Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Ο Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χτυπά τους "μέσα" και τους "κάτω" και δέχεται προσβολές και διαταγές από τους "έξω" και τους "πάνω"… . .. και τρία υστερόγραφα (για την ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για το ΚΚΕ και τους φασίστες).

Ο Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  χτυπά  τους "μέσα" και τους "κάτω" και δέχεται προσβολές και διαταγές από τους "έξω" και τους "πάνω"…

. .. και τρία  υστερόγραφα  (για την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, για το ΚΚΕ και τους φασίστες).




Τίποτα δεν έχει αλλάξει από το προηγούμενο εξάμηνο με τις «διαπραγματεύσεις» και τους εκβιασμούς.
Οι σχεδιασμοί εκτελούνται κατά γράμμα από την νέο- μνημονιακή  κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.
Η υποταγή  είναι πλήρης και καθολική !

Τόση που ανέχεται και προσβολές  και την πρωτοφανή  προσβολή Σόιμπλε στον Έλληνα πρωθυπουργό(αποκαλώντας  τον ανόητο/ηλίθιο), δείχνοντας παράλληλα  το αποκρουστικό πρόσωπο της Γερμανίας, που δεν εξευμενίζεται με υποχωρήσεις.

Ο Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  χτυπά  τους "μέσα" και τους "κάτω" και δέχεται προσβολές και διαταγές από τους "έξω" και "πάνω".

Η κοινωνία, η Ελλάδα οι Έλληνες πυροβολείται κατά ριπάς ανελέητα και εξοντωτικά.
Ανεργία,  φτώχεια, οι επιχειρήσεις και τα εισοδήματα καταρρέουν, νέοι εξοντωτικοί φόροι , λιτότητα, διάλυση της κάθε παραγωγικής διαδικασίας (αγρότες , βιοτέχνες, επαγγελματίες….), πώληση των πάντων (αεροδρόμια, λιμάνια, ακτές, ΔΕΗ, Φυσικό Αέριο, Υδρογονάνθρακες, Σιδηρόδρομοι … τα πάντα όλα !)
Ξεκινούν άμεσα 60.000 πλειστηριασμοί ακινήτων, ακόμη και ορισμένων που αφορούν πρώτες κατοικίες, ήδη έχουν εκδοθεί 60.000 διαταγές πληρωμής και η νομική διαδικασία για την έναρξη των πλειστηριασμών έχει ολοκληρωθεί όπως  δήλωσε ο Γιώργος Ρούσκας, πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, μιλώντας στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο.

Το ασφαλιστικό άνοιξε για να ολοκληρώσει των τέλος των συνταξιούχων και με φυσικό τρόπο   Θα φτάσει ως το τέλος;

Τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα βρίσκονται οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια και γεωμετρική πρόοδο στη  σύγχρονη λαιμητόμο μνημονίων και του νεοφιλελευθερισμού που επιδιώκει την απόλυτη ισοπέδωση.

Η ποιοτική διαφορά της πραγματικότητας όπως εξελίσσεται είναι η αγωνιστική ανάταση  της κοινωνίας που κλιμακώνεται. 

Όσο αυτή η κλιμάκωση θα αυξάνεται τόσο θα βλέπουμε νέα σενάρια για εκλογές, οικουμενικές, grexit, κουρέματα καταθέσεων, «κινδύνους προβοκάτσιας», μαζί με μπόλικη καταστολή κι όσα άλλα ακόμη έχουν σκεφτεί και προβλέψει τα εγχώρια και τα ευρωπαϊκά οικονομικά διευθυντήρια.
Στόχος η παράταση, η εξασφάλιση πολιτικού χρόνου και κάμψης των αντιδράσεων, προκειμένου να περάσουν οι σχεδιασμοί τους.

Θα κρατήσουν οι αγρότες; Θα συγκρουστούν μετωπικά κι αδιαπραγμάτευτα με την Τρόικα;

Θα κατεβεί στους δρόμους η κοινωνία χωρίς διαπραγματεύσεις, αναθέσεις, συμψηφισμούς και υποχωρήσεις;

Εδώ που φτάσαμε δεν έχει παρακάτω.
Ή θα πάμε ως το τέλος ή θα μας τελειώσουνε.
Τέλος στη φρίκη, η φρίκη δίχως τέλος; Η επιλογή δικιά μας!

Αυτές οι μέρες είναι από τις κρισιμότερες για τη κοινωνία της εργασίας και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά κι εξαρτώνται από την λαϊκή αντίσταση και την αντεπίθεση στην οποία οφείλει να περάσει το λαϊκό κίνημα.
Αντεπίθεση άγρια και σκληρή, αλλιώς δεν πρόκειται να ανακοπεί η επίθεση που δεχόμαστε.
Οψόμεθα.

Υστερόγραφα :
1.
Να μην ξεχνάμε ότι  ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την  ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τους  ΑΝΕΛ και  το ΠΟΤΑΜΙ ψήφισαν το μνημόνιο 3  που προβλέπει  αυτά τα φρικτά και αντιλαϊκά μέτρα   που υλοποιεί η κυβέρνηση. Το υπογραμμίζω γιατί ΝΔ,   ΠΑΣΟΚ  και  ΠΟΤΑΜΙ, παριστάνουν τις μωρές παρθένες και δεν ξέρουν τίποτα για τον «φόνο » και το παίζουν υπερασπιστές  του λαού, αυτοί που επιπλέον μας έβαλαν στα μνημόνια και  ψήφισαν και εφάρμοσαν τα μνημόνια 1 και 2.

2.
Απαράδεκτη θεωρώ την στάση του ΚΚΕ με την διάσπαση  των ενωτικών  λαϊκών αγώνων  με τις λογικές της αυτάρεσκης περιχαράκωσης , την  δημιουργία των ''δικών'' του μπλόκων, ξεχωριστών κινητοποιήσεων, για το ασφαλιστικό και το αγροτικό κίνημα. Το είδαμε  στον Πύργο με την ξεχωριστή πορεία  και τις ανούσιες και ανώδυνες για το σύστημα και την κυβέρνηση  ακτιβίστικες ενέργειες, πετώντας στο Διοικητήριο πορτοκάλια, πατάτες  και σανό  και χύνοντας  λίγο γάλα και κρασί.
Και τι έγινε ? Έκανε το ΚΚΕ το επαναστατικό καθήκον, διαδηλώνοντας  οι ίδιοι και ίδιοι, αναφωνιζοντας για την ανάγκη ανατροπής του καπιταλισμού και τελείωσε και το μνημόνιο συνεχίζεται…
Πρέπει το ΚΚΕ να σταματήσει να κάνει  κοινή δράση …με τον εαυτό του, να είναι μαζί με τον λαό που αγωνίζεται,  να παρεμβαίνει και να ριζοσπαστικοποιεί  το διεκδικητικό πλαίσιο των αγώνων, και να τους ενισχύει με τον δυναμισμό  και την καθαρότητα των κομμουνιστών,  να αποκαλύπτει  το «πρόσωπο » και την πολιτική των διάφορων εργατοπατέρων και αγροτοπατέρων (που και στην Ηλεία είναι πολλοί), σε μια κατεύθυνση να ακυρωθεί το αντιασφαλιστικό έκτρωμα και  το μνημόνιο και να ηττηθεί το μνημονιακό μπλοκ , τώρα και όχι με την παραπομπή όλων στη σοσιαλιστική επανάσταση.

3.

Απαιτείται  επαγρύπνηση   και δράση  ενάντια στην ''Χρυσή Αυγή'' και τους κάθε λογής  φασίστες που αξιοποιούν  το αγροτικό πρόβλημα, το ασφαλιστικό, την κρίση  για να προωθήσουν τους άθλιους νεοναζιστικούς στόχους τους, ενώ αποτελούν ομάδες δολοφόνων, μπράβοι των εργοδοτών και εφοπλιστών, αμόρφωτοι  και είναι άνευ προγράμματος  και το μόνο που διαθέτουν είναι ζωώδη ένστικτα , βία και μισανθρωπισμό   .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου