και θα βροντήσει )  και Θα είμαστε όλοι μια χαρά ?

- Αλέξης  Τσίπρας, Πρωθυπουργός μήνυμα για την Πρωτοχρονιά, «αφήνουμε το 2015 χρονιά «που ο ελληνικός λαός σήκωσε το κεφάλι ψηλά και διεκδίκησε με παρρησία το δίκιο του και το μήνυμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας που έστειλε στα πέρατα του κόσμου, θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στη συλλογική μνήμη».
…και η κωλοτούμπα του, το ΟΧΙ που μετετράπη σε ναι, η υπογραφή του 3ου μνημονίου είναι «μήνυμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας»  ? Μάλλον  απευθύνεται  σε εξωγήινους….



…και από μένα, Καλή Χρονιά και όχι υπομονή, αλλά αγωνιστικοποιημένη   οργή


Σημείωση: Κάποιες από τις φωτογραφίες είναι από το ilialive 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου