Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Απανθρωπιά : Σύλληψη 65χρονης καρκινοπαθούς γιατί πουλούσε τα υπάρχοντα της χωρίς αποδείξεις και της επέβαλαν και πρόστιμο 10.000 €

Απανθρωπιά : Σύλληψη  65χρονης καρκινοπαθούς  γιατί πουλούσε τα υπάρχοντα της χωρίς αποδείξεις και της επέβαλαν και πρόστιμο 10.000 €





Μετά την σύλληψη του καστανά και της γιαγιάς που πουλούσε σέλινα στην λαϊκή, πρόστιμο 10.000 ευρώ επιβλήθηκε από την εφορία σε  65χρονη καρκινοπαθή, η οποία  επιχείρησε να πουλήσει προσωπικά της αντικείμενα (για να βρει χρήματα για την ασθένεια της ) σε λαϊκή αγορά της Θεσσαλονίκης (που πήγαινε συχνά και πουλούσε το βιός τα και τις αναμνήσεις της), την παραμονή των Χριστουγέννων, δημιουργώντας  εύλογα ερωτήματα για το αν το ελληνικό κράτος ή για την ακρίβεια η ελληνική κρατική μηχανή που έχει περιέλθει υπό τον πλήρη έλεγχο των «κουαρτέτων», των «τροϊκανών» κλπ. αγωνίζεται να αποδείξει ότι εκτός από απάνθρωπη είναι και σαδιστική…

Όταν κάτι επαναλαμβάνεται, φανερώνει το μη τυχαίο του «πράγματος» και αποδεικνύει, εντολές  και εν προκειμένω από την πολιτική ηγεσία της αστυνομίας που δεν είναι άλλη από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  …  

Ιστορία που δείχνει (έκτος της κρατικής και κυβερνητικής  αναλγησίας) την εξαφάνιση του κράτους πρόνοιας  και την ανυπαρξία του συστήματος υγείας , όταν καταφεύγουν πένητες και πληττόμενοι από την κρίση συμπολίτες α πωλούν προσωπικά τους αντικείμενα για να ζήσουν ή να εξεύρουν χρήματα για εξετάσεις για  προβλήματα υγείας και περίθαλψης.

Η 65χρονη γυναίκα, καρκινοπαθής που έχει υποστεί μαστεκτομή, συνελήφθη, σύρθηκε σε δύο αστυνομικά τμήματα και της επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ γιατί εντοπίστηκε στη λαϊκή αγορά της Κίμωνος Βόγα να πουλάει ένα κηροπήγιο, μια γυάλινη κανάτα και έναν δίσκο σερβιρίσματος, προσωπικά της αντικείμενα από το λιγοστό βιος της, τα οποία κατασχέθηκαν και… καταστράφηκαν με πρωτόκολλο.

Η 65χρονη Μ.Ο., διηγήθηκε με μιαν ανάσα -που σου κόβει την ανάσα- την ιστορία:
«Τέσσερα χρόνια πουλάω διάφορα αντικείμενα από το σπίτι μας στη λαϊκή, για να πληρώνω τις εξετάσεις που πρέπει να κάνω μετά τη μαστεκτομή. Πουλάω κεντήματα, πλεκτά, ό,τι μπορώ να φτιάξω, αφού άλλη δουλειά έτσι κι αλλιώς δεν μπορώ να κάνω. Τι να κάνω; Δεν κάνουν όλες τις εξετάσεις στο Θεαγένειο. Κανένας δεν με είχε ενοχλήσει, με ξέρουν.
«Ήρθαν αστυνομικοί στις 22 [Δεκεμβρίου], μεσημέρι, μάλλον θα νόμιζαν ότι πουλούσα τσιγάρα, είμαι άρρωστη παιδιά, τους είπα, ευγενικοί ήτανε, με πήρανε, με πήγανε στο τμήμα στο Ντεπώ, κάθισα μέχρι τις 8 το βράδυ, με κοιτούσαν, δεν έλεγαν τίποτα, τι άλλο να πουν, ο νόμος, με παίρνουν ύστερα με πηγαίνουν σε ένα άλλο τμήμα, μεγάλο αυτό, τέλος της πόλης (εννοεί τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση), με κοιτούσαν πάλι, ευγενικοί ήταν, είχανε πάει μεσάνυχτα, θα είχανε περάσει κιόλας, σκοτάδι έξω, μαύρο, ερημιά, φοβήθηκα, τους λέω πώς θα πάω τώρα παιδιά μου στο σπίτι;
Δεν ξέρω αν ντράπηκαν, αλλά φιλοτιμήθηκαν με βάλανε σε ένα περιπολικό και με πήγανε μέχρι την πόρτα του σπιτιού, καλά Χριστούγεννα μου είπε ο αστυνομικός, επίσης παιδάκι μου του είπα, σε ευχαριστώ που με έφερες, καλά Χριστούγεννα.
Κι ύστερα; «Γελούσα. Όταν χάνεις τα πάντα, γελάς. Μόνο ο άντρας μου στεναχωριέται, φοβάται μήπως με το πρόστιμο μας κάνουνε κατάσχεση στη σύνταξή του από τον ΟΓΑ, 380 ευρώ τον μήνα. Αυτά είναι όλα. Ευχαριστώ πολύ αυτούς που ενδιαφέρονται για μας».

Θύμα της κρατικής αναλγησίας υπήρξε και ένας ηλικιωμένος από τα Γιάννενα που έκανε το… λάθος να πουλάει ημερολόγια του νέου έτους, ευτελούς αξίας, χωρίς να κόβει αποδείξεις της εφορίας.
Ο 79χρονος βιοπαλαιστής έπεσε στην τσιμπίδα των φοροελεγκτικών μηχανισμών πριν από λίγες ημέρες σε απόσταση αναπνοής από τα παλαιά ΚΤΕΛ, στο κέντρο της πόλης.
Αστυνομικά όργανα, λαμβάνοντας υπόψιν καταγγελία που είχε προηγηθεί, έσπευσαν στο σημείο και επέβαλαν διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ στον άτυχο παππού, επειδή δεν κατείχε την απαραίτητη άδεια για την πώληση των ημερολόγιων.


Εκεί, προς Ασπρόπυργο Αττικής, στα παράνομα διυλιστήρια, στις δεξαμενές του λαθραίου πετρελαίου και τα παράνομα ποτοποιία που κοστίζουν πάνω από 2 δισ. φορολογικά έσοδα ετησίως στο κράτος δεν θα πάνε ποτέ οι «φοροελεγκτικοί μηχανισμοί»; Εκτός και αν το «οικονομικό ενδιαφέρον» φτάνει μέχρι τις Βρυξέλλες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου