Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

2015 και 2016. Παρελθόν (σίγουρα) και Μέλλον (υπάρχει ?)

2015 και 2016. Παρελθόν (σίγουρα) και Μέλλον (υπάρχει ?)






Το 2015, διαψεύστηκαν οι ελπίδες, βολευτήκαμε με τα λίγα ή και με το τίποτα. Το 2016, ας διεκδικήσουμε ξανά τα πάντα.


Το 2015, ήταν μια κακή και δύσκολη χρονιά για τους πολλούς, καλή μόνο για λίγους.
Το 2016, ας είναι μια καλή χρονιά για τους πολλούς.


Το 2015, κυριάρχησε το παράλογο και η αδικία.
Το 2016, ας γίνει ο κόσμος πιο λογικός και πιο δίκαιος.


Το 2015 , ζήσαμε/ζούμε το δράμα του ξεριζωμού εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων  και τον θάνατο/πνιγμό χιλιάδων (και παιδιών), την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά των Ελλήνων αλλά και απανθρωπιά των «εταίρων –ετέρων) Ευρωπαίων .
Το 2016, έκτος της συνέχισης της αλληλεγγύης στα θύματα των πολέμων και το μεγάλωμα της αγκαλιάς προς αυτούς να αγωνιστούμε να καταδικαστούν αυτοί πους τους ξεκίνησαν αυτούς τους πολέμους (ΗΠΑ, ΕΕ, Γερμανία, Γαλλία ..) και που τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα.

Προ του 2015, καταλάβαμε ότι δεν θα κερδίσει κανείς τίποτα αν δεν είμαστε όλοι μαζί και αποφασισμένοι. Το 2015 καταλάβαμε ότι το στοίχημα δεν παίζεται σε μια κάλπη, έναν ηγέτη ή στην ανάθεση, για να μη διαψευστεί η ελπίδα...
Το 2016, να πάψουμε να ψάχνουμε για σωτήρες και να καταλάβουμε ότι είναι στο δικό μας το χέρι... 

Το 2015 πολλοί υποτάχθηκαν και έσκυψαν το κεφάλι, θυσίασαν την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια των Ελλήνων και έκαναν το ΟΧΙ μας, ναι τους.
Το 2016 να ανακτήσουμε την αξιοπρέπεια, την ελευθερία και τη δημοκρατία και «κάθε προσκυνημένος να βρει τον αφέντη που του αξίζει».
  
Το 2015, μας πήρε πολλά και κυρίως την Ελπίδα.
Το 2016, να φέρει στη ζωή μας νέα ελπίδα και  νέες προσδοκίες.

Το 2015, μας έφερε το 3ο μνημόνιο, αντί  της κατάργησης του .
Το 2016, να απαλλαγούμε επιτέλους από την καταδυνάστευση των μνημονίων.

Το 2015, «βάπτισαν» τον συμβιβασμό «αριστερό» ελιγμό και κάποιοι ήλπισαν/ελπίζουν και στήριξαν/ζουν ακόμη τη συγκυβέρνηση.
Το 2016, ας επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να εξαγριωθούν, ας μη γίνουμε άνθρωποι του πολιτικού συστήματος, άβουλοι, αδρανείς, χειραγωγούμενοι, εύπιστοι και εξουσιοληπτικοί.

Το 2016, να είναι πάρα πολλοί και πολλές που θα ενεργοποιηθούν σε μια νέα δημοκρατική αντίσταση , να είναι ένας χρόνος αυτοσυνειδησίας και νέας αφετηρίας για τον λαό και τα κοινωνικά κινήματα.

Το 2016,  εμείς  (ο απλός λαός),  να ξαναξεκινήσουμε (πιο ώριμοι και ψαγμένοι), με αγώνες και θυσίες (του εγώ και της βολής- βόλεψη μας), με νέο πολιτικό σχέδιο και συγκροτημένο πρόγραμμα, με νέες πολιτικές δυνάμεις και μια παναστρατιά όλων των αντιμνημονιακών, προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων της κοινωνίας και της πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου